Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (286)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.10.2013)
Příběh je jednoduchý. A scénář má i jinak nedostatky. Množství vedlejších linek chvílemi zdržuje a postava Nicka by zase prostoru pro vyjádření se mohla mít klidně víc.
Provedení se nedá vytknout nic moc. Absolutně profesionální výkony herecké i pěvecké a především taneční, skvělé choreografie. Mezi všemi skvělými, Svetlana Janotová v hlavní roli naprosto vynikající.
Hlavně neuvěřitelně energické. Ideálně 85%.
A pozdější poznámka: Moc závisí na hl. roli, Ivana Vaňková je výborná, zahraje, zazpívá a zatančí to celé naprosto profesionálně, ale stejně tomu proti Svetlaně něco chybí.
(zadáno: 5.10.2013)
Prostě to není divadlo.
Hudebně je to skvělé. Ale zvuk je strašný, zpravidla, jak začne zpívat víc než jeden, tak je to o hádání toho, co zrovna vlastně chce/nechce...
A proti dvěma starším bratříčkům tak nějak méně zajímavé.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Legendární a jeden ze světově nejlepších muzikálů. A i ten se dá udělat - když ne špatně, tak aspoň průměrně. Proti uvedení v GoJe před deseti lety nepřináší scénicky, kostýmně nic nového. Nová orchestrace není zlá, ale není to úpně ono (subjektivně vzato). A hlavním problémem jsou výkony. Bídníci v GoJe míchají ty výborné výkony, které jednoznačně září (Vlaďka Skalová, Michal Skořepa, Josef Štágr), s průměrnými i vyloženě špatnými. Musíte se trefit. A nečekat víc než dobré provedení.
55%
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Je to prostě skvělá pohádka, která nebaví jen děti, ale i dospělé (pro malé děti je možná až příliš dlouhá). Výborné provedení, vlastně to byl jeden z prvních muzikálů, u nějž jsem se cítila jako na některých skvělých zahraničních produkcích. Výborné jsou scénické možnosti a efekty, které nabízí, skvěle postavená a využitá je scéna. Hudba je zábavná, melodie chytlavé, překlad se povedl. A především to celé stojí na skvělých výkonech, jak v roli Mary Poppins (viděny J.Gazdíková a A.Antalová), tak v rolích ostatních, samozřejmě i dětských.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Z mého pohledu je to náš jednoznačně nejlepší původní muzikál. Jenže v opakované verzi v Kalichu s Petrem Bende byl prostě lepší. Některé nové úpravy mu neprospěly, přidané postavy, herecké výkony v Broadwayi ty kalichovské nepředčí (některé z nich jsou výborné, ale není jich dost, rockovější úprava se povedla, texty jsou pořád dobré, výprava také, scéna důmyslná a pro mě jedna z nejnápaditějších, ale vyjímá se skoro lépe na menším prostoru... Pořád je dobrý, ale...
(zadáno: 5.10.2013)
Jednoznačně bomba plná energie. Vynikající choreografie, naprosto vyrovnané výkony - výborné. Příběh je stejně jednoduchý jako ten filmový. Ale u toho divadla vás výkony přimějí tolik to neprožívat.
(zadáno: 5.10.2013)
Příběh při každém vidění víc a víc ničí diváka svou debilitou.
Ale výkony výborné. Skvělé choreografie, má to i vtip. A hity Elánů - sázka na jistotu. Velmi povedeně upravené pro představení.
Má to spoustu energie a z účinkujících vyložené sálá nadšení.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)