Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (286)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.2.2018)
85% - Představení, které jsem si nesmírně užila - skvělé výkony všech obsazených, výborná stylizovaná výprava a již všeobecně známý příběh o neštěstí a pomstě schopné strávit všechno.
(zadáno: 12.2.2018)
Na mě tahle inscenace zapůsobila maximálně. Ano, je studená a jistým způsobem odtažitá, ale díky tomu sterilnímu chladu okolí působí o to silněji. Vše funguje, příběhu to nijak neublížilo, naopak. Kopfrkingl M.Pechláta je od počátku krajně nepříjemný, nedůvěryhodný, slizký - již v prvním monologu. Dál to jen graduje, měrou děsivou, ale způsobem naprosto uvěřitelným. P.Beretová mu vytváří dokonalý protiklad. Bytost krásnou, láskyplnou, plnou života, která o vlastní ideály i život bojuje až do úplného konce. V.Javorský představuje skvěle pokušitele a svůdce ke zlu, zajímavý byl i R.Mácha.
(zadáno: 19.11.2017)
85% - Muzikál, jak má být, má vše, co mít má. Skvělou hudbu, silný příběh, navíc je skvěle inscenovaný: scéna, kostýmy, choreografie, vše se povedlo. Strašně ráda bych dala i víc, ale ubližuje tomu špatný zvuk - sborům a občas ani sólistům prostě není rozumět - a rozčilovaly mě některé projekce - ty abstraktní, které některé scény provázely zjevně proto, aby se něco dělo - byla bych vážně ráda, kdyby už tvůrci obecně pochopili, že někdy méně může být více. Kvituji dobré obsazení - zejm. M. Šnytová a T. Novotný byli skvělí - ale obecně všech. (Jen M. Horká pro mě byla velkým zklamáním.)
(zadáno: 30.10.2017)
Tak úplně 80% celých to není, ale líbilo se mi to rozhodně víc než na 70%. V první polovině napínavé drama, v druhé kouzelně skloubená Shakespearova komedie (mám ráda pana Shakespeara) s humorem z Dejvic. V obou polovinách to bylo velmi působivé. Skvělá atmosféra, výborné výkony. Bavilo mě to víc, než jsem původně čekala.
(zadáno: 27.5.2017)
79% Velmi povedený režijní start Lumíra Olšovského v pozici uměleckého šéfa muzikálového souboru v Plzni. Inscenace je velmi civilní, má skvělou atmosféru, zdobí ji výborné výkony jak celého obsazení, tak skvělého orchestru. Obsazení naprosto vévodí ústřední dvojice Pavel Režný a Kateřina Falcová. Zajímavé a nesmírně "lišácké" je řešení "zabijácké" písně "Jednou". Zajímavá, byť z mé strany ne stoprocentní (prostě mi chyběl balkon) je minimalistická scéna. Výborné jsou choreografie i chuť a radost, které protagonistů srší.
(zadáno: 26.3.2017)
Pomalejší první polovina, nijak zvlášť zajímavá a zapamatovatelná originální hudba (navíc prostě strašný zvuk v KC), skvělé hity jsou jen Eye of The Tiger a Gonna Fly Now. Ostatní zaujmou až při opakovaném poslechu. Skvělá výprava, perfektní scéna, kterou strašně ruší technici přesouvající kulisy, skvělý nápad v druhé polovině, kdy se scéna mění v boxerskou arénu. Hodně dobrý český překlad. Výborná hlavně choreografie boxu, taneční v díle moc není. Skvělá obě obsazení, dominují mu zejména Hana Holišová a Jan Kříž. L.R.Simon skvělý herecky i pěvecky, ale při zpěvu v ČJ mu není moc rozumět.
(zadáno: 26.3.2017)
Zajímavé téma, moc dobrá hra a skvělé výkony.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborný hit. Baví hudba Elvise Presleyho ve skvělých aranžích, byť stále mrzí, že není naživo a že je doprovázená předehranými sbory. Překlad kupodivu ani nebolel. Scéna není žádný zázrak, baví ale kostýmy a výborná je choreografie. Příběh perfektně vychází z Večera tříkrálového a hodně mu pomáhá to, že se nebere nijak zvlášť vážně. Výborná je chuť a energie všech účinkujících a celkově i výkony. (Pálek, Tenorová, Kutheil, Fric, Křížová, Martiníková, Šildová, Tenkrát, Štréblová, Pleskot)
(zadáno: 5.6.2016)
Zajímavý posun celé inscenace k dnešku a k Ostravě, u kterého zamrzí, že není víc dotažený. Nadbytečný mi přišel přidaný duet Kaifáše s Annášem. Při druhé premiéře výborný zvuk. Skvělí R. Tomeš a H. Fialová, L. Vlček a skvělá početná company.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělá, dokonale černá komedie s výborným humorem, drsným, "mužským", nekorektním. Skvělé výkony, vtipný příběh.
(zadáno: 23.11.2015)
85% - Skvělá hudba, atmosféra, dobrý, působivý, intimní příběh (může být českému divákovi dost vzdálený), v druhé polovině i celkem napínavý. Jednoduchá, funkční, efektní scéna, kostýmy i choreografie odpovídají příběhu, skvělý, výrazný sound design (zatím ale company není vždy zcela rozumět). Výborné výkony, zejména dětské, a to jak v hlavních rolích (J.Gazdík a A.Juráčková), tak v company, a poté výkony E.Skálové a P.Gazdíka - ten si pro sebe roli vybral naprosto dokonale, kromě toho že odvedl dobrou práci na režii, překladu a úpravě. (D.Vitázek by se do role skvěle hodil před deseti lety.)
(zadáno: 20.8.2015)
85% - Inscenace těží především z výborných výkonů, zejména J. Dvořáka, I. Uhlířové a O. Brouska, který ve hře skvěle interpretuje Mozartovu hudbu, nápad s loutkami byl efektní a celkem zajímavý, ale řekla bych, že i poměrně nejasný.
(zadáno: 20.8.2015)
Je fascinující, jak skvěle funguje klasika jen lehce zmodernizovaná a upravená - doplněná o místní složku, vynikající výkony (ačkoli M. Sedláčková byla nejspíš lehce hlasově indisponovaná). Skvělá živá hudba, příjemné prostředí Biskupského dvora. Člověka ani nenapadne, že je to hra, která se hraje, byť s pauzou, již tak dlouho.
(zadáno: 19.8.2015)
85% - Česká verze si zachovala všechny klady předchozích uvádění, jak toho původního, tak druhého uvádění v Kalichu: skvělá (živá) hudba, spousta energie. Český překlad se velmi povedl. Stále dobré je i obsazení, co nebo spíš kdo tomu chybí, je Markéta Procházková, která je v roli Mimi zatím nenahraditelná.
(zadáno: 29.10.2014)
Taky mi něco chybělo, ale taky jsem se předem velice bála a naštěstí se mé obavy nenaplnily. Fantom těží především z v podstatě dokonalé hudby a ta v GoJe nechybí, a výborné jsou i výkony R.Schwaba, T.Vaňka a M.Gemrotové (M.Sommerová mě tolik nenadchla, alternace Fantoma a Raula jsem neviděla), a skvělí byli i J.Urban, P.Matuszek a T.Mátlová. Už si nejsem jistá dokonalostí ostatních a company. A nedokonalé mi přišly bohužel i texty, byly dobré, jen na můj vkus jim chybělo víc poetiky a kouzla. Výprava i kostýmy jsou krásné, někdy až moc, jen by to chtělo skutečně padající lustr atp.
(zadáno: 3.4.2014)
Srovnávání s filmem rychle přejde. Je to prostě jiné. Asi nejvíc v tom, že proti filmu mi vlastně všechny vedlejší postavy přišly významně méně sympatické.
Trochu mě rozčilovaly rychlé "střihy" (zatěmňovačka a změna scény), ačkoli na prostoru, který byl, to těžko udělat jinak.
Především hra ale stojí a padá s výkony Lionela a Bertieho a Dušan Sitek i Martin Stránský byli výborní. Oba jsou výborní (ač i oni své role podávají jinak, než herci ve filmu) a jejich společné scény jsou skutečně vrcholem představení. (Osobně bych víc vyzdvihla Dušana Sitka, tak nějak zapůsobil výrazněji.)
(zadáno: 6.3.2014)
85%
Ta hra je v podstatě jen dialog. Několik dialogů, jeden za druhým, z každého čiší energie, napětí, vášeň... Je to hádka za hádkou a hovor za hovorem.
Výborné výkony a temná, hutná atmosféra.
(zadáno: 15.10.2013)
(Praha - Hybernia) - 75%
Hlavní nevýhodou je absence živého orchestru (alespoň skvělý nápad s živými muzikanty doplňujícími nahrávku), texty jsou v několika okamžicích nemotorné, a čas od času zpěv přehluší trubky. Tolik k mínusům.
Co se týče výkonů, závisí na alternaci - vesměs jsou velmi dobré, či výborné, jen Radka Pavlovčinová Luisu prostě neuzpívá a Zorro Roberta Urbana byl při pražské premiéře dost nevýrazný.
Jinak ale naprosto doporučuji - energické, vtipné (skvělá nadsázka), výborná chytlavá hudba, výborné choreografie.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
Jednoznačně bomba plná energie. Vynikající choreografie, naprosto vyrovnané výkony - výborné. Příběh je stejně jednoduchý jako ten filmový. Ale u toho divadla vás výkony přimějí tolik to neprožívat.