Redakce

Iva Bryndová

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (273)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.3.2017)
75% - Tolikrát vyprávěné, už dobře známé, a přesto pořád nosné. Silné příběhy, zajímavé zpracování, působivé scénické řešení a skvělé výkony Z. Onufrákové a M. Hrušky.
(zadáno: 12.2.2018)
Na mě tahle inscenace zapůsobila maximálně. Ano, je studená a jistým způsobem odtažitá, ale díky tomu sterilnímu chladu okolí působí o to silněji. Vše funguje, příběhu to nijak neublížilo, naopak. Kopfrkingl M.Pechláta je od počátku krajně nepříjemný, nedůvěryhodný, slizký - již v prvním monologu. Dál to jen graduje, měrou děsivou, ale způsobem naprosto uvěřitelným. P.Beretová mu vytváří dokonalý protiklad. Bytost krásnou, láskyplnou, plnou života, která o vlastní ideály i život bojuje až do úplného konce. V.Javorský představuje skvěle pokušitele a svůdce ke zlu, zajímavý byl i R.Mácha.
(zadáno: 21.12.2018)
Nejprve strašlivé nudný a dlouhý úvod, který má být zřejmě prototypem divácké, lidové zábavy; poté ta nejzajímavější část - do níž se zapojuje publikum - která je strašně závislá na tom, jaké publikum se sejde - a může být celkem i vtipná a zábavná, není-li nepřežitelně dlouhá. A poté konec, který to všechno hezky uzavře.
Obecně - zajímavá koncepce interaktivní komedie, a jak už bylo řečeno: nelituji vidění, snad jsem i ráda, že jsem to viděla, ale znovu to vidět určitě nepotřebuji, není to úplně můj šálek čaje...
(zadáno: 5.6.2016)
Intimní, silný a intenzivní příběh. Člověk se ani nediví, že hra, na jejímž základě vznikl, byla řadu let zakázaná. Mám ráda takhle emočně silné příběhy, opět mu nesmírně pomohla i zmenšená scéna (viděno na Nové scéně ND), a scéna celkově - tj. i fakt, že herci jsou stále na ní - byť úplný začátek, snad i vzhledem k hostování, byl pomalejší. Ze začátku jsem měla problém i se zvukem, ale v průběhu tenhle problém zmizel, zvuk se vyladil. Skvělé výkony, mě osobně nejvíc zaujali P. Režný, A. Kohout, P. Vraspírová.
(zadáno: 26.3.2017)
Výborný hit. Baví hudba Elvise Presleyho ve skvělých aranžích, byť stále mrzí, že není naživo a že je doprovázená předehranými sbory. Překlad kupodivu ani nebolel. Scéna není žádný zázrak, baví ale kostýmy a výborná je choreografie. Příběh perfektně vychází z Večera tříkrálového a hodně mu pomáhá to, že se nebere nijak zvlášť vážně. Výborná je chuť a energie všech účinkujících a celkově i výkony. (Pálek, Tenorová, Kutheil, Fric, Křížová, Martiníková, Šildová, Tenkrát, Štréblová, Pleskot)
(zadáno: 10.10.2013)
Příjemné představení. Skvělá zábava. Herecké výkony ústřední dvojice výborné, stejně tak Sugar a Osgooda. Pěvecky by to chtělo lepší výkony.
Jen to úplně neláká ke zopakování si.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 12.2.2018)
85% - Představení, které jsem si nesmírně užila - skvělé výkony všech obsazených, výborná stylizovaná výprava a již všeobecně známý příběh o neštěstí a pomstě schopné strávit všechno.
(zadáno: 20.8.2015)
Hutná atmosféra, výborný překlad, ovšem problémy se zvukem, možná dané hostováním, zajímavý nápad s žebračkou před představením, kolísavé výkony - výborná ústřední dvojice, soudce, ostatní horší či špatní...
(zadáno: 19.8.2015)
65% - Inscenace je scénicky i režijně v podstatě stejná jako původní uvádění, jen je víc ukřičená, zbytečně moc, a to jak co se týče hudby, tak herců, kromě toho jsou jejich výkony dobré. Lehce nevyladěný zvuk.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 25.10.2019)
Celkem povedená rodinná podívaná - pohádka. S působivou scénou a projekcemi P.Hlouška, vcelku podařenými kostýmy, zejména pokud jde o gorily a další zvířata, velmi dobrými výkony P.Pechy, P.Vojtkové, M.Šemíka, a po pěvecké stránce výborné (byť herecky slabší) M.Gemrotové. Ubližuje mu nezajímavá choreografie, malé množství slibované akrobacie, panenka suplující miminko a naprostá karikatura herectví, kterou předvádí M.Vojtko. Navíc se z animované verze do divadelní formy nepodařilo funkčně převést ani původní příběh (chybí i napětí), ani působivou hudbu, které jej společně změnily v klasiku.
(zadáno: 22.11.2015)
Vynikající výkony I. Trojana, D. Novotného a J. Bábka. Hra je skvělýmzpůsobem ujetá a postupně napínavější a napínavější, co se týče pozvolného odhalování účelu vytvořeného přístroje. Zajímavý hudební doprovod, výborný závěr.
(zadáno: 12.2.2018)
55% Myšlenka hry je mnohem silnější a "lepší" než hra samotná. Člověku se až nechce věřit, že autor je/byl právník. T.Novotný jako pilot i E.Pacoláková a L.Jurek jako svědci jsou skvělí; výborní jsou po herecké stránce i J.Smutná a Z.Kalina, ale jejich postavy, společně se soudcem působí jako karikatury určené pro televizní show. Celá hra připomíná spíš televizní super debatu, než soud. Nesmyslnost chování, jednání a vyjádření těchto postav neuvěřitelnost podtrhují. Přitom by se s tou myšlenkou a základní otázkou dalo udělat tolik.
Jednoznačné plus: snaze přimět diváky k zamyšlení a dialogu.
(zadáno: 5.6.2016)
Skvělá, dokonale černá komedie s výborným humorem, drsným, "mužským", nekorektním. Skvělé výkony, vtipný příběh.
(zadáno: 17.11.2019)
85% - Velmi silný příběh a jeho výborné jevištní ztvárnění silné svou jednoduchostí, ať po stránce výtvarné – prostá scéna skvěle slouží inscenaci (na rozdíl od úvodních a průvodních projekcí, které na mě způsobem provedení působily spíš rušivě) – tak po stránce hudební – obecně skvělá hudba, navíc při výběru prostého klavírního doprovodu o to výraznější – a režijní. Skvělé herecké výkony obou představitelů (Lukáše Adama a Richarda Pekárka) jsou příjemnou třešničkou na dortu.
(zadáno: 29.2.2016)
Řemeslně je to typicky brněnsky na vysoké úrovni - velkolepá scéna (byť zůstávám u toho, že mi prostě chyběla loď), bohaté kostýmy, dobré choreografie, skvělé výkony (zejm. E.Skálová, M.Kolář, J.Mach, D.Vitázek, A.Slanina, R.Coufalová), hudba je v podstatě ilustrativní, žádný velký hit v ní není a nezůstal mi v hlavě ani takt. Co mi vadilo, byla velká rozdrobenost příběhu - sledování všech postav (takže každá je sledována jen chvíli a okrajově a divák si k ní nevytvoří vztah) a rychlé potopení lodi ve mně nedokázalo vzbudit žádnou emoci (navíc na konci mi ani nedokázali předat rozsah tragédie)
(zadáno: 31.5.2014)
Primárně pořád bojuji s některými vtípky. Přijdou mi zbytečně prvoplánové, laciné, nevkusné. - Ne všechny, některé, ale jsou chvíle, kdy jich je najednou moc.
Jinak mě tentokrát Touha zaujala významně víc než při prvním uvedení. Všichni herci byli lepší (s jednou výjimkou), a to i když si myslím, že někdy by to sneslo trochu zmírnění.
Hudba Touhy je dobrá - prostě Landovo. Osobně se mi líbila vždy, dnes jsem ale měla pocit, že s ní herci (někteří) trošku bojovali, když nechtěli vyloženě křičet, ale zpívat. A méně než prvně, ale pořád mi vadilo, že ten konec se tak nějak nevýrazně ztratí.
(zadáno: 5.10.2013)
(zadáno: 2.8.2014)
65%
Na Letní scéně pěkné, k tomu abych to mohla považovat za plnohodnotný muzikál (a pak si to dokázala představit i na klasické scéně), tomu ale trochu chybělo. Snad zpomalit, v některých částech to na mě bylo poměrně rychlé.
Významně potěšila hudba a výborné pěvecké projevy obou hlavních představitelek. Ty potěšily i po herecké stránce. Z mého pohledu je sice po herecké stránce obě předčili pánové Igor Orozovič a Ondřej Novák, ale líbily se mi obě, velice. Jen poslední role, Sidoniiny největší lásky, mi skutečně nepřišla vhodně obsazená.
Tedy velmi příjemné překvapení a dobrý zážitek.
(zadáno: 26.10.2018)
Aneb jak z vtipné komedie legendárního tvůrčího týmu udělat pokleslou "lidovou" zábavu. Je to přehlídka nevkusných nových vtipů, trapností, nevhodně převedených starých vtipů, vulgarit, přehrávání, křiku. Ztratilo to veškeré původní kouzlo i osobitý humor filmové předlohy. Nové hudební aranže většinou nestojí za nic, takže jediné, co tak zaslouží po pár procentech, byly celé dva lepší herecké výkony.
(zadáno: 5.10.2013)