Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (823)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 17.6.2021)
Rozhodně nenudilo. K. Macháčková předvádí velmi zdařilý herecký výkon. Její civilní pojetí, přesvědčivá rétorika, intonace a skvělá mimika, společně s nepochybně zajímavým životním příběhem, dokáží udržet pozornost a vtáhnout diváka do života této ženy. Dostane se vám též ne příliš běžného pohledu na válečné události a předválečné období na území Německa. Není to lehké téma, ale povedlo se to dobře uchopit a smysluplně ztvárnit. Už jen díky tomu to stojí za shlédnutí. 75%
(zadáno: 2.12.2013)
Příliš mnoho chaosu na jedné scéně. Tak to na mě bohužel působilo. První polovina ještě docela pozitivní, několikero vtipných dialogů, dobře vykreslené pitoreskní charaktery a relativně slušná zápletka. V druhé části však začaly přibývat více či méně podivné scénky, které na mě neměly příliš pozitivní dopad. Též na můj vkus až příliš sexuálního podtextu a dvojsmyslů. Nejprve vtipné, ale ke konci již spíše únavně neoriginální. Po herecké stránce však nemám výtek. Pochválit zaslouží především S. Rašilov, P. Beretová a skvělá moucha D. Prachaře. 55%
(zadáno: 26.2.2015)
Po první části převládali hlavně pozitivní dojmy. Sice by jí neškodilo zkrácení, místy příliš "crazy", ale jinak velice originální, vtipné a zábavné. Druhá část mě ale bohužel zklamala, "crazy" stupeň se zvyšuje, inscenace postrádá vyváženost a pomalu se tak trochu utápí sama v sobě. Samotný konec je pak neskutečně natahován a nijak můj dojem nevylepšil. Přesto ale musím ocenit dobrý nápad a celkový koncept. Též herecké výkony I. Smečkové Bencové, P. Tomicové a P. Štorkové jsou naprosto výborné. K tomu hodně povedená hudba D. Krále. Škoda jen toho nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 3.10.2016)
Správně syrové, přímočaré, bez zbytečného přikrášlování a odvádění pozornosti. Tomu pomáhá i velice funkční, povedená a jednoduchá scéna a také vynikající doprovodná hudba, jež skvěle umocňuje vytvořenou atmosféru. Vše potom stojí na veskrze kvalitních hereckých výkonech, zejména zaujali T. Terberová a T. Dastlík. První část mi přišla opravdu až strhující a naprosto mě vtáhla, druhá z mého pohledu bohužel trochu ztrácí dech a přes dramatický obsah již nevyvolala adekvátně silné emoce. Přesto rozhodně tleskám tomuto vydařenému počinu na vinohradské scéně. 75%
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 11.9.2016)
Až na Ježíše to byl opravdu výborný Jesus. L. Vlček bohužel z mého pohledu úplně neobstál a pěvecky hlavně u výších tónů měl trochu problém. Vedle něj byl Jidáš L. Adama o něco lepší, hlavně po herecké stránce, ale ve zpěvu to občas též pokulhávalo. To naopak Máří byla naprosto výborná, jelikož V. Příhodová předvedla opravdu fantastický výkon. Hlavním kladem této inscenace je však hodně povedené moderní zpracování, které mě naprosto nadchlo. A potom neskutečná souhra a síla company v kombinaci se skvělým živým orchestrem. Hromadné scény jsou famózní. Celkově tedy rozhodně velmi vydařený Jesus.
(zadáno: 2.12.2010)
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
(zadáno: 10.2.2014)
Bohužel význam některých scén/obrazů, a jejich spojitost s ostatními či význam pro inscenaci jako celek, mi poněkud unikal. I přesto však dosti silný zážitek. Choreografie výborná, spousta zajímavých a nápaditých prvků. všichni aktéři předvedli velmi dobré výkony a nelze opomenout ani povedenou doprovodnou hudbu. Pro lidi co mají rádi pohybové/taneční divadlo to myslím nemůže být zklamání. 75%
(zadáno: 24.1.2014)
Pokud to trochu nadnesu, tak je to 50% za J. Dvořáka a 10% za doprovodnou hudbu. Není pochyb, že právě J. Dvořák je ten na kterém tato hra stojí a padá, své role se zhostil výborně a jeho výkon je famózní. Zvláště druhá polovina má díky němu patřičnou atmosféru a samotný závěr svoji sílu. Ale bohužel není tam sám. Celý začátek se neskutečně vleče, je takový sterilní, bez emocí. Ve zkratce je to jedno dlouhé čekání na Jindřicha. Ostatní herci, až na O. Brouska, nijak nezaujali. Zejména výkon A. Elsnerové a V. Vašáka je dosti slabý, obzvláště v konfrontaci s již zmiňovaným J. Dvořákem.
(zadáno: 2.8.2012)
Dle mého názoru velmi dobré zpracování této dvoudílné hry. Trefný kontrast bohémského, nezatíženého a prostopášného života s intrikami, zradou a falešným přátelstvím vysoké politiky. Scénicky to umocňovalo odlišné barevné ladění obou části, jedna do světlé bílé a druhá do temné černé. Povedl se i přerod hlavního hrdiny, syna Jindřicha IV, z jedné skupiny do druhé. Herecky zde kraluje N. Lichý, jeho výkon je opravdu bravůrní. Zdatně mu sekunduje i J. Dolanský. Z ostatních vynikl především M. Myšička.
(zadáno: 18.11.2015)
Opravdu povedená a dobře napsaná komedie, jakých se dnes nevidí mnoho. Žádná laciná zápletka, náhodné záměny či trapná nedorozumění. Naopak hlavně svěží, chytré, reálné dialogy, které nejen pobaví, ale i dostatečně upoutají pozornost. Samotná hra se rozbíhá pomalu, nicméně dobře graduje a s každým ukončeným tématem přichází nové, jež překvapí a posune laťku ještě o úroveň výše. Po herecké stránce není výtek. Výteční zejména J. Dolanský a R. Zach, kteří se dobře doplňují. Ostatní jim však nezůstanou příliš dlužni. Za sebe tímto určitě doporučuji.
(zadáno: 25.2.2013)
Dobře napsaná a zdařile provedená situační komedie. Vtipný text bez výrazného množství trapných rádoby-humorných situací, které jsou u tohoto typu inscenací často obvyklé. Po herecké stránce též velmi solidní. Sice J. Langmajer má často příliš výrazná a opakující se gesta, ale jinak hraje velmi dobře a samotná hra na něm dost stojí. K tomu velmi příjemně překvapily obě mladé herečky M. Timková a K. Krejčová. Celkově rozhodně nic převratného, ale pokud je cílem něco nenáročného u čeho si člověk odpočine a pobaví se, pak toto myslím nezklame. U mě to tak aspoň platilo.
(zadáno: 31.3.2019)
Z mého pohledu po všech stránkách dobře provedený rodinný muzikál. Je to správně veselé a hravé, bez problémů to drží dobré tempo od začátku do konce a vás to prostě baví se na to dívat. Moc pěkně udělaná scéna, která celou tu hravost krásně podporuje. Funkční a dynamické choreografie, též povedené kostýmy. Po herecké stránce výtečný hlavně P. Klimenda jako Josef a potěšila i K. Falcová jako vypravěčka. Z ostatních zaujal hlavně P. Vondráček jako faraon střihnutý Elvisem. A v neposlední řadě též skvělý dětský sbor, který mě opravdu mile překvapil. Za mě tedy naprostá spokojenost. 85%
(zadáno: 19.2.2018)
Pro mě neuvěřitelně pozitivní inscenace, která dobře zvolenou formou sděluje jednu hezkou myšlenku: ať už jsme jakýkoli a děláme různé divné věci, tak to hlavní je abychom se cítili šťastní, nezávisle na tom co si o nás myslí ostatní. Vtipné, trefné, odlehčující. Pro někoho možná pobuřující a urážlivé, ale mně osobně to přijde spíše naopak. Je to určitá pocta všem, jenž jsou v této inscenace nějakým způsobem zmíněni. Tři brilantní monology ve skvělém podání L. Juřičkové, J. Boušové a J. Bidlase, jenž jim vtiskli opravdu výtečnou podobu. Není třeba dodávat více, prostě buďte v pohodě.
(zadáno: 30.11.2015)
Bohužel, bude to znít asi krutě, ale nevidím v tomto příliš smysluplný divadelní přínos. Několik zajímavých nápadů se našlo, ale většinou spíše scénického rázu. Celkově strnulé, místy až uspávací. Minimum scén, které vzbuzují divácký zájem. Po herecké stránce není též moc co hodnotit, neb z mého pohledu, většinu předvedených poloh by zvládl po krátké instruktáži asi kdokoli z publika. Důvod proč na toto zajít mě vlastně ani nenapadá.
(zadáno: 9.9.2019)
Za mě vydařená inscenace. V první části spíše příjemná komediální konverzačka s veskrze zajímavým tématem, v té druhé potom zase slušná psychologická sonda do lidských předsudků, černobílého vidění, života ve zlaté kleci a vymanění se ze zajetých stereotypů. Vše působí hezky přirozeně, na potřebných místech je to odlehčeno tím správným nenásilným humorem a obsahuje to výstižné dialogy co udrží pozornost. I po herecké stránce nemám výhrad, všichni čtyři aktéři podali velmi dobré výkony, přičemž nejvíce mě velmi mile překvapila S. Černodrinská, která se se svou nelehkou rolí vyrovnala opravdu výtečně. 75%
(zadáno: 8.4.2014)
Samotný muzikál mě osobně až tak dobrý nepřijde, minimálně z pohledu hudby a libreta. Ale jeho zpracování zde v Disku hodnotím rozhodně jako vydařené. Zejména druhá polovina měla svoji potřebnou sílu, ke které toto téma notně vybízí. Velmi dobrý kolektivní výkon prakticky od všech účinkujících. Přesto však rád vyzdvihnu především obě hlavní představitelky, M. Dancingerovou a A. Nesvadbovou, a s nimi kabaretiéra P. Šmída. Celkově určitě muzikál, který může směle konkurovat leckterým komerčním kouskům, jež se aktuálně v naší metropoli hrají.
(zadáno: 7.2.2013)
Bez výčitek přiznávám, že na mě tato inscenace opravdu zapůsobila. Je pravda, že některé scény byly trochu slabší, ale jako celek to mělo výbornou atmosféru a rozhodně to zanechalo hluboký dojem. Líbilo se mi pojetí hry, oceňuji vydařenou scénu a propojení s hudebními motivy. Po herecké stránce také pražádných výtek. Za mě tedy rozhodně spokojenost a další doporučení v Redutě.
(zadáno: 2.1.2013)
Opět moc pěkné písně, básničky i scénky. Čiší z toho ta krásná atmosféra jako u minulých veleúspěšných kabaretů, byť zde mě to nestrhlo tak výrazně. Ale přesto velmi příjemné, odcházel jsem naprosto spokojen a dobře naladěn.
(zadáno: 25.4.2013)
Přiznám, že jsem určitě nepobral vše co tvůrci vymysleli, nicméně zklamaný a zmatený z toho určitě nejsem. Ba naopak, většinu večera jsem se dobře bavil. Výtečný M. König, který opět dokazuje jak neskutečný má herecký rozsah. Vedle něj pak skvěle démonický K. Dobrý, jemuž ta role opravdu sedla. A nelze nepochválit výborný hudební doprovod, který zde tvoří základ úspěchu.