Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.3.2015)
Sám o sobě zajímavý děj je ještě zvýrazněn a umocněn povedeným zpracováním. Každý obraz má své zvláštní kouzlo a poetiku, která na mě osobně působila velmi dobře. Po scénické stránce tedy opravdu vydařené představení. Herecké výkony též nezklamaly, kolektivní souhra fungovala na jedničku. K tomu příjemná délka, žádné zbytečné natahování. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 25.3.2015)
Taková zvláštní filozofická sonda do hlubin lidského života a duše. Není úplně lehké to nějak zpracovat a něco si z toho odnést, ale přesto zanechalo jistý dojem. Každý ze tří obrazů dobře reprezentuje zvolené období lidského života. K tomu přidaná dávka jakéhosi mystična dodává hře určité kouzlo a všechny tyto pasáže měly svoji sílu a napětí. S tím souvisí i velmi dobře udělané projekce na pozadí. Po herecké stránce nikdo nezklamal, vyzdvihl bych především J. Vondráčka, M. Matejku a M. Němce.
(zadáno: 19.3.2015)
Vydařená hra, která nenudí a pobaví. Reálné prostředí, které každý dobře zná. Jednoduchá, ale ne trapná a nesmyslná zápletka. Žádné šílené náhody, záměny a jiné "crazy" prvky. Naopak dobře napsané charaktery, svěží humor a veskrze povedené dialogy. Herecky velmi dobře zvládnuté, zejména dobří L. Rybová a I. Chmela, ale ani nikdo z ostatních nezklamal. Z mého pohledu spokojenost, užil jsem si to a mohu doporučit.
(zadáno: 16.3.2015)
Před měsícem jsem na stejných prknech (Celetná) viděl provedení této hry v podání divadelního spolku Kašpar, takže o srovnání nebylo nouze. A z mého pohledu je toto zpracování od Bezručů přeci jen o něco lepší. Hra má rychlejší tempo a spád, což přispívá k intenzivnějšímu vnímání příběhu. Představitelé obou bratrů se svých rolí zhostili dobře a jejich vzájemné hádky mají potřebnou sílu a emocionální náboj. O něco málo přesvědčivější mi však přišel L. Melník. K tomu pochvala pro D. Urbana, který svoji roli zlomeného kněze zvládl velmi dobře. Jako celek vydařené zpracování této irské klasiky.
(zadáno: 12.3.2015)
Nebylo to tak silné, aby mě to strhlo a nadchlo na ovace ve stoje. Ale přesto dobře odvedená práce. Potěšila živá kapela, pěkná scéna a povedené projekce. M. Absolonová zazpívala velmi dobře, byť hlavně v první části ji několikrát nebylo moc dobře rozumět. Výborný však také P. Strenáčik, který převedl minimálně stejný ne-li ještě lepší výkon. Při děkovačce by si rozhodně zasloužil větší vyzdvižení. Přeci jen táhne tento muzikál výrazně více než K. Roden, který tam má spíše vedlejší roli. Ale i tu zvládl relativně dobře, bál jsem se daleko horšího výkonu. Celkově převládají pozitivní dojmy.
(zadáno: 9.3.2015)
Originální a povedené. Ano, sice to má svoje mouchy, tou hlavní je místy zbytečně natahovaná délka. Dalo by se škrtat, jak v první části pro větší spád, tak v druhé pro silnější dopad. Ale přesto neotřelé, zábavné, místy trochu ujeté, ne však bez myšlenky a účelu. Svým způsobem upozorňuje na aktuální problémy a ukazuje realitu konzumního života v jiném světle. Z hudebního hlediska se mi to líbilo, spousta chytlavých tónů a melodií. Z hereckých výkonů bych vyzdvihl především P. Děrgla, R. Jaškówa a K. Cibulkovou. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 8.3.2015)
Tento ročník alterny je na mě asi až příliš alternativní. Přiznám, že úplně nechápu co vedlo tvůrce k vytvořené takovéto inscenace, jaká je její přidaná hodnota? Co si z toho má divák odnést a též co to vlastně přináší hercům? Většina z předvedeného šla mimo mě. Těch 30% je za snahu, pár zajímavých nápadů a závěrečný "nekonečný" song, který mi přišel z celého představení nejlepší.
(zadáno: 5.3.2015)
Z mého pohledu po všech stránkách vydařený muzikál. Pěkná scéna a kostýmy, hudebně funguje dobře, libreto je sice místy slabší, ale najdou se v něm též povedené pasáže. Netvrdím, že mě to strhlo, ale určitě jsem se nenudil a většinu scén jsem si užil. Je pravda, že zde není výraznější hit, nicméně písně Evelyn (M. Šnytová) v první polovině a matky "Jacka" (D. Hořínková) ve druhé části byly hodně vydařené, měly potřebnou sílu a zásah. Velká pochvala pro tyto dvě herečky za jejich velmi dobrý výkon. Jako celek český muzikál, který stojí za návštěvu.
(zadáno: 2.3.2015)
Po vizuální stránce se mi toto představení opravdu líbilo. Moc pěkná scéna a kostýmy. I zapojení chóru hodnotím kladně. Ale samotná dramaturgická úprava a režijní pojetí celkový dojem přeci jen kazilo. Jednotlivé postavy jsou až příliš černobílé, skoro celou hru setrvají v jedné poloze, aniž bys se někam posunuly. I děj pak díky tomu působí trochu kýčovitě, se spoustou laciných klišé. Ale herci se snaží a je to znát. Velmi dobrý výkon předvedli hlavně S. Černodrinská a A. Nesvadbová. Hlavně díky nim je můj celkový dojem spíše pozitivní. 65%
(zadáno: 27.2.2015)
Rozhodně originální a zajímavé zpracování této klasiky. Pobavilo a zaujalo, většinu inscenace jsem si opravdu užil. Jen opět místy zbytečně natahované, a to obě poloviny. Za sebe bych také uvítal trochu více Shakespeare a méně Drábka, nicméně většina nápadů a změň oproti předloze působila pozitivně. Snad až na motivaci Julie k její předstírané smrti, tam to bylo hodně slabé. Též konečný záchvat otce Kapuleta na mě působil dosti rozporuplně. Po herecké stránce nemám výtek, ze všech bych rád vyzdvihl M. Poulovou, která svoji Julii zahrála výborně. A opět skvělá a výtečná hudba D. Krále. 75%
(zadáno: 26.2.2015)
Po první části převládali hlavně pozitivní dojmy. Sice by jí neškodilo zkrácení, místy příliš "crazy", ale jinak velice originální, vtipné a zábavné. Druhá část mě ale bohužel zklamala, "crazy" stupeň se zvyšuje, inscenace postrádá vyváženost a pomalu se tak trochu utápí sama v sobě. Samotný konec je pak neskutečně natahován a nijak můj dojem nevylepšil. Přesto ale musím ocenit dobrý nápad a celkový koncept. Též herecké výkony I. Smečkové Bencové, P. Tomicové a P. Štorkové jsou naprosto výborné. K tomu hodně povedená hudba D. Krále. Škoda jen toho nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 24.2.2015)
Musím přiznat, že jiné zpracování této slavné hry jsem bohužel dosud neviděl, takže nemohu s ničím srovnat. Ale i tak se z mého pohledu tato inscenace opravdu vydařila. Velmi dobrý spád, tempo a napětí, zvláště v první polovině. Podařilo se zaujmout pozornost a vtáhnout do děje, nebylo hluchých míst a nijak jsem se nenudil. Hodně povedený též samotný závěr hry. Po herecké stránce velká pochvala pro všechny aktéry, zejména pak pro M. Fingera, I. Uhlířovou a J. Hájka.
(zadáno: 16.2.2015)
Hlavní předností této inscenace je opravdu výborný text a s tím související i geniální český překlad E. Žantovské, který má hlavní zásluhu na úspěchu této hry. Když se k tomu přičte i velmi dobrá herecká práce všech 3 protagonistů, jednoduchá scéna s pěkně využitým otočným jevištěm a příjemná doprovodná hudba, tak je výsledkem představení, které mile rád doporučuji komukoli k navštívení. Stojí to za to.
(zadáno: 11.2.2015)
Svým způsobem jistě povedené zpracování. Inscenace nijak nenudí, zaujme a vtáhne diváka do příběhu, což není málo. Ale přesto nelze se zbavit dojmu, že tato hra má přeci jen potenciál ještě větší. Z mého pohledu se jedná o jednu z nejlepších McDonaghových her, která je opravdu výborně napsaná. Proto mi zde přišla trochu slabší, konec neměl potřebnou sílu, monolog faráře též postrádal na dramatičnosti. I tak se však herci snaží a nehrají nijak špatně. Nejvíce zaujala, trochu nečekaně v nejmenší roli, T. Rumlová, která ve svých scénách jasně dominovala. 65%
(zadáno: 4.2.2015)
Povedený sled scének, které pobaví nebo zaujmou jiným způsobem. U mě to tak rozhodně platilo. Všechny mají svůj specifický styl humoru a provedení, je v tom určitá poetika a kouzlo nečekaného. Byť ano, ne vždy jsem pochopil pointu. A také se dá říct, že inscenací podobného typu začíná být v DNz relativně dost. To však nic nemění na dobrém zpracování této inscenace, která mimo již řečené také zaujme vydařenou scénou a kostýmy.
(zadáno: 2.2.2015)
Začátek se myslím povedl a vzbudil ve mě nadějná očekávání dalšího vývoje. Bohužel ale s postupem času se hra stále více tříští a rozpadá na různé více či méně zajímavé scény, jejichž význam však není lehké uchopit či dát jasně do souvislostí s tématem celé inscenace. Poslední třetina je pak už vyložený chaos, kde nic není nemožné. Při odchodu z divadla převládají dosti rozporuplné pocity a neurčitost nějakého sdělení. Přitom samotný nápad není nijak špatný, zpracování však pokulhává. Naštěstí to dost zachraňují oba aktéři, jak M. Pospíchal tak M. Mejzlík předvedli rozhodně dobré výkony. 55%
(zadáno: 26.1.2015)
Bohužel tato hra mě nijak zvlášť nezasáhla. Herci se bezesporu snažili, to nelze vytknout. Zvláště Z. Velen předvedl dobrý výkon. Ale příběh inscenace a její provedení nepovažuji za zdařilé, též mi nebyly příliš jasné některé motivy chování a jednání jednotlivých postav. Celkově představení, které ve mě nezanechalo větší stopy. 55%
(zadáno: 22.1.2015)
Není nad svou vlastní přirozenost, netřeba se pokoušet ji změnit či nějak vylepšovat. Moc pěkně napsaná hra s chytrým a poučným vyzněním. Spousta skvělých scén a dialogů. Tandem Kolečko-Laštovková zde rozhodně zafungoval velmi dobře. Po herecké stránce též žádné zklamání, všichni aktéři zabodovali, nejlepší z nich pro mě však byla H. Vagnerová. 75%
(zadáno: 21.1.2015)
V první řadě vynikající M. Kluch, jehož Freddie je opravdu úžasný, zazpíval fantasticky. Vedle něj pak stejně zazářil R. Ševčík, který výborně zvládl všechny taneční pasáže a zvláště ve druhé polovině, kde má tanec větší prostor, dokázal vybudovat silnou a působivou atmosféru. Obecně se zde moc pěkně doplňuje hudební a taneční složka, jednotlivé písně a pohybové scény na sebe dobře navazují. V tomto směru opravdu velmi dobrá práce L. Vaculíka. Z ostatních pochvala ještě pro I. Marešovou, jejíž zpěv též zanechal dosti pozitivní dojem. Bezesporu počin, který stojí za pozornost. 85%
(zadáno: 12.1.2015)
Vše v životě je třeba si svým způsobem vychutnat, a to včetně smrti, neb i smrt patří k životu. Jedná se o dosti svérázný, často dosti černý, humor. Ale je možné se i u tohoto tématu dobře pobavit. Většinu obrazů není lehké pochopit a většinou se mi to též příliš nepodařilo, přesto každý je zajímavý a určitě nijak nenudí. Zvolená forma pro mě byla poutavá, oceňuji také dobře postavenu scénu a užíval jsem si i doprovodnou hudbu. Jako celek inscenace hodná pozornosti.
(zadáno: 9.1.2015)
Velice příjemná, svým způsobem i tak trochu poetická, inscenace. Přináší zajímavý pohled na jeden životní příběh, nic nepřikrášluje, nezlehčuje, ale také nezatracuje. Pomalu a zlehka jsem byl vtažen do tohoto vyprávění a přiznávám, že jsem si ho užíval i zaujatě sledoval po celou dobu. Netřeba si nic namlouvat, vše stojí hlavně na výborné S. Babčákové, která touto rolí dokazuje svůj nemalý herecký talent. Všichni ostatní ji "pouze" zdatně sekundují. K celkově dobrému dojmu přispěla svým dílem i vydařená scéna a povedená doprovodná hudba.
(zadáno: 8.1.2015)
Moje první setkání s touto Gogolovou inscenací. První část velmi dobrá, vtipná, svižná a dějově zajímavá. V druhé části jsem ale čekal trochu více katarze a též nějaké smysluplnější vyústění. Takže přeci jen lehké zklamání, ale přesto jako celek stále dosti povedené. Z velké části však hlavně díky výbornému M. Isteníkovi, který hraje báječně a dosti pozdvihá úroveň většiny scén. Jakmile není přítomen je to hned znát.
(zadáno: 29.12.2014)
Strhující zážitek se u mě sice nedostavil, přesto se z mého pohledu jedná o povedenou inscenaci. Co bych vytkl je až přílišná podobnost s filmovým zpracováním, místy zbytečně moc popisné pasáže a trochu zdlouhavá druhá část (zvláště ztvárnění Figarovy svatby), samotný závěr je však povedený. Hlavním kladem je herecké obsazení, ústřední dvojice J. Dvořák a O. Brousek hraje znamenitě. Zvlášť pan Brousek je, i díky klavíru, opravdu famózní. Vedle nich pak nelze opomenout I. Uhlířovou, která též ve své roli nezklamala. Především díky této trojici Amadeus stojí za vidění.
(zadáno: 16.12.2014)
Tento muzikál je především jedna velká show, musí vás to chytnout hned na začátku a strhnout svojí energií. Ale bohužel tento pocit jsem po většinu tohoto představení neměl. Za opravdu vydařené považuji snad jen písně "Voulez-Vous" a "Lay all your Love on me", tedy písně kde byla zapojená i celá company, ostatní tak silně nevyzněly. Nepomáhá tomu ani příliš velký prostor KC, na kterém se většina scén doslova ztrácí. Z obsazení musím vyzdvihnout P. Vraspírovou, která zahrála i zazpívala výborně. Vedle ní pak ještě D. Šinkorovou. Ve srovnání s nimi působili někteří jiní dost tragicky.
(zadáno: 14.12.2014)
Opravdu překrásně zpracováno. Už samotný koncept začátku na veřejném náměstí a poté přesun do divadla za doprovodu andělů ukazující cestu je úžasný. Všechny písně a texty jsou předneseny a zazpívány velmi dobře a vytvářejí nádhernou atmosféru. V předvánočním čase tak nějak pohladí na duši. Z účinkujících bych pak rád vyzdvihl V. Hausera, O. Jiráčka a I. Hloužkovou. Nelze než doporučit k návštěvě. Vhodné rozhodně i pro děti, kterých zde byla spousta. (viděno na Baráčnické rychtě)