Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.6.2017)
Vtipné a zábavné, až z toho místy docela mrazí. Z mého pohledu určitě dobře napsáno, neb i více než po 100 letech má tato hra stále co říci a obsahuje spoustu trefných narážek i na dnešní dobu. Krásně se ukazuje, že lidstvo se zase tolik nemění. Nicméně hra také velmi slušně pobaví. Chytrý a často až groteskní humor zde rozhodně funguje. Není příliš slabších míst, na čemž má jistě zásluhu i skvělé obsazení. V první řadě opravdu výtečný P. Nárožný, jenž spoustu scén vyloženě táhne. Vedle něj však zaujmou také O. Vetchý, L. Žáčková, S. Zindulka nebo J. Dulava. Celkově povedená inscenace. 75%
(zadáno: 29.5.2017)
Z hlediska hudby a tance nemám žádných výtek, ba právě naopak. Vynikající orchestr Melody Makers a několik opravdu povedených swingových a stepařských čísel. Myslím, že kdo jde na inscenaci hlavně kvůli těmto prvkům, tak nemůže být zklamán. Z hlediska činoherních pasáží, a jejich zapojení do celkového konceptu inscenace, je zde cítit jistá rezerva. Zvláště ve druhé části, jenž měla potenciál zasáhnout v tomto směru výrazně více. Nicméně i tak dokáže zaujmout, zvláště díky velmi dobrému výkonu I. Orozoviče a vedle něj též P. Beretové. Celkově docela pěkná pocta Jiřímu Traxlerovi. 65%
(zadáno: 16.5.2017)
Již samotným textem se jedná o dosti silnou a emotivní inscenaci. Výtečným hereckým projevem, především v podání D. Krejčíka, se tento počin povýšil ještě o něco výše a dokáže diváka správně pohltit od začátku do konce. Samotná délka je možná trochu příliš, jsou zde místa kdy je těžší udržet pozornost, nicméně není jich mnoho a zaujetí pro samotný děj u mě vždy jasně zvítězilo. I samotná scéna zaslouží pochvalu, jednoduchá a dobře účinná. Z mého pohledu dosti silný divadelní zážitek. 75%
(zadáno: 2.5.2017)
Úvodní scénu z předsálí bych za sebe klidně zrušil. Zbytečně se mačkáte na malém prostoru kvůli pár minutám děje, jenž není pro další vývoj nutně nezbytný a pak teprve následuje pomalé usedání do hlediště, takže reálný začátek představení je o 15 minut později. Nicméně samotné představení hodnotím jasně pozitivně. Opět moc pěkný obsah z pera T. Dianišky, který funguje více než dobře. Mix skvělých hlášek a vtipných situací spolu s vážnější stránkou vztahu můžu a žen. Je to dobře vyváženo a také kvalitně zahráno, takže nuda zde rozhodně nehrozí. 75%
(zadáno: 24.4.2017)
U mě zde převládají pozitivní dojmy. Líbila se mi zvolená koncepce zpracování s povedeným hudebním doprovodem. Opravdu vydařený začátek i většina druhé části. V závěru první je to přeci jen již trochu zdlouhavé, hra ztrácí na svižném tempu a též intenzitě. Některé vážnější a silnější momenty tak správně nevyznějí nebo alespoň mě tolik nezasáhly. Ale na druhou stranu spousta ironických situací je krásně a vtipně vystižena a celou inscenaci to dobře odlehčuje. Herecky nezklamala skvělá M. Borová, z ostatních potěšili zejména F. Rajmont, D. Prachař a L. Juřičková. Celkově spokojenost.
(zadáno: 19.4.2017)
Hořkosladký příběh, který rozhodně dokáže zasáhnout. Spousta vtipných, dojemných, ale i též mrazivých situací. Svižně to plyne, nenudí a popisované osudy dobře zaujmou. Na několika místech bohužel nelze náležitě docenit jistě trefné narážky na anglické prostředí, historii a zvyky. A občas bych si dokázal představit výraznější práci s hudebním doprovodem. Ale i současné hudební aranžmá dobře dokresluje navozenou atmosféru. V neposlední řadě velmi příjemný herecký výkon obou aktérek. Celkově další z vydařených počinů na Komorní Fidlovačce. 75%
(zadáno: 13.4.2017)
Vtipné, chytlavé, výstižné. Za mě rozhodně povedené. Moc pěkně ztvárněno vícero charakterových vlastností, které si v sobě člověk nosí. A to jak z ženského tak mužského pohledu. Následně potom krásně konfrontováno při hledání životního partnera. Herecky velmi dobré od všech aktérů, potěší též pohybová a hudební složka. Výtečná především ženská polovička a konkrétně pak V. Lazorčáková a M. Turková. 75%
(zadáno: 5.4.2017)
Musím říct, že tohle je opravdu moc dobrý úlet. Představení má spád a pobaví, netřeba hledat v tom něco více hlubokého. K tomu opravdu dobře sehraná čtveřice, která podává výtečné výkony. Pokud někoho vyzdvihnout tak skvělý P. Vančura. Ale celkově myslím vydařený kousek na který se hezky kouká. 75%
(zadáno: 17.3.2017)
I přes určité obavy musím přiznat, že tento muzikál nijak nezklamal. První polovina je bezesporu slabší, dějově i textově to není nic závratného, ale to není ani filmová předloha. Celkově zde vůbec není moc silných písní, nicméně hodně chytlavé Eye of the Tiger leccos vynahradí a závěrečný boxerský duel je opravdu hodně povedený. K tom moc pěkný herecký i pěvecký výkon J. Kříže v titulní roli a vedle něj také výborně zazpívala H. Holišová. Potěší živý orchestr, zamrzí potom horší ozvučení a obecně špatná akustika KC, ale s tím mohou tvůrci těžko něco dělat. V součtu za mě velmi slušný počin.
(zadáno: 14.3.2017)
Hlavním kladem je zde bezpochyby naprosto skvělá T. Dočkalová, která roli Nory zvládla opravdu výborně. Inscenace jako taková funguje také dobře, nijak nenudí a určitě zaujme. Byť ve vypjatějších pasážích má trochu rezervy a výsledný dojem by mohl být ještě o něco silnější. Stejně tak i výkony a pojetí vedlejších postav, jenž jsou místy málo výrazné. Povedeně hodnotím jednoduchou a funkční scénu, stejně tak i použité kostýmy. Celkově za mě vydařená inscenace, kterou zde na Palmovce komukoli rád doporučuji.
(zadáno: 9.3.2017)
Vztahová rapsodie jednoho opuštěného třicátníka, jenž dobře naplňuje heslo "život je jedna velká párty". Samotná hra je už docela vtipná a chytlavá, ale naprosto skvělý a vynikající M. König ji svým výkonem posouvá ještě o několik pater výše a z inscenovaného čtení dělá opravdu divadelní zážitek. 75%
(zadáno: 2.3.2017)
Nápadité a originální zpracování. Velmi dobrá práce se světly a zvukem, díky čemuž se podařilo v patřičných scénách navodit tu správnou atmosféru. Též moc pěkně udělaná celá závěrečná pasáž. Samotný příběh má z mého pohledu jisté rezervy, nicméně jako celek to funguje veskrze dobře. A hlavně je zde jasné a srozumitelné poselství pro všechny: Na renovace je třeba najít ty správné lidi! Tak neváhejte a jděte se o tom přesvědčit do vily na Štvanici. 75%
(zadáno: 22.2.2017)
Příjemné, milé, vtipné a poučné. Hlavním kladem jsou zde velmi dobře vybudované charaktery obou postav a s tím i zdařilé konverzační dialogy. Na tom je postaven slušný příběh o tom, že když se nedaří, není dobré se litovat a zahledět se příliš do sebe. Promarněné chvíle v životě vám zpátky už nikdo nevrátí. Není vůbec špatné si to občas připomenout. Pochvala též pro herecké výkony obou aktérek a pokud mám jednu vyzdvihnout pak je to P. Nesvačilová. Celkově další povedený kousek v Ungeltu.
(zadáno: 20.2.2017)
Povedený a originální text, který na mnoha místech pobavil a též příjemně překvapil. K tomu dobře zvolená forma zpracování i celého přednesu. A byť nemohu říci, že by mě to vyloženě nějak strhlo a naprosto uchvátilo, tak zklamán jsem na konci rozhodně také neodcházel. I přesto, že mnohé narážky z hudební branže jsem asi nebyl schopen náležitě docenit. Celkově však stále vydařený kousek co jistě stojí za vidění.
(zadáno: 15.2.2017)
Emotivní, trefné, vtipné a správně reflektující. Věřím, že hru asi nejvíce ocení matky či dcery, nicméně myslím, že dokáže dobře zasáhnout všechny jimž táhne pomalu na 40. Moc pěkně znázorněná konfrontace dvou generací, dvou světů, mladické sny a odvážné plány vs. rodičovská realita středního věku. To vše v kompaktním balení s funkční nenáročnou scénou, povedenými a vyrovnanými hereckými výkony, které dokáží zaujmout a udržet pozornost. Další zajímavý kousek z dílny Letí co stojí za návštěvu. 75%
(zadáno: 18.1.2017)
Inscenace, která svým vývojem několikrát, a docela nečekaně, překvapí. Rychlé a stěží předvídatelné střídání poloh obou aktérů je hlavní hnací motor, jenž spolehlivě udržel moji pozornost a zájem o dění na jevišti. Byť ano, musím přiznat, že několik slabších míst se také našlo a je možné, že lepším uchopením by se dosáhlo ještě silnějšího prožitku. Nicméně oba herci si vzájemně velmi dobře sednou a jejich společný dialog funguje na jedničku. Za mě tedy rozhodně pochvala jak pro V. Kubařovou tak pro J. Plesla. Celkově příjemná podívaná.
(zadáno: 11.1.2017)
Tři herečky, rivalky, jenž se nemají příliš v lásce a zároveň se navzájem svým způsobem uznávají. Okolnostmi svázané proti společnému nepříteli. Moc pěkná výchozí situace, ze které se podařilo rozehrát spoustu bravurních scén a dialogů. Zvláště řekněme první polovina má skvělé tempo a dokáže dobře strhnout. Závěr je pak bohužel již slabší, trochu se tápe, natahuje a chybí přeci jen údernější zakončení. Přesto však za mě stále hodně povedené, určitě i díky výborným výkonům L. Skopalové, V. Žilkové a I. Uhlířové. Takhle dobrou souhru jsem už dlouho neviděl. 75%
(zadáno: 27.12.2016)
Inscenace, která skrývá jak vtipnou a líbivou formu, tak mrazivý a místy děsivě pravdivý obsah. Výsledkem je dosti zajímavá hra, která zaujme a zanechá svoji stopu. Zpracování se povedlo, jednotlivé písně a dialogy se dobře doplňují a jejich vzájemné střídání je ku prospěchu plynulosti celé hry. Herecky i pěvecky není žádných výtek. Za mě tedy určitě počin, který stojí za pozornost. 75%
(zadáno: 18.12.2016)
Hra pojmenovaná v originále po Heisenbergovi rozhodně nepostrádá určité prvky neurčitosti. Ale je zde myslím docela pěkně ukázáno jak nelze mít vše najednou a jednoduše když se soustředíme jedním směrem logicky nám uniká pozornost jinde. Samotné dialogy na mě pak působily dobře nahodilým dojmem, a někdy to vypadalo, že směřování hry není nijak dané. To ve výsledku správně posloužilo k upoutání pozornosti a zájmu o další průběh. Nicméně vše se jednou vyčerpá a zvolená délka je tak akorát na hraně. Oba aktéři pak potěšili svým veskrze příjemným přirozeným herectvím. Celkově pozitivní dojem. 68%
(zadáno: 21.11.2016)
Setkání dvou mladých žen, které tak trochu neví co pořádně se životem a společně rozebírají své aktuální důležité rozhodnutí. Při tom se pěkně zostra pustí do problémů současné mladé generace. Příliš zábavy, volnosti, minimální zodpovědnost, neochota dospět a spousta dalších témat. Nešetří nikoho, schytají to jak muži tak ženy. To vše samo o sobě není nic příliš nového, byť je to zde podané velice vtipně a zábavně. Avšak způsob a okolnosti tohoto setkání dodávají hře nový, neotřelý a velice zajímavý rozměr. K tomu potěší velmi sympatické výkony obou hereček, zvláště pak skvělé A. Stropnické.
(zadáno: 2.11.2016)
Tato hra, pravda, není příliš jednoduchá na orientaci a nelze si z ní odnést nějaký jasný závěr. Nicméně přesto, nebo možná i právě proto, u mě zanechala veskrze kladný dojem. Moc pěkně zvolená scéna, kostýmy i trefně vybraná doprovodná hudba pomáhají vytvářet tu správnou, lehce mysteriózní, pohlcující atmosféru. K tomu rozhodně slušné herecké výkony od všech aktérů, potěšili zejména B. Kaňoková a V. Švarc. Celkově tedy určitě nijak nenudilo.
(zadáno: 20.10.2016)
Veskrze povedená záležitost. Našlo by se sice pár věcí, kde mě to přišlo buď přehnané nebo naopak neúčinné, ale většina scén je opravdu vydařená a se spoustou vyjádření se trefili do černého. Originálně pojaté, vtipné a humorné, s líbivou doprovodnou hudbou. Sice místy trochu obscénní a více přisprostlé, ale to se zde myslím dá čekat. Pokud toto nevadí tak dobrá zábava zaručena.
(zadáno: 7.10.2016)
Povedený kousek. Skvělá hudba, povedená choreografie, spousta pěkných písní. K tomu funkční příběh, který má vtip a nepůsobí nijak trapně či lacině. Není příliš hluchých míst, celé to šlape opravdu moc dobře, zvláště pak první část. Ta druhá stojí primárně na sólových písní a některé jsou si až trochu moc podobné. Osobně bych zde ubral malinko té lásky a přidal o špetku více rock'n'rollu. Ale jinak rozhodně od všech dobře zahrané a hlavně zazpívané. P. Pálek nijak nezklamal, ale ještě více zaujali vynikající J. Tenkrát, P. Tenorová a M. Křížová. V konečném součtu za mě určitě spokojenost. 75%
(zadáno: 3.10.2016)
Správně syrové, přímočaré, bez zbytečného přikrášlování a odvádění pozornosti. Tomu pomáhá i velice funkční, povedená a jednoduchá scéna a také vynikající doprovodná hudba, jež skvěle umocňuje vytvořenou atmosféru. Vše potom stojí na veskrze kvalitních hereckých výkonech, zejména zaujali T. Terberová a T. Dastlík. První část mi přišla opravdu až strhující a naprosto mě vtáhla, druhá z mého pohledu bohužel trochu ztrácí dech a přes dramatický obsah již nevyvolala adekvátně silné emoce. Přesto rozhodně tleskám tomuto vydařenému počinu na vinohradské scéně. 75%
(zadáno: 25.9.2016)
Za mě určitě moc pěkně napsaná hra, která dokáže strhnout, dojmout i pobavit. A i v tomto scénickém čtení měl příběh svoji sílu a bez problémů dokázal vtáhnout a zaujmout. Herci se všichni do svých postav dobře trefili, zvláště pak skvělá L. Krbová a vedle ní M. Hanuš, jejichž dialog zde patřil k tomu nejlepšímu. Prostě nijak nezklamalo a rád tímto doporučuji komukoli k návštěvě. 75%