Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.2.2017)
Pokud by zde někdo čekal něco jako příběh, pointu nebo snad nějaké poselství, tak bude asi zklamán. Ale kdo si přečte aspoň anotaci, tak ví, že tohle představení je trochu o něčem jiném. Krásná ukázka toho, jak může z ničeho vzniknout něco a to něco být poutavé a zajímavé. Stačí se tomu poddat, nic neřešit a nechat se unášet tím co se před vámi odehrává. Dokáže to vtáhnout a pohltit. Za mě opravdu výborný kousek. Výtečná především I. Uhlířová, ale dobří byli též M. König s M. Kernem. Stojí určitě za vidění.
(zadáno: 25.3.2015)
Taková zvláštní filozofická sonda do hlubin lidského života a duše. Není úplně lehké to nějak zpracovat a něco si z toho odnést, ale přesto zanechalo jistý dojem. Každý ze tří obrazů dobře reprezentuje zvolené období lidského života. K tomu přidaná dávka jakéhosi mystična dodává hře určité kouzlo a všechny tyto pasáže měly svoji sílu a napětí. S tím souvisí i velmi dobře udělané projekce na pozadí. Po herecké stránce nikdo nezklamal, vyzdvihl bych především J. Vondráčka, M. Matejku a M. Němce.
(zadáno: 23.7.2020)
Dobře zvolené politické téma, které nabízí několikero různých paralel k současné situaci a nás. Zajímavé charaktery, jejich osudy stojí za to sledovat. A vznikající zápletka a odhalování minulosti působí správným způsobem a vyvolává rostoucí zájem o další proniknutí do děje. Také se mi velmi líbilo využití prostor a celé rozvržení jednotlivých scén. Jediné co jsem očekával silnější byl samotný závěr, nicméně to jsem si dost možná způsobil sám svoji volbou sledování charakterů.
(zadáno: 9.6.2014)
Vydařená politická komedie z amerického zákulisí. Spousta opravdu povedených narážek na demokratický systém, některé místní zvyky, tradice a také politické aféry doby nedávno minulé. V některých fázích to na můj vkus až příliš sklouzává k jednoduché frašce, ale jako celek to funguje dobře, zvláště druhá polovina mě potěšila. Po herecké stránce zde kraluje M. Dlouhý který, i přes svůj typický projev, hraje výborně a tato role mu očividně velmi dobře sedla. Pochvalu však zaslouží J. Hána a L. Zbranková, kteří mu zdatně sekundují. Bavil jsem se rozhodně dobře.
(zadáno: 31.1.2011)
Vtipné a humorné. Skvělé dialogy a slovní hříčky. Samotná zápletka sice trochu předvídatelná, ale přesto dobře ztvárněná. Osobně si mě také získalo zasazení do slovenštiny, což myslím dodalo hře nový rozměr. A krom toho herecké výkony všech 3 představitelů v žádném případě nezklamaly.
(zadáno: 26.4.2017)
Nebojím se přiznat, že tento počin se v mých očích podařil nadmíru úspěšně. Výtečná záležitost, jenž upoutala moji pozornost od začátku do konce a nezanechala snad žádné slabé místo. Sešlo se zde hned několik faktorů: vydařené zpracování původní předlohy, povedená výprava a skvělá souhra účinkujících. Prakticky všem aktérům jejich role krásně sedla a jen se tímto potvrdila vysoká kvalita zdejšího souboru. Pokud někoho přeci jen jmenovat tak potom E. Hacurová, M. Hanuš, M. Zimová a M. Matejka. Velká pochvala pak pro Hanu Burešovou za sestavení této impozantní skládačky. Opravdu tleskám!
(zadáno: 30.10.2013)
Takhle opravdu ne. Slabý děj, slepenec nesourodých scének a spousta laciného humoru. Budiž, trochu se to dalo i čekat, neb bylo nutné všechny ty písně nějak pospojovat. Ale většina z nich nemá náboj, atmosféru, prostě skoro žádnou přidanou hodnotu. Často mě napadlo, že kdybych si doma pustil její videoklip tak budu spokojenější. Až na výjimky slabá choreografie a i pěvecky spíše průměr. Představení nabírá dech až v poslední třetině, najednou přijdou písně které zapůsobí a přinesou nějaké emoce. Ale na výraznější vylepšení celkového dojmu je již příliš pozdě. Převažuje jednoznačně zklamání.
(zadáno: 22.9.2012)
Nejedná se o čistý muzikál, ale spíše o kombinaci zpěvu a tance. A právě tanec je ten co hraje prim. Za největší klad považuji výbornou choreografii a většinu tanečních vystoupení. K tomu povedené kostýmy, dobrou scénu a doprovodnou hudbu. Také provedení s 2 Lucreziemi, jednou tančící (K. Rejmanová) a druhou zpívající (B. Básiková) je hodně zdařilé. Obě jsou ve svých postech výborné. Pěvecky je to malinko slabší, přesto krom Basikové zaujal ještě Z. Fric a Š. Klouček. Ale jako celek to funguje výtečně, hlavně druhá půle se vydařila.
(zadáno: 17.10.2011)
Začátek pro mě lehce slabší, více popisný s jednoduššími dialogy, spíše takové čekání co se z toho vyvine...ale postupně hra velmi dobře nabírá na intenzitě a směřuje k silnému vyvrcholení. Po herecké stránce rozhodně žádné zklamání, tradičně velmi dobré výkony Fingera, Pechláta a Černého doplnila také T. Voříšková, která mile překvapila. K tomu kladně hodnotím zvukový doprovod a hru světel a stínu mezi jednotlivými scénami. Celkově určitě spokojenost, byť očekávání byla asi ještě o něco vyšší.
(zadáno: 15.6.2017)
Ale ano, funguje to. Je to jiné, bezpochyby zvláštní, přesto má to svoje působivé kouzlo a také silné momenty. Líbila se mi vykreslená atmosféra, kterou velmi pěkně dotvářela zvolená hudba. Volba angličtiny umožnila skvělou práci s výslovností, artikulací a vůbec moc pěkné hrátky s jazykem. Samotný příběh se pro mě nijak nevytratil, naopak byly momenty kdy jsem do něj byl přímo vtažen. Tedy celkově povedená záležitost, jenž stojí jistě za návštěvu. 77%
(zadáno: 13.6.2016)
Pro mě samotného místy až moc laciné, estrádní a příliš pitvořivé. Také pojetí postavy magora v podání J. Slacha mi úplně nesedlo. Ale nutno přiznat, že měl několik podařených výstupů a celkově byl správně "na zabití", takže svůj účel to vlastně splnilo. Jako nejlepší mi zde přišel D. Ratajský společně s A. Krejčíkovou, jejichž scény celou inscenaci výrazně oživovaly. Z ostatních pak zaujala hlavně M. Randová, jež pozitivně vylepšila několik obrazů v první části. V součtu určitě velice slušná komedie, i s docela pěknou pointou na závěr. 65%
(zadáno: 20.10.2015)
Několik různých obrazů, každý originální a svým způsobem zajímavý. Pokaždé jiný pohled na téma lovu a musím říct, že jsem byl překvapen co vše je možné pro takovouto scénu vymyslet. Sice mě některé obrazy zaujaly více a jiné méně, svoje určité kouzlo měl však každý z nich.
(zadáno: 9.12.2018)
Podařilo se opravdu nádherně zachovat a přenést atmosféru a ducha knihy na divadelní prkna. Výborné zpracování včetně skvěle postavené scény, nápadité a efektní využití projekcí, her se světly a stíny. A k tomu naprosto podmanivá hudba s krásnými písněmi, které to celé úžasně dotvářejí. Jan Cina potom předvádí famózní výkon a Malý princ díky němu ožívá před vašima očima. Jste jednoduše pohlceni a naplno vtaženi do tohoto magického příběhu. Pro mě rozhodně divadelní zážitek!
(zadáno: 28.12.2019)
Muzikál, u kterého hraje svoji roli jaké obsazení zrovna máte. Věřím, že v hlavní roli Donny jsou všechny 3 dámy skvělé, ale u dalších postav to bude již horší. Za mě vynikající I. Vaňková, velké díky za ni. Z ostatních pak potěšil hlavně R. Jícha jako Harry. Naopak dost zoufalý byl J. Florián jako Sky a též i V. Skála jako Sam. Obecně většina písní nechytne tolik jak by mohla, na čemž má svůj podíl i český překlad. Díky závěru, kde se zpívají některé písně v originále je názorně vidět ten propastný rozdíl. Ale podařila se určitě company, hromadný zpěv zní vždy velmi dobře. Také pochvala za krásnou a funkční scénu. 65%
(zadáno: 16.12.2014)
Tento muzikál je především jedna velká show, musí vás to chytnout hned na začátku a strhnout svojí energií. Ale bohužel tento pocit jsem po většinu tohoto představení neměl. Za opravdu vydařené považuji snad jen písně "Voulez-Vous" a "Lay all your Love on me", tedy písně kde byla zapojená i celá company, ostatní tak silně nevyzněly. Nepomáhá tomu ani příliš velký prostor KC, na kterém se většina scén doslova ztrácí. Z obsazení musím vyzdvihnout P. Vraspírovou, která zahrála i zazpívala výborně. Vedle ní pak ještě D. Šinkorovou. Ve srovnání s nimi působili někteří jiní dost tragicky.
(zadáno: 29.2.2016)
Pravdou je, že se mi hodně líbí již samotné Nezvalovo přebásnění. I proto hodnotím zdejší výsledek jako více než vydařený. Špinarovo zpracování nijak nenarušuje poetiku daného díla a naopak dobře akcentuje některé důležité momenty. Inscenace v tomto směru obsahuje řadu povedených a silných scén, i samotný závěr je správně působivý. Jako výborné hodnotím kostýmy a také dobře zvolenou scénu. Všichni 4 hlavní aktéři hrají výborně a žádná kombinace alternací myslím nijak nezklame. Přesto však J. Pidrmanová je jako Manon opravdu bravurní a P. Děrgel přesvědčil v roli rytíře o malinko více. 85%
(zadáno: 17.6.2014)
Především v první části pěkná a vtipná konverzační komedie s nadějnou zápletkou. V průběhu druhé poloviny však hra pomalu ničila sama sebe až zbytečně složitými manévry a také předvídatelným vyústěním. Samotnému konci pak scházel větší vtip a nadhled. I přesto však velmi slušná komedie, kterou z větší části drží nad vodou dobré výkony hlavních protagonistů, tedy J. Langmajera a D. Šinkorové. V menší roli pak zabodoval P. Stach.
(zadáno: 18.3.2019)
Ač se nejedná o nijak veselé téma, tak je tato hra až nečekaně hodně pozitivní. Svým vlastním způsobem dobře akcentuje klasické rčení "opravdovou hodnotu něčeho poznáš, až když to ztratíš". Ono samozřejmě nelze žít naplno neustále, ale je velmi nebezpečné dlouhodobě sklouznout k jakémusi šedivému stereotypu bez větších životních výkyvů. A někdy opravdu musí přijít i smrt, aby se začalo opět pořádně žít. To vše je v této inscenaci velmi pěkně znázorněno a suverénní L. Krbová tomu velmi zdatně napomáhá svým přirozeným projevem a přesvědčivým výkonem.
(zadáno: 21.10.2015)
Je pravda, že toto zpracování má jisté rezervy a určitě lze z tohoto příběhu vytěžit silnější emoční zásah, než se povedlo zde. I tak se mi ale toto pojetí líbilo, oceňuji hlavně dobře zvolený odlehčující humor a doprovodnou hudbu. Nicméně nic z toho by nemělo takový význam nebýt vynikající P. Štorkové, která je zde jednoduše geniální a dobrovolně přiznávám, že jsem doslova hltal každou její repliku.
(zadáno: 24.7.2012)
Nemohu nepřiznat, že většinu představení jsem se dobře bavil. Zvláště první polovina byla dosti vydařená. Dobře postavená scéna, šikovně využitá v závěru první půle (koberec, fontánka). Modernější úprava hry, která navozovala dojem určité formy televizního sitcomu, mi nijak výrazně nevadila. Jen škoda slabší druhé poloviny. Hlavně její začátek, je dle mě nevydařený. Herecky z velké části samé dobré výkony, nikdo příliš nevynikal, ale ani nezapadl. Pokud někoho vyzdvihnout tak V. Polák, V. Čapka a L. Bělašková. Celkově tedy 65%.
(zadáno: 30.4.2011)
Muzikál jak má být! Skvělá show od začátku až do konce. Velmi dobře udělaná scéna. V hlavních rolích jsem měl A. Antalovou a D. Vitázka, kteří to oba zazpívali a zahráli na jedničku. Obě děti také nezklamaly, zvláště dobrá byla holčička K. Burešová. Prostě a jednoduše superkalifradžilistikexpijalidózní! :)
(zadáno: 3.4.2019)
Jedna z inscenací co zanechají opravdu silný dojem. Velmi dobře vystavěná a budovaná atmosféra, která graduje v těch správných místech a jenž dokáže naprosto vtáhnout. Dostanete klasické zpracování s jednoduchou dobře udělanou scénou a pěknými kostýmy, jenž si na nic nehraje a správně akcentuje samotný příběh. A právě ten zde budete prožívat jako málokterý jiný. Hodně tomu též pomáhá skvěla zvolená doprovodná hudba. A samozřejmě herecké výkony v čele s fantastickou P. Gajdošíkovou, která se do své role položila opravdu naplno. Vedle ní pak též výtečný N. Lichý. Za mě divadelní zážitek.