Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 29.2.2016)
Pravdou je, že se mi hodně líbí již samotné Nezvalovo přebásnění. I proto hodnotím zdejší výsledek jako více než vydařený. Špinarovo zpracování nijak nenarušuje poetiku daného díla a naopak dobře akcentuje některé důležité momenty. Inscenace v tomto směru obsahuje řadu povedených a silných scén, i samotný závěr je správně působivý. Jako výborné hodnotím kostýmy a také dobře zvolenou scénu. Všichni 4 hlavní aktéři hrají výborně a žádná kombinace alternací myslím nijak nezklame. Přesto však J. Pidrmanová je jako Manon opravdu bravurní a P. Děrgel přesvědčil v roli rytíře o malinko více. 85%
(zadáno: 17.6.2014)
Především v první části pěkná a vtipná konverzační komedie s nadějnou zápletkou. V průběhu druhé poloviny však hra pomalu ničila sama sebe až zbytečně složitými manévry a také předvídatelným vyústěním. Samotnému konci pak scházel větší vtip a nadhled. I přesto však velmi slušná komedie, kterou z větší části drží nad vodou dobré výkony hlavních protagonistů, tedy J. Langmajera a D. Šinkorové. V menší roli pak zabodoval P. Stach.
(zadáno: 18.3.2019)
Ač se nejedná o nijak veselé téma, tak je tato hra až nečekaně hodně pozitivní. Svým vlastním způsobem dobře akcentuje klasické rčení "opravdovou hodnotu něčeho poznáš, až když to ztratíš". Ono samozřejmě nelze žít naplno neustále, ale je velmi nebezpečné dlouhodobě sklouznout k jakémusi šedivému stereotypu bez větších životních výkyvů. A někdy opravdu musí přijít i smrt, aby se začalo opět pořádně žít. To vše je v této inscenaci velmi pěkně znázorněno a suverénní L. Krbová tomu velmi zdatně napomáhá svým přirozeným projevem a přesvědčivým výkonem.
(zadáno: 21.10.2015)
Je pravda, že toto zpracování má jisté rezervy a určitě lze z tohoto příběhu vytěžit silnější emoční zásah, než se povedlo zde. I tak se mi ale toto pojetí líbilo, oceňuji hlavně dobře zvolený odlehčující humor a doprovodnou hudbu. Nicméně nic z toho by nemělo takový význam nebýt vynikající P. Štorkové, která je zde jednoduše geniální a dobrovolně přiznávám, že jsem doslova hltal každou její repliku.
(zadáno: 24.7.2012)
Nemohu nepřiznat, že většinu představení jsem se dobře bavil. Zvláště první polovina byla dosti vydařená. Dobře postavená scéna, šikovně využitá v závěru první půle (koberec, fontánka). Modernější úprava hry, která navozovala dojem určité formy televizního sitcomu, mi nijak výrazně nevadila. Jen škoda slabší druhé poloviny. Hlavně její začátek, je dle mě nevydařený. Herecky z velké části samé dobré výkony, nikdo příliš nevynikal, ale ani nezapadl. Pokud někoho vyzdvihnout tak V. Polák, V. Čapka a L. Bělašková. Celkově tedy 65%.
(zadáno: 30.4.2011)
Muzikál jak má být! Skvělá show od začátku až do konce. Velmi dobře udělaná scéna. V hlavních rolích jsem měl A. Antalovou a D. Vitázka, kteří to oba zazpívali a zahráli na jedničku. Obě děti také nezklamaly, zvláště dobrá byla holčička K. Burešová. Prostě a jednoduše superkalifradžilistikexpijalidózní! :)
(zadáno: 3.4.2019)
Jedna z inscenací co zanechají opravdu silný dojem. Velmi dobře vystavěná a budovaná atmosféra, která graduje v těch správných místech a jenž dokáže naprosto vtáhnout. Dostanete klasické zpracování s jednoduchou dobře udělanou scénou a pěknými kostýmy, jenž si na nic nehraje a správně akcentuje samotný příběh. A právě ten zde budete prožívat jako málokterý jiný. Hodně tomu též pomáhá skvěla zvolená doprovodná hudba. A samozřejmě herecké výkony v čele s fantastickou P. Gajdošíkovou, která se do své role položila opravdu naplno. Vedle ní pak též výtečný N. Lichý. Za mě divadelní zážitek.
(zadáno: 5.12.2017)
Zpracování, které se z mého pohledu opravdu povedlo. Rozhlasový koncept hře svědčí a společně s velmi dobře vyřešenou scénou dává více vyniknout samotným hereckým výkonům. A ty jsou zde myslím znamenité. V první řadě výborná P. Beretová, která hraje opravdu bravurně a svým pojetím si mě dosti získala. Vedle ní však také skvělý V. Javorský nebo T. Medvecká či M. Řezníček. Není zde slabého článku ani hluššího místa. Emotivní, syrové, dunivé. Silný zážitek se dostavil. 85%
(zadáno: 10.12.2013)
Až příliš sterilní pojetí, bez špetky inovace. Pouze přenesení klasického textu na jeviště, bez nějaké výraznější přidané hodnoty. Koncept minimalistické scény, bez jakéhokoli hudebního doprovodu, není sám o sobě špatný. Ale nutí diváka soustředit se pouze na herce, neb nic jiného neodvádí jeho pozornost. To však také vyžaduje opravdu silné a přesvědčivé herecké výkony, které zde ale bohužel k vidění nebyly. Spíše je to po herecké stránce nevýrazný průměr. Též jsem zcela nepochopil bezpočet scén, kdy pouze někdo přicházel, odcházel či pouze někam přecházel. Vyvolaly ve mě snad jen pocity nudy.
(zadáno: 31.5.2012)
Krvavé orgie v tom nejlepším slova smyslu :). Výborná inscenace zvláště po pohybové stránce a skvěle sladěná s hudebním doprovodem, který se mi také velmi líbil. Jen velká škoda, že se jednalo o derniéru, neboť tato inscenace by si zasloužila ještě minimálně rok života...
(zadáno: 20.2.2014)
Dosti originální pohled na problematiku vysoké nezaměstnanosti absolventů, překvalifikace a střet staré a mladé generace. Humorné a vtipné, byť někdy trochu černě a občas i lehce morbidně. Ale i přesto zajímavý obsah, který nenudí a neztrácí na poutavosti. K tomu zejména obě herečky předvedly skvělý výkon. Rubín ani tentokrát nezklamal.
(zadáno: 14.9.2013)
V první řadě povedená scéna, kostýmy a pohybová složka. Zdařilo se dobře vykreslit atmosféru džungle a převedení jednotlivých zvířat na jeviště. Herci se opravdu snaží, jejich pohyby, gesta a mimika jsou v tomto směru výborné. Též choreografie company je výtečná. Po hudební stránce slušné, žádná extra chytlavá melodie, ale jinak dobře poslouchatelné. Nicméně dost špatné jsou texty, bohužel většina písní je nemastná neslaná a nijak nezaujme. Z herců výborní především J. Sklenář jako Baghíra, J. Kříž jako Šer Chán a též O. Nosálek jako Opičí král. Jako celek však "pouze" slušné. 65%
(zadáno: 30.1.2013)
Jednoznačně výborné! Skvělé texty, doplněné povedenými písněmi. A též velmi dobře zahrané, od všech tří, nicméně z mého pohledu nejlepší výkon podala B. Poláková. Celkově hra, která opravdu stojí za vidění! :-)
(zadáno: 1.2.2016)
Opravdu slušně zpracované antické drama u něhož se podařilo vybudovat patřičnou atmosféru a jež bez problému udrželo moji pozornost po celou dobu. Velkou zásluhu na tom má E. Matzkeová, která předvedla velmi soustředěný a emotivní výkon. Z ostatních stojí za pozornost hlavně V. Svojtková a J. Burda. Z mého pohledu hra, která stojí za vidění.
(zadáno: 22.10.2010)
Řekl bych, že tato role je psaná Langmajerovi přímo na tělo. Zahrál ji dle mého soudu opravdu výborně, těžko si tam představit někoho jiného. Z ostatních herců bych vyzvidhl ještě Teplého, Valentu a Issovou.
Hra samotná pro mě byla ze začátku slabší, měla vcelku pomalé tempo. Trochu zkrácení by první části neuškodilo (ale i tam je několik silných momentů). Nicméně druhá už mě strhla o dost více a vynesla celkové hodnocení tak vysoko.
(zadáno: 14.6.2012)
Bohužel tato hra mě nějak minula. Spíše jsem jen sledoval jednotlivé obrazy, některé zajímavé, jiné jsem příliš nepobral. Ale větší vtažení do děje a nějaké souznění se nedostavilo. Možná je chyba na mé straně, možná jsem na jiné vlně...
Nicméně oceňuji především velmi dobré výkony obou hlavních protagonistů F. Čapky a T. Pavelky. Jejich dialogy patřili ve hře k těm nejlepším. A i Smrt v podání P. Hřebíčkové se povedla.
Na závěr nelze nezmínit skvělý výkon slepice Lucky :-)
(zadáno: 25.11.2010)
Povedená hra, u které jsem se dobře bavil.
Jednoduchá, ale dobře postavená scéna. Trefně zvolená hudba, která to velmi dobře doplňuje. Herecké výkony také velmi slušné. Hlavně bych vyzdvihl hlavního představitele Petra Mikesku a potom určitě i Janu Kovalčíkovou. Inscenanace má slušné tempo a nijak nenudí. Jen závěr byl u mě trochu slabší v porovnání s předchozím dějem. A myslím, že by neuškodila o něco kratší délka. Přesto stojí rozhodně za vidění. [viděno v DPP]
(zadáno: 14.12.2014)
Přiznávám, měl jsem z toho trochu obavy, ale naštěstí se nijak nenaplnily. Český překlad se opravdu vydařil. Většina písní má stejnou sílu, intenzitu a vyznění jako v originále. A třeba takové vystoupení Maureen jsem si v češtině užil daleko více. Ze začátku sice drobně zlobila technika, ale to se spravilo a druhá půle již byla bez problémů. Pěvecky výborní především T. Vaněk, M. Doubravová a L. Hudec. To hlavní však je, že se nijak nevytratila energie a nadšení, které do toho všichni vkládají. Především díky tomu má tento muzikál takovou sílu a dopad. Pevně doufám, že vydrží co nejdéle. 85%
(zadáno: 12.3.2018)
Byť trochu zvláštní, v každém případě však nemálo zajímavý, rozbor zapisování vlastního deníku. Moc hezky znázorněný střet dvou lidských rovin, emocionální a racionální, intuice vs. rozum. K tomu též i strach a úzkost o bezpečí deníku a rozkol jaké informace a v jaké míře deníku sdělovat. Vše je podáno skrz výborné herectví I. Uhlířové a M. Kerna, jenž mají oba velkou zásluhu na mém celkově pozitivním divadelním zážitku.