Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.10.2015)
Bezpochyby je to takový zvláštní úlet a bude dost záležet jak to komu sedne a zda se podaří naladit na tu správnou vlnu. U mě se to myslím vcelku povedlo. Sice tam je řada divných scén, hlavně v první polovině, ale v závěru do sebe ledacos pěkně zapadne a nakonec je to celé i docela poetické. Po herecké stránce zde kraluje výborný V. Neužil, ale ani L. Krobotová a T. Kobr nijak nezklamali.
(zadáno: 23.9.2015)
Hra samotná mi nepřišla až tolik výjimečná, byť přináší pěkný, hořkosladký pohled na střet dvou generací, přičemž každá má své nenaplněné touhy a sny. Ale nabízí určitě dobré herecké příležitosti pro jednotlivé aktéry. V tomto směru bych nejvíce vyzdvihl O. Vlacha, který se své role chopil výborně. Nijak špatný nebyl samozřejmě ani J. Satoranský a velmi mile překvapila M. Frösslová, která oběma velmi dobře sekundovala. Hlavně díky nim se jedná o příjemný divadelní zážitek.
(zadáno: 21.9.2015)
Pro mě především velmi dobrá choreografie spojená se snad ještě lepší hudbou. Oboje se výborně doplňovalo, takže v tomto směru opravdu příjemný divadelní zážitek. Významy některých scén či gest jsem nejspíše úplně nepobral, ale to hlavní je zde myslím jasné...což mi stačí na to, abych si to náležitě užil.
(zadáno: 31.8.2015)
Vtipná, nenáročná hra, která pobaví a zpříjemní večer. Alespoň u mě to takto platilo. Dobrá paleta všemožných charakterů, aneb ona sestava matek neměla chybu a společně předvedly několik velmi dobrých scén. K tomu jim slušně sekundovali lehce ujetý recepční hotelu a lehce zoufalá delegátka zájezdu, kteří se na scéně též neztratili. Bylo tam sice několik slabších míst, ale nic co by výrazně ovlivnilo celkově kladný dojem. Navíc se výborně povedlo využít pavlačového prostředí Cevro institutu.
(zadáno: 22.6.2015)
Dobře, je to slušný úlet, ale pokud se naladíte na tu správnou vlnu, tak si toto představení můžete pěkně užít. Některé scény byly sice trochu více "mimo mísu", ale jinak přiznávám, že jsem se slušně bavil a zároveň si vychutnával plynulé přechody herců z různých protichůdných poloh. Výtečné výkony především u J. Meduny, H. Dvořákové a V. Lazorčákové. Též pochvala za výborné kostýmy a doprovodnou hudbu. Celkově určitě netradiční, ale povedený kousek.
(zadáno: 11.6.2015)
Pro mě veskrze povedený muzikál s dobře postaveným příběhem a pěknými písněmi V. Neckáře, které do něj docela přirozeně zapadají. Celé to působí velmi příjemným dojmem, nijak nenudí, spíše naopak některé písně chtě nechtě strhnou i ty, kteří nejsou velkými fanoušky. Nechybí vtipné scény, ale naštěstí to není humor za každou cenu, žádný laciné vtipy či "crazy" prvky. Hlavní roli velmi dobře zahrál M. Dejdar a i jeho zpěv nebyl nijak špatný. Vedle něj potěšily J. Schneiderová a M. Pachlová, zvláště jejich společný duet stál za to. Celkově tedy vydařený muzikál, který do puntíku plní svůj účel.
(zadáno: 4.5.2015)
Byť nemohu říct, že bych souhlasil se vším co v této hře zaznělo, i tak se mi ale zvolené téma a jeho zpracování líbilo. Z mého pohledu dobře ukazuje problém postupné likvidace této planety lidskou činností a vedle tohoto klade problémy rodiny a mezilidských vztahů, což dohromady vzbuzuje dojem určitého chaosu, ale nakonec to překvapivě funguje a drží pohromadě více než dobře. Zajímavá scéna, ve které hodnotím kladně zejména využití houpací obruče. Velká pochvala za opravdu výborný výběr doprovodné hudby. A herecký potlesk zejména pro L. Polišenskou, P. Beretovou a J. Pidrmanovou.
(zadáno: 27.4.2015)
Místy je to trochu úlet, ale jako celek to drží pohromadě dobře a najde se tam celá řada povedených scén, vtipů a narážek. Ti, co aspoň trochu sledují tenis a hlavně oba zmiňované hráče, si to užijí přeci jen o něco více. Oba aktéři zahráli skvěle, výborný především M. Taclík, ale ani J. Prachař nezklamal.
(zadáno: 26.3.2015)
Sám o sobě zajímavý děj je ještě zvýrazněn a umocněn povedeným zpracováním. Každý obraz má své zvláštní kouzlo a poetiku, která na mě osobně působila velmi dobře. Po scénické stránce tedy opravdu vydařené představení. Herecké výkony též nezklamaly, kolektivní souhra fungovala na jedničku. K tomu příjemná délka, žádné zbytečné natahování. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 25.3.2015)
Taková zvláštní filozofická sonda do hlubin lidského života a duše. Není úplně lehké to nějak zpracovat a něco si z toho odnést, ale přesto zanechalo jistý dojem. Každý ze tří obrazů dobře reprezentuje zvolené období lidského života. K tomu přidaná dávka jakéhosi mystična dodává hře určité kouzlo a všechny tyto pasáže měly svoji sílu a napětí. S tím souvisí i velmi dobře udělané projekce na pozadí. Po herecké stránce nikdo nezklamal, vyzdvihl bych především J. Vondráčka, M. Matejku a M. Němce.
(zadáno: 19.3.2015)
Vydařená hra, která nenudí a pobaví. Reálné prostředí, které každý dobře zná. Jednoduchá, ale ne trapná a nesmyslná zápletka. Žádné šílené náhody, záměny a jiné "crazy" prvky. Naopak dobře napsané charaktery, svěží humor a veskrze povedené dialogy. Herecky velmi dobře zvládnuté, zejména dobří L. Rybová a I. Chmela, ale ani nikdo z ostatních nezklamal. Z mého pohledu spokojenost, užil jsem si to a mohu doporučit.
(zadáno: 12.3.2015)
Nebylo to tak silné, aby mě to strhlo a nadchlo na ovace ve stoje. Ale přesto dobře odvedená práce. Potěšila živá kapela, pěkná scéna a povedené projekce. M. Absolonová zazpívala velmi dobře, byť hlavně v první části ji několikrát nebylo moc dobře rozumět. Výborný však také P. Strenáčik, který převedl minimálně stejný ne-li ještě lepší výkon. Při děkovačce by si rozhodně zasloužil větší vyzdvižení. Přeci jen táhne tento muzikál výrazně více než K. Roden, který tam má spíše vedlejší roli. Ale i tu zvládl relativně dobře, bál jsem se daleko horšího výkonu. Celkově převládají pozitivní dojmy.
(zadáno: 5.3.2015)
Z mého pohledu po všech stránkách vydařený muzikál. Pěkná scéna a kostýmy, hudebně funguje dobře, libreto je sice místy slabší, ale najdou se v něm též povedené pasáže. Netvrdím, že mě to strhlo, ale určitě jsem se nenudil a většinu scén jsem si užil. Je pravda, že zde není výraznější hit, nicméně písně Evelyn (M. Šnytová) v první polovině a matky "Jacka" (D. Hořínková) ve druhé části byly hodně vydařené, měly potřebnou sílu a zásah. Velká pochvala pro tyto dvě herečky za jejich velmi dobrý výkon. Jako celek český muzikál, který stojí za návštěvu.
(zadáno: 4.2.2015)
Povedený sled scének, které pobaví nebo zaujmou jiným způsobem. U mě to tak rozhodně platilo. Všechny mají svůj specifický styl humoru a provedení, je v tom určitá poetika a kouzlo nečekaného. Byť ano, ne vždy jsem pochopil pointu. A také se dá říct, že inscenací podobného typu začíná být v DNz relativně dost. To však nic nemění na dobrém zpracování této inscenace, která mimo již řečené také zaujme vydařenou scénou a kostýmy.
(zadáno: 22.1.2015)
Není nad svou vlastní přirozenost, netřeba se pokoušet ji změnit či nějak vylepšovat. Moc pěkně napsaná hra s chytrým a poučným vyzněním. Spousta skvělých scén a dialogů. Tandem Kolečko-Laštovková zde rozhodně zafungoval velmi dobře. Po herecké stránce též žádné zklamání, všichni aktéři zabodovali, nejlepší z nich pro mě však byla H. Vagnerová. 75%
(zadáno: 12.1.2015)
Vše v životě je třeba si svým způsobem vychutnat, a to včetně smrti, neb i smrt patří k životu. Jedná se o dosti svérázný, často dosti černý, humor. Ale je možné se i u tohoto tématu dobře pobavit. Většinu obrazů není lehké pochopit a většinou se mi to též příliš nepodařilo, přesto každý je zajímavý a určitě nijak nenudí. Zvolená forma pro mě byla poutavá, oceňuji také dobře postavenu scénu a užíval jsem si i doprovodnou hudbu. Jako celek inscenace hodná pozornosti.
(zadáno: 8.1.2015)
Moje první setkání s touto Gogolovou inscenací. První část velmi dobrá, vtipná, svižná a dějově zajímavá. V druhé části jsem ale čekal trochu více katarze a též nějaké smysluplnější vyústění. Takže přeci jen lehké zklamání, ale přesto jako celek stále dosti povedené. Z velké části však hlavně díky výbornému M. Isteníkovi, který hraje báječně a dosti pozdvihá úroveň většiny scén. Jakmile není přítomen je to hned znát.
(zadáno: 29.12.2014)
Strhující zážitek se u mě sice nedostavil, přesto se z mého pohledu jedná o povedenou inscenaci. Co bych vytkl je až přílišná podobnost s filmovým zpracováním, místy zbytečně moc popisné pasáže a trochu zdlouhavá druhá část (zvláště ztvárnění Figarovy svatby), samotný závěr je však povedený. Hlavním kladem je herecké obsazení, ústřední dvojice J. Dvořák a O. Brousek hraje znamenitě. Zvlášť pan Brousek je, i díky klavíru, opravdu famózní. Vedle nich pak nelze opomenout I. Uhlířovou, která též ve své roli nezklamala. Především díky této trojici Amadeus stojí za vidění.
(zadáno: 8.12.2014)
Je tam několik scén, které mě příliš nezaujaly, většina se však myslím opravdu povedla. Není nijak lehké vtěsnat přes 20 let do jedné hry a zde se toho zhostili rozhodně se ctí. Mezi nejpovedenější scénky řadím Volejte řediteli, Opoziční smlouvu a radar v Brdech. Herecky velmi dobrý kolektivní výkon, pochvala pro všechny aktéry. A možná trochu překvapivě, mělo to na mě pozitivní dopad. I přes všechny ty vyobrazené podvody a nekalosti, je myslím vidět, že se společnost celkově posunula k lepšímu. 75%
(zadáno: 27.11.2014)
Příjemná a nenáročná komedie z Čechovského prostředí, už to samo o sobě stojí za vidění. Dobře vykreslené jednotlivé charaktery a k tomu děj, který nikterak nenudí. Možná trochu slabší začátek, ale druhá půle to pak zase vynahradí. Po herecké stránce celkově dobrý kolektivní výkon celého souboru. Zejména však zaujali J. Erftemeijer, P. Šmíd a M. Dancingerová.
(zadáno: 12.11.2014)
Dobře zvolené téma a poutavě vystavený děj, který nijak nenudí. Spousta hlubokých a složitých témat: víra, hledání cesty, vlastní slabost, zrady a hříchy minulosti. Ty vše zasazeny do menší vesnice, se všemi jejími typickými prvky a navíc dušičkovou atmosférou. Tím se podařilo vytvořit prostředí, které je čitelné, zajímavé a věřím, že většině diváků i svým způsobem blízké. Po herecké stránce velmi dobrá souhra všech aktérů, vyzdvihl bych hlavně R. Jaškówa a T. Červinku. Pokud něco vytknout tak samotný závěr, který mi přišel až trochu moc natahovaný a zdlouhavý.
(zadáno: 4.11.2014)
I přes výraznou délku si hra udržela moji plnou pozornost prakticky po celou dobu, slabších míst jsem vnímal jen pár. Má na tom svůj podíl správně vystavěný děj inscenace, dobrá souhra a celkově velmi slušný kolektivní výkon všech herců. Ale hlavní příčinou je pro mě vynikající O. Brousek, který výrazně táhl většinu scén a předčil ostatní kolegy o třídu. Bez něj by to nebylo ani zdaleka ono. Z ostatních bych ještě rád vyzdvihl M. Novotného a M. Fingera. Celkově po delší době na Vinohradech inscenace, kterou mohu doporučit. 75%
(zadáno: 30.10.2014)
Dobře napsaná a vystavěná hra, jejíž dramatizace se zde v Řeznické bezpochyby povedla. Pomalejší nástup velmi dobře graduje ke konci inscenace. A již samotný obsah budí jistou kontroverzi, nabízí zajímavé nahlížení na vinu a nevinu, zpětný pohled na předválečné a válečné období v netradičním uměleckém kontextu. Po herecké stránce pak vyniká především V. Cibulková, která svou roli ztvárnila výborně. Celkově rozhodně zajímavá inscenace. 74%
(zadáno: 28.10.2014)
Je to sice trochu netradičněji pojaté a ne každému se to asi bude líbit, nicméně mě to docela nadchlo. Kvalita scének je různorodá, ale jako celek fungují velmi dobře. Místy až člověk nevěří, do čeho všeho se zde pustí. Kryla však nijak nehanobí, spíše naopak, je to svým způsobem pocta jeho odkazu. Co stojí za to ještě vyzdvihnout je zpěv A. Krausové, který dokáže zasáhnout. Pro ty, kdo mají aspoň trochu rádi Kryla určitě doporučení k návštěvě.
(zadáno: 20.10.2014)
Z pohledu divadelního kritika opravdu výborný začátek představení. Ale i poté inscenace nezklame a udržela moji plnou pozornost. Nabízí srovnání hned několika zajímavých pohledů na ony "děvky od Arbesa". Sice tam je několik míst které považuji za dramaturgicky slabší a méně jasného vyznění. Ale obě aktérky to svými velmi dobrými výkony plně vynahrazují. Pokud mám jednu vyzdvihnout, tak pro mě vyhrává Petra Hřebíčková, která zde zahrála naprosto fantasticky.