Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.8.2010)
Nenáročná, odpočinková hra u které jsem se dobře pobavil. Ale bohužel možná až trochu moc nenáročná. Některé dialogy a ztvárnění scén mi přišlo až moc jednoduché a někdy skoro hloupé (např. přistižení při krádeži...). Ale výkon pani Štěpánkové byl velmi dobrý a dost přesvědčivý. Naopak pani Adamovská mi do té své role moc nesedla a občas mi přišlo, že trochu přehrávala.
Celkově nijak neurazilo, ale ani příliš nenadchlo.
(zadáno: 4.4.2012)
Opravdu divadelní zážitek! Výborná režie, scéna i doprovodná hudba. Výtečný Tomáš Dastlík v hlavní roli, kterému bych za tento výkon přál i nějaké to ocenění. Vedle něj též velmi dobrá Sylvie Krupanská a Tereza Vilišová. Jednoznačně stojí za vidění.
(shlédnuto v Divadle v Celetné)
(zadáno: 12.3.2013)
Hra, která musí zapůsobit snad na každého. Není špatné si připomenout čeho všeho byli lidé, ve stále nedávné době, schopni. Zde zajímavě zobrazeno na vztazích spolužáků jedné třídy. Byť myslím, že tento prvek mohl být vytěžen ještě o něco více (tedy větší popsání a vykreslení některých vztahů), tak i přesto se jedná o velmi dobré zpracování a hra díky tomu získává daleko větší rozměr. Herecky opravdu výborný kolektivní výkon všech představitelů, včetně působivých recitací básní a zpěvu písní. Snad jen samotný konec mohl být o něco kratší, hra tam až příliš ztrácí získané napětí a tempo.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 29.10.2019)
Nevyužitý potenciál, to je to hlavní, co mi zůstalo po představení v hlavě. Samotné téma hry přináší spoustu zajímavého k reflexi...nepatřičnou pomstu, prodejnost, povrchnost, lhostejnost a mnoho dalšího. Nicméně nic z toho ve mně nerezonuje. Chybělo tomu více emocí, nějaký náboj, co by mě nějak zasáhl. Takto to bylo příliš sterilní, strnulé, předvídatelné, velká gesta a proklamace, co nezasáhly. Závěr pak přinesl očekávaný konec a jinak nic. Jako pozitivum byl pro mě výkon T. Pavelky a A. Procházky, kteří mě jako jediní více upoutali. Též potěšilo obsazení televizního moderátora. Ale jinak bohužel nemohu příliš doporučit.
(zadáno: 23.9.2018)
Tři scény, každá od jiného autora s odlišným rukopisem, stylem a pojetím. Jedna vyniká mysteriozní atmosférou, druhá precizní choreografií a vytvořenou energií, třetí pak vtipnými momenty a originálním humorem. Všechny mají ale společné téma a hlavně výborné spojení pohybové a hudební složky, takže ani v tomto případě Dekkadancers rozhodně nezklamou. Za vyzdvižení pak stojí vynikající výkon v podání K. Kornové a K. Němečkové. 75%
(zadáno: 6.2.2013)
Příjemné, milé, dojemné a takové hořko-sladké. Příběh, kde podstatnou roli hrají mezigeneračními problémy, netolerance a zahořklost, je zde podán velmi lidsky, místy vtipně, bez vyhrocených scén a trapných situací. Sice zároveň nejde příliš do hloubky, díky čemuž daný zážitek nebyl omračující a proto i malinko nižší hodnocení. Přesto se na to koukalo moc pěkně, určitě též díky velmi dobrým hereckým výkonům obou představitelů.
(zadáno: 9.2.2020)
Příjemně hravé a tím správným způsobem dětsky roztomilé. Dobře ztvárněné nebe i peklo, takže to žádné dítě myslím neurazí a je to vhodné i pro nejmenší. Několik vydařených vtipů a narážek, jež zase ocení především dospělí. Určitě pěkné kostýmy. Trochu škoda, že to nebylo o něco více hudební. Herecky velmi dobře fungující ústřední dvojice E. Hacurová a M. Matejka. Z ostatních potěšily hlavně K. Sedláčková (opravdu správně pekelná matka) a M. Zimová. Dětské představení, jak má být.
(zadáno: 11.2.2013)
V tomto případě bych řekl, že forma vítězí nad obsahem. Výborně udělaná scéna a k ní doprovodná hudba. Též zdařile odlišena černobílá první polovina od druhé barevné. Bohužel jednotlivé osudy postav a dialogy dle mého názoru až tak výrazné nebyly a příliš mě v tomto ohledu nezasáhly. Naopak výkony obou představitelů andělů hodnotím kladně. Též dobře obsazený L. Frej, který vtipně odlehčoval děj a svým způsobem přibližoval jisté tvůrčí záměry. V konečném důsledku se hře podařilo zachovat si potřebnou atmosféru a onen andělský pohled. To není málo a stojí to za vidění.
(zadáno: 20.6.2022)
Osobně bych to spíše inzeroval jako pohybově-taneční gospelový muzikál, aby to pak nevyvolávalo falešná očekávání. Akrobacie spíše lehčí a určitě ne zde to hlavní. Stejně tak i jednoduší příběh, který hraje spíše až třetí housle a kdyby žádný nebyl, nijak by mě to nevadilo. V každém případě je zde ale výtečná hudba, která dokáže opravdu strhnout. K tomu naprosto vynikající sborový zpěv a též několikero opravdu vydařených pohybových pasáží. Pěvecky skvělá M. Jonczy, herecky nezklamal P. Jeništa a pohybově výtečná S. Machovičová. Snad jen dělat ze sboru místy muzikálovou company nepůsobí vždy úplně nejlepším dojmem.
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 5.2.2018)
Zpracování shakespearovské klasiky v mnoha ohledech urážlivé a šokující. Inscenace je opravdu hodně zaměřena na zvýraznění sexuálního podtextu a lidského chtíče, ale z mého pohledu to zde v mnoha směrech funguje a v kombinaci s výraznou hudební složkou to přináší několikero dosti působivých scén. Na druhou stranu je to přeci jen až příliš jednostranně zaměřené a jakékoli jiné roviny této hry jsou opomíjeny nebo až příliš upozaděny. V každém případě, když se již tvůrci vydali touto cestou dělají to opravdu důsledně a samotný konec má svoji sílu. Herecky výborná především T. Dočkalová. 65%
(zadáno: 22.11.2016)
Nemohu si pomoci, ale přišlo mi to až zbytečně dlouhé a natahované. Hlavně v první polovině je řada scén, jež nemají větší náboj, napětí či humor. Zejména postavy ztvárněné herci M. Čapka, P. Bureš a P. Panzenberger mi přišly vcelku nezajímavé, pro děj nepříliš přínosné a jejich scény tak trochu navíc. Stejně tak postava Barnardina byla myslím trochu nadbytečná. Největším přínosem této hry pro mě byl Š. Kozub, jenž svým skvělým výkonem pozvedl řadu scén na vyšší úroveň. Vedle něj pak zaujali též A. Čuba, P. Dostálová a V. Georgiev. Jako celek však stále pouze lepší průměr.(viděno v La Fabrice)
(zadáno: 10.12.2010)
Vtipná komedie, která mě rozhodně dobře pobavila. Není to jen nějaká laciná fraška s bezduchým humorem, ale hra která nutí zároveň i k zamyšlení. K tomu velmi dobré výkony obou hlavních představitelek, obzvláště Sandry Pogodový.
(zadáno: 6.11.2012)
Brilantní! Scéna, nápad, zpracování, mimika, gesta a jednoduše celkové provedení, nemá to chybu. Prostě skvělá surrealistická groteska! (viděno v Divadle v Dlouhé)
(zadáno: 3.1.2019)
Moc pěkně zpracované téma milosrdné lži a přehnaného soucitu. Ve výsledku pak krásně ukázáno, že jen máloco je horší než falešná naděje. Sice nemohu tvrdit, že by mě to výrazně strhlo, vcelku dlouho jsem to pozoroval bez většího zaujetí. Nicméně rozhodně to má dobrou gradaci a závěr je pak správně emoční a působivý, což je podpořeno také přesvědčivými výkony ze strany R. Máchy a P. Štorkové. Celkově inscenace zanechaná dosti silný dojem. 75%
(zadáno: 21.11.2016)
Setkání dvou mladých žen, které tak trochu neví co pořádně se životem a společně rozebírají své aktuální důležité rozhodnutí. Při tom se pěkně zostra pustí do problémů současné mladé generace. Příliš zábavy, volnosti, minimální zodpovědnost, neochota dospět a spousta dalších témat. Nešetří nikoho, schytají to jak muži tak ženy. To vše samo o sobě není nic příliš nového, byť je to zde podané velice vtipně a zábavně. Avšak způsob a okolnosti tohoto setkání dodávají hře nový, neotřelý a velice zajímavý rozměr. K tomu potěší velmi sympatické výkony obou hereček, zvláště pak skvělé A. Stropnické.
(zadáno: 28.5.2015)
Tak nevím jestli je to samotnou hrou nebo se nepovedlo jen toto zpracování, ale bohužel mě to absolutně nezaujalo. Celou dobu jsem měl pocit, že to pořádně nikam nesměřuje. Spousta dialogů je suchá a zdlouhavá, nevyvolává nějaké silnější emoce. Dobrá, je tam sice jakási snaha o určitou reflexi současné společnosti, ale výrazněji na mě nezapůsobila. Většinu času jsem si spíše říkal "Proč to všechno?", neboť převládal hlavně pocit nudy. Ale ano, bylo tam i pár povedených scén a momentů, hlavně v druhé polovině. Přesto na 3 hodiny je to zoufale málo. 35%
(zadáno: 26.1.2016)
Povedlo se dobře znázornit jakýsi nezájem žít svůj vlastní život. U jednotlivých postav je hezky vykresleno neustálé hledání omluv a zástupných důvodů pro svoje aktuální chování. Na povrch se potom postupně dostávají střípky odhalující minulost a možné příčiny současného stavu. Ale přiznávám, že jsem očekával nějaký výraznější zvrat nebo silnější vývoj celé situace. Místy to na mě působilo až příliš strnulým dojmem. Přesto stále zajímavý příběh s pěknými hereckými výkony, které určitě nezklamaly. Nejvíce potom zaujala A. Talacková. 65%
(zadáno: 15.11.2017)
Je to určitě svým způsobem zvláštní hra. Na jedné straně jsou zde oplzlosti, nadávky, alkohol, nesympatické chování postav. Ale tak nějak za tím vším jsou vidět také silné emoce, vnitřní rozpolcenost a utrpěné jizvy na duši. Po nějaké době si jednotlivé postavy získali moje sympatie a byl jsem dobře vtažen do děje. Sice není dlouho jasné zda za tím bude něco více, ale nijak to neruší od sledování celého příběhu. A nakonec je myslím hezky ukázáno, že jiskru života lze zažehnout třeba i z popela. Výtečné herecké výkony, zvláště T. Vilišová, V. Lazorčáková nebo O. Pavelka. Stojí za vidění.