Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.12.2013)
Povedlo se. Toto netradiční a moderní zpracování věčné klasiky řadím bez špetky pochybností mezi ty opravdu zdařilé. Byť hra obsahuje řadu scén, které mě výrazněji nezasáhly nebo jsem se s nimy příliš neztotožnil, tak inscenace jako celek působí silně a zanechala velmi pozitivní dojem. Skvělé zpracování divadelní pasáže, naopak závěr je malinko nejasný a pro někoho může být i matoucí (existuje-li vůbec někdo kdo nezná tento příběh). Po herecké stránce prakticky od všech velmi dobrý výkon. Výtečný především P. Děrgel, pak též Z. Onufráková a P. Hřebíčková.
(zadáno: 8.12.2013)
Velmi dobrá absurdní groteska. Místy trochu náročnější jak textově tak na nějaké hlubší porozumění, takže věřím, že každému se toto zase tolik líbit nemusí. Ale já jsem se rozhodně nenudil. A nejen to, hra přináší mnohem více než jen pouhé pobavení. Nelze nepochválit výtečné herecké výkony, především pak M. Isteník, L. Zedníčková a J. Mázak. Zahráli opravdu skvěle. 77%
(zadáno: 3.12.2013)
Audiovizuální zážitek. Zejména po zvukové a hudební stránce je to opravdu téměř dokonalé. Herecky též na velmi dobré úrovni prakticky od všech členů souboru. K tomu pro mě i dost zajímavé po dějové stránce. Byť pro ty kdo neholdují žánru tohoto typu (Hellboy, Avengers, Sandman či jiné) to možná nebude tak zábavné a chytlavé. Přesto věřím, že každý ocení zvolenou formu a provedení. Za mě opravdu divadelní zážitek.
(zadáno: 2.12.2013)
Příliš mnoho chaosu na jedné scéně. Tak to na mě bohužel působilo. První polovina ještě docela pozitivní, několikero vtipných dialogů, dobře vykreslené pitoreskní charaktery a relativně slušná zápletka. V druhé části však začaly přibývat více či méně podivné scénky, které na mě neměly příliš pozitivní dopad. Též na můj vkus až příliš sexuálního podtextu a dvojsmyslů. Nejprve vtipné, ale ke konci již spíše únavně neoriginální. Po herecké stránce však nemám výtek. Pochválit zaslouží především S. Rašilov, P. Beretová a skvělá moucha D. Prachaře. 55%
(zadáno: 28.11.2013)
Oceňuji tento způsob netradičního zpracování. Kabaretové pojetí bylo originální a přineslo spoustu vtipných okamžiků. Doprovodná hudba, sborové zpěvy, mužské obsazení ženských rolí, přiblížení dnešní době. To vše hodnotím bezesporu kladně. Ale nemohu se zbavit pocitu, že se částečně vytratila podstata této shakespearovy hry. Ono politikaření, zrada a všemožné pletichy, spousta silných dialogů, které zde vždy skončili nějakou estrádou či vtipem. A to i přes fantastický výkon P. Štorkové, které svého Richarda ztvárnila takřka dokonale a má největší zásluhu na celkovém pozitivním dojmu.
(zadáno: 26.11.2013)
Příjemný předvánoční činoherní muzikál. Za hlavní klad považuji vydařenou hudbu a texty. Většina písní je pěkná a dobře se poslouchá. Také celá scéna, zařazení živého orchestru a jeho vhodné umístění patří mezi ty pozitivní prvky. Krom toho potěší i různé maličkosti, jako třeba ohňostrojová vložka a několik zdařilých kouzelnických triků. Z herců bych chtěl pochválit M. Placrovou, Z. Maurery a P. Strenáčika. Co je horší, je samotný příběh, který by se dal shrnout v několika větách, neb ta Andersenova pohádka je opravdu dosti krátká. Ale pokud vám toto nevadí, představení si určitě užijete. 75%
(zadáno: 26.11.2013)
S nadhledem, reflexí a příjemným humorem, podaný příběh dnešních třicátníků, kteří stále hledají svou životní lásku. Věřím, že leckdo z diváků se v nejedné scéně tak trochu najde. Hlavní náplní je dobře pobavit, ale v žádném případě nejde o bezduchou komedii. Převážně v druhé části se hra posune do vážnějších poloh a samotný konec pak jistě mnohé (ne)příjemně překvapí. Samotné střídání mužského a ženského pohledu je velmi dobře scénicky a režijně zpracované. Herecky je zde opravdu výborná T. Vilišová a vedle ní též velmi dobrý T. Brett. V menších rolích nezklamali S. Krupanská a L. Melník.
(zadáno: 18.11.2013)
Aktuální, trefné a reflektující. Též, dle mého pohledu, dobře vykresluje odkaz Karla Kryla, jeho postoje a myšlenky. K tomu dobře zvolená forma a velmi dobrý kolektivní výkon všech aktérů. Vyzdvihl bych především Miroslava Hrušku a Petru Hřebíčkovou. Musím přiznat, že mě to opravdu zasáhlo.
(zadáno: 17.11.2013)
Výborně napsané, spousta krásných slovních hříček a jazykových vtipných narážek. Celkově mohu říct, že jsem se velmi dobře pobavil. Takový trochu cimrmanovský humor, ale naštěstí to není pouhé kopírování, nýbrž něco nového. Ke konci už inscenace malinko ztrácí na tempu a originalitě, nicméně stále si drží svůj povedený humor. 74%
(zadáno: 14.11.2013)
Zajímavé téma, pro mě zároveň i trochu neznámé, neb s ním nemám osobní zkušenost. K tomu dobře zvolená forma jednotlivých rozhovorů. A hlavně skvělé herecké výkony od všech představitelek. Vidět tyto čtyři herečky pohromadě v jedné inscenaci, už to samo o sobě je zážitek. A opravdu nezklamaly, ani jediná. Pokud bych měl někoho vyzdvihnout tak B. Polákovou a Z. Onufrákovou. Pobavil jsem se a zároveň poučil. Doporučit to lze obzvláště těm kdo byli jako Au pair v Německu či Anglii. 77%
(zadáno: 13.11.2013)
Opravdu silné a působivé. Naprosto mě vtáhlo a já měl pocit jako by se přede mnou zhmotnilo něco prastarého, tak trochu temného a jen jsem se zatajeným dechem sledoval tuto bytost, která brázdí svět od počátků věků. To je výsledek výborné práce se zvukem, hudbou, světlem a pohyby na scéně. Velká pochvala pro Lenku Vágnerovou a samozřejmě také pro obě účinkující Andreu Opavskou a Janu Vébrovou.
(zadáno: 9.11.2013)
Muzikál podle mého gusta. V první řadě výtečné po taneční/pohybové stránce. Vydařené choreografie ve stylu španělského flamenga a k tomu povedená stepová složka. Většinou jednoduchá hudba v podobě kytary a trubek funguje velice dobře, má energii a není těžké, se jí nechat strhnout. Muzikál naštěstí nijak zvlášť neztrácí ani v činoherní části, nenudí a občas i dobře pobaví. Herecky i pěvecky musím pochválit J. Gazdíkovou a S. Janotovou, obě však ještě o trochu předčil výborný M. Holý v titulní roli. Zkrátka vše funguje jak má, nezbývá než doporučit k návštěvě. [viděno v pražské Hybernii]
(zadáno: 8.11.2013)
Přesvědčivé herecké výkony, to jest pro mě hlavní klad této inscenace. V první části zaujalo několik zajímavých dialogů (doktorka s Lízou, pacienti v léčebně, Tony s Johnem) a celá rádiová scéna, na začátku druhé pak povedená talentová show. Ale ono nosné téma hry mě bohužel nějak minulo a příliš nezasáhlo.
(zadáno: 5.11.2013)
Neotřelé, vtipné a zábavné. Veskrze originální způsob jak vyložit klasický příběh z nového pohledu. Také zdařilé propojení historického textu se současnými moderními technologiemi a dnešním způsobem komunikace (mobil, internet). V hlavní roli pak výtečný M. Isteník, jehož energický výkon je hnacím motorem této inscenace. Snad jediné co bych vytknul je trochu větší délka. Ale nutno přiznat, že i přesto jsem se velmi dobře bavil prakticky po celou dobu.
(zadáno: 4.11.2013)
Přiznám se, že jsem čekal o něco více, než jen citace jednotlivých pasáží ze Stopařova průvodce. Několikrát jsem se dobře zasmál, ale na tom má větší zásluhu Douglas Adams než tvůrci a herci této inscenace. Samotné provedení je dost průměrné a ani herecké výkony nejsou v žádném případě oslnivé. Navíc stejně jako knižní předlohy má i tato hra sestupnou tendenci, díky čemuž jsem cca od poloviny doufal v brzký konec.
(zadáno: 31.10.2013)
První část mi přišla slabší, občas jsem se zasmál, ale místy to také trochu drhlo. Nemělo to pořádný spád a energii, která by mě více upoutala. Nicméně v druhé polovině tato hra nabrala svěží dech a zvýšila tempo. Bavil jsem se pak skoro neustále a již si to plně užíval. Humor zde není pouze na úrovni jednoduché frašky, ale přináší přeci jen o něco více, jistý nadhled do, ve své době, puritánského světa. Z herců nezklamal nikdo, naopak bych chtěl vyzdvihnout M. Dadáka, J. Hájka a M. Fingera za jejich skvělé výkony. Celkově o trochu lepších 70%.
(zadáno: 30.10.2013)
Takhle opravdu ne. Slabý děj, slepenec nesourodých scének a spousta laciného humoru. Budiž, trochu se to dalo i čekat, neb bylo nutné všechny ty písně nějak pospojovat. Ale většina z nich nemá náboj, atmosféru, prostě skoro žádnou přidanou hodnotu. Často mě napadlo, že kdybych si doma pustil její videoklip tak budu spokojenější. Až na výjimky slabá choreografie a i pěvecky spíše průměr. Představení nabírá dech až v poslední třetině, najednou přijdou písně které zapůsobí a přinesou nějaké emoce. Ale na výraznější vylepšení celkového dojmu je již příliš pozdě. Převažuje jednoznačně zklamání.
(zadáno: 24.10.2013)
Vynikající, skoro bych řekl strhující, výkon Karla Dobrého. Ostatní herci mu "pouze" zdatně sekundují. Ale i samotná hra je velmi dobrá a nemá výraznějších slabších míst. Moc pěkně ukazuje, že hranice mezi genialitou a šíleností je velmi tenká a často jde oboje spíše ruku v ruce. V jistém ohledu je to též dobrá sonda do historie moderní psychologie. Každopádně po všech stránkách silná a zajímavá inscenace.
(zadáno: 22.10.2013)
Musím přiznat, že málokteré divadlo mě do sebe vtáhlo tak silně jako tato inscenace. Velmi zajímavý příběh, který chytne nejen svým obsahem, ale i formou vyprávění. Všichni tři herci odvedli velmi dobrý výkon, přičemž každý z nich vedl nezávisle na druhých svůj monolog, jehož délka a složitost textu jejich výkon jen umocňuje. Svým stylem mi to trochu připomínalo díla Neila Gaimana, mého oblíbeného spisovatele. Každopádně velmi působivou dějovou stránku ještě vylepšovala originální doprovodná projekce a též hudba. Celkově jistě dílo hodné doporučení.
(zadáno: 18.10.2013)
Velice působivé, hlavně po vizuální a pohybové stránce. Opravdu skvělá M. Čechová, která dokazuje jak velmi dobře ovládá taneční umění. Na pozadí pak graficky též hodně zdařilý komix. K tomu pak bezpochyby silné a nepříliš rozšířené téma, které tato inscenace dobře zviditelňuje. Sice nemohu říci, že by to ve mě nějak silněji rezonovalo, ale i tak je jenom dobře, že takovéto hry vznikají. Troufám si tvrdit, že komu se aspoň trochu libí moderní tanec či prostě jen pohybové divadlo, ten nebude vůbec zklamán.
(zadáno: 17.10.2013)
Samotnou hru nepovažuji za nikterak zázračnou, naopak při jiném zpracování si ji dokážu reálně představit jako 2 hodinové nudné citové drama. Nicméně tahle verze se opravdu povedla. Neskutečně živé a energické divadlo. Výborná práce s pohybem herců na jevišti a jednoduchou funkční scénou. Skvěle sehraný soubor, jakási chemie mezi jednotlivými herci se velmi dobře projevuje i navenek a při sledování jsem se často neubránil úsměvu. Pokud však někoho vyzdvihnout tak výtečnou J. Voverkovou. Nenudil jsem se ani na chvíli a mohu jen tleskat takovémuto divadlu.
(zadáno: 14.10.2013)
I přes zajímavou zápletku této hře bohužel chybí potřebné napětí a chytlavá atmosféra. Ve výsledku jsem si z ní moc neodnesl a pokud už něco tak spíše pocit, že se tam vlastně skoro nic nestalo. Nadějný příběh o vině a nevině dosti zabíjí zdlouhavé a trochu nezáživné dialogy, které docela často opakují již dříve a jinak řečené. Po herecké stránce však docela dobře zahrané. Možná lehce přehrával M. Holý a naopak herecké pojetí J. Plouhara bylo přeci jen viditelněji odlišné od ostatních, což k lepšímu vyznění inscenace též příliš nepřidalo.
(zadáno: 9.10.2013)
Nemastné, neslané, bez chuti a bez zápachu...pokud to tak mohu napsat. Ta hra je opravdu nezáživná. Žádné napětí, hloubka či humor. Ano několikrát se nejspíše zasmějete, ale to mi přijde zoufale málo. Herecky obstál snad jen Jan Potměšil. Ivana Chýlková bohužel nepředvedla nijak dobrý výkon a Jana Stryková si snad ani takovou roli se svým talentem nezaslouží. Ve Studiu Dva by si už konečně měli uvědomit, že pouze zvučná jména dobré divadlo nedělají. Je mi líto, ale tuto inscenaci bych osobně nikomu nedoporučil.
(zadáno: 7.10.2013)
Výtečné monology/dialogy a skvělé hraní si se slovy. Opravdu dobře a trefně napsaná hra, která možná nenadchne každého, ale pokud přijmete danou formu a úroveň nadsázky, tak se nudit rozhodně nebudete. Pro mě až nečekaně nabíjející a motivující. Velkou zásluhu na tom má jistě Tomáš Kobr, jehož herecký zápal a neutuchající energie je velmi dobrým životabudičem. A ani k ostatním hercům nemám žádných výtek. Více snad netřeba dodávat, tohle stojí bezesporu za vidění.
(zadáno: 5.10.2013)
Samotný příběh je taková hezká kombinace Pretty woman a Billyho Elliota, nicméně je předvídatelný, nijak zvlášť nestrhne a nepřekvapí. U některých písní se český překlad příliš nepovedl a je tam až trochu moc nuceně našroubován, aby zapadl do dané melodie. Ale po taneční stránce hodně vydařené, choreografie se zde opravdu povedla. Z pěveckého hlediska též velmi dobré (Vitázek, Gazdíková, Bošjaková, Matušovová). Ale hlavním kladem je bezesporu výtečná S. Janotová, na které to prakticky stojí a padá. Celé představení táhne neskutečně nahoru. Takže hlavně díky ní nakonec vydařených 75%.