Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (791)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 10.6.2014)
Toto představení má opravdu úžasnou sílu a atmosféru. Byl jsem zcela vtažen do děje a byť o malířství nevím zhola nic, tak přesto mě zde toto téma dokázalo více než zaujmout. Samozřejmě je toho zde mnohem více, především propracovaná psychika postav, dobrá práce s gradací příběhu a vydařené závěrečné vyústění. Herecká dvojice je velmi dobře sehraná, chemie mezi nimi funguje na jedničku a z některých jejich dialogů skoro až mrazí. Pro mě zkrátka po všech stránkách skvělá inscenace.
(zadáno: 22.5.2014)
Opravdu výborná inscenace, která originálním způsobem pojednává o tématu násilí, jež je v určité míře součástí každého z nás. Způsob provedení mě dosti nadchl, většina scén je výtečná, působivá, se silnou atmosférou. Po herecké stránce též velmi dobrý kolektivní výkon od všech aktérů. Prostě mohu jedině doporučit, kdo ještě máte možnost zajít, tak neváhejte.
(zadáno: 30.4.2014)
Výtečná hra, kterou se zde povedlo také velmi dobře zpracovat. Dle mého soudu skoro nemá slabé místo, velmi rychle mě to vtáhlo a až do konce udrželo v napjaté pozornosti. Atmosféra na jevišti byla místy tak silná, že by se dala krájet. Co se hodně povedlo je herecké obsazení, chemie mezi herci funguje báječně a všichni předvádí výborné výkony. Pokud někoho zmínit, tak z mého pohledu byl nejlepší A. Procházka. Ale celkově je to hodně vyrovnané a nutno přiznat, že výsledný zážitek předčil očekávání.
(zadáno: 16.4.2014)
Opravdu velmi originální vyjádření "nesvobody". Skvělý nápad, který se povedlo moc hezky zrealizovat. Krásné převážně po pohybové stránce, ale doprovodná hudba tomu dodává ještě silnější rozměr. Rozhodně tleskám a doporučuji všem příznivcům pohybového divadla k návštěvě.
(zadáno: 16.3.2014)
Z mého pohledu v současnosti nejlepší muzikál co je v Praze k vidění! Povedená letní verze z divadla Na prádle zůstala zachována, naopak podařilo se ji ještě vylepšit. Samozřejmě je zde výrazně lepší ozvučení, ale i výkony některých aktérů šly nahoru. A ti noví rozhodně nijak nezklamali. Výborní především R. Tomeš, T. Vaněk, M. Procházková a V. Příhodová. Prostě sešla se tu skvělá parta lidí, které to dělá s radostí a je to na tom opravdu znát. Pevně doufám, že se v Kalichu nějakou dobu udrží a své diváky si najde.
(viděno v anglické verzi)
(zadáno: 7.3.2014)
Silné, emotivní, strhující. Nepopírám, vtáhlo mě to a zanechalo hluboký dojem. Spousta výborných scén a krásně udělaných obrazů. Dobře využitá scéna, práce s prostorem, pohyby a hudbou. Z hereckého hlediska též velmi dobré. Z mého pohledu se tenhle kousek povedl po všech stránkách.
(zadáno: 2.2.2014)
Jedním slovem nádhera. Jedno lepší číslo střídá druhé, a to jak na zemi, tak hlavně ve vzduchu. Všechny tři holky jsou výborné a to co předvádějí na lanech a látkách visících ze stropu je parádní. Ale nejde jen o akrobacii, nýbrž celkově o sladění všech těch pohybů s velmi dobrou doprovodnou hudbou. Choreografie na jedničku. Jako celek dle mého názoru působivé a musím přiznat, že mě to opravdu strhlo.
(zadáno: 31.5.2013)
Báječná jízda od začátku až do konce. Jedna povedená scéna střída druhou a vy se nestačíte divit co vše tato hra obsahuje. V první řadě je to určitě dobrá zábava, která je zde zaručena. Ale pod ní se skrývá daleko více. Je to o rodině, o výchově, jak velký vliv a dopad má na naše životy. O spoustě současných trendů, umělých model, životních stylů a klišé, kterými se často hodně lidí řídí a které na nás útočí ze všech stran. To vše v podání skvěle sehraného souboru s famózní P. Beretovou, která je opravdu neskutečný živel. Její gesta, mimika, pohyby...to vše vás jen těžko nechá v klidu.
(zadáno: 17.5.2013)
Přiznávám, že Kočky jsou pro mě tak trochu srdeční záležitost a jsem v tomto směru lehce zaujatý. Brněnské "nekočičí" provedení se myslím povedlo, po prvních melodiích jsem se ponořil do známých tónů a bez problémů tuto verzi přijal. Výborné jsou obzvláště hromadná vystoupení, naopak slabší a málo výrazné pak některé samotné kočky (Blahobyl, Abraka-máryfuk, Šimbal-Kimbal, Bengálský mour). Pěvecky bezesporu vynikající H. Holišová. Též velmi dobří D. Vitázek, A. Slanina, E. Skálová, I. Vaňková a S. Janotová. Nelze než konstatovat Cats are back! Krásných 80% + 10% z nostalgie.
(zadáno: 26.3.2013)
Opravdu velmi dobře zpracovaný Čechov. I přes výraznou délku hra nijak nenudí a jednotlivé scény dostatečně upoutaly mou pozornost. Zvláště v první půli se podařilo do děje úspěšně začlenit lehce odlehčený tón a tzv. "dejvický" humor, kterým se zdejší hry často vyznačují. Nic z toho není na úkor hlavní myšlenkové linie příběhu a celkové atmosféře to jenom prospívá. Z hereckého hlediska velmi dobrý kolektivní výkon od všech aktérů. Ale rád bych vyzdvihl výbornou V. Kubařovou. Z ostatních pak ještě I. Trojana, K. Melíškovou a J. Plesla. A též pochvala pro povedenou scénu a doprovodnou hudbu.
(zadáno: 30.1.2013)
Jednoznačně výborné! Skvělé texty, doplněné povedenými písněmi. A též velmi dobře zahrané, od všech tří, nicméně z mého pohledu nejlepší výkon podala B. Poláková. Celkově hra, která opravdu stojí za vidění! :-)
(zadáno: 24.11.2012)
Vynikající, skvělá a naprosto úžasná Svetlana Janotová (dříve Slováková). Její výkon byl opravdu dokonalý. Ale ne jen na ní stojí tento muzikál. Celkově velmi dobře odvedená práce, vyrovnané pěvecké výkony a sladěnost celého souboru. Pochvala i pro scénu, efektivní využití otáčivého jeviště a také i pro kostýmy. Muzikál má chytlavé melodie, poutavý děj a svižné tempo. Takže celkově nelze být nespokojen a osobně jednoznačně doporučuji. Původně jsem chtěl dát 80, ale díky Svetlaně půjdu ještě výše.
(zadáno: 4.4.2012)
Opravdu divadelní zážitek! Výborná režie, scéna i doprovodná hudba. Výtečný Tomáš Dastlík v hlavní roli, kterému bych za tento výkon přál i nějaké to ocenění. Vedle něj též velmi dobrá Sylvie Krupanská a Tereza Vilišová. Jednoznačně stojí za vidění.
(shlédnuto v Divadle v Celetné)
(zadáno: 6.3.2012)
Letadlo letí jen tak dlouho dokud všichni na jeho palubě věří, že je schopno letu...
Tady půjdu s hodnocením hodně nahoru, ale nemohu si pomoci. Celkové ztvárnění, scéna, světla, kostýmy...výborné tempo hry, až na čestné výjimky jsem tam neměl hluché místo. Herecky vévodí skvělý David Matásek, kterému zdatně sekundují neméně dobří Jan Dolanský a Petra Špalková. K tomu všemu aktuální a pro mě rozhodně zajímavé téma. Po delší době hra, která je hodna prken na kterých se hraje.
(zadáno: 30.4.2011)
Muzikál jak má být! Skvělá show od začátku až do konce. Velmi dobře udělaná scéna. V hlavních rolích jsem měl A. Antalovou a D. Vitázka, kteří to oba zazpívali a zahráli na jedničku. Obě děti také nezklamaly, zvláště dobrá byla holčička K. Burešová. Prostě a jednoduše superkalifradžilistikexpijalidózní! :)
Strhující. Už dlouho mě žádné divadlo nechytlo tolik jako toto. Jednoduchá, ale velmi účinná scéna. Skvělé dialogy, vynikající herecké výkony (zvláště Dastlík, Vilšová a Melník). K tomu všemu moc dobře zvolená hudba. Opravdu silný zážitek.