Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 20.9.2013)
Kvalitní hra s poutavým příběhem, která má i nemalý přesah mimo hlavní děj. Byť inscenace s tématem antisemitismu jsou k vidění poměrně často, tak tuto určitě řadím k těm povedenějším. Pěkně ukazuje, že ač lidé často proklamují otevřenost či nezaujatost, tak ve skrytu duše tomu tak úplně není a když přijde na věc, vše se to hezky promítne. Co je zde trochu ku škodě je větší délka, některé pasáže jsou zbytečné dlouhé a témata se opakují. Též závěrečná scéna mi přišla lehce navíc. Jinak však pochvala za výborný herecký výkon O. Brouska a V. Vydry. Oba mě ve svých rolích přesvědčili.
(zadáno: 12.10.2014)
Určitě pochvala za výpravu, kostýmy výborné, scéna i doprovodné projekce povedené. Ale bohužel po hudební a textové stránce pro mě spíše jen lepší průměr. Písní, které mě nějak více oslovili tam bylo jen pár (závěr první půle, proces a Antoinettou a její poslední píseň). Ostatní sice nijak neurazili, ale ani nijak nezaujali. Pěvecky velmi dobrá M. Absolonová, jen škoda, že neměla více možností vyniknout. Z dalších pak především D. Uličník. Též díky zvolené tématice francouzské revoluce mi chtě nechtě naskakovalo srovnání s Bídníky, což pro tento muzikál nevyznívalo vůbec dobře.
(zadáno: 23.10.2012)
Z této inscenace jsem trochu rozpačitý. Na jedné straně jistě zajímavé téma, vtipné momenty, několik povedených scén, jak z hlediska dialogů tak hereckých výkonů. Na straně druhé jsem nepociťoval nějaký zápal a větší vtažení do příběhu. Chyběl mi zájem o to co bude dál a jak to vlastně celé dopadne. Herecky zaujal pouze J. Ornest a pak v menších rolích L. Hampl a M. Mejzlík. Celkově jsem odcházel s pocitem, že to nebylo špatné, ale kdybych to neviděl, o mnoho bych nepřišel.
(zadáno: 22.5.2016)
Několik dobře interpretovaných písní z původního filmu, též leckde vydařené hromadné choreografie. Zvláště trpaslíci se v tomto ohledu dost povedli. K tomu moc pěkná a funkční scéna, velký prostor jeviště zde byl dobře využit. Ale jinak je to spíše zajímavý mix různých písní z dílny Svěrák/Uhlíř, přičemž výběr některých docela překvapí. Obecně je spousta písní dosti natvrdo roubována na podivné dialogy bez nějaké větší logiky pro děj. Činoherní pasáže jsou pak většinou příliš zdlouhavé, popisné a bez větších emocí. Jako celek to tedy pro mě nebylo příliš funkční, byť světlá místa jsou. 45%
(zadáno: 9.10.2015)
Tak se to (ne)povedlo asi tak stejně jako Lucie v Karlíně. Samotný příběh a jednotlivé dialogy jsou jak z nějakého hodně špatného amerického filmu. Situaci zachraňují pěkné písně M. Žbirky, několik povedených choreografií (ty J. Ďurovčík opravdu umí) a velmi dobré výkony T. Savky, M. Doubravové a R. Tomeše. Ostatní aktéři (P. Novotný, O. Smysl, K. Steinerová a V. Vodičková) spíše průměrní. Najde se tam tedy několik pěkných scén, ale jako celek pro mě tento muzikál prostě nefunguje.
(zadáno: 12.1.2018)
Originální, vtipné, zábavné. Spousta výborných hlášek a odkazů na různé kultovní filmy či seriály. Zároveň i trochu té nostalgie a dojemnosti v závěru inscenace. To všechno se povedlo a primárně první část je skoro bez chyb, ve výborném tempu a s překvapujícím dějem. V té druhé se však vše začne postupně až zbytečně moc komplikovat a ve snaze dostat do toho co nejvíce dimenzí a symboliky se to přeci jen trochu natahuje a vleče, dobré tempo se pak poněkud vytrácí. Ale oceňuji snahu také o vážnější tón a reálnější vykreslení minulé doby. Jako celek určitě stále velmi dobrá inscenace.
(zadáno: 19.11.2014)
Výborná hra se skvělým Norbertem Lichým. Pro mě rozhodně zážitek.
(zadáno: 15.1.2014)
Dobře postavená scéna a svérázné, netradiční pojetí. I díky tomu je minimálně začátek dosti zábavný. Postupem času dochází sice k opakování a pozornost se lehce vytrácí, ale naštěstí v momentě kdy již hrozí, že hra začne nudit, přichází přepnutí do vážnějšího módu. Samotný konec je pak velmi působivý. Velkou zásluhu na tom má skvělý herecký výkon Lukáše Šolce, který po tom všem co na scéně předvedl zaslouží bezesporu obdiv. Nezbývá než doporučit k návštěvě.
(zadáno: 2.4.2015)
Ano, je to trochu delší a hlavně v druhé části by se dalo více škrtat. Přesto mi to nepřišlo rozvleklé a nudné. Spíše naopak, líbil se mi celkový koncept několika různých dialogů, které mají společného jmenovatele. Myslím, že hra dobře reflektuje celé období vlády královny Alžběty a i pěkně znázorňuje vlastní institut monarchie jako takové. Příjemně překvapila scéna, jednoduchá, ale účelná. Největším kladem je však vynikající I. Janžurová, která na jevišti opravdu kraluje. Těžko si pro tuto roli představit někoho lepšího. Z ostatních zaujali hlavně I. Bareš a I. Orozovič. Určitě doporučuji.
(zadáno: 19.4.2016)
Hra, která je složitě čitelná, ale která velmi dobře pracuje s vytvořenou atmosférou. Scéna, kostýmy, hudba, intonace...to vše tvoří velice působivý celek, jež mě silně upoutal. Po obsahové stránce sice není lehké se v tom zorientovat, ale to myslím ani není vyloženě nutné. Pro mě dobře vyjadřuje zmar, závislost či destrukci, jež svádí určitý boj s tvůrčí silou jedince. Celkově pozitivnímu dojmu pomáhají i herecké výkony, zvláště zaujali D. Punčochář, T. Pavelka, E. Josefíková a M. Krátká. Ale některé scény jsou opravdu hůře uchopitelné a určité zkrácení by myslím hře jen prospělo. 65%
(zadáno: 11.5.2013)
Velmi zdařilé zpracování této klasiky, které musí nějakým způsobem dojmout snad každého. Celkově vydařené po všech stránkách, bez žádného většího hluchého místa. Velmi dobrý kolektivní výkon od všech herců, k tomu hudba a světelný design dotváří tu správnou atmosféru. Pokud někoho vyzdvihnout pak samozřejmě stále skvělou E. Balzerovou, ale krom ní také B. Mošnovou, I. Pazderkovou a D. Rouse. Kvalitní inscenace, kterou se bezesporu vyplatí navštívit.
(zadáno: 4.2.2015)
Povedený sled scének, které pobaví nebo zaujmou jiným způsobem. U mě to tak rozhodně platilo. Všechny mají svůj specifický styl humoru a provedení, je v tom určitá poetika a kouzlo nečekaného. Byť ano, ne vždy jsem pochopil pointu. A také se dá říct, že inscenací podobného typu začíná být v DNz relativně dost. To však nic nemění na dobrém zpracování této inscenace, která mimo již řečené také zaujme vydařenou scénou a kostýmy.
(zadáno: 28.2.2018)
Velice poctivě opepřená inscenace s pořádnou dávkou té správné ironie a satiry, beroucí si na paškál dnešní (nejen) evropskou společnost a její budoucí směřování. Hodně trefné a výstižné. Z mého pohledu kvalitní hlavně po textové stránce aneb výborně napsáno i přeloženo. Nicméně nelze opomenout herecké výkony v čele s T. Kobrem, kterému skvěle sekundují J. Böhm s B. Kaňokovou. Ano, jak zde bylo řečeno: "Už moc dlouho je tu klid, v té naší přemírové Evropě a začíná to být hrozná nuda. Je třeba s tím co nejdříve něco udělat!". Tak nechť je více takovýchto počinů. Doporučuji.
(zadáno: 22.8.2016)
Losers opět nezklamali a udělali další vtipné a originální představení, které je po pohybové i akrobatické stránce stále na vysoké úrovni. V celé inscenaci se podařilo dobře využít všech možných letních plážových motivů a dobře skloubit jednotlivé scény s hudební složkou. Po dosti povedeném začátku sice přichází slabší část, ve které některé scény působí malinko nedotaženě a výplňově (ručníky, frisbee). Nicméně vše se rychle zlepší s příchodem K. Pálešové, která do hry vnese nový prvek a náboj. Závěrečná třetina pak již jede celá ve vysokém tempu a krásně strhne. Rozhodně tleskám. 77%
(zadáno: 8.3.2015)
Tento ročník alterny je na mě asi až příliš alternativní. Přiznám, že úplně nechápu co vedlo tvůrce k vytvořené takovéto inscenace, jaká je její přidaná hodnota? Co si z toho má divák odnést a též co to vlastně přináší hercům? Většina z předvedeného šla mimo mě. Těch 30% je za snahu, pár zajímavých nápadů a závěrečný "nekonečný" song, který mi přišel z celého představení nejlepší.
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 14.12.2014)
Opravdu překrásně zpracováno. Už samotný koncept začátku na veřejném náměstí a poté přesun do divadla za doprovodu andělů ukazující cestu je úžasný. Všechny písně a texty jsou předneseny a zazpívány velmi dobře a vytvářejí nádhernou atmosféru. V předvánočním čase tak nějak pohladí na duši. Z účinkujících bych pak rád vyzdvihl V. Hausera, O. Jiráčka a I. Hloužkovou. Nelze než doporučit k návštěvě. Vhodné rozhodně i pro děti, kterých zde byla spousta. (viděno na Baráčnické rychtě)
(zadáno: 18.2.2016)
Bohužel nemohu říct, že by mě inscenace nějak silněji zasáhla či strhla. Hlavní problém mám s obsahem a jeho podáním. Je zde dobře znázorněno působení negativních emocí, jejich užívání jako štít proti realitě a maskování vlastních pocitů. Ale působilo to na mě až příliš sterilně, bez většího napětí. Od konce první třetiny již nepřišel výraznější posun. I přesto však nijak nezatracuji. Hra má vynikající hudební doprovod, dobře postavenou scénu a skvělé herecké nasazení ústřední čtveřice. Hlavně díky nim je samotný závěr dostatečně silný a působivý. Výtečný hlavně M. Pospíchal a Z. Onufráková.
(zadáno: 10.9.2020)
Tak tohle šlapalo opravdu na jedničku. Výtečná souhra všech aktérů, skvělé tempo, správné načasování jednotlivých výstupů a povedená gradace v závěru. Prakticky jsem tam neměl žádné hluché místo. Velmi dobře řemeslně provedená fraška, která se nemusí uchylovat k laciným, podbízivým vtipům a naopak pobaví svými funkčně napsanými dialogy a chytře vypointovanými scénami. Po herecké stránce nadchli hlavně J. Vondráček, M. Němec a K. Sedláčková-Oltová. Nemohu jinak než ze srdce doporučit ke shlédnutí.
(zadáno: 25.5.2019)
Skvěle zpracovaný muzikálový hit. Perfektní hlavně choreografie společně s dobře vystavěnou scénou. Snad veškeré hromadné pasáže, hlavně ty hornické, měly vynikající atmosféru, z níž místy až mrazilo. V individuálních výkonech za mě výtečný hlavně J. Dezort jako Michael, jemuž tato role nesmírně sedla. Vedle něj byl Š. Fikar jako Billy pro mě přeci jen trochu slabší. Byť též předvedl velmi dobrý výkon, tak je myslím lepší pěvecky než pohybově a to je zde znát. Hlavně závěrečná "Electricity" může mít neskutečnou sílu, jenž zde bohužel nebyla. Jinak ale nemám větších výtek, představení jako celek funguje více než dobře.
(zadáno: 12.3.2017)
Rozhodně moc povedená záležitost a velmi dobrá ukázka toho jak udělat muzikál postavený na známých písních jedné skupiny. Jednoduchý, ale pohromadě držící příběh, který dobře funguje. Vtipné momenty, několik povedených narážek na dobu minulou, ale i na tu současnou. Písně, ponechané naštěstí v originále, mají svoji potřebnou sílu a dokáží správně rozproudit krev v žilách. Z aktérů vynikající rockový bůh D. Vitázek, vedle něj též výtečný agent MI6 A. Slanina a nelze nezmínit i skvělého předsedu MV P. Štěpána. Vše dohromady to pak funguje na jedničku a proto nelze než doporučit.