Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.10.2013)
Dobře napsaná hra se silným tématem. K tomu opravdu výborný výkon S. Zindulky, který opět dokazuje jakým je prvotřídním hercem. To jsou bezesporu hlavní klady této inscenace. Bohužel výkon J. Zindulky byl o něco slabší, příliš do své role nezapadl a krom výslechové scény mě tolik nepřesvědčil. První část hry pak trochu sráží neustále se opakující scéna nedůvěry mezi oběma postavami. Ale přes všechny malé výtky jde určitě o velmi dobrou inscenaci, která stojí za návštěvu a já té své rozhodně nelituji.
(zadáno: 30.9.2013)
Hudebně a scénograficky určitě velmi vydařená inscenace. První půle pak i docela dobře ubíhá a nenudí, byť to místy lehce drhne. V druhé části však místo aby hra emočně a vypjatě gradovala, tak se spíše nečekaně táhne. Stává se čím dál hůře stravitelnou, rozvleklou a též tak trochu nudnou. Zbývalo již jen nelichotivé čekání na závěr, který je většině dobře znám. Po herecké stránce nemám výtek. Pochvalu zaslouží hlavně T. Pavelka za hlavní roli Prokopa, dle mého soudu ho ztvárnil velmi dobře. Dále P. Vaněk jako Carson a Z. Onufráková jako princezna. Celkově však tato hra zůstala za očekáváním.
(zadáno: 26.9.2013)
Samotný příběh mě sice výrazněji nezaujal, ale i tak jsem se nenudil. Několik opravdu povedených scén a vydařených vtipů tam bezesporu je. Záleží jak moc si z toho kdo vezme. Pro mě hra o člověku, který již ztratil motivaci a chuť do života. Když se mu pak přeci jen naskytne příležitost, tak svým dosavadním způsobem života se o ni sám připravuje. Z hereckého pohledu není výtky. O. Pavelkovi jeho role pěkně sedla a obě dámy též nijak nezaostaly. K tomu docela překvapivý konec, který jsem ani tolik nečekal a určitě potěšil. Pěkných 65%.
(zadáno: 20.9.2013)
Kvalitní hra s poutavým příběhem, která má i nemalý přesah mimo hlavní děj. Byť inscenace s tématem antisemitismu jsou k vidění poměrně často, tak tuto určitě řadím k těm povedenějším. Pěkně ukazuje, že ač lidé často proklamují otevřenost či nezaujatost, tak ve skrytu duše tomu tak úplně není a když přijde na věc, vše se to hezky promítne. Co je zde trochu ku škodě je větší délka, některé pasáže jsou zbytečné dlouhé a témata se opakují. Též závěrečná scéna mi přišla lehce navíc. Jinak však pochvala za výborný herecký výkon O. Brouska a V. Vydry. Oba mě ve svých rolích přesvědčili.
(zadáno: 19.9.2013)
Pokud bych měl hodnotit jen nápad, zpracování a herecké výkony (aspoň těch pár co jsem viděl), tak bych dal klidně 80%. Ale bohužel to dost dobře nešlo. Počet diváků dle mého názoru minimálně 2x převyšoval kapacitu daných prostor. Výsledkem byly ucpané chodby, tlačenice, prodírání atd. Jen těžko se člověk dostával k nějaké divadelní scéně. S postupem času přiznám moje nadšení nad nápaditostí a zajímavostí tohoto projektu čím dál více upadalo a poslední hodinu jsem spíše už jen tiše protrpěl. Divadelní zážitek minimální, doteď pořádně nevím o čem to bylo a jaké byly motivy některých postav...
(zadáno: 17.9.2013)
Byl jednou jeden hloupý chytrý Hugo, který do světa šel a krásně to tam zahrál na všechny strany. Aneb jak je důležité mít nemít vlastní názor, vždyť c je vlastně a i b. A takové f nemusí být jen o nýbrž také ř :)
Přiznám, že jak Havla příliš nemusím, tak tato inscenace se povedla. Opravdu pěkné hraní si se slovy. Zpracování zdařilé, nečekaně srozumitelné, vtipné a dynamické. A povedlo se také zapojení diváků. Až na několik málo obrazů si hra udržela mou pozornost. Výborný M. Pechlát a V. Javorský, byť ani ostatní nezklamali. Též pochvala pro doprovodnou hudbu R. Zacha. Za mě krásných 75%.
(zadáno: 14.9.2013)
V první řadě povedená scéna, kostýmy a pohybová složka. Zdařilo se dobře vykreslit atmosféru džungle a převedení jednotlivých zvířat na jeviště. Herci se opravdu snaží, jejich pohyby, gesta a mimika jsou v tomto směru výborné. Též choreografie company je výtečná. Po hudební stránce slušné, žádná extra chytlavá melodie, ale jinak dobře poslouchatelné. Nicméně dost špatné jsou texty, bohužel většina písní je nemastná neslaná a nijak nezaujme. Z herců výborní především J. Sklenář jako Baghíra, J. Kříž jako Šer Chán a též O. Nosálek jako Opičí král. Jako celek však "pouze" slušné. 65%
(zadáno: 12.9.2013)
Příjemně úsměvná záležitost. Braňovi se opět povedlo vytvořit něco ne zcela standardního s přesahujícím dopadem. Byť se nedá říct, že by mě to nějak emočně strhlo, ale dobře jsem se zasmál a trochu i zamyslel. Je zde spousta výstižných situací, ve kterých se člověk buď najde, nebo si v nich sám sebe dokáže za X let představit. Herecky nemám co vytknout, sehrané opravdu velmi dobře. Celkově spokojenost a pokud je vám mezi 40 a 50, tak vás to pravděpodobně zasáhne ještě o malinko více.
(zadáno: 21.8.2013)
Bohužel převažující pocity z této inscenace jsou nuda a nezájem. Většina scén je příliš statická, nemá žádný náboj a jako divák jsem je nezáživně pozoroval aniž by ve mě vyvolávaly jakékoli emoce. Naštěstí se najdou i výjimky. Hlavní klad je zde S. Stašová a B. Polívka, kteří jako jedni z mála hrají opravdu dobře a scény s nimy mají šmrnc a spád. Z ostatních pak potěšil hlavně C. Gőtz, jehož francouz byl bezpochyby povedený. Ale jako celek pro mě spíše zklamání a ukázka toho, jak by se Shakespeare na hradě neměl dělat.
(zadáno: 10.8.2013)
Nepopírám, že to má své mouchy. Je tam několik slabších scén, občas to někomu pěvecky trochu ulítne a párkrát zazlobila audio technika. Nicméně to jsou spíše drobné neduhy, které se mohou během pár dalších repríz vylepšit. Svou roli samozřejmě může sehrát i jazyková bariéra, ale titulky jsou k dispozici a s jejich pomocí lze vcelku bez problémů dějovou linii pochopit. V konečném důsledku se myslím jedná o velmi vydařený kousek, na kterém je dobře vidět, že je dělán s obrovským nadšením. Má to skvělou energii, spád, hudbu a i pěvecky je to dosti silné. Za sebe tedy doporučuji, škoda to nevidět.
(zadáno: 1.8.2013)
Ač jsem očekávání neměl vysoké, tak přesto jsem si posunul svoji pomyslnou laťku kvality divadla. Těžko se mi zde hledají nějaké klady. Místy zaznělo několik dobrých vtipů a občas bylo vidět něco jako herectví. Ale jinak velmi laciné, předvídatelné a zdlouhavé. Nicméně když jsem zcela vypnul a nechal se tím jen volně unášet, tak jsem se i  slušně bavil (často tedy nevěřícně). Ale to mi vydrželo jen první půli, zbytek bylo již jen opakování viděného...Kdyby se jednalo o amatérský soubor, bylo by to jiné, ale u profesionálního divadla s cenou lístku 300 Kč to nelze přehlížet.
(zadáno: 10.7.2013)
Opravdu vydařené představení a jedno z nejlepších za poslední roky na LSS. Veselé, hravé a vtipné. Nechybí ta správná pohádkovo-kouzelná atmosféra, za kterou patří pochvala výtečným elfům a podmanivé doprovodné hudbě během jejich vystupování. Herecky dobře vyvážené, bez výrazných škodlivých výkyvů. Velmi dobrá především ústřední čtveřice: H. Vágnerová, Z. Stavná, L. Příkazký a M. Písařík. Naopak C. Kassai jako Puk mi přišel trochu slabší. Tahle postava nabízí prostor k daleko lepšímu výkonu. Celkově však spokojenost, za mě příjemných 75%.
(zadáno: 2.7.2013)
Není úplně lehké toto představení ohodnotit. Samotný výkon obou zpěvaček je vynikající a kdyby šlo jen o něj dal bych klidně i 90. Jejich společné duety patří k tomu nejlepšímu co toto představení nabízí. K tomu mě mile překvapila A. Langerová, jak velmi slušně zvládla i část hereckou. Z ostatních předvedl nejlepší výkon I. Orozovič, naopak M. Hein je v tomto srovnání výrazně horší (jak pěvecky, tak herecky). Celkově pokud máte aspoň trochu rádi výše uvedené zpěvačky, tak zklamáni určitě nebudete. V opačném případě nemáte důvod proč na toto představení chodit.
(zadáno: 13.6.2013)
První část hodnotím jako zdařilou, lehce absurdní, komedii. Sice se najde několik tak trochu laciných, estrádních a trapných komických prvků (směšná chůze, sekačka, některé výstupy L. Malkiny aj.), ale jinak je to opravdu pěkná konverzační veselohra rozehraná na dobré zápletce. S klidem přiznávám, že jsem se slušně bavil. Bohužel ale v druhé půlce s postupujícím časem přichází stagnace, rozpačitost, jakoby nejistota co nyní s tím a jak daný příběh rozumně zakončit. Kvalita prudce klesá a samotný závěr mi přišel již dost zoufalý. Po herecké stránce není výtek, zvláště pak potěšila J. Synková.
(zadáno: 11.6.2013)
Zdařilé ztvárnění Čapkových povídek. Je zde patrná jejich jistá poetika, humor a zároveň varování před hrozbami, které ani dnes nejsou pouhou minulostí. Hra dobře utíká, nenudí a určitě ani nijak neurazí či nezklame. Zároveň ale nemohu říci, že by mě nějak výrazněji zasáhla, dojala či jinak utkvěla v hlavě. Není zde snad žádný silnější moment, který by mě přiměl o tomto vyprávět a doporučovat ostatním k návštěvě.
(zadáno: 3.6.2013)
Sled vzpomínek a obrazů v hospodském prostředí, časově neurčitě zařaditelný, různé verze vyprávění z různých pohledů. Dohromady toto vše tvoří zajímavou skládanku, která má na konci přeci jen zajímavé vyústění. Ale bohužel zvolená forma i obsah není ani příliš dramatická ani vtipná a můj zájem o rozuzlení nebyl příliš velký. M. Dlouhý v hlavní roli má prakticky neustále stejnou dikci a intonaci. Svým výkonem mě tolik nepřesvědčil. V tomto směru ho určitě předčil D. Punčochář, který svou roli zvládl výrazně lépe. Trochu paradoxně bych jako hlavní klad této inscenace zvolil výborný zpěv L. Nové.
(zadáno: 31.5.2013)
Báječná jízda od začátku až do konce. Jedna povedená scéna střída druhou a vy se nestačíte divit co vše tato hra obsahuje. V první řadě je to určitě dobrá zábava, která je zde zaručena. Ale pod ní se skrývá daleko více. Je to o rodině, o výchově, jak velký vliv a dopad má na naše životy. O spoustě současných trendů, umělých model, životních stylů a klišé, kterými se často hodně lidí řídí a které na nás útočí ze všech stran. To vše v podání skvěle sehraného souboru s famózní P. Beretovou, která je opravdu neskutečný živel. Její gesta, mimika, pohyby...to vše vás jen těžko nechá v klidu.
(zadáno: 30.5.2013)
Post-apokalyptický svět. Široko daleko žádná další živá duše. Pocity marnosti a samoty v té nejděsivější podobě. Rozhodně nic lehkého na ztvárnění, ale výtečná I. Uhlířová se skvěle popasovala i s touto rolí a její výkon dokáže opravdu do tohoto děsivého světa vtáhnout. Tuto depresivní atmosféru ještě umocňuje prostor sklepení Veletržního paláce a v mém případě též (bohužel) jen hrstka dalších diváků v hledišti. Není to nikterak optimistická hra, ale zanechá bezesporu silný dojem.
(zadáno: 21.5.2013)
Hra postavená na myšlence udělat si legraci tak trochu sama ze sebe a z divadla jako takového. Trochu zparodovat ony pseudo-intelektuální inscenace, které se snaží být originální za každou cenu (a bezpochyby takové existují). Myšlenka dobrá, provedení ne zcela špatné. Hlavně první třetina je dost vydařená, ale je těžké na tom utáhnout celou hodinu a půl. Takže co s tím? Dáme tam ala improvizaci, opakovačky, sexuální podtexty, sprostá slova a hlavně udělat ze sebe za každou cenu co největšího blbce. A lidi se budou bavit. A světě div se, většina se opravdu baví. Budiž jim to tedy přáno.
(zadáno: 21.5.2013)
Opravdu vynikající po scénické stránce. Skvělé využití plochy, promítací a světelné techniky, také kostýmy lze jen pochválit. Angažování mladých herců je chválihodné, dát jim možnost získat zkušenosti a trochu více se zviditelnit. Ale bohužel též nejslabší složka této inscenace. Některé pasáže jsou díky tomu slabé, možná až lehce nudné. Chybí větší emoční náboj, který by mě výrazněji vtáhl do děje a zanechal hlubší dojem. Jako celek však stále lehce nadprůměrný zážitek.
(zadáno: 17.5.2013)
Přiznávám, že Kočky jsou pro mě tak trochu srdeční záležitost a jsem v tomto směru lehce zaujatý. Brněnské "nekočičí" provedení se myslím povedlo, po prvních melodiích jsem se ponořil do známých tónů a bez problémů tuto verzi přijal. Výborné jsou obzvláště hromadná vystoupení, naopak slabší a málo výrazné pak některé samotné kočky (Blahobyl, Abraka-máryfuk, Šimbal-Kimbal, Bengálský mour). Pěvecky bezesporu vynikající H. Holišová. Též velmi dobří D. Vitázek, A. Slanina, E. Skálová, I. Vaňková a S. Janotová. Nelze než konstatovat Cats are back! Krásných 80% + 10% z nostalgie.
(zadáno: 15.5.2013)
Tři různé dějové linie, každá z jiné doby a všechny určitým způsobem propojuje postava papeže, potažmo katolická církev. Nápad to není špatný, ale provedení o něco horší. Chtělo by to dát větší důraz na ono propojení, ještě více zapracovat na problémech a otázkách katolické církve se kterými se zde pracuje (inkvizice, homosexualita, potrat). Takto to dle mého soudu zůstává příliš na povrchu, jen s určitými náznaky. Nicméně všechny scénky bodují svým vlastním humorem a u každé jsem dobře bavil. Herci to zvládají skvěle, především výtečná H. Vagnerová. Takže ztrátou času tahle hra rozhodně není.
(zadáno: 11.5.2013)
Velmi zdařilé zpracování této klasiky, které musí nějakým způsobem dojmout snad každého. Celkově vydařené po všech stránkách, bez žádného většího hluchého místa. Velmi dobrý kolektivní výkon od všech herců, k tomu hudba a světelný design dotváří tu správnou atmosféru. Pokud někoho vyzdvihnout pak samozřejmě stále skvělou E. Balzerovou, ale krom ní také B. Mošnovou, I. Pazderkovou a D. Rouse. Kvalitní inscenace, kterou se bezesporu vyplatí navštívit.
(zadáno: 8.5.2013)
Nelze říct, že bych se vůbec nebavil. Ty jeho písničky mají přeci jen něco do sebe a špatně se neposlouchají. K tomu se člověk dozví něco více o osobnosti Karla Hašlera, který si to svým životem zcela jistě zasloužil. Otázka spíše je zda zrovna touto formou. Zda to nemohlo být o něco důstojnější a méně kýčovité. Připadal jsem si tak trochu jako na nějakém okresním přeboru, než v první lize, kam toto divadlo patří. Nicméně třeba přiznat, že určitě nejsem správná cílová skupina této hry. Své diváky si bezesporu najde, o čemž svědčí závěrečná "standing ovation" a hromadný zpěv "té naší písničky".
(zadáno: 7.5.2013)
V první části hra rozhodně zaujala stylem jakési mysteriózní grotesky s prvky černého humoru. Skvělý výstup M. Táborského, mužské "plačky" s výborným M. Matějkou. Jenže v druhé části se nějak vytratil humor, zůstalo téma vzkříšení a závěrečné ukřižování jako městský karneval. Do toho spousta proklamací, výkřiků a prohlášení, dávajícího větší nebo menší smysl. Složitější obsah a zbytečné natahování některých scén, celkově moje pozornost spíše upadala. Situaci zachraňovala snad jen velmi dobrá M. Zimová. K tomu nutno pochválit hodně vydařené kostýmy, masky a doprovodnou hudbu. Celkově 65%.