Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (823)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.11.2013)
Příjemný předvánoční činoherní muzikál. Za hlavní klad považuji vydařenou hudbu a texty. Většina písní je pěkná a dobře se poslouchá. Také celá scéna, zařazení živého orchestru a jeho vhodné umístění patří mezi ty pozitivní prvky. Krom toho potěší i různé maličkosti, jako třeba ohňostrojová vložka a několik zdařilých kouzelnických triků. Z herců bych chtěl pochválit M. Placrovou, Z. Maurery a P. Strenáčika. Co je horší, je samotný příběh, který by se dal shrnout v několika větách, neb ta Andersenova pohádka je opravdu dosti krátká. Ale pokud vám toto nevadí, představení si určitě užijete. 75%
(zadáno: 26.11.2013)
S nadhledem, reflexí a příjemným humorem, podaný příběh dnešních třicátníků, kteří stále hledají svou životní lásku. Věřím, že leckdo z diváků se v nejedné scéně tak trochu najde. Hlavní náplní je dobře pobavit, ale v žádném případě nejde o bezduchou komedii. Převážně v druhé části se hra posune do vážnějších poloh a samotný konec pak jistě mnohé (ne)příjemně překvapí. Samotné střídání mužského a ženského pohledu je velmi dobře scénicky a režijně zpracované. Herecky je zde opravdu výborná T. Vilišová a vedle ní též velmi dobrý T. Brett. V menších rolích nezklamali S. Krupanská a L. Melník.
(zadáno: 18.11.2013)
Aktuální, trefné a reflektující. Též, dle mého pohledu, dobře vykresluje odkaz Karla Kryla, jeho postoje a myšlenky. K tomu dobře zvolená forma a velmi dobrý kolektivní výkon všech aktérů. Vyzdvihl bych především Miroslava Hrušku a Petru Hřebíčkovou. Musím přiznat, že mě to opravdu zasáhlo.
(zadáno: 17.11.2013)
Výborně napsané, spousta krásných slovních hříček a jazykových vtipných narážek. Celkově mohu říct, že jsem se velmi dobře pobavil. Takový trochu cimrmanovský humor, ale naštěstí to není pouhé kopírování, nýbrž něco nového. Ke konci už inscenace malinko ztrácí na tempu a originalitě, nicméně stále si drží svůj povedený humor. 74%
(zadáno: 14.11.2013)
Zajímavé téma, pro mě zároveň i trochu neznámé, neb s ním nemám osobní zkušenost. K tomu dobře zvolená forma jednotlivých rozhovorů. A hlavně skvělé herecké výkony od všech představitelek. Vidět tyto čtyři herečky pohromadě v jedné inscenaci, už to samo o sobě je zážitek. A opravdu nezklamaly, ani jediná. Pokud bych měl někoho vyzdvihnout tak B. Polákovou a Z. Onufrákovou. Pobavil jsem se a zároveň poučil. Doporučit to lze obzvláště těm kdo byli jako Au pair v Německu či Anglii. 77%
(zadáno: 13.11.2013)
Opravdu silné a působivé. Naprosto mě vtáhlo a já měl pocit jako by se přede mnou zhmotnilo něco prastarého, tak trochu temného a jen jsem se zatajeným dechem sledoval tuto bytost, která brázdí svět od počátků věků. To je výsledek výborné práce se zvukem, hudbou, světlem a pohyby na scéně. Velká pochvala pro Lenku Vágnerovou a samozřejmě také pro obě účinkující Andreu Opavskou a Janu Vébrovou.
(zadáno: 9.11.2013)
Muzikál podle mého gusta. V první řadě výtečné po taneční/pohybové stránce. Vydařené choreografie ve stylu španělského flamenga a k tomu povedená stepová složka. Většinou jednoduchá hudba v podobě kytary a trubek funguje velice dobře, má energii a není těžké, se jí nechat strhnout. Muzikál naštěstí nijak zvlášť neztrácí ani v činoherní části, nenudí a občas i dobře pobaví. Herecky i pěvecky musím pochválit J. Gazdíkovou a S. Janotovou, obě však ještě o trochu předčil výborný M. Holý v titulní roli. Zkrátka vše funguje jak má, nezbývá než doporučit k návštěvě. [viděno v pražské Hybernii]
(zadáno: 8.11.2013)
Přesvědčivé herecké výkony, to jest pro mě hlavní klad této inscenace. V první části zaujalo několik zajímavých dialogů (doktorka s Lízou, pacienti v léčebně, Tony s Johnem) a celá rádiová scéna, na začátku druhé pak povedená talentová show. Ale ono nosné téma hry mě bohužel nějak minulo a příliš nezasáhlo.
(zadáno: 5.11.2013)
Neotřelé, vtipné a zábavné. Veskrze originální způsob jak vyložit klasický příběh z nového pohledu. Také zdařilé propojení historického textu se současnými moderními technologiemi a dnešním způsobem komunikace (mobil, internet). V hlavní roli pak výtečný M. Isteník, jehož energický výkon je hnacím motorem této inscenace. Snad jediné co bych vytknul je trochu větší délka. Ale nutno přiznat, že i přesto jsem se velmi dobře bavil prakticky po celou dobu.
(zadáno: 4.11.2013)
Přiznám se, že jsem čekal o něco více, než jen citace jednotlivých pasáží ze Stopařova průvodce. Několikrát jsem se dobře zasmál, ale na tom má větší zásluhu Douglas Adams než tvůrci a herci této inscenace. Samotné provedení je dost průměrné a ani herecké výkony nejsou v žádném případě oslnivé. Navíc stejně jako knižní předlohy má i tato hra sestupnou tendenci, díky čemuž jsem cca od poloviny doufal v brzký konec.
(zadáno: 31.10.2013)
První část mi přišla slabší, občas jsem se zasmál, ale místy to také trochu drhlo. Nemělo to pořádný spád a energii, která by mě více upoutala. Nicméně v druhé polovině tato hra nabrala svěží dech a zvýšila tempo. Bavil jsem se pak skoro neustále a již si to plně užíval. Humor zde není pouze na úrovni jednoduché frašky, ale přináší přeci jen o něco více, jistý nadhled do, ve své době, puritánského světa. Z herců nezklamal nikdo, naopak bych chtěl vyzdvihnout M. Dadáka, J. Hájka a M. Fingera za jejich skvělé výkony. Celkově o trochu lepších 70%.
(zadáno: 30.10.2013)
Takhle opravdu ne. Slabý děj, slepenec nesourodých scének a spousta laciného humoru. Budiž, trochu se to dalo i čekat, neb bylo nutné všechny ty písně nějak pospojovat. Ale většina z nich nemá náboj, atmosféru, prostě skoro žádnou přidanou hodnotu. Často mě napadlo, že kdybych si doma pustil její videoklip tak budu spokojenější. Až na výjimky slabá choreografie a i pěvecky spíše průměr. Představení nabírá dech až v poslední třetině, najednou přijdou písně které zapůsobí a přinesou nějaké emoce. Ale na výraznější vylepšení celkového dojmu je již příliš pozdě. Převažuje jednoznačně zklamání.
(zadáno: 24.10.2013)
Vynikající, skoro bych řekl strhující, výkon Karla Dobrého. Ostatní herci mu "pouze" zdatně sekundují. Ale i samotná hra je velmi dobrá a nemá výraznějších slabších míst. Moc pěkně ukazuje, že hranice mezi genialitou a šíleností je velmi tenká a často jde oboje spíše ruku v ruce. V jistém ohledu je to též dobrá sonda do historie moderní psychologie. Každopádně po všech stránkách silná a zajímavá inscenace.
(zadáno: 22.10.2013)
Musím přiznat, že málokteré divadlo mě do sebe vtáhlo tak silně jako tato inscenace. Velmi zajímavý příběh, který chytne nejen svým obsahem, ale i formou vyprávění. Všichni tři herci odvedli velmi dobrý výkon, přičemž každý z nich vedl nezávisle na druhých svůj monolog, jehož délka a složitost textu jejich výkon jen umocňuje. Svým stylem mi to trochu připomínalo díla Neila Gaimana, mého oblíbeného spisovatele. Každopádně velmi působivou dějovou stránku ještě vylepšovala originální doprovodná projekce a též hudba. Celkově jistě dílo hodné doporučení.
(zadáno: 18.10.2013)
Velice působivé, hlavně po vizuální a pohybové stránce. Opravdu skvělá M. Čechová, která dokazuje jak velmi dobře ovládá taneční umění. Na pozadí pak graficky též hodně zdařilý komix. K tomu pak bezpochyby silné a nepříliš rozšířené téma, které tato inscenace dobře zviditelňuje. Sice nemohu říci, že by to ve mě nějak silněji rezonovalo, ale i tak je jenom dobře, že takovéto hry vznikají. Troufám si tvrdit, že komu se aspoň trochu libí moderní tanec či prostě jen pohybové divadlo, ten nebude vůbec zklamán.
(zadáno: 17.10.2013)
Samotnou hru nepovažuji za nikterak zázračnou, naopak při jiném zpracování si ji dokážu reálně představit jako 2 hodinové nudné citové drama. Nicméně tahle verze se opravdu povedla. Neskutečně živé a energické divadlo. Výborná práce s pohybem herců na jevišti a jednoduchou funkční scénou. Skvěle sehraný soubor, jakási chemie mezi jednotlivými herci se velmi dobře projevuje i navenek a při sledování jsem se často neubránil úsměvu. Pokud však někoho vyzdvihnout tak výtečnou J. Voverkovou. Nenudil jsem se ani na chvíli a mohu jen tleskat takovémuto divadlu.
(zadáno: 14.10.2013)
I přes zajímavou zápletku této hře bohužel chybí potřebné napětí a chytlavá atmosféra. Ve výsledku jsem si z ní moc neodnesl a pokud už něco tak spíše pocit, že se tam vlastně skoro nic nestalo. Nadějný příběh o vině a nevině dosti zabíjí zdlouhavé a trochu nezáživné dialogy, které docela často opakují již dříve a jinak řečené. Po herecké stránce však docela dobře zahrané. Možná lehce přehrával M. Holý a naopak herecké pojetí J. Plouhara bylo přeci jen viditelněji odlišné od ostatních, což k lepšímu vyznění inscenace též příliš nepřidalo.
(zadáno: 9.10.2013)
Nemastné, neslané, bez chuti a bez zápachu...pokud to tak mohu napsat. Ta hra je opravdu nezáživná. Žádné napětí, hloubka či humor. Ano několikrát se nejspíše zasmějete, ale to mi přijde zoufale málo. Herecky obstál snad jen Jan Potměšil. Ivana Chýlková bohužel nepředvedla nijak dobrý výkon a Jana Stryková si snad ani takovou roli se svým talentem nezaslouží. Ve Studiu Dva by si už konečně měli uvědomit, že pouze zvučná jména dobré divadlo nedělají. Je mi líto, ale tuto inscenaci bych osobně nikomu nedoporučil.
(zadáno: 7.10.2013)
Výtečné monology/dialogy a skvělé hraní si se slovy. Opravdu dobře a trefně napsaná hra, která možná nenadchne každého, ale pokud přijmete danou formu a úroveň nadsázky, tak se nudit rozhodně nebudete. Pro mě až nečekaně nabíjející a motivující. Velkou zásluhu na tom má jistě Tomáš Kobr, jehož herecký zápal a neutuchající energie je velmi dobrým životabudičem. A ani k ostatním hercům nemám žádných výtek. Více snad netřeba dodávat, tohle stojí bezesporu za vidění.
(zadáno: 5.10.2013)
Samotný příběh je taková hezká kombinace Pretty woman a Billyho Elliota, nicméně je předvídatelný, nijak zvlášť nestrhne a nepřekvapí. U některých písní se český překlad příliš nepovedl a je tam až trochu moc nuceně našroubován, aby zapadl do dané melodie. Ale po taneční stránce hodně vydařené, choreografie se zde opravdu povedla. Z pěveckého hlediska též velmi dobré (Vitázek, Gazdíková, Bošjaková, Matušovová). Ale hlavním kladem je bezesporu výtečná S. Janotová, na které to prakticky stojí a padá. Celé představení táhne neskutečně nahoru. Takže hlavně díky ní nakonec vydařených 75%.
(zadáno: 2.10.2013)
Dobře napsaná hra se silným tématem. K tomu opravdu výborný výkon S. Zindulky, který opět dokazuje jakým je prvotřídním hercem. To jsou bezesporu hlavní klady této inscenace. Bohužel výkon J. Zindulky byl o něco slabší, příliš do své role nezapadl a krom výslechové scény mě tolik nepřesvědčil. První část hry pak trochu sráží neustále se opakující scéna nedůvěry mezi oběma postavami. Ale přes všechny malé výtky jde určitě o velmi dobrou inscenaci, která stojí za návštěvu a já té své rozhodně nelituji.
(zadáno: 30.9.2013)
Hudebně a scénograficky určitě velmi vydařená inscenace. První půle pak i docela dobře ubíhá a nenudí, byť to místy lehce drhne. V druhé části však místo aby hra emočně a vypjatě gradovala, tak se spíše nečekaně táhne. Stává se čím dál hůře stravitelnou, rozvleklou a též tak trochu nudnou. Zbývalo již jen nelichotivé čekání na závěr, který je většině dobře znám. Po herecké stránce nemám výtek. Pochvalu zaslouží hlavně T. Pavelka za hlavní roli Prokopa, dle mého soudu ho ztvárnil velmi dobře. Dále P. Vaněk jako Carson a Z. Onufráková jako princezna. Celkově však tato hra zůstala za očekáváním.
(zadáno: 26.9.2013)
Samotný příběh mě sice výrazněji nezaujal, ale i tak jsem se nenudil. Několik opravdu povedených scén a vydařených vtipů tam bezesporu je. Záleží jak moc si z toho kdo vezme. Pro mě hra o člověku, který již ztratil motivaci a chuť do života. Když se mu pak přeci jen naskytne příležitost, tak svým dosavadním způsobem života se o ni sám připravuje. Z hereckého pohledu není výtky. O. Pavelkovi jeho role pěkně sedla a obě dámy též nijak nezaostaly. K tomu docela překvapivý konec, který jsem ani tolik nečekal a určitě potěšil. Pěkných 65%.
(zadáno: 20.9.2013)
Kvalitní hra s poutavým příběhem, která má i nemalý přesah mimo hlavní děj. Byť inscenace s tématem antisemitismu jsou k vidění poměrně často, tak tuto určitě řadím k těm povedenějším. Pěkně ukazuje, že ač lidé často proklamují otevřenost či nezaujatost, tak ve skrytu duše tomu tak úplně není a když přijde na věc, vše se to hezky promítne. Co je zde trochu ku škodě je větší délka, některé pasáže jsou zbytečné dlouhé a témata se opakují. Též závěrečná scéna mi přišla lehce navíc. Jinak však pochvala za výborný herecký výkon O. Brouska a V. Vydry. Oba mě ve svých rolích přesvědčili.
(zadáno: 19.9.2013)
Pokud bych měl hodnotit jen nápad, zpracování a herecké výkony (aspoň těch pár co jsem viděl), tak bych dal klidně 80%. Ale bohužel to dost dobře nešlo. Počet diváků dle mého názoru minimálně 2x převyšoval kapacitu daných prostor. Výsledkem byly ucpané chodby, tlačenice, prodírání atd. Jen těžko se člověk dostával k nějaké divadelní scéně. S postupem času přiznám moje nadšení nad nápaditostí a zajímavostí tohoto projektu čím dál více upadalo a poslední hodinu jsem spíše už jen tiše protrpěl. Divadelní zážitek minimální, doteď pořádně nevím o čem to bylo a jaké byly motivy některých postav...