Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (829)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 26.11.2013)
Příjemný předvánoční činoherní muzikál. Za hlavní klad považuji vydařenou hudbu a texty. Většina písní je pěkná a dobře se poslouchá. Také celá scéna, zařazení živého orchestru a jeho vhodné umístění patří mezi ty pozitivní prvky. Krom toho potěší i různé maličkosti, jako třeba ohňostrojová vložka a několik zdařilých kouzelnických triků. Z herců bych chtěl pochválit M. Placrovou, Z. Maurery a P. Strenáčika. Co je horší, je samotný příběh, který by se dal shrnout v několika větách, neb ta Andersenova pohádka je opravdu dosti krátká. Ale pokud vám toto nevadí, představení si určitě užijete. 75%
(zadáno: 17.11.2013)
Výborně napsané, spousta krásných slovních hříček a jazykových vtipných narážek. Celkově mohu říct, že jsem se velmi dobře pobavil. Takový trochu cimrmanovský humor, ale naštěstí to není pouhé kopírování, nýbrž něco nového. Ke konci už inscenace malinko ztrácí na tempu a originalitě, nicméně stále si drží svůj povedený humor. 74%
(zadáno: 31.10.2013)
První část mi přišla slabší, občas jsem se zasmál, ale místy to také trochu drhlo. Nemělo to pořádný spád a energii, která by mě více upoutala. Nicméně v druhé polovině tato hra nabrala svěží dech a zvýšila tempo. Bavil jsem se pak skoro neustále a již si to plně užíval. Humor zde není pouze na úrovni jednoduché frašky, ale přináší přeci jen o něco více, jistý nadhled do, ve své době, puritánského světa. Z herců nezklamal nikdo, naopak bych chtěl vyzdvihnout M. Dadáka, J. Hájka a M. Fingera za jejich skvělé výkony. Celkově o trochu lepších 70%.
(zadáno: 18.10.2013)
Velice působivé, hlavně po vizuální a pohybové stránce. Opravdu skvělá M. Čechová, která dokazuje jak velmi dobře ovládá taneční umění. Na pozadí pak graficky též hodně zdařilý komix. K tomu pak bezpochyby silné a nepříliš rozšířené téma, které tato inscenace dobře zviditelňuje. Sice nemohu říci, že by to ve mě nějak silněji rezonovalo, ale i tak je jenom dobře, že takovéto hry vznikají. Troufám si tvrdit, že komu se aspoň trochu libí moderní tanec či prostě jen pohybové divadlo, ten nebude vůbec zklamán.
(zadáno: 17.10.2013)
Samotnou hru nepovažuji za nikterak zázračnou, naopak při jiném zpracování si ji dokážu reálně představit jako 2 hodinové nudné citové drama. Nicméně tahle verze se opravdu povedla. Neskutečně živé a energické divadlo. Výborná práce s pohybem herců na jevišti a jednoduchou funkční scénou. Skvěle sehraný soubor, jakási chemie mezi jednotlivými herci se velmi dobře projevuje i navenek a při sledování jsem se často neubránil úsměvu. Pokud však někoho vyzdvihnout tak výtečnou J. Voverkovou. Nenudil jsem se ani na chvíli a mohu jen tleskat takovémuto divadlu.
(zadáno: 2.10.2013)
Dobře napsaná hra se silným tématem. K tomu opravdu výborný výkon S. Zindulky, který opět dokazuje jakým je prvotřídním hercem. To jsou bezesporu hlavní klady této inscenace. Bohužel výkon J. Zindulky byl o něco slabší, příliš do své role nezapadl a krom výslechové scény mě tolik nepřesvědčil. První část hry pak trochu sráží neustále se opakující scéna nedůvěry mezi oběma postavami. Ale přes všechny malé výtky jde určitě o velmi dobrou inscenaci, která stojí za návštěvu a já té své rozhodně nelituji.
(zadáno: 20.9.2013)
Kvalitní hra s poutavým příběhem, která má i nemalý přesah mimo hlavní děj. Byť inscenace s tématem antisemitismu jsou k vidění poměrně často, tak tuto určitě řadím k těm povedenějším. Pěkně ukazuje, že ač lidé často proklamují otevřenost či nezaujatost, tak ve skrytu duše tomu tak úplně není a když přijde na věc, vše se to hezky promítne. Co je zde trochu ku škodě je větší délka, některé pasáže jsou zbytečné dlouhé a témata se opakují. Též závěrečná scéna mi přišla lehce navíc. Jinak však pochvala za výborný herecký výkon O. Brouska a V. Vydry. Oba mě ve svých rolích přesvědčili.
(zadáno: 12.9.2013)
Příjemně úsměvná záležitost. Braňovi se opět povedlo vytvořit něco ne zcela standardního s přesahujícím dopadem. Byť se nedá říct, že by mě to nějak emočně strhlo, ale dobře jsem se zasmál a trochu i zamyslel. Je zde spousta výstižných situací, ve kterých se člověk buď najde, nebo si v nich sám sebe dokáže za X let představit. Herecky nemám co vytknout, sehrané opravdu velmi dobře. Celkově spokojenost a pokud je vám mezi 40 a 50, tak vás to pravděpodobně zasáhne ještě o malinko více.
(zadáno: 10.7.2013)
Opravdu vydařené představení a jedno z nejlepších za poslední roky na LSS. Veselé, hravé a vtipné. Nechybí ta správná pohádkovo-kouzelná atmosféra, za kterou patří pochvala výtečným elfům a podmanivé doprovodné hudbě během jejich vystupování. Herecky dobře vyvážené, bez výrazných škodlivých výkyvů. Velmi dobrá především ústřední čtveřice: H. Vágnerová, Z. Stavná, L. Příkazký a M. Písařík. Naopak C. Kassai jako Puk mi přišel trochu slabší. Tahle postava nabízí prostor k daleko lepšímu výkonu. Celkově však spokojenost, za mě příjemných 75%.
(zadáno: 2.7.2013)
Není úplně lehké toto představení ohodnotit. Samotný výkon obou zpěvaček je vynikající a kdyby šlo jen o něj dal bych klidně i 90. Jejich společné duety patří k tomu nejlepšímu co toto představení nabízí. K tomu mě mile překvapila A. Langerová, jak velmi slušně zvládla i část hereckou. Z ostatních předvedl nejlepší výkon I. Orozovič, naopak M. Hein je v tomto srovnání výrazně horší (jak pěvecky, tak herecky). Celkově pokud máte aspoň trochu rádi výše uvedené zpěvačky, tak zklamáni určitě nebudete. V opačném případě nemáte důvod proč na toto představení chodit.
(zadáno: 7.5.2013)
V první části hra rozhodně zaujala stylem jakési mysteriózní grotesky s prvky černého humoru. Skvělý výstup M. Táborského, mužské "plačky" s výborným M. Matějkou. Jenže v druhé části se nějak vytratil humor, zůstalo téma vzkříšení a závěrečné ukřižování jako městský karneval. Do toho spousta proklamací, výkřiků a prohlášení, dávajícího větší nebo menší smysl. Složitější obsah a zbytečné natahování některých scén, celkově moje pozornost spíše upadala. Situaci zachraňovala snad jen velmi dobrá M. Zimová. K tomu nutno pochválit hodně vydařené kostýmy, masky a doprovodnou hudbu. Celkově 65%.
(zadáno: 30.4.2013)
Zdařilá hra, které možná paradoxně nejvíc škodí věhlas filmového zpracování, jelikož zdejší verze se od něj až tolik neliší. Když to hodně přeženu, tak jsem si v duchu jen odškrtával jednotlivé filmové scény. Na druhou stranu chápu, že toto naopak může být pro někoho kladný prvek a naplněná očekávání. Nicméně i tak na mě inscenace zapůsobila. Hlavní zásluhu na tom má bezesporu výtečný M. Stránský, který to celé zdatně táhne. Jemu dobře sekunduje D. Sitek a v menších rolích zaujali M. Kopečný, K. Vlček a S. Vrbická. Celkově povedený počin, za který se na Palmovce nemusí vůbec stydět.
(zadáno: 25.4.2013)
Přiznám, že jsem určitě nepobral vše co tvůrci vymysleli, nicméně zklamaný a zmatený z toho určitě nejsem. Ba naopak, většinu večera jsem se dobře bavil. Výtečný M. König, který opět dokazuje jak neskutečný má herecký rozsah. Vedle něj pak skvěle démonický K. Dobrý, jemuž ta role opravdu sedla. A nelze nepochválit výborný hudební doprovod, který zde tvoří základ úspěchu.
(zadáno: 23.4.2013)
Většina první polovina bohužel příliš rozvláčná. Nadbytečné množství charakterů, častější střídání scén, malý prostor rozehrát něco silnějšího. Díky tomu jsem to sledoval spíše odevzdaně, bez většího zájmu. V závěru první poloviny (rodinná snídaně) se konečně začne něco dít a taky trochu více hrát. Druhá polovina mi pak naštěstí spravila chuť. Děj se zde omezil na dvě scény, herci dostali více prostoru a mělo to pozitivní efekt. Nicméně největší zásluhu na kladném dojmu má velmi dobrý Petr Nárožný. Nebýt něj tak je to stále spíše jen lepší průměr.
(zadáno: 16.4.2013)
Zdařilá moderní interpretace klasického textu. Líbilo se mi srovnání s rozmazlenou zbohatlickou dcerou, které tatínek udělá co jí na očích vidí. Zároveň dobře využita problematika zneužívání dětí a kupování si jejich "lásky" hmotnými dary. Celé to stojí na výtečné P. Beretové, která podala skvělý výkon. Stejně tak zahrál velmi dobře i L. Příkazký. Ze zdejší trojice kauz je tato, řekl bych, ta nejpovedenější.
(zadáno: 4.4.2013)
Byť nejsem velkým příznivcem estrádního humoru, tak tady mi příliš nevadil. Hře rozhodně nechybí humor a vtip. Ale zároveň, zvláště v druhé půli, má i potřebnou hloubku, která se v tomto příběhu nabízí. Jen mi přišlo, že u některých scén se kvůli humoru zachází již příliš daleko a jde spíše o posmívání se daným charakterům (např. karikatura překladatele hluchoněmým, celá scéna s Barborou Tachecí, některé výstupy na srazu důchodců). Nicméně celkové vyznění je rozhodně pozitivní a to především díky famózní a skvěle energické Pavle Tomicové. Ale proč ten P. Kotvald v závěru a proč skoro 3 hodiny?
(zadáno: 28.3.2013)
Dobře odvedený špionážní thriller s několika komediálními prvky a trochou té kvantové fyziky. Inscenaci nechybí potřebné napětí a atmosféra tohoto typu žánru. V tomto směru je o něco lepší druhá polovina, která můj celkový dojem určitě vylepšila. Povedlo se též udělat funkční a jednoduchou scénu, skvělé je hlavně zoo a pak závěrečný obraz.
(zadáno: 12.3.2013)
Hra, která musí zapůsobit snad na každého. Není špatné si připomenout čeho všeho byli lidé, ve stále nedávné době, schopni. Zde zajímavě zobrazeno na vztazích spolužáků jedné třídy. Byť myslím, že tento prvek mohl být vytěžen ještě o něco více (tedy větší popsání a vykreslení některých vztahů), tak i přesto se jedná o velmi dobré zpracování a hra díky tomu získává daleko větší rozměr. Herecky opravdu výborný kolektivní výkon všech představitelů, včetně působivých recitací básní a zpěvu písní. Snad jen samotný konec mohl být o něco kratší, hra tam až příliš ztrácí získané napětí a tempo.
(zadáno: 4.3.2013)
Je pravda, že toto představení nemá takovou hloubku a vyznění jako předešlé tituly. Nicméně stále je to povedený kousek. Má to nápad, spád a nabije vás to energií. Začátek má dobrý rozjezd a konec mě pak zcela strhnul. Mezi tím jsou trochu slabší místa, ale také několik hodně povedených scén a vtipných momentů. Každopádně skvělá choreografie a svérázný humor je zárukou toho, že nudit se určitě nebudete. Veselé skoky ani nyní nezklamaly.
(zadáno: 26.2.2013)
Zajímavě napsaná inscenace, kterou se podařilo velmi dobře zpracovat. Scéna, hudba a kostýmy zde dotvářejí tu správnou atmosféru určitého mystična. Z hereckého hlediska kolektivně povedený výkon. Vyzdvihl bych hlavně Ivu Pazderkovou, která se své role zhostila opravdu bravurně. Celkově žádná bezduchá fraška, ale hra kde jsem se pobavil a nijak nenudil. Takovýchto počinů bych přál Fidlovačce určitě více.
(zadáno: 25.2.2013)
Dobře napsaná a zdařile provedená situační komedie. Vtipný text bez výrazného množství trapných rádoby-humorných situací, které jsou u tohoto typu inscenací často obvyklé. Po herecké stránce též velmi solidní. Sice J. Langmajer má často příliš výrazná a opakující se gesta, ale jinak hraje velmi dobře a samotná hra na něm dost stojí. K tomu velmi příjemně překvapily obě mladé herečky M. Timková a K. Krejčová. Celkově rozhodně nic převratného, ale pokud je cílem něco nenáročného u čeho si člověk odpočine a pobaví se, pak toto myslím nezklame. U mě to tak aspoň platilo.
(zadáno: 18.2.2013)
Z mého pohledu velmi dobře udělaná sonda do ženského světa. Opravdu výtečný text a skvělé herecké výkony P. Beretové a B. Polákové. K tomu jim zdatně sekundovali mužští kolegové. Byť přiznávám, že úplně vše jsem asi nepochopil a některé narážky mi unikly, tak přesto jsem se výtečně bavil po celou dobu. Vyjádřeno číslem 75% a pokud jste žena přičtěte si minimálně 10%.
(zadáno: 14.2.2013)
Dobře udělaný pohled na základní principy teorie relativity. Spoustu věcí s touto teorií související jsem již od školy úspěšně zapomněl a bylo příjemné si je opět oživit, navíc takovouto pěknou divadelní formou. Kvituji šikovné rozdělení na část přednáškovou a "praktickou". Byť zvláště v druhé části jsem již některé scénky a myšlenkové pochody tvůrců úplně nepobral, tak jako celek hra působí velmi dobře. A k tomu je i dosti vtipná a poučná. Ve výsledku opravdu velmi dobrý počin.
(zadáno: 11.2.2013)
V tomto případě bych řekl, že forma vítězí nad obsahem. Výborně udělaná scéna a k ní doprovodná hudba. Též zdařile odlišena černobílá první polovina od druhé barevné. Bohužel jednotlivé osudy postav a dialogy dle mého názoru až tak výrazné nebyly a příliš mě v tomto ohledu nezasáhly. Naopak výkony obou představitelů andělů hodnotím kladně. Též dobře obsazený L. Frej, který vtipně odlehčoval děj a svým způsobem přibližoval jisté tvůrčí záměry. V konečném důsledku se hře podařilo zachovat si potřebnou atmosféru a onen andělský pohled. To není málo a stojí to za vidění.
(zadáno: 6.2.2013)
Příjemné, milé, dojemné a takové hořko-sladké. Příběh, kde podstatnou roli hrají mezigeneračními problémy, netolerance a zahořklost, je zde podán velmi lidsky, místy vtipně, bez vyhrocených scén a trapných situací. Sice zároveň nejde příliš do hloubky, díky čemuž daný zážitek nebyl omračující a proto i malinko nižší hodnocení. Přesto se na to koukalo moc pěkně, určitě též díky velmi dobrým hereckým výkonům obou představitelů.