Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.3.2012)
Energický, kritický, svérázný...Juraj Kukura zde dokazuje, že je opravdu mistr svého řemesla a svým projevem snad musí zaujmout každého diváka. Ale nelze opomenout ani velmi dobrý výkon Veroniky Žilkové, která v druhé polovině předvede taktéž výborný výstup.
Hra jako taková se převážně soustředí na kritiku současných divadelních poměrů jak v Čechách tak na Slovensku, někdy ironicky, někdy trefně, někdy přehnaně. Ale z většinou řečeného bych dokázal souhlasit.
(zadáno: 8.2.2012)
Podle mě se jedná o velmi povedenou pohádku. Zvláště její ztvárnění: scéna, kostýmy, světla, hudba - to vše velmi dobré. Jednoznačně nejvíce se mi líbala celá část v říši mrtvých, hlavně díky ní je moje hodnocení natolik kladné.
Z herců bych rád vyzdvihl hlavně pana F. Němce a L. Mrkvičku, oba předvedli výtečný výkon. Z ostatních rolí zaujal ještě F. Rajmont a D. Matásek. L. Žáčková myslím zahrála princeznu tak jak daná role vyžadovala, za nejhorší její výkon určitě nepovažuji.
(zadáno: 25.1.2012)
Komediální anglická detektivka na motivy Hitchcockových filmů, které se povedlo velmi dobře vystihnout a zparodovat. Atmosféra filmů 30.let je místy opravdu výborná. Nutno přiznat, že jsem se bavil velmi dobře, jen občas mi přišlo těch komických prvků až trochu příliš. Nicméně chápu, že to je záměr této hry a celkově se to každopádně vydařilo. Herecky, jak je v Dejvickém ostatně zvykem, na jedničku. Ani jeden z herců nezklamal a svoji roli/role zahrál výtečně.
(zadáno: 19.1.2012)
Pěkná procházka historií tohoto divadla. Líbila se mi zvolená forma kabaretu kde se střídali jednotlivé scénky a písničky. A krom toho se člověk i leccos užitečného dozvěděl :) Mohu doporučit všem fanouškům této scény i těm, kteří se o ní chtějí dozvědět více a ještě se při tom slušně pobavit.
(zadáno: 10.1.2012)
I přes jisté slabší stránky se jedná o další povedený kus v Činoherním klubu. Především díky opravdu velmi dobré V. Žilkové, která by si myslím zasloužila více takovýchto silných rolí. Krom ní také mile překvapila malá holčička (jméno alternace bohužel nevím) a kočičí žena L. Skopalová. Potěšil též menší výstup pana Zindulky :). Hra není špatná, ale i přes silný závěr nezanechala tak hluboký dojem. Možná by neuškodilo trochu seškrtat a jet bez přestávky, aby vše více gradovalo.
(zadáno: 12.12.2011)
Nemohu říci, že bych byl zcela nadšen a ohromen. Po skončení převládali spíše zmatené pocity. Není úplně snadné tuto hru pochopit a věřím, že leckdo může odejít dosti rozčarován. Nicméně u mě převládá spokojenost a jsem rád, že se zde hru tohoto typu rozhodli uvést, neb to ukazuje široký záběr zdejšího souboru. Jednotlivé scény jdou dost často do extrému a jejich celkový význam se složí dohromady až na úplném konci. Téma lásky a peněz je však patrné u každé. Herecky velmi dobré, oceňuji hlavně H. Dvořákovou, M. Königa a M. Zimovou.
(zadáno: 6.12.2011)
Povedené převedení slavného muzikálu na jeviště činoherní scény. Je zde patrná trochu komornější úprava, ale i přesto se daří atmosféru muzikálu udržet. Je to hlavně zásluhou hlavní dvojice, tedy Petra Jungmanová a Petra Doležalová v mém případě, které hrají a hlavně zpívají opravdu výborně.
Celkově určitě titul, za který se toto divadlo nemusí vůbec stydět a věřím, že mu přinese spoustu spokojených diváků.
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 22.11.2011)
Povedené herecké blues. Těžko se to popisuje a přiznávám, že ne vše jsem pobral a pochopil, ale celková atmosféra hry mě upoutala. Řekl bych že emoce bluesové hudby se podařilo zachytit velmi dobře či alespoň já jsem si je tam našel. Chce to vidět a udělat si nejlépe vlastní názor, ale za sebe doporučuji.
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 31.10.2011)
Rozhodně velmi dobrý výkon Luby Skořepové, zvláště vezmeme-li v úvahu v kolika letech stále takto skvěle hraje. Ale i přes silný závěr nemohu říci, že by mě hra celkově nějak více strhla a proto zůstávám "pouze" u tohoto hodnocení. Nicméně stále se dle mého názoru jedná o hru jejíž shlédnutí se určitě vyplatí.
(zadáno: 25.10.2011)
Pro mě příjemné překvapení. Zdařilá komedie, která má přesah i do vážnější roviny. A byť napsaná v roce 83, tak stále dosti aktuální, zvláště v souvislosti s relativně nedávnými výtržnostmi v Anglii.
Herecké obsazení dosti povedené. Líbil se mi hlavně Hynek Čermák, který tento typ postav zvládá opravdu výborně. Poté i Sabina Laurinová, která svou roli trochu přihlouplé a naivní dívky též zahrála velmi dobře. Ale i ostatním není mnoho co vytknout.
Jen trochu škoda, že se z daného tématu nevytěžilo ještě o trochu více.
(zadáno: 18.10.2011)
Povedená "konverzačka" pro dva a další úspěšná komorní hra, která potvrzuje, že tento typ zde na fidlovačce umějí dobře. Herecká dvojice se dobře doplňuje a na jevišti jim to spolu funguje skoro bez chybičky. Sice mě hra výrazně nestrhla, samotný závěr mohl být trochu kratší a některé scény postrádají větší náboj. Tak i přesto jsem se dobře bavil a rozhodně se nenudil, což myslím není vůbec málo. Jen mě překvapilo, že hlediště bylo z poloviny poloprázdné. Tato hra by si svojí úrovní jistě zasloužila lepší návštěvnost.
(zadáno: 17.10.2011)
Začátek pro mě lehce slabší, více popisný s jednoduššími dialogy, spíše takové čekání co se z toho vyvine...ale postupně hra velmi dobře nabírá na intenzitě a směřuje k silnému vyvrcholení. Po herecké stránce rozhodně žádné zklamání, tradičně velmi dobré výkony Fingera, Pechláta a Černého doplnila také T. Voříšková, která mile překvapila. K tomu kladně hodnotím zvukový doprovod a hru světel a stínu mezi jednotlivými scénami. Celkově určitě spokojenost, byť očekávání byla asi ještě o něco vyšší.
(zadáno: 5.10.2011)
Zdařilá inscenace, u které mě bohužel trochu zklamal závěr, od kterého jsem po průběhu hry očekával trochu více. Herecky mě nejvíce oslovil O. Vízner, scény s ním považuji za nejlepší. Představitelka hlavní hrdinky V. Kubařová pro mě místy až moc gestikuluje a v určitých scénách trochu přehrává. Ale i přesto bych řekl, že se své role chopila odvážně a zahrála velmi dobře. Líbilo se mi také jakési "přepůlení" scény prosklenou stěnou. Ale hra na bicí zaujala jen někde a celkově spíše rušila. Ve výsledku 66%.
(zadáno: 10.6.2011)
Bavil jsem se rozhodně dobře. Výborná první polovina, ve které jsou opravdu povedené 3 dialogy, krásně načrtnuté charaktery postav a k tomu moc fajn scéna s popojíždějícím sushi barem. Bohužel druhá část mi přišla o něco slabší, některé dialogy byly spíše o záplavě sprostých slov - což k této hře patří, ale přesto myslím, že šlo z daných charakterů a situace vytěžit o něco více.
Nicméně celkově výborně zahrané, ústřední trojice Pavlata - Suchánek - Dulava předvádí velmi dobrý výkon a ostatní jim k tomu zdatně sekundují.
(zadáno: 6.5.2011)
Po shlédnutí u mě převládaly určitě pozitivní dojmy z tohoto představení. Nejedná se tedy o něco úžasného, ale v žádném případě to pro mě nebyla špatná hra. Celkově je to zajímavý námět, ve kterém se dobře prolíná současná hladina příběhu s minulostí. Moji pozornost tedy upoutal bez problému. A hlavní zásluhu na tom měl hlavně představitel titulního Shapira Ondřej Brousek, které dle mého soudu předvedl opravdu výborný výkon. Eliška Balzerová není zlá, ale v této inscenaci hraje až druhé housle.
(zadáno: 18.4.2011)
Dalo by se říci, že v jednoduchosti je krása. Povedená scéna (hra výborně zapadá do prostředí zdejšího studia), světla i doprovodná hudba. Dobře zahrané, zvláště Miroslav Hruška se mi hodně líbil. Příběh je samozřejmě sám o sobě dost silný, ale bez tohoto všeho by mě do sebe určitě tak nevtáhl.
(zadáno: 28.2.2011)
McDonaghův rukopis je zde vidět velmi dobře. Další z jeho řady černých "tarantinovských" komedií. Byť se již trochu opakuje a hra nemá tu sílu Pana Polštáře či Osiřelého západu, tak přesto je kvalita stále dosti vysoká. Je zde několik vynikajícíh dialogů, které jsou hodné zapamatování :). Nahoru také táhne hru výborný Martin Finger jako recepční, který u mě zastínil jinak také velmi dobrého Marka Taclíka. Výkony Markéty Stehlíkové a Domingose Correii naopak už tak dobré, alespoň pro mě, nebyly (zvláště u Correii).
(zadáno: 8.2.2011)
Dobře zkombinovaná antická tragédie s moderní manželskou krizí. Je pěkně vidět, že některá témata jsou opravdu nadčasová. Herecky velmi dobře zahráno od obou představitelek, tedy jak Strykové tak Stavné.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 6.1.2011)
Rozhodně netradiční a jiné, ale pro mě ne špatné. Tedy kdybych musel srovnávat, tak "klasické" pojetí co jsem viděl ve Vinohradském divadle s Danielou Kolářovou se mi líbilo o něco více. Nicméně i toto představení má své silné stránky. Audiovizuální dojem je opravdu působivý. Několikrát mě kombinace hudby a obrazů na scéně vtáhla silně do hry. Uznávám, že z Čapka jako takového to tolik nemá, ale i přesto to u mě fungovalo. K tomu všemu výborná Soňa Červená. Krom ní bych vyzdvihl ještě Pavlu Beretovou a Jan Bidlase.
(zadáno: 10.12.2010)
Vtipná komedie, která mě rozhodně dobře pobavila. Není to jen nějaká laciná fraška s bezduchým humorem, ale hra která nutí zároveň i k zamyšlení. K tomu velmi dobré výkony obou hlavních představitelek, obzvláště Sandry Pogodový.
(zadáno: 25.11.2010)
Povedená hra, u které jsem se dobře bavil.
Jednoduchá, ale dobře postavená scéna. Trefně zvolená hudba, která to velmi dobře doplňuje. Herecké výkony také velmi slušné. Hlavně bych vyzdvihl hlavního představitele Petra Mikesku a potom určitě i Janu Kovalčíkovou. Inscenanace má slušné tempo a nijak nenudí. Jen závěr byl u mě trochu slabší v porovnání s předchozím dějem. A myslím, že by neuškodila o něco kratší délka. Přesto stojí rozhodně za vidění. [viděno v DPP]
(zadáno: 16.11.2010)
Tato hra opravdu není jen tak pro někoho a kdo se na ní vypraví musí se připravit na trochu jiný zážitek než z klasického divadla.
Přesto v rámci dané myšlenky je tato hra zpracovaná velmi dobře. Herecké výkony všech představitelů jsou též prakticky bez chyby. Nemohu říci, že bych se "bavil" celou dobu, ale rozhodně jsem odcházel spokojený.
Co mi ale vadilo více byly reakce některých lidí z publika, kteří se smáli snad by při každé replice herců, případně měli nevhodné poznámky. Při takovéto hře to lze pochopit, přesto to nepotěší.
(zadáno: 3.11.2010)
Hra kvalitou dějě opravdu skoro odpovídá nějakému por... Ale člověk se u toho i tak vcelku slušně pobaví :). Po hudební a textové (libretové) části docela průměr. Nicméně výkony herců to zachraňují. Moc se mi líbil zpěv Jany Strykové, Lukáše Příkazkého a Michala Slaného. Takže celkově dle mě zajímavé představení, které stojí za vidění.