Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.2.2013)
Bez výčitek přiznávám, že na mě tato inscenace opravdu zapůsobila. Je pravda, že některé scény byly trochu slabší, ale jako celek to mělo výbornou atmosféru a rozhodně to zanechalo hluboký dojem. Líbilo se mi pojetí hry, oceňuji vydařenou scénu a propojení s hudebními motivy. Po herecké stránce také pražádných výtek. Za mě tedy rozhodně spokojenost a další doporučení v Redutě.
(zadáno: 6.2.2013)
Příjemné, milé, dojemné a takové hořko-sladké. Příběh, kde podstatnou roli hrají mezigeneračními problémy, netolerance a zahořklost, je zde podán velmi lidsky, místy vtipně, bez vyhrocených scén a trapných situací. Sice zároveň nejde příliš do hloubky, díky čemuž daný zážitek nebyl omračující a proto i malinko nižší hodnocení. Přesto se na to koukalo moc pěkně, určitě též díky velmi dobrým hereckým výkonům obou představitelů.
(zadáno: 5.2.2013)
Bezesporu originální, netradiční, trefné a vtipné. Něco takového není přeci jen na divadle běžné, leckdo nejspíš bude i nesouhlasit a tuto formu spíše odsuzovat. Mě se to ale líbilo a oceňuji odvahu s něčím takovým dnes přijít. Kdybych měl vyjádřit číslem tak pěkných 75%.
Pro neznalé jedno upozornění: byť se vám to nejspíše ze začátku bude zdát divné a možná budete mít i chuť odejít a stěžovat si, tak opravdu doporučuji vydržet až do konce a teprve poté hodnotit.
(zadáno: 30.1.2013)
Jednoznačně výborné! Skvělé texty, doplněné povedenými písněmi. A též velmi dobře zahrané, od všech tří, nicméně z mého pohledu nejlepší výkon podala B. Poláková. Celkově hra, která opravdu stojí za vidění! :-)
(zadáno: 29.1.2013)
Inscenace, která neurazí. Dobře ztvárněný život slavného myslitele, který mě sice výrazně nezasáhl, ale rozhodně ani nenudil a pro mě, jako neznalého detailů v jeho životě, přinesl i leccos zajímavého. Líbilo se mi také zpracování scény a hudební doprovodná čísla. Herecky pak v hlavní roli nezklamal M. Mejzlík, kterého dobře doplňovali I. Lupták a R. Zach.
(zadáno: 23.1.2013)
Docela těžší hra, která není úplně jednoduchá na pochopení a vyžaduje od diváka maximální pozornost a soustředění. Přesto si myslím, že se ji zde povedlo zpracovat vcelku dobře. Posunutí do současnosti hře nijak neuškodilo a zobrazované témata jsou stále aktuální, byť možná ne přímo v našem evropském kontextu. Pochvalu zaslouží oba hlavní představitelé, tedy A. Bilík a F. Kaňkovský. Jsou to oni kdo drží hru na vyšší úrovni. Krom nich pak ještě vyniknul M. Nechvátal, který zahrál též velmi dobře. Nemůžu říct, že by mě hra výrazně strhla a odcházel jsem nadšen, ale i tak se mi hra líbila.
(zadáno: 21.1.2013)
Není mi příliš jasné, z jakých důvodů se vůbec tato inscenace dostala na zdejší repertoár. Samotná hra je dle mého názoru dost slabá a její zdejší zpracování tuto skutečnost nijak nevylepšilo. Hlavní motiv 4 různých letor ústí v neustále se opakující scény, byť každá hraná malinko jinak. Ale i tak dopředu víte co vás čeká a již si to jen "odškrtáváte". Celé to je pak zbytečně zdlouhavé a také nudné. Bohužel, zasmál jsem se opravdu jen sporadicky. Herecké výkony tomu též příliš nepomáhají. Za lepší považuji jen flegmatiky V. Chaloupkovou a C. Götze. Celkově dle mého názoru škoda času a peněz.
(zadáno: 18.1.2013)
Bohužel toto ztvárnění nepovažuji za příliš povedené. Rozvleklé, nezáživné dialogy, spousta nudných míst, často pouze laciný humor a až nadbytečné užívání všemožných sexuálních narážek. V průběhu druhé poloviny to už bylo spíše jen čekání na konec. A u něj se dostavily svítící žárovky a blikající světélka jako na nějaké pouti...Ale jsou i pozitiva. Mezi hlavní patří ústřední dvojice F. Blažek a A. Elsnerová, jejíž dialogy a herecký projev zachraňují co se dá. Potom také výkon M. Novotného, který byl dle mého ze všech nejlepší. To jest ale vše, holt asi nejsem ten správný "vinohradský divák".
(zadáno: 8.1.2013)
Pokud bych měl použít nějakého srovnání tak bych řekl "pánské zakázané uvolnění", byť má tato hra zcela jiné téma a není zde s danou hrou žádná dějová spojitost. Přesto celkové vyznění pro mě bylo dosti podobné. Opět velmi dobře napsaná hra, která má spád a ani na chvíli mě nenudila, ba naopak. Hlavní klady jsou bezesporu trefné dialogy a doprovodná hudba (užíval jsem si hlavně scény, kde zněly melodie z Pána prstenů :)). Nelze ale ani opomenout kvalitní herecký výkon obou aktérů. Celkově mile rád všem doporučuji.
(zadáno: 2.1.2013)
Opět moc pěkné písně, básničky i scénky. Čiší z toho ta krásná atmosféra jako u minulých veleúspěšných kabaretů, byť zde mě to nestrhlo tak výrazně. Ale přesto velmi příjemné, odcházel jsem naprosto spokojen a dobře naladěn.
(zadáno: 17.12.2012)
Zde se přikloním k vyššímu hodnocení, neb musím přiznat, že mě to docela zasáhlo. Celkově velmi dobře ztvárněné. Výborní F. Čapka jako Viktor Frankenstein a T. Kobr jako Netvor. Ve svých rolích jsou oba dosti přesvědčiví a hlavně díky nim má tato hra tu správnou atmosféru. Byť tu ještě vylepšuje a skvěle dokresluje velmi dobrá doprovodná hudba. Jediné co mi přišlo slabší byla část se slepcem, kdy je Netvor mezi lidmi. Ale i přesto jsem se prakticky nenudil a rozhodně bych toto komukoli doporučil k návštěvě. Celkově pěkných 75%.
(zadáno: 14.12.2012)
Inscenace, která opravdu dobře pobaví. Spousta povedených a trefných dialogů jak na téma dabingu tak i alkoholismu.I přes relativně delší délku probíhá hra svižně a prakticky nijak nenudí. Velkou zásluhu na tom samozřejmě mají i herci, na jejichž výkony si nelze stěžovat. Výborný hlavně V. Neužil a také M. Myšička, který konečně dostal výraznější roli. Nicméně musím přiznat, že pocit něčeho výjimečného se zde nedostavil. Trochu mi vadilo, že je vše neustále odlehčováno vtipem. Inscenace zůstává spíše na povrchu a nejde více do hloubky. Byť nečekaný a zajímavý konec toto vylepšil.
(zadáno: 10.12.2012)
S trochou nadsázky pouze pěkná forma bez obsahu. Hra má dobrou scénu i kostýmy. Vystupuje plejáda postav, antických hrdinů, jejichž osudy ale dobře známe a k nimž se těžko tvoří nějaké silnější pouto. Dialogy u většiny scén jsou dle mého názoru slabé a často jsem si připadal, že sleduji jen zajímavý výjev z trojské války, který mi ale nic jiného nepřináší. Příběh Troila a Kressidy je až příliš vtažen do pozadí. Větší náboj a více emocí přichází až v závěru, kdy je Kressida odvedena z Tróje. Následná pasáž je dle mého názoru nejvydařenější, nicméně celkový spíše slabší dojem již nevylepšila.
(zadáno: 7.12.2012)
Bohužel mě tato inscenace nijak nenaplnila, ani příliš nenadchla. Ale abych začal tím lepším, tak za povedené hodnotím doprovodné zpěvy a hudbu. Též vydařené masky a scéna. Herecky velmi solidní. Potěšil hlavně V. Postránecký, pak J. Štěpnička a J. Pidrmanová. Ale suverénně nejlepší pro mě byla P. Beretová. Nicméně většina scén mi přišla spíše slabá nebo jen průměrná. Moc jsem se nepobavil a ani nikterak jinak mě to nezasáhlo. Pár dobrý momentů tam určitě bylo, především scéna s falešnými manželkami, ta se povedla výborně. Ale jako celek to u mě nějak nezafungovalo.
(zadáno: 5.12.2012)
Bezesporu zajímavá inscenace. Pěkně zveršované, herecky dobře zahrané. Nejvíce zaujal určitě M. König. Místy lehce nejasný děj, ale celkově je příběh určitě srozumitelný a dobře ztvárněný. Hlavní klad vidím v dobré scénografii, výborné využití světel a stínů a k tomu doprovodná hudba či využitích různých zvuků k navození té správné atmosféry. Funguje to velmi dobře.
(zadáno: 4.12.2012)
Hodně povedené. Trefně vykresleny jednotlivé charaktery středoškolských studentů, znázornění šikany, odmítnutí a zavržení. Pocity osamělosti a nepochopení. Zpočátku pouze nevinné laškování se s postupem času čím dál více stupňuje a je jasné, že vše pomalu a jistě směřuje k tragickému konci. Hra velmi dobře stupňuje atmosféru a napětí mezi jednotlivými postavami neustále roste. K tomu, zvláště v první polovině, je ale řada vtipných momentů na odlehčení, takže se člověk i trochu pousměje. Po herecké stránce výborné, zvláště bych chtěl pochválit M. Anděla, M. Poulovou a K. Heřmánka.
(zadáno: 2.12.2012)
Věřím, že u této inscenace se většina diváků bude dobře bavit. Já nebyl žádnou výjimkou, užil jsem si to náramně. Výborné texty, dialogy, spousta vtipných situací a narážek na různorodá aktuální témata. Herecké výkony znamenité, zmínit bych mohl snad všechna jména. Velmi dobrý kolektivní výkon. Přesto všechno však musím přiznat, že ve hře bylo několik míst, které mi přišli slabší. Buď zbytečně moc natahované nebo použitý humor hozený na můj vkus až příliš do absurda. Ale převládá jednoznačně spokojenost a pozitivní dojem. Celkově povedený počin co stojí za vidění.
(zadáno: 28.11.2012)
Opravdu vydařená inscenace. Ryze mužské pojetí hře nijak neškodí, ba naopak dodává to nový rozměr. T. Dastlík i M. Sedláček byli v rolích dam znamenití. Celkově ale nutno říci, že zde celý soubor předvedl bravůrní výkon. Nebylo špatné scény, nešlo se nudit, pouze dobře bavit. Bezruči opět výborní.
(zadáno: 27.11.2012)
Řekl bych, že tuhle hru asi nejvíce ocení místní v Ostravě. Nicméně i já jako pražák, jsem se velmi dobře bavil a nejen to. Líbilo se mi povedené ztvárnění hornického prostředí v období komunismu 80.let. Byť samozřejmě nejsem žádný horník a nemám o tomto povolání velké znalosti. Přesto mi to přišlo hodně reálné. K tomu zajímavá paralelní linie emigranta, která dobře kontrastovala se socialistickým prostředím a kladla zajímavou otázku zda je lepší svobodný život v osamění nebo nesvobodný ve společnosti. Dialogy, scéna i kostýmy, to vše zaslouží pochvalu. Herecký výkony dobré a vyrovnané.
(zadáno: 24.11.2012)
Vynikající, skvělá a naprosto úžasná Svetlana Janotová (dříve Slováková). Její výkon byl opravdu dokonalý. Ale ne jen na ní stojí tento muzikál. Celkově velmi dobře odvedená práce, vyrovnané pěvecké výkony a sladěnost celého souboru. Pochvala i pro scénu, efektivní využití otáčivého jeviště a také i pro kostýmy. Muzikál má chytlavé melodie, poutavý děj a svižné tempo. Takže celkově nelze být nespokojen a osobně jednoznačně doporučuji. Původně jsem chtěl dát 80, ale díky Svetlaně půjdu ještě výše.
(zadáno: 22.11.2012)
Chválim především živou hudbu a prakticky veškeré písně a hudební vystoupení. Především Radek Valenta, který se hlavní role zhostil více než dobře, ale celkově hlavní čtveřice, tedy i K. Šildová, R. Zima a B. Valentová, zazpívala skvěle. V tomto směru tedy žádná negativa. Bohužel ale ta výplň mezi tím je opravdu pouze výplň, vesměs průměrná až slabá. Většinou pro mě představovala jen čekání na další song. Rozhodně by z toho bylo moc pěkné 90 minutové pásmo písní od Suchého a Šlitra, ale 2,5 hodinová inscenace se na tomto utáhnout nedá.
(zadáno: 19.11.2012)
Bohužel zde myslím autorka trochu přestřelila. Nápad a myšlenka vzít si na mušku korporátní pracoviště rozhodně dobrý. Povedla se i pěkná řádka velmi dobrých narážek a parodií na leckdy opravdu příšerné podnikové stanovy a procesy. Ale jako celek to u mě nefungovalo. Hodně slabých míst, kdy jsem buď nepochopil pointu nebo mi to přišlo už příliš přitažené za vlasy. Hra je také až zbytečně moc natahovaná a daný děj na toto nestačí. Zkrácení na hodinu při zachování hlavní myšlenky by hře jen prospělo.
(zadáno: 15.11.2012)
Tak na Vinohradech pro mě po delší době opět povedená inscenace. Kladně hodnotím hlavně hromadná hudebně/taneční čísla, dobrá choreografie a využití scény. K tomu velmi dobrý herecký výkon M. Novotného, J. Meduny a také K. Brožové. Některé scény jsou opravdu vynikající (sólo B. Polákové na začátku, mužská umývárna, večírek), jiné pak spíše průměrné (univerzitní část, porada). Po pěvecké stránce je to většinou trochu slabší, nicméně nikdo zde není profesionální zpěvák, takže se dá leccos odpustit. Celkově si hra ale drží dobré tempo, většinu času jsem se dobře bavil, takže spokojenost.
(zadáno: 13.11.2012)
Hra bez chuti a bez zápachu. Příliš jsem se u toho nepobavil, což by asi bylo v pořádku. Ale ani jsem necítil žádné jiné emoce. Chybí napětí, náboj či prvek překvapení. Ač je to trochu kruté, tak většinu času jsem se hlavně nudil. Sice je představení krátké, ale i tak jsem měl v polovině pocit, že by neuškodilo kdyby již přišel konec. Herecké výkony většinou průměrné. Nic proti S. Majerovi, snaha se mu rozhodně nedá upřít, ale jediný kdo dle mě předvedl opravdu dobrý výkon byl J. Ornest. Celkově spíše zklamání.
(zadáno: 6.11.2012)
Především vynikající výkon R. Krajča a s ním též velmi dobrý D. Švehlík. To je hlavní klad této inscenace. Přiznám, že jsem měl lehký problém s retrospektivním pojetím děje, a to hlavně v první části. Když přišla zajímavá scéna a byl jsem více vtažen do děje, tak přišel skok zpět do přítomnosti a tak trochu suchého vyprávění. Naštěstí druhá část je v tomto již o mnoho lepší a zvláště závěr je pak hodně povedený a dobře emotivní. Jinak též příliš nechápu nutnost přestávky. Ve hře, která má čistého času 1:15 by pauza být opravdu nemusela a hra by bez ní mohla být i o něco zajímavější.