Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.10.2012)
Těžko říct, co si běžný divák z této hry odnese. Za sebe musím říct, že je to hlavně povedená scéna, světla a hudba. Zvláště "čínské" pasáže na mě dost zapůsobily. Dále velmi dobrý herecký projev pana M. Mejzlíka a jemu dobře sekundující N. Řehořová a I. Chmela. Ale bohužel většinu obrazů a scén jsem příliš nepobral. Je pravda, že Ezra Pounda, jeho život a dílo, jsem před touto hrou vůbec neznal. Což je asi hlavní problém, neb jako znalý divák bych jistě více ocenil zobrazované myšlenky a texty. Takto mě to bohužel spíše minulo.
(zadáno: 7.10.2012)
Ze začátku jsem byl trochu zaskočen, neb jsem dostal hlavně spoustu sprostých slov a podivný děj, který mi nedával velkého smyslu. Ale postupem času se příběh pěkně vykresluje a hra celkově dobře graduje. Sice bych osobně vypustil úplně poslední scénku a tu opileckou pasáž před ní lehce zkrátil, nicméně i tak je cca druhá polovina této hry opravdu dost povedená. Oceňuji také zajímavé a vtipné vsuvky z biologie a i ostatní vtipy jsou dobře umístěné, nejedná se jen o laciná klišé. Herecky dobře vyrovnané. Líbil se mi hlavně J. Nosek a J. Hofman.
(zadáno: 24.9.2012)
Příjemná a nenáročná hra, která trefně reflektuje současné "lehce" vnucující praktiky všemožných prodejců a vtipně parafrázuje příběh "jak hloupý Honza do světa přišel". Nejedná se sice o něco hlubšího, co by ve mě zanechalo větší dojem, ale zároveň to neurazí a naopak snad i trochu donutí k zamyšlení. Po herecké stránce dobře odvedená práce, hlavně se mi líbil F. Kaňkovský v hlavní roli Honzíka. Kdo navštíví tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 22.9.2012)
Nejedná se o čistý muzikál, ale spíše o kombinaci zpěvu a tance. A právě tanec je ten co hraje prim. Za největší klad považuji výbornou choreografii a většinu tanečních vystoupení. K tomu povedené kostýmy, dobrou scénu a doprovodnou hudbu. Také provedení s 2 Lucreziemi, jednou tančící (K. Rejmanová) a druhou zpívající (B. Básiková) je hodně zdařilé. Obě jsou ve svých postech výborné. Pěvecky je to malinko slabší, přesto krom Basikové zaujal ještě Z. Fric a Š. Klouček. Ale jako celek to funguje výtečně, hlavně druhá půle se vydařila.
(zadáno: 20.9.2012)
Hra dle mého názoru opravdu dobře vykresluje atmosféru zapadlého kraje, kde je problém sehnat práci a nyní to vypadá, že i zdejší tradiční fabrika bude zavírat. Bezmoc se s tímto vypořádat a odvíjející se nechuť k životu či pesimismus, je zde znázorněno a zahráno velmi dobře. Chválím především T. Medveckou a J. Hartla, kteří mě zaujali nejvíce. Nicméně o moc více jsem si z této hry neodnesl. Ostatní části jsou zajímavé, ale řekl bych trochu nedotažené či jim prostě chybí větší náboj a lepší kompozice v příběhu. Celkově 65%.
(zadáno: 10.9.2012)
Obávám se, že smysl hry mi zde poněkud unikl. Přehlídka tak trochu šílených postav v něčem co vzdáleně připomíná děj...ano, chápu že jde hlavně o nadsázku a větší míru absurdity a tedy hledat zde něco jiného nemá ani smysl. Pokusil jsem se tedy vypnout a jen si plynule užívat jednotlivé výstupy. Což se u některých podařilo u jiných jsem to i tak nepobral. Ale pokud tento fakt přijmete, můžete se i docela dobře pobavit. Herci zahráli velmi dobře, hlavně N. Drabiščáková a M. Sidonová.
I přesto mě ale stále napadala ta otázka Proč?!?
(zadáno: 16.8.2012)
Upřímně, mě to přišlo jako taková jednoduší a trochu slabší verze Cavemana. Celé je to založené na rozdílném přístupu k nakupování u mužů a žen. Ze začátku dosti vtipné, ale s postupem času se to už lehce opakovalo a nic moc nového nepřinášelo. V druhé polovině se rozehraje jistá zápletka, ale ani ta inscenaci nikam příliš neposouvá. Nicméně herci zahráli dobře a očividně se hrou dobře baví, což je jen ku prospěchu. Celkově myslím, že pokud jste nadšeni z Cavemana, tak i zde se budete dobře bavit.
(zadáno: 2.8.2012)
Dle mého názoru velmi dobré zpracování této dvoudílné hry. Trefný kontrast bohémského, nezatíženého a prostopášného života s intrikami, zradou a falešným přátelstvím vysoké politiky. Scénicky to umocňovalo odlišné barevné ladění obou části, jedna do světlé bílé a druhá do temné černé. Povedl se i přerod hlavního hrdiny, syna Jindřicha IV, z jedné skupiny do druhé. Herecky zde kraluje N. Lichý, jeho výkon je opravdu bravůrní. Zdatně mu sekunduje i J. Dolanský. Z ostatních vynikl především M. Myšička.
(zadáno: 24.7.2012)
Nemohu nepřiznat, že většinu představení jsem se dobře bavil. Zvláště první polovina byla dosti vydařená. Dobře postavená scéna, šikovně využitá v závěru první půle (koberec, fontánka). Modernější úprava hry, která navozovala dojem určité formy televizního sitcomu, mi nijak výrazně nevadila. Jen škoda slabší druhé poloviny. Hlavně její začátek, je dle mě nevydařený. Herecky z velké části samé dobré výkony, nikdo příliš nevynikal, ale ani nezapadl. Pokud někoho vyzdvihnout tak V. Polák, V. Čapka a L. Bělašková. Celkově tedy 65%.
(zadáno: 18.7.2012)
Opravdu povedená hra. Vyvážená jak po dramatické, tak komediální stránce, takže se divák dobře pobaví a zároveň to není nijak plytké a laciné. K tomu na závěr lehce zabrnká na melancholicko-dojemnou notu, takže možná i nějaká ta slza i ukápne. Vše dobře namixováno a velmi příjemně se to sleduje.
Po herecké stránce též žádné zklamání. Všichni představitelé co jsem měl - tedy Jana Stryková, Petr Štěpánek, Zlata Adamovská a Pavel Kikinčuk - zahráli rozhodně dobře a fungovalo to mezi nimi na jedničku. Celkově určitě spokojenost.
(zadáno: 17.7.2012)
Dosti zdařilé, s minimem hluchých míst. Hra má dobré tempo a bez problémů u mě udržela pozornost a očekávání pro další vývoj. Není to sice tak démonické jak by mohlo být, nicméně i tak je Richardova podlost slušně vykreslena. Jen trochu škoda, že pro mě byla lepší první polovina. Nasazené tempo v druhé části trochu slábne a gradace na konci nebyla nijak výrazná. Herecky velmi dobré. Jiří Langmajer pro mě byl výborný, celkově hru táhne výrazně nahoru. Z ostatních bych rád vyzdvihl tyto: K. Dobrý, E. Salzmannová, J. Teplý a K. Halbich.
(zadáno: 28.6.2012)
Je pravda, že je to zvláštní mix činohry, opery a trochu toho muzikálu. Ale tak nějak se to strefilo na moji notu a musím přiznat, že zvláště první polovina se mi docela líbila. Bohužel druhá mi přišla slabší a hlavně pak závěr takový nevýrazný. Některé písně mi též úplně nezapadly do dějového konceptu a překvapivě R. Krajčovi bylo při zpěvu špatně rozumět. Jinak ale všichni herci u mě zahráli velmi dobře, vyzdvihl bych především Pavlu Baretovou a Miloslava Königa. Kvituji též scénu a kostýmy. Celkově 65%.
(zadáno: 27.6.2012)
Vcelku příjemná a nenáročná komedie, která má ale hlavní problém v příběhu samotném. Zápletku bych určitě nenazval brilantní a s aktuálností politické satiry bych to též nepřeháněl. Je tam však několik povedených a vtipných momentů, to jistě ano. Hlavní zásluhu na spíše pozitivním dojmu mají velmi dobré herecké výkony a to především Petra Štěpánka a Chantal Poullain.
(zadáno: 16.6.2012)
Výborná jízda na závěr, skvěle sehraná herecká čtveřice předvedla velmi dobrý výkon. Jejich ztvárnění určitých písní si budu dlouho pamatovat. A celkově lze říci, že onu "boybandovou problematiku" zpracovali vcelku bez chybičky...sice to nemělo tu "hloubku" jako prostřední díl, ale to nic nemění na tom, že jsem se bavil výborně.
(zadáno: 16.6.2012)
Pro mě nejlepší díl celé trilogie. Krom opět vynikající hudební stránky, mě zde nemálo zaujala také dějová linie, kterou hodnotím velmi pozitivně. J. Nosek i V. Striežencová podali výborné výkony a velkou mírou tak přispěli k mému vyššímu hodnocení. K tomu nápaditá scéna, hlavně znázornění miminka v břiše bylo opravdu výborné.
(zadáno: 16.6.2012)
Oceňuji hlavně nápad, zpracování a výběr písní...krásně jsem se vrátil do 90. let :-)
Samotný příběh mě bohužel tolik neuchvátil, byť o něj zde až tolik nejde.
Nicméně je zde několik velmi dobrých scén a u nich jsem se bavil slušně. Vyzní určitě lépe pokud ve stejný večer vidíte i další díly.
(zadáno: 14.6.2012)
Bohužel tato hra mě nějak minula. Spíše jsem jen sledoval jednotlivé obrazy, některé zajímavé, jiné jsem příliš nepobral. Ale větší vtažení do děje a nějaké souznění se nedostavilo. Možná je chyba na mé straně, možná jsem na jiné vlně...
Nicméně oceňuji především velmi dobré výkony obou hlavních protagonistů F. Čapky a T. Pavelky. Jejich dialogy patřili ve hře k těm nejlepším. A i Smrt v podání P. Hřebíčkové se povedla.
Na závěr nelze nezmínit skvělý výkon slepice Lucky :-)
(zadáno: 11.6.2012)
Hlavním kladem této inscenace pro mě byla hudba, ta se povedla opravdu znamenitě (Ondra Brzobohatý potvrdil, že má rozhodně talent!). I choreografie a texty písní jsou velmi dobré. Některé scény a dialogy, zvláště v první polovině mi přišli slabší a lehce zmatené. V tomto srovnání byla druhá část jednoznačně lepší. Přesto škoda, že ve hře nezaznělo více básní a nebylo tam méně rádobyvtipných výstupů P. Vacka (byť publikum se u nich velmi bavilo, tak asi jsem v tomto výjimka). Všichni herci zahráli dobře, hlavně M. Písařík a J. Malá.
(zadáno: 7.6.2012)
Zajímavá a určitě aktuální hra. Člověk se u ní rozhodně musí zamyslet nad tím kde je hranice využívání techniky a kdy vlastně ještě technika slouží nám a ne naopak...Celkově dobře zpracované téma nástupu "hraček od applu".
Nicméně z divadelního hlediska mě to až tolik nechytlo. Některé scény považuji za povedené, jiné již méně. Většinu času jsem se bavil, ale zůstalo to u mě spíše jen na povrchu, hlubší zážitek se nedostavil. Přesto myslím netradiční hra co stojí za vidění.
(zadáno: 6.6.2012)
Plejáda postav ze všech možných her, které jsme mohli zde v Komedii vidět. Pobíhají, šourají se, reagují, mlátí, křičí či jen tak chodí. Ale celkově vytvářejí velmi zajímavé a leckdy i vtipné obrazy. Čím více her jste zde viděli, tím více si dané scénky vychutnáte. Rozhodně povedená rozlučka tohoto vynikajícího souboru.
(zadáno: 31.5.2012)
Krvavé orgie v tom nejlepším slova smyslu :). Výborná inscenace zvláště po pohybové stránce a skvěle sladěná s hudebním doprovodem, který se mi také velmi líbil. Jen velká škoda, že se jednalo o derniéru, neboť tato inscenace by si zasloužila ještě minimálně rok života...
(zadáno: 30.5.2012)
Hlavním kladem je výborně navozená atmosféra života na slovácké vesnici ve válečných letech. Bezesporu k tomu přispěly i vhodně zvolené písně a doprovodná hudba, které na mě dost zapůsobily. Líbilo se mi i provedení scény, která prakticky ve stejném stavu vydržela po celou hru. A v neposlední řadě i velmi dobrý výkon celého hereckého souboru. Pokud někoho vyzdvihnout tak Jitku Smutnou, ale pochvalu zaslouží všichni. Jen závěr mi přišel až moc urychlený. Myslím, že se z něj dalo vytěžit více a mohlo to být ještě o chlup lepší.
(zadáno: 22.5.2012)
Hra velmi dobře znázorňuje velmi zajímavý vztah těchto významných osobností českého divadla. Skvěle pro mě vystihla atmosféru jejich přátelství i doby ve které museli žít a předvedla povedený obraz jejich životních osudů. To vše i díky povedené scéně a rozhodně hereckému projevu. Byť všichni zaslouží pochvalu, tak nejlépe dle mě zahrál Václav Vašák jako Voskovec.
(viděno ve Švandově divadle v Praze)
(zadáno: 15.5.2012)
Zrada je vcelku příjemná oddychovka, která pobaví a zaujme. Oceňuji retrospektivní ráz inscenace a dobře vykreslené vztahy jednotlivých postav. Nejvíce mě zaujala její prostřední část odehrávající se v Benátkách a těsně po nich, závěr pak již maličko slabší.
Staré časy jsou pak trochu jiné kafe. Přeci jen složitější hra, ze které si asi každý odnese trochu něco jiného. Pro mě jistě zajímavě vykreslená rozpolcenost hlavní představitelky do dvou postav. Ale bohužel jsem se i tak občas lehce ztrácel. Herecky je zde nejlepší P. Špalková.
(zadáno: 14.5.2012)
Co je ještě umění a co už ne? Kam až lze zajít v touze se zviditelnit? A co s člověkem udělá dlouhodobá samota? Spousta složitých otázek a žádná jednoduchá odpověď. Nicméně hra v tomto směru navozuje patřičnou atmosféru a nutí k zamyšlení, což není málo. K tomu povedená scéna a pro mě určitě velmi dobrá práce s videoprojekcí. Zahrané velmi dobře, Karel Roden rozhodně nezklamal.