Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (829)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Hodnoceni se vztahuje k době uvedení inscenace, kdy byla hrána ve své původní délce 1:40 bez pauzy.
Osobně jsem se opravdu velmi dobře bavil :). Zvláště v první polovině, kdy se jim povedlo sehrát několik výborných scének spojených s leteckou tématikou. Jak hra s postupem děje sklouzává k čím dál větší absurditě, tak už jsem se přestával trosku chytat. Nicméně uderželo si to slušnou laťku po celou dobu a závěr ocení asi více dámy než pánové :)
Letecká kulisa a celkové ztvárnění letadla výborné.
(zadáno: 10.4.2022)
Pro mě spíše povedené představení. Ztvárnění samotného zvířete hodnotím určitě pozitivně, scény s ním na mě zapůsobily a měly též svou potřebnou poetiku. Modifikace hlasu tomu hodně přidala a dodala ten správný hrůzostrašný prvek. Několikrát sice bylo hůře rozumět, ale ve většině scén to problém nebyl. Líbila se mi též choreografie u sluhů netvora i jejich samotné zpracování. Na druhou stranu pasáže v cirkuse sem často spíše trochu protrpěl. Tohle, musím přiznat, opravdu nevnímám jako úplně šťastné řešení. Herecky určitě potlesk pro D. Prachaře i A. Fialovou. Vedle nich pak ještě díky P. Štorkové a L. Polišenské. 65%
(zadáno: 26.11.2021)
Po pravdě můj dojem z této inscenace je trochu rozporuplný. Na jedné straně je tam řada opravdu povedených a silných scén, na straně druhé též několik co mi přišly až moc natahované. Stejně tak scéna, kterou hodnotím veskrze pozitivně, nicméně místy pro mě převládala přeci jen forma nad obsahem. A samotný závěr bohužel nevnímám jako povedený, naopak na mě působil spíše nepřehledným dojmem a konečné vyznění šlo díky tomu malinko do ztracena. Na stranu druhou oceňuji určitě výtečný výkon T. Havlínka v titulní roli, položil se do ní fantasticky. Vedle něj též skvělá B. Kaňoková a v menší roli M. Donutil. Suma sumárum 65%
(zadáno: 16.6.2021)
Knihu neznám, ale věřím, že to bude určitě povedené dílo. Potenciál je zde jasně vidět. Ale pro mě bohužel zde na divadle nebyl naplno využit. Začátek je až příliš roztahaný. Nějaké větší emoce se u mě dostavily až ke konci první části. K jednotlivým postavám člověk dlouho nepřilne a jejich osud ho ani tolik netrápí. V druhé části naštěstí celkově lepší, včetně silného závěru. Herecky rozhodně výtečná B. Kaňoková, jenž tomu dává vše a je to hodně znát. Vedle ní pochvala pro mladšího S. Budimana, má opravdu talent. A v menší roli též V. Dvořák, scény s ním a Beatou patří k nejlepším. Kvituji též zapojení písní. 65%
(zadáno: 1.7.2020)
Vcelku příjemná nenáročná konverzační oddychovka. Má to spád, dobře to plyne, nijak neurazí a slušně pobaví. Jen z mého pohledu měl daný námět přeci jen větší potenciál. Až příliš často se zde opakuje schéma: hádka, rozčílení, uražení, odlehčení a usmíření. Když by se to mohlo někam posunout, tak se to většinou shodí, někdy i zbytečně laciným, humorem. I samotné postavy pak nejsou tolik uvěřitelné. V tomto směru z toho nejlépe vychází postava J. Holíka, jenž pro mě byla nejvěrohodnější. Ale samotné herecké výkony všech aktérů, i sladěnost celé trojice, jsou více než dobré. 65%
(zadáno: 21.1.2020)
Příjemná, milá hra, jenž rozhodně nijak neurazila ani nenudila. Nicméně nemohu ani říci, že by mi něco více dala. Na můj vkus tam bylo málo dramatičnosti, mezi postavami nebyl žádný větší konflikt, nebo když něco málo přišlo, tak to nebylo patřičně využito. Též některé jednání a chování obou postav nemělo z mého pohledu jasné a věrohodné opodstatnění. Nemyslím ani tak z hereckého hlediska, jako spíše z toho dramaturgického. Naopak herecky hlavně A. Mihulová rozhodně nijak nezklamala. Jako povedený pak hodnotím hlavně samotný závěr inscenace, kde to vše dobře zafungovalo. 65%
(zadáno: 28.12.2019)
Muzikál, u kterého hraje svoji roli jaké obsazení zrovna máte. Věřím, že v hlavní roli Donny jsou všechny 3 dámy skvělé, ale u dalších postav to bude již horší. Za mě vynikající I. Vaňková, velké díky za ni. Z ostatních pak potěšil hlavně R. Jícha jako Harry. Naopak dost zoufalý byl J. Florián jako Sky a též i V. Skála jako Sam. Obecně většina písní nechytne tolik jak by mohla, na čemž má svůj podíl i český překlad. Díky závěru, kde se zpívají některé písně v originále je názorně vidět ten propastný rozdíl. Ale podařila se určitě company, hromadný zpěv zní vždy velmi dobře. Také pochvala za krásnou a funkční scénu. 65%
(zadáno: 5.12.2019)
Je třeba přiznat, že nějak výrazně nadšen jsem určitě neodcházel. Převedení filmového děje na jeviště zde pro mě nedopadlo nejlépe. Spousta scén v tomto srovnání pokulhává a nemá to správné kouzlo. Často si jen v duchu odškrtáváte splněnou pasáž ze seznamu toho co dobře znáte. Ale příjemným osvěžením jsou prakticky všechny hudební výstupy. Jen škoda, že některé nejsou i o trochu delší. Pěkně působí i kostýmy a choreografie. Co se povedlo výborně je provedení většiny kouzel, jenž působí opravdu správně efektně. Po herecké stránce ale spíše průměr, vybočoval jen moc pěkný zpěv V. Příhodové a také potěšil výkon S. Remundové.
(zadáno: 9.11.2019)
Velké překvapení se nekonalo. Samotný příběh mě až tolik nezaujal a vcelku věřím, že to strhne hlavně toho kdo na čaroději ze země Oz vyrůstal. Hudebně to též nepovažuji za nějak geniální. U žádné písně nebo motivu jsem si neříkal, že bych si ho někdy jen tak pustil. Co se ale povedlo jsou určitě kostýmy. Samotná scéna však, jak je již hodně zmiňováno, také nenadchne. I company a hromadné choreografie u mě zůstaly bez většího povšimnutí. Nicméně důvodem proč to stojí za vidění jsou výborné pěvecké a herecké výkony obou hlavních představitelek. V mém případě na prvním místě N. Ďuricová a hned za ní čarodějka M. Pešková. 65%
(zadáno: 8.9.2019)
Z mého pohledu až příliš nevyvážené a natahované. Většina hromadných písní mi přišla silně průměrných, často i několik za sebou, hlavně na začátcích obou polovin. Samotný děj je sice lehce vykradený námět z Monte Christa či Ducha, ale to je na něm ještě to nejlepší. Samotné závěrečné činoherní rozuzlení se pak zbytečně táhne. Nicméně najde se i řada pozitivních dojmů. Krom titulní písně, je to třeba i povedená Tanečnice z Lúčnice. Též výborný výkon M. Křížové a R. Tomeše. Jejich pěvecké pasáže a společné duety patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Celkově ale pokud nejste zarytý fanda Elánu, jsou to vcelku dlouhé 3 hodiny.
(zadáno: 28.5.2019)
Bohužel tohle nebyl úplně můj šálek... možná je to i samotnou Ibsenovou hrou, ale vůbec mi to nesedlo. Pro mě hůře čitelné motivy chování jednotlivých postav, první část mi přišla hlavně jako příliš dlouhá expozice jejich samotného představení. Zdlouhavé a dosti popisné, chybělo mi větší a jasnější vykreslení vztahů mezi nimi. Ve výsledku mi na jejich osudech nijak nezáleželo a hra pro mě ztratila potřebný náboj. Nicméně nechci jen hanit, věřím, že své kvality to má. Jednotlivé obrazy jsou dobře zahrané a když se na to správně naladíte, tak to jistě i zapůsobí jinak. U mě se tak ale nestalo. 55%