Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.12.2018)
Dobře napsaná, zpracovaná a dramaturgicky vystavěná inscenace. Zajímavé a silné téma vnímání jedince, jeho způsobu života, nahlížení na jeho chování, hodnoty a také posuzování jeho odkazu. Je lepší ten kdo něčím přispěl společnosti nebo ten jemuž záleží hlavně na svých blízkých. Aneb pěkná ukázka toho, že nelze mít vše a obětování se jednomu cíli často vede k zanedbání něčeho jiného. Důležité však je ctít svou volbu a obstát před sebou samým. Výborná herecká spolupráce M. Táborského a L. Štěpánkové, jejich souhra je famózní, plná energie a naprosto vás dokáže pohltit. Výtečné!
(zadáno: 27.12.2011)
Dobrý začátek, který mě docela navnadil. Bohužel pak přišel menší útlum. Prostřední část mě nějak nesedla, hra balancuje mezi černou komedií a fraškou a pořádně tak nějak není ani jedno. Naopak závěr se zase povedl a dosti trefně hru zakončil (ale závěrečná scéna byla navíc). Je zde tedy jasné poselství "nestavět život na materiálních hodnotách", ale i tak se z toho dalo vytěžit trochu více...Herecky dobří K. Halbich, R. Jašków a M. Pospíchal. Celkově hra u které se pobavíte, ale úrovně "ředitele" nebo "negativního myšlení" nedosahuje.
(zadáno: 16.3.2014)
Z mého pohledu v současnosti nejlepší muzikál co je v Praze k vidění! Povedená letní verze z divadla Na prádle zůstala zachována, naopak podařilo se ji ještě vylepšit. Samozřejmě je zde výrazně lepší ozvučení, ale i výkony některých aktérů šly nahoru. A ti noví rozhodně nijak nezklamali. Výborní především R. Tomeš, T. Vaněk, M. Procházková a V. Příhodová. Prostě sešla se tu skvělá parta lidí, které to dělá s radostí a je to na tom opravdu znát. Pevně doufám, že se v Kalichu nějakou dobu udrží a své diváky si najde.
(viděno v anglické verzi)
(zadáno: 10.8.2013)
Nepopírám, že to má své mouchy. Je tam několik slabších scén, občas to někomu pěvecky trochu ulítne a párkrát zazlobila audio technika. Nicméně to jsou spíše drobné neduhy, které se mohou během pár dalších repríz vylepšit. Svou roli samozřejmě může sehrát i jazyková bariéra, ale titulky jsou k dispozici a s jejich pomocí lze vcelku bez problémů dějovou linii pochopit. V konečném důsledku se myslím jedná o velmi vydařený kousek, na kterém je dobře vidět, že je dělán s obrovským nadšením. Má to skvělou energii, spád, hudbu a i pěvecky je to dosti silné. Za sebe tedy doporučuji, škoda to nevidět.
(zadáno: 25.3.2019)
Samotné zdejší zpracování této ruské klasiky mě, přiznám, nijak výrazně neupoutalo. Souhlas s kolegy o nevyužitém potenciálu celého textu i možnosti jakýmkoli způsobem toto dílo přiblížit dnešní době. Skoro jistě bych si na něj zanedlouho nejspíše příliš nevzpomněl nebýt jednoho faktoru, jímž je výtečný výkon A. Procházky. Ten svoji roli hejtmana ztvárnil opravdu mistrovsky a neuvěřitelným způsobem táhne drtivou většinu scén v této inscenaci. Z mého pohledu povyšuje výsledný celkový dojem na úroveň, jenž stojí tímto za shlédnutí i doporučení k návštěvě. 65%
(zadáno: 3.2.2014)
Povedené zpracování této klasické hry. Druhá polovina byla sice trochu slabší a únavnější, ale to z části padá i na vrub autora. Nicméně první část naopak dosti vydařená, nahození hry více do grotesky hodnotím pozitivně. Pobavil jsem se dosyta. Ztvárnění jednotlivých postav převážně velmi dobré, zaujali zejména T. Dastlík, N. Lichý, L. Melník a S. Krupanská.
(zadáno: 11.5.2022)
Dobře zpracovaná klasika s řadou výtečných scén a obrazů, které dokáží strhnout a silně zasáhnout. Od samého začátku inscenace dokáže zaujmout a nikterak v tom nepoleví prakticky až do konce. Napomáhají tomu i za mě výborné kostýmy a též zvolená dokreslující hudba. Líbili se mi i některé scénické prvky jako odcházení zemřelých a využití trofejí z nich či symbolika šípů. Po herecké stránce neuvěřitelně dobře sladěno a rozhodně potlesk pro všechny. Mile rád však vyzdvihnu L. Příkazkého, M. Issovou, V. Neužila, D. Barešovou a V. Polívku. Další inscenace ve zdejším repertoáru, jenž stojí jistě za vidění. 75%
(zadáno: 28.11.2013)
Oceňuji tento způsob netradičního zpracování. Kabaretové pojetí bylo originální a přineslo spoustu vtipných okamžiků. Doprovodná hudba, sborové zpěvy, mužské obsazení ženských rolí, přiblížení dnešní době. To vše hodnotím bezesporu kladně. Ale nemohu se zbavit pocitu, že se částečně vytratila podstata této shakespearovy hry. Ono politikaření, zrada a všemožné pletichy, spousta silných dialogů, které zde vždy skončili nějakou estrádou či vtipem. A to i přes fantastický výkon P. Štorkové, které svého Richarda ztvárnila takřka dokonale a má největší zásluhu na celkovém pozitivním dojmu.
(zadáno: 17.7.2012)
Dosti zdařilé, s minimem hluchých míst. Hra má dobré tempo a bez problémů u mě udržela pozornost a očekávání pro další vývoj. Není to sice tak démonické jak by mohlo být, nicméně i tak je Richardova podlost slušně vykreslena. Jen trochu škoda, že pro mě byla lepší první polovina. Nasazené tempo v druhé části trochu slábne a gradace na konci nebyla nijak výrazná. Herecky velmi dobré. Jiří Langmajer pro mě byl výborný, celkově hru táhne výrazně nahoru. Z ostatních bych rád vyzdvihl tyto: K. Dobrý, E. Salzmannová, J. Teplý a K. Halbich.
(zadáno: 30.11.2014)
Dobře zachycené propojení herce a jeho postavy, též hezky znázorněná deformace rutinou a nechuť k jakýmkoli změnám. Přesto má i scény, jejichž smysl a význam mi buď lehce unikal nebo mi do celého kontextu nějak nezapadly a nic moc nového nepřinesly. Herecky velmi dobrá I. Uhlířová, která ze své role dokázala vytěžit maximum a její antilopa je prostě úžasná. Z ostatních mě pak nejvíce zaujali J. Štrébl a P. Vaněk. K tomu určitě i pochvala za moc pěkné zvířecí masky.
(zadáno: 2.10.2015)
Velice vydařené zpracování. Vyprávění jednoho životního příběhu se podařilo ztvárnit jednoduše a velice efektivně. Inscenace má dobré tempo, jedna zajímavá pasáž střídá druhou, dokáže zaujmout, pohltit a prakticky nepustit až do konce. Celkově pochvala všem aktérům za pěkný kolektivní výkon, v hlavní roli pak příjemně překvapil M. Řezníček, z ostatních výtečná hlavně E. Hacurová, která tam má jednu opravdu fantastickou scénu. Za sebe rozhodně doporučuji, stojí to za vidění.
(zadáno: 3.11.2021)
Zvláštní, místy až trochu šílená a též ne úplně lehce uchopitelná inscenace. Asi tak jako samotný život hlavního hrdiny. V každém případě ale dokáže zaujmout. Série obrazů, které se často nemusí líbit, nicméně umí zasáhnout a udržet patřičnou pozornost. Výborně zpracované po pohybové stránce a trefně doplněno tou správnou hudbou. Dále rozhodně skvělý výkon Z. Piškuli a vedle něj též výtečná K. M. Fialová. Jejich společné scény mají opravdu energii, jenž chtě nechtě zapůsobí i na vás. Celkově za mě určitě počin hodný potlesku. 75%
(zadáno: 17.3.2017)
I přes určité obavy musím přiznat, že tento muzikál nijak nezklamal. První polovina je bezesporu slabší, dějově i textově to není nic závratného, ale to není ani filmová předloha. Celkově zde vůbec není moc silných písní, nicméně hodně chytlavé Eye of the Tiger leccos vynahradí a závěrečný boxerský duel je opravdu hodně povedený. K tom moc pěkný herecký i pěvecký výkon J. Kříže v titulní roli a vedle něj také výborně zazpívala H. Holišová. Potěší živý orchestr, zamrzí potom horší ozvučení a obecně špatná akustika KC, ale s tím mohou tvůrci těžko něco dělat. V součtu za mě velmi slušný počin.
(zadáno: 4.11.2014)
I přes výraznou délku si hra udržela moji plnou pozornost prakticky po celou dobu, slabších míst jsem vnímal jen pár. Má na tom svůj podíl správně vystavěný děj inscenace, dobrá souhra a celkově velmi slušný kolektivní výkon všech herců. Ale hlavní příčinou je pro mě vynikající O. Brousek, který výrazně táhl většinu scén a předčil ostatní kolegy o třídu. Bez něj by to nebylo ani zdaleka ono. Z ostatních bych ještě rád vyzdvihl M. Novotného a M. Fingera. Celkově po delší době na Vinohradech inscenace, kterou mohu doporučit. 75%
(zadáno: 31.10.2012)
Inscenace nezklamala, ale bohužel určité "mrazení v zádech" či pocit něčeho výjimečného se zde nedostavil. Stále se u této hry nemohu ubránit dojmu, že v případě hraní bez přestávky mohlo být celkové vyznění silnější. Takto se to trochu zbytečně tříští. Největším tahákem jsou zde herecké výkony obou hlavních představitelů, tedy N. Lichého a L. Melníka, kteří zahráli opravdu mistrovsky. Z ostatních vynikají především T. Vilišová a S. Krupanská. Líbila se mi také dobře zvolená doprovodná hudba.
(zadáno: 3.10.2015)
Výborná hudba, skvělá choreografie a i český překlad se povedl. Vše podstatné splněno. Dále už záleží hlavně na alternacích, na které si já rozhodně nemůžu stěžovat. Jako Romeo vynikající V. Drahokoupil, v roli Julie nijak nezklamala V. Skálová. Z ostatních výteční hlavně R. Fišarová (chůva), M. Šemík (Tybalt), M. Růža (kněz). Též výborní R. Ševčík a K. Benešová jako zlo a nenávist.

9.5.2016 generálka obnov. premiéry v Hybernii: naštěstí vše podstatné se podařilo zachovat a muzikál má stále vysokou kvalitu. Nové prostory mu svědčí i lépe než původní v Karlíně. Bezpochyby stojí za pozornost.
(zadáno: 5.7.2015)
Opět dobře čitelný rukopis SKUTRu, který pokud někomu nesedí, tak ho ani tato inscenace asi příliš nenadchne. Ale mě se jejich styl a zpracování v zásadě líbí a ani zde nezklamali. Z mého pohledu velmi dobré po pohybové, hudební a scénografické stránce. Jako ústřední dvojice výborně zahráli T. Voříšková a J. Sklenář, v menších rolích pak potěšili J. Vyorálek a L. Krobotová. Svým způsobem pobavila a zaujala i dvojice P. Vančura a J. Cina, byť v podobném duchu hrají v poslední době až příliš často. Jako celek určitě důstojná inscenace pro letní scénu. 75%
(zadáno: 27.2.2015)
Rozhodně originální a zajímavé zpracování této klasiky. Pobavilo a zaujalo, většinu inscenace jsem si opravdu užil. Jen opět místy zbytečně natahované, a to obě poloviny. Za sebe bych také uvítal trochu více Shakespeare a méně Drábka, nicméně většina nápadů a změň oproti předloze působila pozitivně. Snad až na motivaci Julie k její předstírané smrti, tam to bylo hodně slabé. Též konečný záchvat otce Kapuleta na mě působil dosti rozporuplně. Po herecké stránce nemám výtek, ze všech bych rád vyzdvihl M. Poulovou, která svoji Julii zahrála výborně. A opět skvělá a výtečná hudba D. Krále. 75%
(zadáno: 23.11.2011)
Netradiční, ale rozhodně ne špatné zpracování této slavné klasiky. Dobře upravený a přizpůsobený text, díky němuž je ve hře několik výborných dialogů. Také jednoduchá, ale nápaditá a funkční scéna. K tomu velmi dobrá Pavla Gajdošíková jako Julie, dále Norbert Lichý jako Chůva, Tomáš Dastlík jako Mercuzio a Tereza Vilišová jako Juliina matka. Celkově verze Romea a Julie, která stojí určitě za vidění.
(viděno v Divadle v Dlouhé)
(zadáno: 10.2.2019)
Výborně provedená dramatizace slavné novely. Podařilo se vybudovat silnou a působivou atmosféru, jež naprosto vtáhne diváka do hry. Bezesporu tomu hodně pomáhá vydařená scéna a též doprovodná hudba s působivým chórem. Když k tomu přičteme i velmi dobré herecké výkony obou hlavních představitelů tak z toho vychází inscenace, jež po skončení zanechá opravdu nemalý dojem.