Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.1.2012)
Maryša převedená do současnoti a dle mého názoru povedeně. Byť je to spíš sled zajímavých nápadů a scének dávajících dohromady jakýsi zkrácený děj Maryši. Více věcí by si zasloužilo šířeji rozvést a vytěžit z toho více. I přesto musím přiznat, že jsem se dobře bavil. Herecky zahrané velmi dobře. Obvzláště se mi líbila Zuzana Stavná. Scény s  ní a Janou Strykovou patří k nejlepším v této inscenci.
(zadáno: 25.1.2012)
Komediální anglická detektivka na motivy Hitchcockových filmů, které se povedlo velmi dobře vystihnout a zparodovat. Atmosféra filmů 30.let je místy opravdu výborná. Nutno přiznat, že jsem se bavil velmi dobře, jen občas mi přišlo těch komických prvků až trochu příliš. Nicméně chápu, že to je záměr této hry a celkově se to každopádně vydařilo. Herecky, jak je v Dejvickém ostatně zvykem, na jedničku. Ani jeden z herců nezklamal a svoji roli/role zahrál výtečně.
(zadáno: 19.1.2012)
Pěkná procházka historií tohoto divadla. Líbila se mi zvolená forma kabaretu kde se střídali jednotlivé scénky a písničky. A krom toho se člověk i leccos užitečného dozvěděl :) Mohu doporučit všem fanouškům této scény i těm, kteří se o ní chtějí dozvědět více a ještě se při tom slušně pobavit.
(zadáno: 18.1.2012)
Komedie potvrzuje opět svoji kvalitu. Celkově velmi dobrá hra. Dobře zpracovaná scéna, připomínající mi styl kabaretu. Příběh trefně reflektuje aktuální problémy a přeci jen trochu konzumní společnosti. Vše diriguje skvělá G. Míčová a zdatně jí sekundují M. Finger, M. Pelchát, S. Majer či J. Černý. Všichni to zahráli moc dobře a nemám jim co vytknout. Více takovýchto povedených představení.
(zadáno: 10.1.2012)
I přes jisté slabší stránky se jedná o další povedený kus v Činoherním klubu. Především díky opravdu velmi dobré V. Žilkové, která by si myslím zasloužila více takovýchto silných rolí. Krom ní také mile překvapila malá holčička (jméno alternace bohužel nevím) a kočičí žena L. Skopalová. Potěšil též menší výstup pana Zindulky :). Hra není špatná, ale i přes silný závěr nezanechala tak hluboký dojem. Možná by neuškodilo trochu seškrtat a jet bez přestávky, aby vše více gradovalo.
(zadáno: 27.12.2011)
Dobrý začátek, který mě docela navnadil. Bohužel pak přišel menší útlum. Prostřední část mě nějak nesedla, hra balancuje mezi černou komedií a fraškou a pořádně tak nějak není ani jedno. Naopak závěr se zase povedl a dosti trefně hru zakončil (ale závěrečná scéna byla navíc). Je zde tedy jasné poselství "nestavět život na materiálních hodnotách", ale i tak se z toho dalo vytěžit trochu více...Herecky dobří K. Halbich, R. Jašków a M. Pospíchal. Celkově hra u které se pobavíte, ale úrovně "ředitele" nebo "negativního myšlení" nedosahuje.
(zadáno: 12.12.2011)
Nemohu říci, že bych byl zcela nadšen a ohromen. Po skončení převládali spíše zmatené pocity. Není úplně snadné tuto hru pochopit a věřím, že leckdo může odejít dosti rozčarován. Nicméně u mě převládá spokojenost a jsem rád, že se zde hru tohoto typu rozhodli uvést, neb to ukazuje široký záběr zdejšího souboru. Jednotlivé scény jdou dost často do extrému a jejich celkový význam se složí dohromady až na úplném konci. Téma lásky a peněz je však patrné u každé. Herecky velmi dobré, oceňuji hlavně H. Dvořákovou, M. Königa a M. Zimovou.
(zadáno: 6.12.2011)
Povedené převedení slavného muzikálu na jeviště činoherní scény. Je zde patrná trochu komornější úprava, ale i přesto se daří atmosféru muzikálu udržet. Je to hlavně zásluhou hlavní dvojice, tedy Petra Jungmanová a Petra Doležalová v mém případě, které hrají a hlavně zpívají opravdu výborně.
Celkově určitě titul, za který se toto divadlo nemusí vůbec stydět a věřím, že mu přinese spoustu spokojených diváků.
(zadáno: 5.12.2011)
V první řadě dobře napsaná hra, která obsahuje jak humorné tak vážné pasáže a věřím, že dokáže leckoho dojmout. V druhé řadě dobře zvolená forma tří prolínajících se monologů, každý jakoby z jiného světa, ale přesto mající hodně společného. A v neposlední řadě výborné herecké výkony všech tří "holek". Každá zvládla svoji, rozhodně ne lehkou, roli na jedničku a dohromady tvoří opravdu výborný celek na který se moc pěkně kouká. Nelze jinak než doporučit.
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 28.11.2011)
Opravdu příjemná hra s určitým nádechem zvláštní poetiky. Film jsem neviděl a nemohu tak srovnat, ale zpracování inscenace hodnotím velmi dobře. Skvěle propojené s hudebními čísly, bez kterých by kouzlo hry nebylo tak výrazné. Herci nezklamali a naopak mile překvapili povedeným zpěvem. Vyzdvihl bych jak Novotného v hlavní roli, tak Marthu Issovou v roli Irmy (dočasně místo T. Vilhelmové) a též Martina Myšičku. Odcházel jsem rozhodně velmi spokojen.
(zadáno: 23.11.2011)
Netradiční, ale rozhodně ne špatné zpracování této slavné klasiky. Dobře upravený a přizpůsobený text, díky němuž je ve hře několik výborných dialogů. Také jednoduchá, ale nápaditá a funkční scéna. K tomu velmi dobrá Pavla Gajdošíková jako Julie, dále Norbert Lichý jako Chůva, Tomáš Dastlík jako Mercuzio a Tereza Vilišová jako Juliina matka. Celkově verze Romea a Julie, která stojí určitě za vidění.
(viděno v Divadle v Dlouhé)
(zadáno: 22.11.2011)
Povedené herecké blues. Těžko se to popisuje a přiznávám, že ne vše jsem pobral a pochopil, ale celková atmosféra hry mě upoutala. Řekl bych že emoce bluesové hudby se podařilo zachytit velmi dobře či alespoň já jsem si je tam našel. Chce to vidět a udělat si nejlépe vlastní názor, ale za sebe doporučuji.
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 16.11.2011)
Pěkná, úsměvná hra, která na mě ale bohužel nijak více nezapůsobila. Obsahuje několik moc pěkných momentů, oba herci se snaží a hrají dobře, i závěr hodnotím kladně. Nicméně jako celek je to spíše průměrné a ve srovnání s jinými tituly v tomto divadle nemohu hodnotit příliš vysoko. 65%
(zadáno: 9.11.2011)
Tak především opravdu výborná Lucie Žáčková v hlavní roli této inscenace. Ale kromě ní bych rád vyzdvihl i výkony Jana Hájka a Mariky Procházkové, které též hrají velmi dobře. Celkově velmi dobrá inscenace, jak napsaná, tak zpracovaná, neboť i přes dosti velkou délku udržela moji pozornost po celou dobu a po pravdě vůbec mi to tak dlouhé nepřišlo. Každopádně divadelní zážitek! 84%
(zadáno: 2.11.2011)
Bohužel hra ve mě nezanechala nějaký silnější dojem. Hlavní první polovinu hodnotím jako slabší. V druhé, hlavně na jejím začátku, to již bylo o něco lepší. Ale přesto dost scén mi přišlo bez náboje, atmosféry, nevyvolalo žádné emoce...Nicméně i tak musím ocenit velmi dobrý výkon všech tří sester a obzvláště Magdaleny Zimové a pak také Jana Vondráčka. Hlavně díky nim je ve hře několik zajímavých míst, která zaujmou.
(zadáno: 31.10.2011)
Rozhodně velmi dobrý výkon Luby Skořepové, zvláště vezmeme-li v úvahu v kolika letech stále takto skvěle hraje. Ale i přes silný závěr nemohu říci, že by mě hra celkově nějak více strhla a proto zůstávám "pouze" u tohoto hodnocení. Nicméně stále se dle mého názoru jedná o hru jejíž shlédnutí se určitě vyplatí.
(zadáno: 26.10.2011)
Jedním slovem výborné! Kruté a pravdivé, úsměvné a zdrcující. Dobře napsané, ztvárněné i zahrané. A všemu vévodí skvělá Ivana Uhlířová. Jednoznačně hra co stojí za vidění.
(zadáno: 25.10.2011)
Pro mě příjemné překvapení. Zdařilá komedie, která má přesah i do vážnější roviny. A byť napsaná v roce 83, tak stále dosti aktuální, zvláště v souvislosti s relativně nedávnými výtržnostmi v Anglii.
Herecké obsazení dosti povedené. Líbil se mi hlavně Hynek Čermák, který tento typ postav zvládá opravdu výborně. Poté i Sabina Laurinová, která svou roli trochu přihlouplé a naivní dívky též zahrála velmi dobře. Ale i ostatním není mnoho co vytknout.
Jen trochu škoda, že se z daného tématu nevytěžilo ještě o trochu více.
(zadáno: 18.10.2011)
Povedená "konverzačka" pro dva a další úspěšná komorní hra, která potvrzuje, že tento typ zde na fidlovačce umějí dobře. Herecká dvojice se dobře doplňuje a na jevišti jim to spolu funguje skoro bez chybičky. Sice mě hra výrazně nestrhla, samotný závěr mohl být trochu kratší a některé scény postrádají větší náboj. Tak i přesto jsem se dobře bavil a rozhodně se nenudil, což myslím není vůbec málo. Jen mě překvapilo, že hlediště bylo z poloviny poloprázdné. Tato hra by si svojí úrovní jistě zasloužila lepší návštěvnost.
(zadáno: 17.10.2011)
Začátek pro mě lehce slabší, více popisný s jednoduššími dialogy, spíše takové čekání co se z toho vyvine...ale postupně hra velmi dobře nabírá na intenzitě a směřuje k silnému vyvrcholení. Po herecké stránce rozhodně žádné zklamání, tradičně velmi dobré výkony Fingera, Pechláta a Černého doplnila také T. Voříšková, která mile překvapila. K tomu kladně hodnotím zvukový doprovod a hru světel a stínu mezi jednotlivými scénami. Celkově určitě spokojenost, byť očekávání byla asi ještě o něco vyšší.
(zadáno: 13.10.2011)
Československá Mamma Mia :) Nemohu skoro jinak než nadšeně tleskat. Sice to má dost jednoduchý příběh a některé slovní dialogy jsou vcelku otřesné...ale přesto. Po hudební stránce vše skoro na jedničku. Jak zpěv tak celá choreografie a pohyby. Je vidět, že herce to baví, není jim cizí nadsázka a humor do vlastních řad, což také potěší. V hlavních rolích jsem měl K. Steinerovou, R. Tomeše a J. Kříže - proti žádnému nemohu nic říci, všichni zazpívali velmi dobře. Celkově hodně povedený muzikál a v pražské produkci výrazný nadprůměr.
(zadáno: 5.10.2011)
Zdařilá inscenace, u které mě bohužel trochu zklamal závěr, od kterého jsem po průběhu hry očekával trochu více. Herecky mě nejvíce oslovil O. Vízner, scény s ním považuji za nejlepší. Představitelka hlavní hrdinky V. Kubařová pro mě místy až moc gestikuluje a v určitých scénách trochu přehrává. Ale i přesto bych řekl, že se své role chopila odvážně a zahrála velmi dobře. Líbilo se mi také jakési "přepůlení" scény prosklenou stěnou. Ale hra na bicí zaujala jen někde a celkově spíše rušila. Ve výsledku 66%.
(zadáno: 23.9.2011)
Není to špatné, ale bohužel do výborného zážitku tomu u mě ještě leccos chybí. Hlavně samotná hra mi přišla slabší. Je v ní několik povedených písní, ale žádná natolik chytlavá, aby mi zůstala v paměti i 2-3 dny po představení. Jiné písně jsou slabší, hlavně textově. Nicméně jsou zde i klady. Tím hlavním je O. Brzobohatý, který předvádí bravůrní výkon a táhne celou hru opravdu nahoru. Krom něj i výkony I. Chýlkové a M. Absolonové můj dojem ze hry vylepšují. Celkově v Praze muzikál co neurazí a věřím, že leckoho i potěší.
(zadáno: 15.9.2011)
Po delší době inscenace v Národním, která se mi hodně líbila (když tedy nepočítám Blackbird). Dobře zpracováno, rozhodně kladně hodnotím posazení hlediště na jeviště, dostalo to hned jiný náboj. Celkově scéna jednoduchá, ale povedená. A hlavně herecké výkony, které nezklamaly. Snad nemůžu jmenovat nikoho kdo by se mi nelíbil. Naopak bych rád vyzdvihl velmi dobrý projev J. Dolanského a hned za ním E. Josefíkové. Přiznám, že jiné provedení jsem neviděl, takže nemohu srovnat. Ale i tak dle mého názoru hra na kterou se vyplatí zajít.