Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 18.1.2016)
Široká paleta samých povedených písní, básní i různých "životních mouder". Divadelní soubor moc pěkně využil svých četných hudebně/pěveckých talentů a jen potvrdil, že takovéto typy inscenací zde opravdu umějí na jedničku. Celkově rozhodně příjemný večer a úsměvy během i po něm jsou myslím zaručeny.
(zadáno: 18.10.2013)
Velice působivé, hlavně po vizuální a pohybové stránce. Opravdu skvělá M. Čechová, která dokazuje jak velmi dobře ovládá taneční umění. Na pozadí pak graficky též hodně zdařilý komix. K tomu pak bezpochyby silné a nepříliš rozšířené téma, které tato inscenace dobře zviditelňuje. Sice nemohu říci, že by to ve mě nějak silněji rezonovalo, ale i tak je jenom dobře, že takovéto hry vznikají. Troufám si tvrdit, že komu se aspoň trochu libí moderní tanec či prostě jen pohybové divadlo, ten nebude vůbec zklamán.
(zadáno: 27.3.2014)
Klasický příběh vyprávěný veskrze originálním způsobem. Už jen jeho pojetí způsobem určité zpovědi či obhajoby je velice povedené. K tomu použitá scéna, kostýmy, loutky, hudba a vlastní texty, to vše tvoří nezaměnitelnou atmosféru. A samozřejmě ono převtělení Vladimíra Marka do postavy Salome je svým způsobem zážitek a stojí bezesporu za vidění. 75%
(zadáno: 14.5.2012)
Co je ještě umění a co už ne? Kam až lze zajít v touze se zviditelnit? A co s člověkem udělá dlouhodobá samota? Spousta složitých otázek a žádná jednoduchá odpověď. Nicméně hra v tomto směru navozuje patřičnou atmosféru a nutí k zamyšlení, což není málo. K tomu povedená scéna a pro mě určitě velmi dobrá práce s videoprojekcí. Zahrané velmi dobře, Karel Roden rozhodně nezklamal.
(zadáno: 6.3.2014)
Dílo Egona Bondy bohužel neznám, takže v tomto směru nemohu porovnat zdařilost provedení. Z mého pohledu inscenace obsahuje spoustu zajímavých myšlenek a metafor, je aktuální a rozhodně donutí k zamyšlení. Přesto, bylo v ní i dost obrazů u nichž přiznávám, že jsem jejich význam zcela nepochopil a kde vizuálně/zvukový efekt tak trochu překryl jejich sdělení. Jednoduchá hra to rozhodně není a vyžaduje opravdu silnou koncentraci a pozornost. Je na každém jak si zobrazené metafory přesně vyloží. Z čistě hereckého hlediska pak oceňuji velmi dobrý výkon R. Jaškówa v titulní roli.
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 5.12.2019)
Je třeba přiznat, že nějak výrazně nadšen jsem určitě neodcházel. Převedení filmového děje na jeviště zde pro mě nedopadlo nejlépe. Spousta scén v tomto srovnání pokulhává a nemá to správné kouzlo. Často si jen v duchu odškrtáváte splněnou pasáž ze seznamu toho co dobře znáte. Ale příjemným osvěžením jsou prakticky všechny hudební výstupy. Jen škoda, že některé nejsou i o trochu delší. Pěkně působí i kostýmy a choreografie. Co se povedlo výborně je provedení většiny kouzel, jenž působí opravdu správně efektně. Po herecké stránce ale spíše průměr, vybočoval jen moc pěkný zpěv V. Příhodové a také potěšil výkon S. Remundové.
(zadáno: 5.11.2014)
Dle mého názoru dobře zpracovaná Molierova klasika, která neztrácí nic ze svého původního významu, naopak spíše přidává a obohacuje tuto známou komedii novými vydařenými prvky. Celkově se mi toto pojetí opravdu líbilo, příjemný humor a pěkné doplňující zpěvy. Herecky velmi dobrý především D. Urban, N. Lichý a L. Melník, ani nikdo z ostatních však nezklamal. U Bezručů mají další povedený kousek.
(zadáno: 21.5.2013)
Hra postavená na myšlence udělat si legraci tak trochu sama ze sebe a z divadla jako takového. Trochu zparodovat ony pseudo-intelektuální inscenace, které se snaží být originální za každou cenu (a bezpochyby takové existují). Myšlenka dobrá, provedení ne zcela špatné. Hlavně první třetina je dost vydařená, ale je těžké na tom utáhnout celou hodinu a půl. Takže co s tím? Dáme tam ala improvizaci, opakovačky, sexuální podtexty, sprostá slova a hlavně udělat ze sebe za každou cenu co největšího blbce. A lidi se budou bavit. A světě div se, většina se opravdu baví. Budiž jim to tedy přáno.
(zadáno: 24.2.2014)
Netradičně a zajímavě znázorněna atmosféra 70. let. Přiznávám, onu dobu jsem nezažil, ale dle toho co o ní vím, mi tato inscenace přišla dosti vypovídající. Tiché provedení bylo ze začátku sice trochu divné, ale v konečném důsledku jen umocnilo celkový prožitek. Druhá část však trochu slabší, jakmile jsem ji začal trochu silněji vnímat tak už vlastně pomalu končila. Též konec první části mi přišel výrazně silnější než samotný závěr představení. Přesto však celkově žádné zklamání, spíše naopak.
(zadáno: 28.11.2018)
Z mého pohledu velmi dobře pojatá a trefně vystižená problematika vztahu jedince vůči společnosti, rodině a blízkému okolí. Výborná obzvláště první polovina popisující všemožné předsudky, přetvářky a svazující role na pozadí viktoriánské Afriky. V ostrém kontrastu s ní je potom část druhá, na které je dobře vidět, že ani příliš volnosti a rovnosti nezpůsobí samo o sobě lepší společnost. Celé je to zabaleno do výtečného formátu jakési absurdní komedie, která tomu dodává ten správný rozměr. Nelze také pominout skvělý herecký výkon všech aktérů, zvláště výteční M. Mikulčík a K. Trnková. Bravo!
(zadáno: 3.6.2014)
Vzhledem ke komornímu prostředí opravdu moc pěkně zpracovaný Pratchett. Povedly se především kostýmy, ale zaujala i jednoduchá scéna. Samotný příběh sice nemá takový náboj a gradaci, přesto nijak nenudí. Některé scény vyznívají trochu do ztracena, jiné naopak potěší dobrým nápadem či vtipným ztvárněním. Pro výraznější dojem by to chtělo trochu více onoho Pratchettovského humoru, případně snad i dramatičnosti. Ale i tak převládají pozitivní dojmy, na kterých má svoji zásluhu i herecké obsazení. Chválím hlavně S. Chmelovou, P. Pochopa a H. Mathauserovou. 65%
(zadáno: 28.6.2016)
Roztomilé, veselé, hravé. Ne však přehnaně laciné a nevkusné, zachovává si to správnou míru poetičnosti a pohádkové atmosféry, která k této inscenaci bezpochyby patří. Moc pěkně udělaná scéna, určité přiblížení do současnosti mě nijak nevadilo, spíše naopak. Velmi dobrý výběr doprovodné hudby, který nemálo přispěl k celkovému pozitivnímu vyznění. A v neposlední řadě skvělé herecké výkony. Hlavně naprosto výtečný Puk v podání M. Kerna. Z ostatních zaujaly hlavně L. Polišenská, P. Štorková a M. Preissová, nicméně nezklamal nikdo. Celkově pro mě hodně vydařené zpracování.
(zadáno: 10.7.2013)
Opravdu vydařené představení a jedno z nejlepších za poslední roky na LSS. Veselé, hravé a vtipné. Nechybí ta správná pohádkovo-kouzelná atmosféra, za kterou patří pochvala výtečným elfům a podmanivé doprovodné hudbě během jejich vystupování. Herecky dobře vyvážené, bez výrazných škodlivých výkyvů. Velmi dobrá především ústřední čtveřice: H. Vágnerová, Z. Stavná, L. Příkazký a M. Písařík. Naopak C. Kassai jako Puk mi přišel trochu slabší. Tahle postava nabízí prostor k daleko lepšímu výkonu. Celkově však spokojenost, za mě příjemných 75%.
(zadáno: 8.6.2018)
Příjemně snové a tak trochu i hezky poetické. Není lehké to nějak specifikovat, ale popsal bych to jako takovou cestu do hlubin nenarozené duše a její pohled na své budoucí já ze světa tam za zrcadlem. Má to své specifické kouzlo a pokud se podaří naladit na tu správnou notu, tak i dobře pohlcující atmosféru. Ale hrozí i opak. Kdo je už před začátkem unaven, tak tohle ho rozhodně neprobere, spíše naopak. Určité soustředění je zde potřeba neb většina obrazů je spíše uspávací. Co se nejvíce povedlo je myslím hudební složka, jež je hodně působivá. Jinak dost záleží jak to komu sedne. 65%
(zadáno: 6.5.2011)
Po shlédnutí u mě převládaly určitě pozitivní dojmy z tohoto představení. Nejedná se tedy o něco úžasného, ale v žádném případě to pro mě nebyla špatná hra. Celkově je to zajímavý námět, ve kterém se dobře prolíná současná hladina příběhu s minulostí. Moji pozornost tedy upoutal bez problému. A hlavní zásluhu na tom měl hlavně představitel titulního Shapira Ondřej Brousek, které dle mého soudu předvedl opravdu výborný výkon. Eliška Balzerová není zlá, ale v této inscenaci hraje až druhé housle.
(zadáno: 9.1.2017)
V první řadě pěkné písně v podání dobře znějícího živého orchestru. Vedle toho zaujalo modernější uchopení celé pohádky. Líbilo se mi využití mobilů, selfie, sociálních sítí a různých jiných prvků aktuální doby, jenž se do celého příběhu povedlo velmi slušně zakomponovat. Nicméně mi již příliš nesedla aplikace všemožných politických narážek v podání obou rádců. Někdy mi to přišlo laciné, jindy až příliš násilné, celkově pak zbytečně posouvající vyznění původní pohádky. Ale jinak oceňuji velmi dobré výkony hlavně J. Ciny a B. Kohoutové. Z ostatních pak vynikla výtečná D. Kolářová.
(zadáno: 7.10.2014)
Typ hry kde jde více o formu než obsah. A pokud se zrovna někomu tato forma nezalíbí, tak si nejspíše hru ani nijak zvlášť neužije. Naštěstí toto nebyl můj případ. Myslím, že se povedlo navodit opravdu dokonalou "noir" atmosféru. Práce se scénou, mimika, gesta, pohyby, vše se to krásně doplňovalo a tvořilo jeden povedený celek. Sice se to s přibývajícím časem trochu okouká a přiznávám, že jsem měl pár chvil kdy moje pozornost lehce upadala. Ale naštěstí je délka hry příznivá a samotný konec vydařený, takže celkové dojmy jsou díky tomu jen a jen pozitivní.
(zadáno: 11.8.2020)
Rozhodně dobře vybudovaná atmosféra, které dokáže strhnout a udržet pozornost. Moc pěkně využité prostředí letní scény, výborná hudba a s ní také přidružený rap, to patřilo rozhodně k nejsilnějším momentům večera. Po herecké stránce nikterak nezklamalo, zvláště T. Dastlík byl jako Herkules výtečný a přesvědčivá byla také E. Josefíková. Rozhodně opět velmi vydařený počin Antické Štvanice. 75%
(zadáno: 7.12.2015)
Co vše byste udělali pro svou rodinu? Působivá hra s aktuálním přesahem, která pojednává o síle sourozeneckého vztahu dvou sirotků. V první části má sice své rezervy a místa, kdy mi přišly některé momenty trochu nelogické. Ale postupně vše slušně graduje a samotná druhá část má pak opravdu dobře dramatický závěr. Zároveň zasazení do bytových prostor zážitek s celé hry jen umocňuje. Po herecké stránce velmi dobré výkony všech tří představitelů.