Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.6.2011)
Líbilo a to opravdu hodně! V první řadě velmi dobrá hudba, která mě dost chytla a má hlavní zásluhu na mém celkovém hodnocení. Samozřejmě ani texty písní nezklamaly, bez nich by samotná hudba byla o ničem. Scéna, kostýmy...prostě celý koncept muzikálového zpracování se povedl (se srozumitelností jsem neměl problém, až na drobné výjimky bylo všem hercům dobře rozumět). A vše to zdatně táhne výborný Martin Stropnický. Pro mě jedno z nejlepších představení na DnV za poslední roky.
(zadáno: 21.6.2011)
Na první pohled vcelku jednoduší hra bez žádné složité zápletky. Ale přesto skvěle vyjadřuje onu bezmoc, slabost a vyhoření které může pití přinášet. Na druhou stranu i naději, odpuštění a víru v sebe sama. Celkově hodně povedené zpracování s velmi dobrým Martinem Pechlátem. Pozadu nezůstává ani Jiří Černý a Martin Finger, které bych tímto rád vyzdvihl. K tomu všemu celou atmosféru dokresluje velmi dobře zvolený hudba, která skvěle sedne k vyznění hry. Bez ní by bylo moje hodnocení o dost nižší. Odcházel jsem velmi spokojen.
(zadáno: 10.6.2011)
Bavil jsem se rozhodně dobře. Výborná první polovina, ve které jsou opravdu povedené 3 dialogy, krásně načrtnuté charaktery postav a k tomu moc fajn scéna s popojíždějícím sushi barem. Bohužel druhá část mi přišla o něco slabší, některé dialogy byly spíše o záplavě sprostých slov - což k této hře patří, ale přesto myslím, že šlo z daných charakterů a situace vytěžit o něco více.
Nicméně celkově výborně zahrané, ústřední trojice Pavlata - Suchánek - Dulava předvádí velmi dobrý výkon a ostatní jim k tomu zdatně sekundují.
(zadáno: 3.6.2011)
Bohužel představení mě nezasáhlo tak silně jak jsem očekával. Jako celek to u mě nějak nefungovalo. Odcházel jsem spíše zmatený než spokojený s výborným zážitkem.
Nicméně bylo tam několik scén, které se mi hodně líbili a proto to v žádném případě neodsuzuji. První část se mi líbila nejvíce. Druhá naopak nejméně (ty písně v kabaretu bych klidně oželel). Herecké výkony velmi dobré, obzvláště výborná byla I. Uhlířová.
A přišli mi zbytečně dlouhé přestávky (každá skoro 30 minut). Scéna se tam tolik nepřestavovala...
(zadáno: 24.5.2011)
Jednoduchý příběh a jednoduché dialogy. Dalo by se tedy říci, že nic úžasného. Přesto mě tato hra oslovila o něco více než Dealers Choice. Hlavní zásluhu na tom má výborné komixové zpracování, které mě prostě sedlo :) K tomu moc pěkná doprovodná živá hudba, dotvářející onu potřebnou atmosféru. Celkově to trochu připomíná film Dead Man (1995) - komu se líbil myslím, že nebude zklamán ani tímto.
Herecky také velmi dobré, obzvlášť se mi líbil Hynek Čermák, Klára Melíšková a David Novotný. Za sebe tedy doporučuji! :)
(zadáno: 17.5.2011)
Líbilo se :) Je pravda, že první část byla lepší, ale z té druhé nejsem zklamaný ani mě nemrzí že jsem ji viděl. Jsem rád, že tam byla a můj pozitivní dojem nijak významně nesnížila.
Celkově moc dobré zpracování, scéna, hra světel a stínů, již několikrát zmiňovaný Facebook. Z herců mě pak nejvíc oslovili M. Hruška, T. Pavelka a R. Jašków.
To vše a samozřejmě hra samotná na mě velmi dobře zapůsobilo. Stojí za vidění!
(zadáno: 10.5.2011)
Po první půli trochu rozpačité, ale druhá část to u mě vylepšila. Celkově docela zajímavý a originální příběh, který mě každopádně zaujal. Také opět pěkně udělaná scéna, jak je na zdejší malé scéně dobrým zvykem. Z herců mě nikdo výrazně neoslovil, ale ani naopak. Celkově po herecké stránce dobrý průměr. A suma sumárum pobavilo a neurazilo :)
(zadáno: 6.5.2011)
Po shlédnutí u mě převládaly určitě pozitivní dojmy z tohoto představení. Nejedná se tedy o něco úžasného, ale v žádném případě to pro mě nebyla špatná hra. Celkově je to zajímavý námět, ve kterém se dobře prolíná současná hladina příběhu s minulostí. Moji pozornost tedy upoutal bez problému. A hlavní zásluhu na tom měl hlavně představitel titulního Shapira Ondřej Brousek, které dle mého soudu předvedl opravdu výborný výkon. Eliška Balzerová není zlá, ale v této inscenaci hraje až druhé housle.
(zadáno: 30.4.2011)
Muzikál jak má být! Skvělá show od začátku až do konce. Velmi dobře udělaná scéna. V hlavních rolích jsem měl A. Antalovou a D. Vitázka, kteří to oba zazpívali a zahráli na jedničku. Obě děti také nezklamaly, zvláště dobrá byla holčička K. Burešová. Prostě a jednoduše superkalifradžilistikexpijalidózní! :)
(zadáno: 26.4.2011)
Relativně složitá a hůře srozumitelná hra, která obsahuje spoustu dosti těžko čitelných dialogů. Také svou délkou může leckoho odradit a celkově bude asi pro většinové publikum těžko stravitelná. Nicméně divadlo v Dlouhé se s ní popralo opravdu výborně a výsledek je myslím skvělý. Herecké výkony opravdu na jedničku včele s mistrovskou Helenou Dvořákovou. K tomu velmi dobře udělaná scéna, osvětlení a doprovodná hudba.
Věřím, že kdo tomu dá šanci a připraví se na to co ho čeká tak litovat opravdu nebude.
(zadáno: 18.4.2011)
Dalo by se říci, že v jednoduchosti je krása. Povedená scéna (hra výborně zapadá do prostředí zdejšího studia), světla i doprovodná hudba. Dobře zahrané, zvláště Miroslav Hruška se mi hodně líbil. Příběh je samozřejmě sám o sobě dost silný, ale bez tohoto všeho by mě do sebe určitě tak nevtáhl.
(zadáno: 4.4.2011)
V rámci žánru bláznivých komedií patří určitě k tomu lepšímu co lze nyní v pražských divadlech vidět. Zápletka nijak extra originální, založená na klasických nečekaných příchodech a záměnách. Ale rozhodně neurazí, nesklouzává do trapnosti a já se u ní docela dobře bavil :). Obecně všichni herci hráli dobře, ale líbil se mi hlavně Josef Polášek a Pavel Kikinčuk. Snad jen Vanda Hybnerová trochu přehrává, ať už hraje střízlivou nebo opilou...
(zadáno: 31.3.2011)
Dle mého soudu to vůbec nebylo tak zlé. První polovina tedy byla slabší, několik scén vyznělo vcelku do prázdna a neměli potřebnou atmosféru. Ale druhá část to u mě vylepšila. A celkově mohu říci, že jsem se vůbec nenudil. Nahoru to táhl hlavně velmi dobrý výkon Igora Bareše. Jiří Šěepnička nebyl špatný, v druhé polovině měl několik dobrých momentů, ale čekal jsem od něj ještě o trochu více. Lucie Žáčková jako Kateřina ve své roli nezklamala. Z ostatních bych vyzdvihl ještě M. Koniga jako Biondella a R. Máchu jako Trania.
(zadáno: 25.3.2011)
Tak tato hra se dle mě Disku rozhodně povedla. Především výborný herecký výkon Jana Huška v hlavní roli Peera, ale také neméně dobrý Ivany Krmíčkové jako jeho matky nebo Markéty Frosslové jako jeho milé. I ostatní se předvedli v dobrém světle, prakticky žádný slabý článek tam nebyl. Příběh samotný mě dost vtáhnul. Což by ale nebylo bez velmi dobrého zpracování, jednoduché ale velmi účelně udělané scéně s povedenými kostýmy. Celkově prostě spokojenost :)
(zadáno: 18.3.2011)
Bohužel tato hra mi příliš nesedla. Asi hlavně díky tomu, že se mi příliš nelíbil Václav Neužil a jeho herecký projev. Ve většině scén vystupuje totiž hlavně on. První polovina rozpačitá, druhá a hlavně její závěr to určitě vylepšil. Velmi dobrý Trojan a Novotný, kteří to u mě na konci zachránili. Krom nich jako plus hodnotím i výkon Hynka Čermáka, který hlavně první polovinu zahrál výborně. Ale celkové vyznění hry pro mě spíše průměrné.
(zadáno: 16.3.2011)
Výtečné! Musím přiznat, že už dlouho jsem z divadla neodcházel tak nadšený jako nyní.
Ze začátku to sice bylo slabší, chvíli jsem se bál zda to nebude jen o citování klasických "hlášek" ze známého filmu, ale pak to postupně nabralo na tempu a konec první půle a prakticky celá druhá už byla jízda jedné skvělé scény za druhou. Výborný profesorský sbor a také většina studentů (zvláště M.Němec).
Jen škoda, že herci neměli mikroporty neb některým bylo při zpěvu špatně rozumět (ale to mohlo být hostováním - viděno v divadle v Dlouhé).
(zadáno: 7.3.2011)
Jedním slovem slabé. Hra nemá potřebný náboj a napětí, aby mě více vtáhla do děje. Spousta scén a zápletek je dost předvídatelná a i díky tomu mi nakonec bylo vcelku jedno jak to vlastně dopadne...Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale slabý scénář a zpracování to nezachrání. Je tam několik vtipných momentů to ano a víceméně celý závěr první poloviny se mi líbil. Zbytek bohužel pro mě vyzněl dost do prázdna.
(zadáno: 28.2.2011)
McDonaghův rukopis je zde vidět velmi dobře. Další z jeho řady černých "tarantinovských" komedií. Byť se již trochu opakuje a hra nemá tu sílu Pana Polštáře či Osiřelého západu, tak přesto je kvalita stále dosti vysoká. Je zde několik vynikajícíh dialogů, které jsou hodné zapamatování :). Nahoru také táhne hru výborný Martin Finger jako recepční, který u mě zastínil jinak také velmi dobrého Marka Taclíka. Výkony Markéty Stehlíkové a Domingose Correii naopak už tak dobré, alespoň pro mě, nebyly (zvláště u Correii).
(zadáno: 21.2.2011)
Určitě povedená hra, ve které se mi líbilo celkové zpracování a spousta dobře napsaných dialogů. Zasazení hry do televizního studia a vyprávění hrůz zajateckého táboru v rámci životního příběhu dvou žen, jež právě válka spojila dohromady. To vše odlehčené lehkým inteligentním humorem, který nijak nezesměšňuje prožité utrpení.
A k tomu rozhodně výborný herecký výkon od obou hlavních představitelek.
(zadáno: 8.2.2011)
Dobře zkombinovaná antická tragédie s moderní manželskou krizí. Je pěkně vidět, že některá témata jsou opravdu nadčasová. Herecky velmi dobře zahráno od obou představitelek, tedy jak Strykové tak Stavné.
(zadáno: 31.1.2011)
Vtipné a humorné. Skvělé dialogy a slovní hříčky. Samotná zápletka sice trochu předvídatelná, ale přesto dobře ztvárněná. Osobně si mě také získalo zasazení do slovenštiny, což myslím dodalo hře nový rozměr. A krom toho herecké výkony všech 3 představitelů v žádném případě nezklamaly.
(zadáno: 24.1.2011)
Tak tato hra se mi opravdu líbila. Jednoduchá, ale dobře fungující scéna. Též zpracování je povedené a hra se svoji atmosférou vyrovná i známému filmovému zpracování. K tomu všemu pak skvěle hrající dvojice Rybová-Čermák (charakterově výstižně obsazené, funguje jim to spolu na jedničku), přičemž Linda Rybová byla opravdu znamenitá. Celkově tato inscenace stojí rozhodně za vidění.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 6.1.2011)
Rozhodně netradiční a jiné, ale pro mě ne špatné. Tedy kdybych musel srovnávat, tak "klasické" pojetí co jsem viděl ve Vinohradském divadle s Danielou Kolářovou se mi líbilo o něco více. Nicméně i toto představení má své silné stránky. Audiovizuální dojem je opravdu působivý. Několikrát mě kombinace hudby a obrazů na scéně vtáhla silně do hry. Uznávám, že z Čapka jako takového to tolik nemá, ale i přesto to u mě fungovalo. K tomu všemu výborná Soňa Červená. Krom ní bych vyzdvihl ještě Pavlu Beretovou a Jan Bidlase.
(zadáno: 15.12.2010)
Krátká, ale dosti silná hra. Dobře napsané, napětí se stupňuje a atmosféra ke konci slušně graduje. Celkově konec velmi slušný a docela i překvapující. K tomu skvělý výkon pana Štěpničky, ale ani Jana Pidrmanová nebyla vůbec špatná. Ano občas byla trochu více hysterická než bylo zdrávo, nicméně k té její postavě a tomu čim si prošla to vcelku sedělo, takže mě to ani moc nevadilo, ba skoro naopak. Odcházel jsem rozhodně spokojen.