Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 24.5.2011)
Jednoduchý příběh a jednoduché dialogy. Dalo by se tedy říci, že nic úžasného. Přesto mě tato hra oslovila o něco více než Dealers Choice. Hlavní zásluhu na tom má výborné komixové zpracování, které mě prostě sedlo :) K tomu moc pěkná doprovodná živá hudba, dotvářející onu potřebnou atmosféru. Celkově to trochu připomíná film Dead Man (1995) - komu se líbil myslím, že nebude zklamán ani tímto.
Herecky také velmi dobré, obzvlášť se mi líbil Hynek Čermák, Klára Melíšková a David Novotný. Za sebe tedy doporučuji! :)
(zadáno: 17.5.2011)
Líbilo se :) Je pravda, že první část byla lepší, ale z té druhé nejsem zklamaný ani mě nemrzí že jsem ji viděl. Jsem rád, že tam byla a můj pozitivní dojem nijak významně nesnížila.
Celkově moc dobré zpracování, scéna, hra světel a stínů, již několikrát zmiňovaný Facebook. Z herců mě pak nejvíc oslovili M. Hruška, T. Pavelka a R. Jašków.
To vše a samozřejmě hra samotná na mě velmi dobře zapůsobilo. Stojí za vidění!
(zadáno: 10.5.2011)
Po první půli trochu rozpačité, ale druhá část to u mě vylepšila. Celkově docela zajímavý a originální příběh, který mě každopádně zaujal. Také opět pěkně udělaná scéna, jak je na zdejší malé scéně dobrým zvykem. Z herců mě nikdo výrazně neoslovil, ale ani naopak. Celkově po herecké stránce dobrý průměr. A suma sumárum pobavilo a neurazilo :)
(zadáno: 6.5.2011)
Po shlédnutí u mě převládaly určitě pozitivní dojmy z tohoto představení. Nejedná se tedy o něco úžasného, ale v žádném případě to pro mě nebyla špatná hra. Celkově je to zajímavý námět, ve kterém se dobře prolíná současná hladina příběhu s minulostí. Moji pozornost tedy upoutal bez problému. A hlavní zásluhu na tom měl hlavně představitel titulního Shapira Ondřej Brousek, které dle mého soudu předvedl opravdu výborný výkon. Eliška Balzerová není zlá, ale v této inscenaci hraje až druhé housle.
(zadáno: 30.4.2011)
Muzikál jak má být! Skvělá show od začátku až do konce. Velmi dobře udělaná scéna. V hlavních rolích jsem měl A. Antalovou a D. Vitázka, kteří to oba zazpívali a zahráli na jedničku. Obě děti také nezklamaly, zvláště dobrá byla holčička K. Burešová. Prostě a jednoduše superkalifradžilistikexpijalidózní! :)
(zadáno: 26.4.2011)
Relativně složitá a hůře srozumitelná hra, která obsahuje spoustu dosti těžko čitelných dialogů. Také svou délkou může leckoho odradit a celkově bude asi pro většinové publikum těžko stravitelná. Nicméně divadlo v Dlouhé se s ní popralo opravdu výborně a výsledek je myslím skvělý. Herecké výkony opravdu na jedničku včele s mistrovskou Helenou Dvořákovou. K tomu velmi dobře udělaná scéna, osvětlení a doprovodná hudba.
Věřím, že kdo tomu dá šanci a připraví se na to co ho čeká tak litovat opravdu nebude.
(zadáno: 18.4.2011)
Dalo by se říci, že v jednoduchosti je krása. Povedená scéna (hra výborně zapadá do prostředí zdejšího studia), světla i doprovodná hudba. Dobře zahrané, zvláště Miroslav Hruška se mi hodně líbil. Příběh je samozřejmě sám o sobě dost silný, ale bez tohoto všeho by mě do sebe určitě tak nevtáhl.
(zadáno: 4.4.2011)
V rámci žánru bláznivých komedií patří určitě k tomu lepšímu co lze nyní v pražských divadlech vidět. Zápletka nijak extra originální, založená na klasických nečekaných příchodech a záměnách. Ale rozhodně neurazí, nesklouzává do trapnosti a já se u ní docela dobře bavil :). Obecně všichni herci hráli dobře, ale líbil se mi hlavně Josef Polášek a Pavel Kikinčuk. Snad jen Vanda Hybnerová trochu přehrává, ať už hraje střízlivou nebo opilou...
(zadáno: 31.3.2011)
Dle mého soudu to vůbec nebylo tak zlé. První polovina tedy byla slabší, několik scén vyznělo vcelku do prázdna a neměli potřebnou atmosféru. Ale druhá část to u mě vylepšila. A celkově mohu říci, že jsem se vůbec nenudil. Nahoru to táhl hlavně velmi dobrý výkon Igora Bareše. Jiří Šěepnička nebyl špatný, v druhé polovině měl několik dobrých momentů, ale čekal jsem od něj ještě o trochu více. Lucie Žáčková jako Kateřina ve své roli nezklamala. Z ostatních bych vyzdvihl ještě M. Koniga jako Biondella a R. Máchu jako Trania.
(zadáno: 25.3.2011)
Tak tato hra se dle mě Disku rozhodně povedla. Především výborný herecký výkon Jana Huška v hlavní roli Peera, ale také neméně dobrý Ivany Krmíčkové jako jeho matky nebo Markéty Frosslové jako jeho milé. I ostatní se předvedli v dobrém světle, prakticky žádný slabý článek tam nebyl. Příběh samotný mě dost vtáhnul. Což by ale nebylo bez velmi dobrého zpracování, jednoduché ale velmi účelně udělané scéně s povedenými kostýmy. Celkově prostě spokojenost :)
(zadáno: 18.3.2011)
Bohužel tato hra mi příliš nesedla. Asi hlavně díky tomu, že se mi příliš nelíbil Václav Neužil a jeho herecký projev. Ve většině scén vystupuje totiž hlavně on. První polovina rozpačitá, druhá a hlavně její závěr to určitě vylepšil. Velmi dobrý Trojan a Novotný, kteří to u mě na konci zachránili. Krom nich jako plus hodnotím i výkon Hynka Čermáka, který hlavně první polovinu zahrál výborně. Ale celkové vyznění hry pro mě spíše průměrné.
(zadáno: 16.3.2011)
Výtečné! Musím přiznat, že už dlouho jsem z divadla neodcházel tak nadšený jako nyní.
Ze začátku to sice bylo slabší, chvíli jsem se bál zda to nebude jen o citování klasických "hlášek" ze známého filmu, ale pak to postupně nabralo na tempu a konec první půle a prakticky celá druhá už byla jízda jedné skvělé scény za druhou. Výborný profesorský sbor a také většina studentů (zvláště M.Němec).
Jen škoda, že herci neměli mikroporty neb některým bylo při zpěvu špatně rozumět (ale to mohlo být hostováním - viděno v divadle v Dlouhé).
(zadáno: 7.3.2011)
Jedním slovem slabé. Hra nemá potřebný náboj a napětí, aby mě více vtáhla do děje. Spousta scén a zápletek je dost předvídatelná a i díky tomu mi nakonec bylo vcelku jedno jak to vlastně dopadne...Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale slabý scénář a zpracování to nezachrání. Je tam několik vtipných momentů to ano a víceméně celý závěr první poloviny se mi líbil. Zbytek bohužel pro mě vyzněl dost do prázdna.
(zadáno: 28.2.2011)
McDonaghův rukopis je zde vidět velmi dobře. Další z jeho řady černých "tarantinovských" komedií. Byť se již trochu opakuje a hra nemá tu sílu Pana Polštáře či Osiřelého západu, tak přesto je kvalita stále dosti vysoká. Je zde několik vynikajícíh dialogů, které jsou hodné zapamatování :). Nahoru také táhne hru výborný Martin Finger jako recepční, který u mě zastínil jinak také velmi dobrého Marka Taclíka. Výkony Markéty Stehlíkové a Domingose Correii naopak už tak dobré, alespoň pro mě, nebyly (zvláště u Correii).
(zadáno: 21.2.2011)
Určitě povedená hra, ve které se mi líbilo celkové zpracování a spousta dobře napsaných dialogů. Zasazení hry do televizního studia a vyprávění hrůz zajateckého táboru v rámci životního příběhu dvou žen, jež právě válka spojila dohromady. To vše odlehčené lehkým inteligentním humorem, který nijak nezesměšňuje prožité utrpení.
A k tomu rozhodně výborný herecký výkon od obou hlavních představitelek.
(zadáno: 8.2.2011)
Dobře zkombinovaná antická tragédie s moderní manželskou krizí. Je pěkně vidět, že některá témata jsou opravdu nadčasová. Herecky velmi dobře zahráno od obou představitelek, tedy jak Strykové tak Stavné.
(zadáno: 31.1.2011)
Vtipné a humorné. Skvělé dialogy a slovní hříčky. Samotná zápletka sice trochu předvídatelná, ale přesto dobře ztvárněná. Osobně si mě také získalo zasazení do slovenštiny, což myslím dodalo hře nový rozměr. A krom toho herecké výkony všech 3 představitelů v žádném případě nezklamaly.
(zadáno: 24.1.2011)
Tak tato hra se mi opravdu líbila. Jednoduchá, ale dobře fungující scéna. Též zpracování je povedené a hra se svoji atmosférou vyrovná i známému filmovému zpracování. K tomu všemu pak skvěle hrající dvojice Rybová-Čermák (charakterově výstižně obsazené, funguje jim to spolu na jedničku), přičemž Linda Rybová byla opravdu znamenitá. Celkově tato inscenace stojí rozhodně za vidění.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 6.1.2011)
Rozhodně netradiční a jiné, ale pro mě ne špatné. Tedy kdybych musel srovnávat, tak "klasické" pojetí co jsem viděl ve Vinohradském divadle s Danielou Kolářovou se mi líbilo o něco více. Nicméně i toto představení má své silné stránky. Audiovizuální dojem je opravdu působivý. Několikrát mě kombinace hudby a obrazů na scéně vtáhla silně do hry. Uznávám, že z Čapka jako takového to tolik nemá, ale i přesto to u mě fungovalo. K tomu všemu výborná Soňa Červená. Krom ní bych vyzdvihl ještě Pavlu Beretovou a Jan Bidlase.
(zadáno: 15.12.2010)
Krátká, ale dosti silná hra. Dobře napsané, napětí se stupňuje a atmosféra ke konci slušně graduje. Celkově konec velmi slušný a docela i překvapující. K tomu skvělý výkon pana Štěpničky, ale ani Jana Pidrmanová nebyla vůbec špatná. Ano občas byla trochu více hysterická než bylo zdrávo, nicméně k té její postavě a tomu čim si prošla to vcelku sedělo, takže mě to ani moc nevadilo, ba skoro naopak. Odcházel jsem rozhodně spokojen.
(zadáno: 10.12.2010)
Vtipná komedie, která mě rozhodně dobře pobavila. Není to jen nějaká laciná fraška s bezduchým humorem, ale hra která nutí zároveň i k zamyšlení. K tomu velmi dobré výkony obou hlavních představitelek, obzvláště Sandry Pogodový.
(zadáno: 3.12.2010)
(zadáno: 2.12.2010)
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
(zadáno: 25.11.2010)
Povedená hra, u které jsem se dobře bavil.
Jednoduchá, ale dobře postavená scéna. Trefně zvolená hudba, která to velmi dobře doplňuje. Herecké výkony také velmi slušné. Hlavně bych vyzdvihl hlavního představitele Petra Mikesku a potom určitě i Janu Kovalčíkovou. Inscenanace má slušné tempo a nijak nenudí. Jen závěr byl u mě trochu slabší v porovnání s předchozím dějem. A myslím, že by neuškodila o něco kratší délka. Přesto stojí rozhodně za vidění. [viděno v DPP]