Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (830)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 21.2.2011)
Určitě povedená hra, ve které se mi líbilo celkové zpracování a spousta dobře napsaných dialogů. Zasazení hry do televizního studia a vyprávění hrůz zajateckého táboru v rámci životního příběhu dvou žen, jež právě válka spojila dohromady. To vše odlehčené lehkým inteligentním humorem, který nijak nezesměšňuje prožité utrpení.
A k tomu rozhodně výborný herecký výkon od obou hlavních představitelek.
(zadáno: 8.2.2011)
Dobře zkombinovaná antická tragédie s moderní manželskou krizí. Je pěkně vidět, že některá témata jsou opravdu nadčasová. Herecky velmi dobře zahráno od obou představitelek, tedy jak Strykové tak Stavné.
(zadáno: 31.1.2011)
Vtipné a humorné. Skvělé dialogy a slovní hříčky. Samotná zápletka sice trochu předvídatelná, ale přesto dobře ztvárněná. Osobně si mě také získalo zasazení do slovenštiny, což myslím dodalo hře nový rozměr. A krom toho herecké výkony všech 3 představitelů v žádném případě nezklamaly.
(zadáno: 24.1.2011)
Tak tato hra se mi opravdu líbila. Jednoduchá, ale dobře fungující scéna. Též zpracování je povedené a hra se svoji atmosférou vyrovná i známému filmovému zpracování. K tomu všemu pak skvěle hrající dvojice Rybová-Čermák (charakterově výstižně obsazené, funguje jim to spolu na jedničku), přičemž Linda Rybová byla opravdu znamenitá. Celkově tato inscenace stojí rozhodně za vidění.
(zadáno: 18.1.2011)
Povedená hra u které jsem se slušně pobavil, ale bohužel u které mi chyběl nějaký silnější moment, který by mě více strhl do hry a zanechal hlubší dojem. Děj hry si v poklidu plyne, hádky Táborského s Hanušem jsou ze začátku zajímavé, ale posléze již trochu monotónní a trochu chaotické. Nicméně jako velké plus hodnotím všechny písně, které mě představení příjemně oživily. Z hereckých výkonů hodnotím kladně pana Matějku, Turka a Vondráčka s Tesařem. Škoda, že Helena Dvořáková dostala jen trochu prostoru až na samotném konci.
(zadáno: 6.1.2011)
Rozhodně netradiční a jiné, ale pro mě ne špatné. Tedy kdybych musel srovnávat, tak "klasické" pojetí co jsem viděl ve Vinohradském divadle s Danielou Kolářovou se mi líbilo o něco více. Nicméně i toto představení má své silné stránky. Audiovizuální dojem je opravdu působivý. Několikrát mě kombinace hudby a obrazů na scéně vtáhla silně do hry. Uznávám, že z Čapka jako takového to tolik nemá, ale i přesto to u mě fungovalo. K tomu všemu výborná Soňa Červená. Krom ní bych vyzdvihl ještě Pavlu Beretovou a Jan Bidlase.
(zadáno: 15.12.2010)
Krátká, ale dosti silná hra. Dobře napsané, napětí se stupňuje a atmosféra ke konci slušně graduje. Celkově konec velmi slušný a docela i překvapující. K tomu skvělý výkon pana Štěpničky, ale ani Jana Pidrmanová nebyla vůbec špatná. Ano občas byla trochu více hysterická než bylo zdrávo, nicméně k té její postavě a tomu čim si prošla to vcelku sedělo, takže mě to ani moc nevadilo, ba skoro naopak. Odcházel jsem rozhodně spokojen.
(zadáno: 10.12.2010)
Vtipná komedie, která mě rozhodně dobře pobavila. Není to jen nějaká laciná fraška s bezduchým humorem, ale hra která nutí zároveň i k zamyšlení. K tomu velmi dobré výkony obou hlavních představitelek, obzvláště Sandry Pogodový.
(zadáno: 3.12.2010)
(zadáno: 2.12.2010)
Viděno 1.12.2010. Ježíš - Střihavka, Jidáš - Toužimský, Marie - Basiková.
Dle mě rozhodně povedené představení. Střihavka zpíval výborně (tak jako on zahrady getsemanské zazpívá jen málokdo). Basiková též vynikající. Toužimský určitě dobrej, ale já už mám toho Jidáše asi až moc spojeného s Danem Bártou...:-/ Pilát Noid Bárta podal dobrý výkon, ale Korn jako Herodes je opravdu slabší. Scéna slušná, zvláště ukřižování mělo atmosféru. Celkově to nebylo dokonalé na 100 %, ale i tak stále velmi dobré!
(zadáno: 25.11.2010)
Povedená hra, u které jsem se dobře bavil.
Jednoduchá, ale dobře postavená scéna. Trefně zvolená hudba, která to velmi dobře doplňuje. Herecké výkony také velmi slušné. Hlavně bych vyzdvihl hlavního představitele Petra Mikesku a potom určitě i Janu Kovalčíkovou. Inscenanace má slušné tempo a nijak nenudí. Jen závěr byl u mě trochu slabší v porovnání s předchozím dějem. A myslím, že by neuškodila o něco kratší délka. Přesto stojí rozhodně za vidění. [viděno v DPP]
(zadáno: 16.11.2010)
Tato hra opravdu není jen tak pro někoho a kdo se na ní vypraví musí se připravit na trochu jiný zážitek než z klasického divadla.
Přesto v rámci dané myšlenky je tato hra zpracovaná velmi dobře. Herecké výkony všech představitelů jsou též prakticky bez chyby. Nemohu říci, že bych se "bavil" celou dobu, ale rozhodně jsem odcházel spokojený.
Co mi ale vadilo více byly reakce některých lidí z publika, kteří se smáli snad by při každé replice herců, případně měli nevhodné poznámky. Při takovéto hře to lze pochopit, přesto to nepotěší.
(zadáno: 3.11.2010)
Hra kvalitou dějě opravdu skoro odpovídá nějakému por... Ale člověk se u toho i tak vcelku slušně pobaví :). Po hudební a textové (libretové) části docela průměr. Nicméně výkony herců to zachraňují. Moc se mi líbil zpěv Jany Strykové, Lukáše Příkazkého a Michala Slaného. Takže celkově dle mě zajímavé představení, které stojí za vidění.
(zadáno: 22.10.2010)
Řekl bych, že tato role je psaná Langmajerovi přímo na tělo. Zahrál ji dle mého soudu opravdu výborně, těžko si tam představit někoho jiného. Z ostatních herců bych vyzvidhl ještě Teplého, Valentu a Issovou.
Hra samotná pro mě byla ze začátku slabší, měla vcelku pomalé tempo. Trochu zkrácení by první části neuškodilo (ale i tam je několik silných momentů). Nicméně druhá už mě strhla o dost více a vynesla celkové hodnocení tak vysoko.
(zadáno: 11.10.2010)
Od této hry jsem bohužel očekával více. Dle mého názoru by jí více prospělo omezit humor (někdy hodně laciný) a více se zaměřit na charaktery a vztahy mezi postavami. Nahoru to táhnou pouze Igor Chmela s Pavlem Liškou. Jen mě mrzelo, že skoro kdykoli Liška něco řekl tak se v publiku několik lidí zasmálo, ani to často moc k smíchu nebylo...nicméně neviním z toho Lišku, ale spíše publikum. Jinak ostatní herci veskrze průměr, nejhorší bohužel pro mě Leoš Noha (i když částečně za to může i jeho postava). Celkově tedy dost smíšené pocity.
(zadáno: 7.10.2010)
I přes název hry to vidím vcelku pozitivně :-)
Už samotná hra je myslím velmi dobrá a její ztvárnění zde ve Švandově divadle se povedlo. Dobře řešená scéna. Herecké výkony, které nezklamaly. Vyzdvihnul bych hlavně Kristýnu Frejovou a Jaroslavu Pokornou. A k tomu všemu výborná hudba, která moc pěkně dotváří atmosféru hry. Takže já určitě doporučuji.
(zadáno: 3.10.2010)
Neustále se opakující scéna rozhodně nijak nenudí. Spíše naopak, člověk je zvědav co přijde příště. S každou novou scénou více proniká do jednotlivých charakterů, jejich záměrů a motivů. Na závěr vše skvěle vygraduje prohozením si jednotlivých rolí, čimž to dostane zcela nový rozměr :). Bavil jsem se velmi dobře. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 16.9.2010)
Pro mě rozhodně povedená hra, která ukazuje na na to jak tenká může být hranice mezi hrou a realitou. A jaké břímě můžou představovat nevyřešené hříchy mládí. To vše dobře zkombinované s mojí oblíbenou hrou dračí doupě :).
Herecký výkony všech představitelů a hlavně Ivana Trojana jsou veskrze hodně dobré. Příběh hry, humor i napětí je dobře vyváženo a konečné vyústění také vcelku příjemně překvapí. Takže pro mě celkově spokojenost :-)
(zadáno: 11.8.2010)
Nenáročná, odpočinková hra u které jsem se dobře pobavil. Ale bohužel možná až trochu moc nenáročná. Některé dialogy a ztvárnění scén mi přišlo až moc jednoduché a někdy skoro hloupé (např. přistižení při krádeži...). Ale výkon pani Štěpánkové byl velmi dobrý a dost přesvědčivý. Naopak pani Adamovská mi do té své role moc nesedla a občas mi přišlo, že trochu přehrávala.
Celkově nijak neurazilo, ale ani příliš nenadchlo.
(zadáno: 16.7.2010)
Hra je to rozhodně zvláštní. Ze začátku divák pořádně nechápe o co tam vlastně jde, ale postupně se mu před očima skládá velmi zajímavý obraz, stejně jako u origami. První polovina vynikající, takový psychologický thriller s krimi zápletkou ve výborném tempu a napětí. Druhá pro mě bohužel o něco slabší. Hra zde zachází již více do absurdit, je těžší pochopit co se na jevišti vlastně děje. Krimi zápletka jde trochu ztranou a stává ze z toho spíše psychologické drama. Přesto stále velmi dobrá hra, určitě i díky výborným výkonům Pavla Batěka a Heleny Dvořákové. O něco hůře, ale stále velmi dobře zahrála též Vilma Cibulková.
Viděno na Letní scéně. Věřim, že zvláště ta druhá polovina by na komornější kamenné scéně Ungeltu vyzněla o něco lépe.
Strhující. Už dlouho mě žádné divadlo nechytlo tolik jako toto. Jednoduchá, ale velmi účinná scéna. Skvělé dialogy, vynikající herecké výkony (zvláště Dastlík, Vilšová a Melník). K tomu všemu moc dobře zvolená hudba. Opravdu silný zážitek.
Fajn muzikálové retro. Po hudební stránce velmi dobré. Všechny pěvecké výkony se mi opravdu líbily, obvzláště zpěv Petry Hřebíčkové a Marka Holého. Ale všechny ostatní holky též zpívaly na jedničku :)
Nicméně po dějové stránce spíše průměr. Vztahy mezi hlavními postavami jen lehce načrtnuty, druhá polovina pak více než chaotická. Závěrečené čtění dalších osudů hrdinů spíše pro pobavení, jelikož s k nim člověk mohl jen těžko vytvořit nějaký větší vztah...
Hra jako taková mě bohužel příliš neoslovila. Nicméně určitě oceňuji velmi dobrý výkon hlavní představitelky Jany Strykové. Z dalších herců bych ještě rád vyzdvihl Martina Pechláta. Ostatní pro mě spíše průměr.
Krom toho si pochvalu zaslouží i kulisy a dobře zvolená doprovodná hudba.
Celkově hodnotím spíše pozitivně. Byť hra nedosahuje takových kvalit jako jiné tituly v tomto divadle.
Druhá hra se mi líbila více. A to hlavně díky tomu, že mi v ní přišli lepší herečtí představitelé Pavel Tesař a Marie Turková. Samozřejmě ani Tomáš Turek a Magdalena Zimová nebyli v první hře špatní, ale některé jejich projevy mi přišly už moc hysterické. Případně jejich některá gesta až příliš silná...byť toto bylo nejspíš v popisu daných postav. Celkově ale obě aktovky velmi dobré situační komedie či frašky (jak kdo chce :)).
Osobně jsem se opravdu velmi dobře bavil :). Zvláště v první polovině, kdy se jim povedlo sehrát několik výborných scének spojených s leteckou tématikou. Jak hra s postupem děje sklouzává k čím dál větší absurditě, tak už jsem se přestával trosku chytat. Nicméně uderželo si to slušnou laťku po celou dobu a závěr ocení asi více dámy než pánové :)
Letecká kulisa a celkové ztvárnění letadla výborné.