Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.10.2012)
Ze začátku jsem byl trochu zaskočen, neb jsem dostal hlavně spoustu sprostých slov a podivný děj, který mi nedával velkého smyslu. Ale postupem času se příběh pěkně vykresluje a hra celkově dobře graduje. Sice bych osobně vypustil úplně poslední scénku a tu opileckou pasáž před ní lehce zkrátil, nicméně i tak je cca druhá polovina této hry opravdu dost povedená. Oceňuji také zajímavé a vtipné vsuvky z biologie a i ostatní vtipy jsou dobře umístěné, nejedná se jen o laciná klišé. Herecky dobře vyrovnané. Líbil se mi hlavně J. Nosek a J. Hofman.
(zadáno: 10.4.2016)
Velmi dobré hlavně po pohybové stránce. Zejména jednotlivé přechody mezi scénami, které mají i povedený hudební doprovod. Ale i postavení scény, práce s prostorem a vzájemná kooperace jednotlivých aktérů jsou zde provedeny opravdu moc pěkně. O něco horší je to bohužel s obsahem. O významu jednotlivých scén a motivů není větší pochyb, ale pouze popisují obecně známé problémy školního kolektivu, útlaky, šikanu či nepochopení jedince. Není tam větší přesah, nějaký silnější přínos v rámci dané inscenace jako takové. I přesto však nijak nenudí a dokáže zaujmout. 65%
(zadáno: 26.4.2016)
Vynikající show. Úžasná akrobacie spolu s povedenou pohybovou složkou. Není zde tedy nějaký větší přesah nebo spojující prvek (alespoň já jsem ho neobjevil), nicméně každá scéna je jedinečná a precizně sehraná. K tomu vtipný a originální rámec uvozující celé toto představení. 85%
(zadáno: 7.5.2018)
Hra o vztazích a životě, jak z pohledu dnešní generace, tak té předchozí. Je lepší mít ve dvaceti děti a ve čtyřiceti rozvod nebo být ve čtyřiceti sám a bezdětný? Máme svobodu, volnost, kariéru, cestování, emancipaci...ale jsme spokojenější? Nastoluje se zde spousta trefných a podnětných témat a též řada pěkných myšlenek. Nechybí dobré tempo, zajímavý vývoj i vtip a humor. Některé scény jsou sice složitější na pobrání a délka je tak trochu na hraně, přesto celkový dojem je rozhodně velmi pozitivní. A jako třešnička jeden geniální monolog v podání vynikající P. Štorkové. Rubín strikes back!
(zadáno: 19.3.2018)
Povedený komorní muzikál, ze kterého opravdu krásné sálá to nadšení, které muselo stát za jeho vznikem. Nemohu sice tvrdit, že mě to po hudební stránce nějak výrazně zasáhlo, ale přesto velmi oceňuji energické výkony všech tří aktérů i živý hudební doprovod. Zvláštní uznání si pak zaslouží T. Vaněk, který zde krásně ukazuje širokou paletu svého pěveckého záběru i znamenité střídání různých poloh. Od všech pak vychází hodně pozitivní energie, díky níž vás tento počin v každém případě dobře zasáhne.
(zadáno: 30.3.2015)
Nijak nepřekvapím a přidám se ke kolegům. Opravdu dobře napsaná hra. Silný, reálný příběh, s humornými prvky. V žádném případě nenudí a svým průběhem a vyústěním rozhodně zaujal. Výborná L. Krbová, ale i J. Batťek nijak nezklamal a prokázal svůj talent. Celkově počin, který stojí za pozornost. A troufám si tvrdit, že kdo se odhodlá k návštěvě tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 8.6.2015)
Mrzí mě to, ač jsem K. Střihavkovi přál vydařenou inscenaci, tak bohužel musím přiznat, že mě tato hra spíše zklamala. Z mého pohledu je to dosti slabé hlavně po textové a dějové stránce, zvláště vzhledem k celkové délce hry. První část má přes 90min a zase tolik se tam toho nestane. Druhá část je sice kratší, vážnější a též dojemnější. Ale přišlo mi to skoro až jako z nějakého špatného filmu. Průhledné, kýčovité a odtažité. Jako klad vidím hlavně několik podařených scén z první poloviny, doprovodnou hudbu, určité přiblížení atmosféry dané doby a herecké výkony J. Zadražila a J. Dolanského.
(zadáno: 20.3.2018)
Vcelku povedená a zajímavá sonda do světa vysokých pozic a nadnárodních korporací. Vtipnou formou s notnou dávkou nadsázky se zobrazuje trápení a těžké osudy propuštěných manažerů, jenž to řeší třeba pobytem na Maledivách nebo zakoupením nového Porsche, což je hezky úsměvné. Ale podařilo se zde správně zdůraznit, že ač často dáváme vinu primárně svému okolí, tak hlavní příčina může být spíše u nás, ať už ve vztahu k rodině, ženě, kolegům nebo sobě samému. Jen škoda, že inscenace má slabší místa, těžko se s někým ztotožníte, natož aby vám záleželo jak to celé vlastně dopadne.
(zadáno: 2.7.2013)
Není úplně lehké toto představení ohodnotit. Samotný výkon obou zpěvaček je vynikající a kdyby šlo jen o něj dal bych klidně i 90. Jejich společné duety patří k tomu nejlepšímu co toto představení nabízí. K tomu mě mile překvapila A. Langerová, jak velmi slušně zvládla i část hereckou. Z ostatních předvedl nejlepší výkon I. Orozovič, naopak M. Hein je v tomto srovnání výrazně horší (jak pěvecky, tak herecky). Celkově pokud máte aspoň trochu rádi výše uvedené zpěvačky, tak zklamáni určitě nebudete. V opačném případě nemáte důvod proč na toto představení chodit.
(zadáno: 6.2.2012)
Musím přiznat, že tato hra mi opravdu hodně sedla. Velmi dobré herecké výkony všech zúčastněných a především výborné zpracování dané tématiky lidské touhy. Povedená scéna a doplňující hudba jen umocnily výsledný pozitivní dojem.
(zadáno: 9.11.2011)
Tak především opravdu výborná Lucie Žáčková v hlavní roli této inscenace. Ale kromě ní bych rád vyzdvihl i výkony Jana Hájka a Mariky Procházkové, které též hrají velmi dobře. Celkově velmi dobrá inscenace, jak napsaná, tak zpracovaná, neboť i přes dosti velkou délku udržela moji pozornost po celou dobu a po pravdě vůbec mi to tak dlouhé nepřišlo. Každopádně divadelní zážitek! 84%
(zadáno: 1.11.2019)
Výborně napsáno! T. Dianiška opět dokazuje, že opravdu umí. Silný příběh, jenž stojí za to vidět a je jen dobře, že se takto přenesl na divadelní prkna a dostane se tak více do podvědomí širší veřejnosti. Musím přiznat, že až do shlédnutí této hry jsem neměl ponětí, že se něco takového stalo a jsem rád za tuto osvětu. Po divadelní stránce vše funguje jak má, dramatické momenty jsou vyváženě a vkusně odlehčeny, atmosféru dokresluje dobře zvolená dobová hudba a herecké výkony jsou rozhodně přesvědčivé. Za vyzdvižení stojí jistě J. Burýšek a též P. Gajdošíková. Jednoduše po všech stránkách prostě dobrá práce. 85%
(zadáno: 17.11.2015)
Opravdu výborný J. Gottwald, jehož místy až strhující podání dokáže rozhodně zaujmout. Obsahem je chmurný, syrový příběh, který též nijak nenudí a moji pozornost náležitě upoutal. Takže celkově dosti pozitivní dojmy. Snad jen druhá část: desetiminutový hudební nářez, který jsem si i docela užil, ale z hlediska samotné inscenace s nulovým dopadem. Kdybych tušil, že pak přijde už "jen" tohle, tak bych na to 15min nečekal a odešel rovnou po první části.
(zadáno: 19.4.2017)
Hořkosladký příběh, který rozhodně dokáže zasáhnout. Spousta vtipných, dojemných, ale i též mrazivých situací. Svižně to plyne, nenudí a popisované osudy dobře zaujmou. Na několika místech bohužel nelze náležitě docenit jistě trefné narážky na anglické prostředí, historii a zvyky. A občas bych si dokázal představit výraznější práci s hudebním doprovodem. Ale i současné hudební aranžmá dobře dokresluje navozenou atmosféru. V neposlední řadě velmi příjemný herecký výkon obou aktérek. Celkově další z vydařených počinů na Komorní Fidlovačce. 75%
(zadáno: 11.2.2019)
Veskrze příjemné a milé představení. Krásné písně P. Skoumala s neméně povedenými texty J. Vodňanského potěší již sami o sobě. Vedle toho pak velmi trefně napsané texty K. Čapka dokáží navodit tu správnou atmosféru Anglie na počátku 20. století. Přičemž je na nich i hezky vidět, že některé věci se v Anglii prostě nemění a zvláště jeden Čapkův text působil velice aktuálně vztažen k dnešními Brexitu a to je psaný před 90 lety. V tomto směru tedy ještě jeden rozměr navíc. Primárně ale hlavně úsměvné a velice gentlemanské vyprávění.
(zadáno: 5.12.2011)
V první řadě dobře napsaná hra, která obsahuje jak humorné tak vážné pasáže a věřím, že dokáže leckoho dojmout. V druhé řadě dobře zvolená forma tří prolínajících se monologů, každý jakoby z jiného světa, ale přesto mající hodně společného. A v neposlední řadě výborné herecké výkony všech tří "holek". Každá zvládla svoji, rozhodně ne lehkou, roli na jedničku a dohromady tvoří opravdu výborný celek na který se moc pěkně kouká. Nelze jinak než doporučit.
(zadáno: 27.4.2012)
Tak i já se v hodnocení přidám k většině redakce, neb tato inscenace je prostě povedená :). Propojení známého příběhu o třech mušketýrech s dětskými sny a hraním si na hrdiny (kdo z nás něco podobného v dětství neměl?), k tomu výborná scéna pavlačového domu, chytlavá a vhodně použitá hudba Beatles, která o to více navozuje konec 60. let. To vše tvoří znamenitou atmosféru. K tomu velmi dobrý výkon M. Němce v hlavní roli, ale i ostatních mušketýrů J. Vondráčka, M. Hanuše a P. Tesaře. Není to bez chyb, ale určitě stojí za vidění.
(zadáno: 19.9.2016)
Rovnou přiznávám, že zvolený způsob zpracování, tedy forma určité grotesky, u mě nepadl zrovna na úrodnou půdu. Chápu zvýraznění tragikomičnosti jednotlivých postav a jejich činů, nicméně nemohu říct, že by mě to strhlo k většímu zaujetí pro tuto hru. Naopak v některých místech, zvláště v první části, jsem měl spíše problém s udržením pozornosti. Na druhou stranu ale oceňuji záměr přijít s něčím novým a neotřelým. Také se mi líbila zvolená scéna, veškeré kostýmy i hudební doprovod. A rozhodně pochvala za herecké výkony pro ústřední trojici, tedy T. Vilišovou, J. Strykovou a V. Lazorčákovou.
(zadáno: 2.11.2011)
Bohužel hra ve mě nezanechala nějaký silnější dojem. Hlavní první polovinu hodnotím jako slabší. V druhé, hlavně na jejím začátku, to již bylo o něco lepší. Ale přesto dost scén mi přišlo bez náboje, atmosféry, nevyvolalo žádné emoce...Nicméně i tak musím ocenit velmi dobrý výkon všech tří sester a obzvláště Magdaleny Zimové a pak také Jana Vondráčka. Hlavně díky nim je ve hře několik zajímavých míst, která zaujmou.
(zadáno: 30.6.2017)
Další velmi vydařený počin z dílny Calembour. Tři kousky, každý specifický svým pojetím, zvoleným žánrem i tématem. Přesto všechny kvalitní se skvělými texty, slovními hříčkami a libozvučnými písněmi. Pobaví, zaujme a potěší. Výborná K. Farag a vedle ní také L. Polišenská. Holky zde jasně vedou, byť pánové samozřejmě nezůstávají příliš pozadu. Mile rád doporučuji všem ke zhlédnutí.
(zadáno: 10.12.2012)
S trochou nadsázky pouze pěkná forma bez obsahu. Hra má dobrou scénu i kostýmy. Vystupuje plejáda postav, antických hrdinů, jejichž osudy ale dobře známe a k nimž se těžko tvoří nějaké silnější pouto. Dialogy u většiny scén jsou dle mého názoru slabé a často jsem si připadal, že sleduji jen zajímavý výjev z trojské války, který mi ale nic jiného nepřináší. Příběh Troila a Kressidy je až příliš vtažen do pozadí. Větší náboj a více emocí přichází až v závěru, kdy je Kressida odvedena z Tróje. Následná pasáž je dle mého názoru nejvydařenější, nicméně celkový spíše slabší dojem již nevylepšila.
(zadáno: 10.1.2012)
I přes jisté slabší stránky se jedná o další povedený kus v Činoherním klubu. Především díky opravdu velmi dobré V. Žilkové, která by si myslím zasloužila více takovýchto silných rolí. Krom ní také mile překvapila malá holčička (jméno alternace bohužel nevím) a kočičí žena L. Skopalová. Potěšil též menší výstup pana Zindulky :). Hra není špatná, ale i přes silný závěr nezanechala tak hluboký dojem. Možná by neuškodilo trochu seškrtat a jet bez přestávky, aby vše více gradovalo.