Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.3.2016)
Bohužel, jen těžko se mi hledají nějaká pozitiva o této hře. Je určitě možné, že jsem jen špatně pochopil autorův způsob myšlení, ale nemůžu si pomoci, přijde mi to opravdu špatné. Od jednotlivých postav, jejich skutků, jednání a motivů, přes dějovou linii po způsob samotného vyprávění. Spousta zdlouhavých míst a zbytečných dialogů. Často jsem si jen kladl otázku: "Proboha proč?". Situaci občas zachraňují dobře hrající P. Kikinčuk, Z. Stavná a V. Šanda. Ano, vidím v tom jistou problematiku partnerských vztahů, odcizení a hrozbu samoty. Ale jako divadelní hra to prostě nefunguje.
(zadáno: 12.8.2014)
Artur rozhodně nezklamal. Jednoduchý příběh, který poučným a vtipným způsobem upozorňuje dnešní konzumní společnost, že snaha o dokonalost je k ničemu. Každý má své dobré a špatné stránky a je třeba je přijímat celkově i se všemi těmi drobnými neřestmi, které k tomu přeci patří. K tomu nechybí špetka toho laciného humoru a také nezbytné mravní poselství v závěru hry. Co víc si přát, že? Prostě svým způsobem krásně strávený letní večer na Harfě. Za rok si mile rád zase zopakuji. Za mě pěkných 33%.
(zadáno: 29.10.2012)
Velmi dobré zvláště po hudební a pohybové stránce. Líbilo se mi propojení ústředního motivu mladistvé lásky s projevem primárních pudů a jakési zvířecí divokosti. K tomu se podařilo zcela přirozeně připojit slovanské písně a tance. To celé fungovalo překvapivě dobře, pěkně se na to koukalo a ještě lépe poslouchalo.
(zadáno: 18.2.2013)
Z mého pohledu velmi dobře udělaná sonda do ženského světa. Opravdu výtečný text a skvělé herecké výkony P. Beretové a B. Polákové. K tomu jim zdatně sekundovali mužští kolegové. Byť přiznávám, že úplně vše jsem asi nepochopil a některé narážky mi unikly, tak přesto jsem se výtečně bavil po celou dobu. Vyjádřeno číslem 75% a pokud jste žena přičtěte si minimálně 10%.
(zadáno: 19.1.2019)
Po všech stránkách dobře zpracovaný světový muzikál. Vydařený překlad H. Novákové, krásná scéna i kostýmy od D. Bensona a skvělý živý orchestr hned vedle jeviště. Dobře sehraný herecký soubor, kde prakticky není slabého článku a všichni společně se podílí na vytváření té správné atmosféry, jež vás naprosto vtáhne do tohoto ďábelského příběhu. Vynikající výkon předvedla hlavně S. Topinková-Fořtová, ale nijak nezklamal ani správně charismatický J. Hruškoci. Z ostatních pak příjemně překvapili P. Režný, K. Falcová a P. Klimenda. Celkově opravdu moc povedený počin. 85%
(zadáno: 2.5.2012)
Některé fragmenty mi přišly slabší, jiné naopak výborné. Ale celkově to do sebe zapadalo dobře a ve výsledku je z toho pak solidní nadprůměr. Upoutalo i zpracování, kdy se prolínalo několik dějových linií v jednu chvíli. Místy vtipné, jinde nutí k zamyšlení a určité sebereflexi. Herecky skvělý tandem L. Žáčková a V. Kratina. Ale neztratil se ani M. Dadák či J. Hájek.
(zadáno: 2.3.2017)
Nápadité a originální zpracování. Velmi dobrá práce se světly a zvukem, díky čemuž se podařilo v patřičných scénách navodit tu správnou atmosféru. Též moc pěkně udělaná celá závěrečná pasáž. Samotný příběh má z mého pohledu jisté rezervy, nicméně jako celek to funguje veskrze dobře. A hlavně je zde jasné a srozumitelné poselství pro všechny: Na renovace je třeba najít ty správné lidi! Tak neváhejte a jděte se o tom přesvědčit do vily na Štvanici. 75%
(zadáno: 19.12.2017)
Úsměvné a hravé. Výborné hlavně po hudební stránce, jednotlivé písně jsou dobře zvolené a i pěkně zazpívané. Povedly se u nich české texty a také doplňující foto projekce. Samotný příběh je sice rozkouskovaný do menších epizodních scének a není nijak složitý, nicméně dokáže zaujmout, pobaví svým specifickým humorem a díky tomu bez problémů udrží pozornost. Samotní herci si to evidentně užívají a prakticky všechny výkony stojí za pochvalu. Přesto rád vyzdvihnu skvělou E. Hacurovou, Č. Koliáše, M. Poulovou a P. Tesaře. Další správně využitý potenciál zdejšího souboru. 75%
(zadáno: 12.6.2017)
Vtipné a zábavné, až z toho místy docela mrazí. Z mého pohledu určitě dobře napsáno, neb i více než po 100 letech má tato hra stále co říci a obsahuje spoustu trefných narážek i na dnešní dobu. Krásně se ukazuje, že lidstvo se zase tolik nemění. Nicméně hra také velmi slušně pobaví. Chytrý a často až groteskní humor zde rozhodně funguje. Není příliš slabších míst, na čemž má jistě zásluhu i skvělé obsazení. V první řadě opravdu výtečný P. Nárožný, jenž spoustu scén vyloženě táhne. Vedle něj však zaujmou také O. Vetchý, L. Žáčková, S. Zindulka nebo J. Dulava. Celkově povedená inscenace. 75%
(zadáno: 27.5.2019)
Příjemná a milá inscenace, které by ovšem k silnějšímu prožitku prospěla větší dramatičnost. Zároveň i po dějové stránce mi to místy přišlo trochu nedotažené nebo tlačené až příliš na sílu proti vykresleným charakterům. Samotné postavy se však povedlo znázornit velmi dobře a věrohodně, což je to hlavní co upoutá a zaujme divákovu pozornost. Velký podíl na tom mají oba aktéři, jak M. Táborský tak i P. Nesvačilová, předvedli oba moc pěkné výkony a i díky nim své poselství o nutnosti udělat krok ke změně, byť třeba i s rizikem určité bolesti, tato hra nepochybně předala. Celkově tedy nenudí, neurazí a k tomu potěší. 65%
(zadáno: 16.2.2015)
Hlavní předností této inscenace je opravdu výborný text a s tím související i geniální český překlad E. Žantovské, který má hlavní zásluhu na úspěchu této hry. Když se k tomu přičte i velmi dobrá herecká práce všech 3 protagonistů, jednoduchá scéna s pěkně využitým otočným jevištěm a příjemná doprovodná hudba, tak je výsledkem představení, které mile rád doporučuji komukoli k navštívení. Stojí to za to.
(zadáno: 22.10.2013)
Musím přiznat, že málokteré divadlo mě do sebe vtáhlo tak silně jako tato inscenace. Velmi zajímavý příběh, který chytne nejen svým obsahem, ale i formou vyprávění. Všichni tři herci odvedli velmi dobrý výkon, přičemž každý z nich vedl nezávisle na druhých svůj monolog, jehož délka a složitost textu jejich výkon jen umocňuje. Svým stylem mi to trochu připomínalo díla Neila Gaimana, mého oblíbeného spisovatele. Každopádně velmi působivou dějovou stránku ještě vylepšovala originální doprovodná projekce a též hudba. Celkově jistě dílo hodné doporučení.
(zadáno: 7.10.2012)
Ze začátku jsem byl trochu zaskočen, neb jsem dostal hlavně spoustu sprostých slov a podivný děj, který mi nedával velkého smyslu. Ale postupem času se příběh pěkně vykresluje a hra celkově dobře graduje. Sice bych osobně vypustil úplně poslední scénku a tu opileckou pasáž před ní lehce zkrátil, nicméně i tak je cca druhá polovina této hry opravdu dost povedená. Oceňuji také zajímavé a vtipné vsuvky z biologie a i ostatní vtipy jsou dobře umístěné, nejedná se jen o laciná klišé. Herecky dobře vyrovnané. Líbil se mi hlavně J. Nosek a J. Hofman.
(zadáno: 16.1.2022)
Devadesátky. Tohle období má prostě svoje nezapomenutelné kouzlo a čím více je tato doba vzdálené tím více nostalgicky působí. Každý kdo v nich vyrůstal, koukal každý týden na Eso a zažil fenomén této kapely, tak si musí tento divadelní počin opravdu užít. Celá inscenace je za mě dobře postavená, v průběhu se nijak nevyčerpá a krásně funguje od začátku až do konce. Mimo spousty trefných hlášek a připomínek dané doby se povedlo moc pěkně udělat i tanečně-pěvecké pasáže. Všichni aktéři se toho zhostili opravdu na jedničku. Svým způsobem je to krásná pocta dané době a jedné legendě jménem Lunetic.
(zadáno: 10.4.2016)
Velmi dobré hlavně po pohybové stránce. Zejména jednotlivé přechody mezi scénami, které mají i povedený hudební doprovod. Ale i postavení scény, práce s prostorem a vzájemná kooperace jednotlivých aktérů jsou zde provedeny opravdu moc pěkně. O něco horší je to bohužel s obsahem. O významu jednotlivých scén a motivů není větší pochyb, ale pouze popisují obecně známé problémy školního kolektivu, útlaky, šikanu či nepochopení jedince. Není tam větší přesah, nějaký silnější přínos v rámci dané inscenace jako takové. I přesto však nijak nenudí a dokáže zaujmout. 65%
(zadáno: 26.4.2016)
Vynikající show. Úžasná akrobacie spolu s povedenou pohybovou složkou. Není zde tedy nějaký větší přesah nebo spojující prvek (alespoň já jsem ho neobjevil), nicméně každá scéna je jedinečná a precizně sehraná. K tomu vtipný a originální rámec uvozující celé toto představení. 85%
(zadáno: 7.5.2018)
Hra o vztazích a životě, jak z pohledu dnešní generace, tak té předchozí. Je lepší mít ve dvaceti děti a ve čtyřiceti rozvod nebo být ve čtyřiceti sám a bezdětný? Máme svobodu, volnost, kariéru, cestování, emancipaci...ale jsme spokojenější? Nastoluje se zde spousta trefných a podnětných témat a též řada pěkných myšlenek. Nechybí dobré tempo, zajímavý vývoj i vtip a humor. Některé scény jsou sice složitější na pobrání a délka je tak trochu na hraně, přesto celkový dojem je rozhodně velmi pozitivní. A jako třešnička jeden geniální monolog v podání vynikající P. Štorkové. Rubín strikes back!
(zadáno: 19.3.2018)
Povedený komorní muzikál, ze kterého opravdu krásné sálá to nadšení, které muselo stát za jeho vznikem. Nemohu sice tvrdit, že mě to po hudební stránce nějak výrazně zasáhlo, ale přesto velmi oceňuji energické výkony všech tří aktérů i živý hudební doprovod. Zvláštní uznání si pak zaslouží T. Vaněk, který zde krásně ukazuje širokou paletu svého pěveckého záběru i znamenité střídání různých poloh. Od všech pak vychází hodně pozitivní energie, díky níž vás tento počin v každém případě dobře zasáhne.
(zadáno: 30.3.2015)
Nijak nepřekvapím a přidám se ke kolegům. Opravdu dobře napsaná hra. Silný, reálný příběh, s humornými prvky. V žádném případě nenudí a svým průběhem a vyústěním rozhodně zaujal. Výborná L. Krbová, ale i J. Batťek nijak nezklamal a prokázal svůj talent. Celkově počin, který stojí za pozornost. A troufám si tvrdit, že kdo se odhodlá k návštěvě tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 8.6.2015)
Mrzí mě to, ač jsem K. Střihavkovi přál vydařenou inscenaci, tak bohužel musím přiznat, že mě tato hra spíše zklamala. Z mého pohledu je to dosti slabé hlavně po textové a dějové stránce, zvláště vzhledem k celkové délce hry. První část má přes 90min a zase tolik se tam toho nestane. Druhá část je sice kratší, vážnější a též dojemnější. Ale přišlo mi to skoro až jako z nějakého špatného filmu. Průhledné, kýčovité a odtažité. Jako klad vidím hlavně několik podařených scén z první poloviny, doprovodnou hudbu, určité přiblížení atmosféry dané doby a herecké výkony J. Zadražila a J. Dolanského.
(zadáno: 20.3.2018)
Vcelku povedená a zajímavá sonda do světa vysokých pozic a nadnárodních korporací. Vtipnou formou s notnou dávkou nadsázky se zobrazuje trápení a těžké osudy propuštěných manažerů, jenž to řeší třeba pobytem na Maledivách nebo zakoupením nového Porsche, což je hezky úsměvné. Ale podařilo se zde správně zdůraznit, že ač často dáváme vinu primárně svému okolí, tak hlavní příčina může být spíše u nás, ať už ve vztahu k rodině, ženě, kolegům nebo sobě samému. Jen škoda, že inscenace má slabší místa, těžko se s někým ztotožníte, natož aby vám záleželo jak to celé vlastně dopadne.