Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.12.2010)
Krátká, ale dosti silná hra. Dobře napsané, napětí se stupňuje a atmosféra ke konci slušně graduje. Celkově konec velmi slušný a docela i překvapující. K tomu skvělý výkon pana Štěpničky, ale ani Jana Pidrmanová nebyla vůbec špatná. Ano občas byla trochu více hysterická než bylo zdrávo, nicméně k té její postavě a tomu čim si prošla to vcelku sedělo, takže mě to ani moc nevadilo, ba skoro naopak. Odcházel jsem rozhodně spokojen.
(zadáno: 5.4.2013)
Hra o ženách, ale určitě ne pouze pro ženy. Velmi dobrou formou poukazuje na fakt, že bohužel i v dnešní době existují ženy, které to nemají v životě vůbec lehké. Ale tímto nechci říci, že je to nějaké depresivní, ba právě naopak. V inscenaci se skvěle skloubí humor a vtip se smutkem a lítostí. To vše výborně pojaté jako tanečně-pohybové divadlo s opravdu zdařilou choreografií a hudebním doprovodem. K tomu též pochvala za dobré využití světel a stínů. Celkově hra rozhodně nenudí, je originální, zaujme a představitelky to hrají opravdu s nadšením. Nelze jinak než doporučit.
(zadáno: 28.6.2012)
Je pravda, že je to zvláštní mix činohry, opery a trochu toho muzikálu. Ale tak nějak se to strefilo na moji notu a musím přiznat, že zvláště první polovina se mi docela líbila. Bohužel druhá mi přišla slabší a hlavně pak závěr takový nevýrazný. Některé písně mi též úplně nezapadly do dějového konceptu a překvapivě R. Krajčovi bylo při zpěvu špatně rozumět. Jinak ale všichni herci u mě zahráli velmi dobře, vyzdvihl bych především Pavlu Baretovou a Miloslava Königa. Kvituji též scénu a kostýmy. Celkově 65%.
(zadáno: 22.11.2011)
Povedené herecké blues. Těžko se to popisuje a přiznávám, že ne vše jsem pobral a pochopil, ale celková atmosféra hry mě upoutala. Řekl bych že emoce bluesové hudby se podařilo zachytit velmi dobře či alespoň já jsem si je tam našel. Chce to vidět a udělat si nejlépe vlastní názor, ale za sebe doporučuji.
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 18.3.2014)
Tady jsme se asi nějak minuli. Dle mě to mohlo mít poloviční délku, bez přestávky a bylo by to daleko údernější a smysluplnější. Spousta scén mi zde přijde pouze pro sebe sama a některé jsou zbytečně natahované. Hra sice dobře nastínila pocity zmaru, ztráty chuti k dalšímu životu či snaze o něco lepšího. A když už přijde světlý okamžik a naděje, tak systém nezklame a vše opět vrátí do zajetých kolejí.
Ano, jsou zde jistě zajímavé scény, po herecké stránce nemám výtky, ale jako celek u mě bohužel převažuje spíše nepochopení a nuda.
(zadáno: 17.7.2021)
Rozhodně povedené. V první řadě příjemně podmanivá hudba a zdařilá choreografie. Společně vytvářejí správně magickou atmosféru. Výtečný D. Prachař, jenž opravdu jasně táhne celou inscenaci. Vedle něj ale též skvělý C. Kassai a E. Křenková, která to celé moc pěkně oživuje. Komické duo J. Poláček - M. Daniel ani nijak nevadilo, ba naopak, občas i docela dobře pobavilo. Ve výsledku další letní shakespear co neurazí a spíše přinese příjemný večer. 75%
(zadáno: 2.3.2015)
Po vizuální stránce se mi toto představení opravdu líbilo. Moc pěkná scéna a kostýmy. I zapojení chóru hodnotím kladně. Ale samotná dramaturgická úprava a režijní pojetí celkový dojem přeci jen kazilo. Jednotlivé postavy jsou až příliš černobílé, skoro celou hru setrvají v jedné poloze, aniž bys se někam posunuly. I děj pak díky tomu působí trochu kýčovitě, se spoustou laciných klišé. Ale herci se snaží a je to znát. Velmi dobrý výkon předvedli hlavně S. Černodrinská a A. Nesvadbová. Hlavně díky nim je můj celkový dojem spíše pozitivní. 65%
(zadáno: 24.2.2015)
Musím přiznat, že jiné zpracování této slavné hry jsem bohužel dosud neviděl, takže nemohu s ničím srovnat. Ale i tak se z mého pohledu tato inscenace opravdu vydařila. Velmi dobrý spád, tempo a napětí, zvláště v první polovině. Podařilo se zaujmout pozornost a vtáhnout do děje, nebylo hluchých míst a nijak jsem se nenudil. Hodně povedený též samotný závěr hry. Po herecké stránce velká pochvala pro všechny aktéry, zejména pak pro M. Fingera, I. Uhlířovou a J. Hájka.
(zadáno: 25.10.2012)
Výborný, i když lehce psychadelický, úlet. Kombinace "Stounů" a medvídka Pů pro mě neměla chybu. Její ztvárnění považuji za velmi dobré. A to jak vykreslení pohádkových postav, dialogy, kostýmy i doprovodonu hudbu. To vše, spolu se skvělými hudebními čísly, vytvořilo atmosféru, které mě vyloženě nadchla. Herecké výkony též nezklamou. Vyzdvihl bych hlavně J. Plesla, V. Neužila a H. Čermáka. Řekl bych, že pokud se vám povede naladit se zde na tu správnou vlnu, tak nebudete zklamáni.
(zadáno: 11.7.2018)
Příjemná nenáročná komedie, která dostojí tomu co se od ní očekává. Samotná hra je dobře napsaná a dává příležitost pro řadu vtipných momentů. Nakonec to ani nebylo tak "crazy" jak jsem se obával a většina situací pobaví i bez zbytečného eskalování trapností či jiného zesměšňování. Zdejší zpracování ničím neurazilo a hra utekla bez větších hluchých míst. Vynikající R. Štabrňák je hlavním tahounem, jenž zastíní i jinak též velmi dobrého F. Blažka. Z ostatních zaujali ještě L. Pernetová a M. Slaný. Určité rezervy bych viděl u L. Krále či J. Ployhara z jejichž rolí se dalo vytěžit myslím i více.
(zadáno: 16.10.2014)
Trochu pomalejší rozjezd, ale s postupem času hra nabírá na intenzitě a dramatičnosti. Hlavním kladem je audio-vizuální stránka, která společně s jakousi staročeskou jazykovou a řečnickou formou vytváří velmi dobrou atmosféru, z níž místy až trochu mrazí. Podařilo se také dobře vystihnout onen střet dvou světů, z jedné strany těch co si prošli válkou a z druhé těch co na ně (ne)čekali doma. V tomto směru je to opravdu výborné. Ale najde se i několik slabších momentů či scén, které tolik nezaujmou a u nichž pozornost trochu opadává. Jako celek však jistě zaujme. 66%
(zadáno: 2.12.2012)
Věřím, že u této inscenace se většina diváků bude dobře bavit. Já nebyl žádnou výjimkou, užil jsem si to náramně. Výborné texty, dialogy, spousta vtipných situací a narážek na různorodá aktuální témata. Herecké výkony znamenité, zmínit bych mohl snad všechna jména. Velmi dobrý kolektivní výkon. Přesto všechno však musím přiznat, že ve hře bylo několik míst, které mi přišli slabší. Buď zbytečně moc natahované nebo použitý humor hozený na můj vkus až příliš do absurda. Ale převládá jednoznačně spokojenost a pozitivní dojem. Celkově povedený počin co stojí za vidění.
(zadáno: 31.10.2016)
Dobře napsané i zpracované. Moc pěkně udělané střídání dvou časových rovin, které je svižné, funkční a udržuje celou hru ve správném tempu, takže ani na chvíli nijak nenudí. Dějem se prolíná několikero závažných témat, od předsudků, přes sektářství až po násilné zneužití, ale vše je podáno správnou satirickou, vtipnou formou, jež ale nijak nezlehčuje jejich význam a dopad. K tomu musím přidat povedené herecké výkony, hlavně velmi dobrý J. Böhm a vedle něj také P. Halíček a I. Machalová. Za mě inscenace co stojí rozhodně za pozornost.
(zadáno: 17.4.2012)
Nemyslím si, že to bylo vyloženě špatné. Nicméně nelze se zbavit dojmu, že to mohlo být daleko lepší. Hra měla určitě své světlé momenty (povedené dialogy, vtipné narážky), zvláště v závěru první poloviny. Ale možnosti politické satiry zde jsou určitě větší.
Dojem nevylepší ani příliš statická scéna či lehké problémy s oponou (snad pouze výjimka v mém představení). Herci se snaží a V. Preiss nehraje špatně, přesto i on myslím mohl svou postavu uchopit o něco lépe. Celkově představení s velkými rezervami.
(zadáno: 7.3.2011)
Jedním slovem slabé. Hra nemá potřebný náboj a napětí, aby mě více vtáhla do děje. Spousta scén a zápletek je dost předvídatelná a i díky tomu mi nakonec bylo vcelku jedno jak to vlastně dopadne...Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale slabý scénář a zpracování to nezachrání. Je tam několik vtipných momentů to ano a víceméně celý závěr první poloviny se mi líbil. Zbytek bohužel pro mě vyzněl dost do prázdna.
(zadáno: 5.11.2021)
Veskrze zdařilé provedení tohoto, myslím již klasického, muzikálu, jenž trefně ukazuje snad až příliš krutý střet s realitou po životě ve snovém kabaretu. Výborná živá kapela je zde velké plus a díky ní si o to více užijete všechny ty povedené jazzové melodie. K nim opravdu skvěle zpívá R. Havelková, jejíž výstupy rozhodně dokáží zasáhnout. Z ostatních bych ještě rád vyzdvihl především dvojici H. Seidlová a D. Sitek, jenž přináší moc pěkný protipól místy, pro mě až trochu příliš, výrazného kabaretu.
(zadáno: 25.4.2016)
Velice příjemný kabaret. Všechny písně byly krásně odzpívané a doplněné vydařenými mini-scénkami. Ty možná mohly být místy trochu rozvinutější a o něco více tak rozšířit někdy až příliš upozaděnou činoherní složku. Nicméně i tak se na to dobře koukalo a ještě lépe poslouchalo. Celkově nebylo nijak těžké naladit se na dobře znějící notu tohoto představení a se vším všudy si to náležitě užít. 75%
(zadáno: 7.3.2018)
Rozporuplná hra. Na jednu stranu je zde moc pěkně znázorněný ten cílený kontrast v jakém stylu a klidu všechny dámy sedí a pijí svůj odpolední čaj a přitom vedou ony zvláštní, dosti zneklidňující, občas i apokalyptické, řeči. Na stranu druhou celá forma a způsob zpracování není příliš šťastná a je velice náročné a složité se na hru více soustředit nebo se v ní pokusit alespoň trochu orientovat. To v kombinaci s pomalejším tempem vede k lehce uspávacímu působení celé inscenace. A je to opravdu škoda, neb předváděné herecké výkony jsou určitě velmi dobré. 55%
(zadáno: 8.10.2012)
Těžko říct, co si běžný divák z této hry odnese. Za sebe musím říct, že je to hlavně povedená scéna, světla a hudba. Zvláště "čínské" pasáže na mě dost zapůsobily. Dále velmi dobrý herecký projev pana M. Mejzlíka a jemu dobře sekundující N. Řehořová a I. Chmela. Ale bohužel většinu obrazů a scén jsem příliš nepobral. Je pravda, že Ezra Pounda, jeho život a dílo, jsem před touto hrou vůbec neznal. Což je asi hlavní problém, neb jako znalý divák bych jistě více ocenil zobrazované myšlenky a texty. Takto mě to bohužel spíše minulo.
(zadáno: 11.9.2017)
Krásná pocta Karlu Čapkovi, jeho činům a myšlenkám, jenž zastával. K tomu se povedlo moc pěkně vykreslit obraz předválečných let a atmosféru, která tady musela tehdy panovat. Není nikdy na škodu si toto připomenout. Povedlo se dobře zakomponovat i několik trefných odkazů na dnešní dobu a i díky tomu přináší hra silný zážitek. Nemálo k tomu také přispěl naprosto výtečný J. Hána, který ztvárnil Karla Čapka opravdu výstižně a dokáže udržet divákovu pozornost od začátku do konce. Jako celek na mě hra zanechala rozhodně nemalý dojem. Mohu tedy jen doporučit. 85%
(zadáno: 9.11.2019)
Velké překvapení se nekonalo. Samotný příběh mě až tolik nezaujal a vcelku věřím, že to strhne hlavně toho kdo na čaroději ze země Oz vyrůstal. Hudebně to též nepovažuji za nějak geniální. U žádné písně nebo motivu jsem si neříkal, že bych si ho někdy jen tak pustil. Co se ale povedlo jsou určitě kostýmy. Samotná scéna však, jak je již hodně zmiňováno, také nenadchne. I company a hromadné choreografie u mě zůstaly bez většího povšimnutí. Nicméně důvodem proč to stojí za vidění jsou výborné pěvecké a herecké výkony obou hlavních představitelek. V mém případě na prvním místě N. Ďuricová a hned za ní čarodějka M. Pešková. 65%
(zadáno: 21.3.2018)
Pro mě osobně silná a dobře napsaná hra. Moc pěkně ukazuje jak snadno lze lidi přesvědčit o tom čemu chtějí sami věřit. Promyšlená manipulace prostřednictvím zneužití víry rozhodně byla, a svým způsobem stále je, velmi silná zbraň k ovládání davu. A i v tomto zpracování je to dobře ukázáno, hra nemá příliš hluchých míst, dokáže zaujmout pozornost prakticky po celou dobu. Snad jen v závěru by se mohlo dosáhnout větší katarze, ale i tak jde o velmi emotivní vyústění. Velká pochvala pro T. Pavelku, jenž spolehlivě táhne většinu scén. Z ostatních zaujali hlavně T. Terberová, I.Řezáč a I.Bareš. 75%