Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.12.2013)
Velmi dobrá absurdní groteska. Místy trochu náročnější jak textově tak na nějaké hlubší porozumění, takže věřím, že každému se toto zase tolik líbit nemusí. Ale já jsem se rozhodně nenudil. A nejen to, hra přináší mnohem více než jen pouhé pobavení. Nelze nepochválit výtečné herecké výkony, především pak M. Isteník, L. Zedníčková a J. Mázak. Zahráli opravdu skvěle. 77%
(zadáno: 19.2.2013)
Příjemná, nenáročná hra, která neurazí. Občas se zasmějete, celkově se určitě pobavíte a budete odcházet s tím, že jste viděli docela povedené divadlo. Bohužel předloha není z nejlepších a s daným textem lze asi jen těžko udělat něco výraznějšího či silnějšího. Pánové T. Töpfer a V. Preiss hrají dle mého soudu velmi dobře a společně jim to opravdu klape. Být tam místo nich někdo jiný, tak to mohlo dopadnout daleko hůře. Oba dva udrželi moji pozornost, nenudil jsem se a návštěvy rozhodně nelituji.
(zadáno: 29.1.2016)
Po všech stránkách příjemné, milé a místy až dojemné představení. Rozhlasový formát této hře sluší a zde se ho podařilo dobře uchopit a zpracovat. Zdařilé herecké výkony všech aktérů, zvláště pak K. Sedláčkové-Oltové a J. Wohanky, neb jejich mluvící předměty byly opravdu výborné. Celkově mohu jen doporučit. 75%
(zadáno: 29.8.2018)
Losers i nadále drží laťku svých vystoupení dosti vysoko. Další velmi povedený kus, ve kterém hraje hlavní prim velmi dobrá choreografie. Výtečná pohybová složka jenž se i zde skvěle sladila s podmanivě harmonickou hudbou. Vedle toho také pochvala za nápadité využití scény (vynikající tyče!) a její efektivní přestavbu v průběhu vystoupení. Pokud něco vytknout pak je to přeci jen trochu slabší závěr, kterému chyběl nějaký silnější moment jako vyvrcholení. Stále však krásná podívaná. 75%
(zadáno: 14.9.2016)
Jednoduché příběhy a zápletky jako z nějaké brakové literatury, v nich postavy vytažené do různých extrémních či absurdních rolí. Na první pohled nic přitažlivého, ale přesto to zde funguje velmi dobře. Naprosto výtečné dialogy, spousta skrytých i vyřčených životních mouder. Leckdo se v tom určitým způsobem najde. Celé je to odlehčeno zdejším příjemným humorem, takže hra rozhodně nezačne ani na chvíli nudit. A samotný závěr pak přidává jistou hloubku a nabízí několikero možných výkladů. To vše je navíc doplněno kvalitními hereckými výkony, zaujali hlavně M. Hádek, P. Šimčík a M. Issová.
(zadáno: 18.7.2012)
Opravdu povedená hra. Vyvážená jak po dramatické, tak komediální stránce, takže se divák dobře pobaví a zároveň to není nijak plytké a laciné. K tomu na závěr lehce zabrnká na melancholicko-dojemnou notu, takže možná i nějaká ta slza i ukápne. Vše dobře namixováno a velmi příjemně se to sleduje.
Po herecké stránce též žádné zklamání. Všichni představitelé co jsem měl - tedy Jana Stryková, Petr Štěpánek, Zlata Adamovská a Pavel Kikinčuk - zahráli rozhodně dobře a fungovalo to mezi nimi na jedničku. Celkově určitě spokojenost.
(zadáno: 3.11.2015)
V první řadě výtečná akrobacie a skvělá choreografie. Ale není to pouze o tom. Je to i hravé, poetické a humorné. Má to myšlenku a nápady, které zaujmou. Vše doplněno velmi dobře zvolenou doprovodnou hudbou. Samotné výkony všech aktérů jsou výborné, ale asi největší pocty patří malému chlapci K. Ungerovi. Opravdu smekám! Za mě rozhodně divadelní zážitek.
(zadáno: 24.5.2011)
Jednoduchý příběh a jednoduché dialogy. Dalo by se tedy říci, že nic úžasného. Přesto mě tato hra oslovila o něco více než Dealers Choice. Hlavní zásluhu na tom má výborné komixové zpracování, které mě prostě sedlo :) K tomu moc pěkná doprovodná živá hudba, dotvářející onu potřebnou atmosféru. Celkově to trochu připomíná film Dead Man (1995) - komu se líbil myslím, že nebude zklamán ani tímto.
Herecky také velmi dobré, obzvlášť se mi líbil Hynek Čermák, Klára Melíšková a David Novotný. Za sebe tedy doporučuji! :)
(zadáno: 9.11.2017)
I z mého pohledu docela vydařené zpracování této světové klasiky. Hlavní klady jsou dobře hrající živý orchestr a vedle něj pak opravdu skvěle zvládnutá choreografie. Snad všechny hromadné scény vyzařují svojí silnou energií a jsou moc pěkně pohybově sladěné. Po pěvecké stránce také není co vytknout. Výtečná především K. Falcová v hlavní roli Marii. Vedle ní zaujali také L. Jagerčíková a O. Černý. Bohužel je zde ale řada činoherních scén a ty už byly citelně slabší. V tomto směru je zde velká rezerva. Díky tomu spousta silných momentů nevyzněla tak silně jak měla a to je přeci jen škoda. 67%
(zadáno: 13.4.2015)
Je to opravdu zajímavý úlet. Někoho to možná bude bavit více, mě to bohužel přišlo trochu slabší, zvláště po textové stránce. Začátek dobrý, netradiční situace a okamžiky mají svůj vtip a pobaví, ale postupně to nepřináší nic nového. Naštěstí se vydařily závěrečné projekce, ty hodnotím rozhodně kladně. Stejně tak i finální píseň. Po herecké stránce potěšilo vidět na jevišti T. Brodskou, krom ní příjemně překvapil i V. W. Kraus.
(zadáno: 24.9.2012)
Příjemná a nenáročná hra, která trefně reflektuje současné "lehce" vnucující praktiky všemožných prodejců a vtipně parafrázuje příběh "jak hloupý Honza do světa přišel". Nejedná se sice o něco hlubšího, co by ve mě zanechalo větší dojem, ale zároveň to neurazí a naopak snad i trochu donutí k zamyšlení. Po herecké stránce dobře odvedená práce, hlavně se mi líbil F. Kaňkovský v hlavní roli Honzíka. Kdo navštíví tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 28.3.2013)
Musím přiznat, že tohle se mi líbilo. Skvěle využitá paralela určité samoty lidstva v doposud známém vesmíru s osamělostí člověka jako takového. Velmi dobře načrtnuté jednotlivé charaktery, kdy každý je svým způsobem uzavřený sám do sebe, nechce či se bojí k sobě někoho dalšího pustit, ale zároveň touží po společnosti a konci své samoty. Ze začátku spíše humorné chování všech postav se postupně mění a na povrch vyplouvají smutné osudy a jakási vnitřní odloučenost od okolního světa. Z herců u mě nejvíce zabodovali J. Boušková a P. Špalková, ale i ostatní předvedli opravdu dobré výkony.
(zadáno: 2.11.2019)
Pěkné! Velmi dobře zobrazený rozpor mezi tím udržet určité rodinné vazby k minulosti a tím jít vlastní cestou. Kde je ta hranice a co ještě objetovat? Krásný příklad domu, který formuje a zároveň ničí jednotlivé životy. Určitě potlesk pro autorku B. Hančilovou, moc hezky napsáno. Režijně též dobře uchopeno, líbilo se mi hlavně prolínání různých časových období. Po herecké stránce vše správně sladěno. Výtečná hlavně J. Kotrbatá a A. Elsnerová. Celkově opravdu povedený kus.
(zadáno: 17.9.2019)
Pro mě vydařený pohled na osobnost K. H. Hilara. Ač jsem ho do dnešního dne prakticky neznal, tak mě toto provedení velmi upoutalo a jeho život, i situaci v českém divadle za první republiky (potažmo dnes), dobře přiblížilo. Samotné pojetí hry je uděláno opravdu pěknou formou a zaujme hned od prvních okamžiků. I po herecké stránce není výhrad, přičemž zaujala hlavně J. Stryková, jenž zde má asi nejlepší scénu se zkoušením Macbetha. Celkově jde o počin co jistě stojí za pozornost.
(zadáno: 30.10.2015)
Byť mám rád filmy od Tarantina nebo hry od McDonagha, tak tohle mě nějak nechytlo. Několikrát jsem se zasmál, to určitě ano, ale celkově mi daná zápletka, a vlastně i celý příběh, přišla spíše slabá. Většina dialogů plytkých a laciných. Nepůsobilo to na mě žádným větším napětím, obavy o osud jednotlivých postav se nedostavily, tak nějak mi bylo jedno jak to vlastně celé dopadne. To platí hlavně o první polovině, druhá mi přišla již o něco lepší, zvláště po herecké stránce a konverzační stránce. Z aktérů potom zaujali hlavně M. Pospíchal a R. Jašków. 55%
(zadáno: 18.10.2011)
Povedená "konverzačka" pro dva a další úspěšná komorní hra, která potvrzuje, že tento typ zde na fidlovačce umějí dobře. Herecká dvojice se dobře doplňuje a na jevišti jim to spolu funguje skoro bez chybičky. Sice mě hra výrazně nestrhla, samotný závěr mohl být trochu kratší a některé scény postrádají větší náboj. Tak i přesto jsem se dobře bavil a rozhodně se nenudil, což myslím není vůbec málo. Jen mě překvapilo, že hlediště bylo z poloviny poloprázdné. Tato hra by si svojí úrovní jistě zasloužila lepší návštěvnost.
(zadáno: 17.9.2013)
Byl jednou jeden hloupý chytrý Hugo, který do světa šel a krásně to tam zahrál na všechny strany. Aneb jak je důležité mít nemít vlastní názor, vždyť c je vlastně a i b. A takové f nemusí být jen o nýbrž také ř :)
Přiznám, že jak Havla příliš nemusím, tak tato inscenace se povedla. Opravdu pěkné hraní si se slovy. Zpracování zdařilé, nečekaně srozumitelné, vtipné a dynamické. A povedlo se také zapojení diváků. Až na několik málo obrazů si hra udržela mou pozornost. Výborný M. Pechlát a V. Javorský, byť ani ostatní nezklamali. Též pochvala pro doprovodnou hudbu R. Zacha. Za mě krásných 75%.
(zadáno: 18.10.2012)
Opravdu znamenité. Bavil jsem se výborně od začátku do konce. Hra pro mě snad ani neměla hluché místo. Hodně dobře napsané a ještě lépe zahrané. Všechny tři dámy podávají velmi dobrý výkon. Pokud bych měl některou z nich vyzdvihnout pak Zuzanu Stavnou, ale pochvalu zaslouží všechny. Nemohu jinak než doporučit.
(zadáno: 25.9.2016)
Za mě určitě moc pěkně napsaná hra, která dokáže strhnout, dojmout i pobavit. A i v tomto scénickém čtení měl příběh svoji sílu a bez problémů dokázal vtáhnout a zaujmout. Herci se všichni do svých postav dobře trefili, zvláště pak skvělá L. Krbová a vedle ní M. Hanuš, jejichž dialog zde patřil k tomu nejlepšímu. Prostě nijak nezklamalo a rád tímto doporučuji komukoli k návštěvě. 75%
(zadáno: 16.4.2015)
Někdy je třeba se v životě pořádně zaseknout, aby si člověk uvědomil jak správně pokračovat dál. Opravdu dobře napsaná hra s příjemným, civilním humorem, ale zároveň i se silnými emotivními scénami. Trochu jsem se bál závěru, jak se to povede zakončit, aby to nebylo laciné a ani moc přehnaně citové. Ale obavy byly liché, celé zakončení je moc pěkně udělané. Samotné charaktery postav jsou zajímavě načrtnuty a všichni herci hrají na jedničku. Výborná je především K. Melíšková, jejíž výkon prostě neměl chybu. Nějaké drobné vady by se našly, ale jako celek to byl rozhodně divadelní zážitek.
(zadáno: 5.4.2016)
Velmi dobrý, charismatický a přesvědčivý N. Lichý. K tomu moc pěkné jazzové pozadí a vůbec chytlavá doprovodná hudba. Ale to hlavní, tedy působivý obsah a silný příběh, to mi tam poněkud chybělo. Vzhledem k tématu a časovému zasazení je potenciál této hry určitě výrazně větší. Tady to bylo většinou dost ploché, málo dramatické nebo místy zase zbytečně groteskní. Ano najdou se povedené scény, ale celkově je to z mého pohledu spíše lepší průměr.
(zadáno: 9.9.2014)
Z mého pohledu docela povedené zpracování, ale s tím, že plný potenciál této velmi dobré čapkovské hry zde nebyl zcela naplněn. Jako nejlepší hodnotím první motýlí pasáž, která měla dobrou atmosféru, tempo a vyznění. Prostřední část mě spíše zklamala, jediní co zde více zaujali byly velmi dobří cvrčci. A závěrečné mravence se podařilo dobře posunout do dnešní doby, ale i tak myslím, že tato pasáž měla největší rezervy a mohlo z ní mrazit daleko více. Co se mi celkově líbilo byly kostýmy a scéna, také vsunuté písně nijak nerušily, spíše naopak. V součtu 65%.
(zadáno: 30.5.2012)
Hlavním kladem je výborně navozená atmosféra života na slovácké vesnici ve válečných letech. Bezesporu k tomu přispěly i vhodně zvolené písně a doprovodná hudba, které na mě dost zapůsobily. Líbilo se mi i provedení scény, která prakticky ve stejném stavu vydržela po celou hru. A v neposlední řadě i velmi dobrý výkon celého hereckého souboru. Pokud někoho vyzdvihnout tak Jitku Smutnou, ale pochvalu zaslouží všichni. Jen závěr mi přišel až moc urychlený. Myslím, že se z něj dalo vytěžit více a mohlo to být ještě o chlup lepší.