Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 11.6.2013)
Zdařilé ztvárnění Čapkových povídek. Je zde patrná jejich jistá poetika, humor a zároveň varování před hrozbami, které ani dnes nejsou pouhou minulostí. Hra dobře utíká, nenudí a určitě ani nijak neurazí či nezklame. Zároveň ale nemohu říci, že by mě nějak výrazněji zasáhla, dojala či jinak utkvěla v hlavě. Není zde snad žádný silnější moment, který by mě přiměl o tomto vyprávět a doporučovat ostatním k návštěvě.
(zadáno: 22.6.2015)
Dobře, je to slušný úlet, ale pokud se naladíte na tu správnou vlnu, tak si toto představení můžete pěkně užít. Některé scény byly sice trochu více "mimo mísu", ale jinak přiznávám, že jsem se slušně bavil a zároveň si vychutnával plynulé přechody herců z různých protichůdných poloh. Výtečné výkony především u J. Meduny, H. Dvořákové a V. Lazorčákové. Též pochvala za výborné kostýmy a doprovodnou hudbu. Celkově určitě netradiční, ale povedený kousek.
(zadáno: 12.12.2021)
Moc pěkně zachycena a rozebrána otázka viny a odpuštění. Povedlo se celou tématiku velmi dobře vygradovat a v emočně silné druhé části dovést do krásného vyústění. Lhal bych, kdybych tvrdil, že mě to nezasáhlo. Pro daný účel skvěle využito prostředí divadla na divadle, funguje to zde na jedničku. Stejně tak i prvek patřičného odlehčení vypjatých scén. To se děje správně nenuceně a nijak to nenarušuje význam a váhu daného tématu. Herecky vynikající hlavně M. Issová a vedle ní též V. Neužil. Nemohu ještě nevyzdvihnout T. Jeřábka, každopádně dobrý výkon podali opravdu všichni. Zanechalo to ve mě rozhodně svoji stopu.
(zadáno: 29.5.2014)
Myslím, že se tvůrcům opravdu povedlo zasazení Vinnetouova příběhu do kontextu dnešní reality. Velmi dobré zpracování s prolínáním dvou rovin na mě zanechalo velmi pozitivní dojem. Každého to možná tolik nenadchne, ale já jsem strávil jako kluk spoustu času sledováním filmových zpracování slavných mayovek a musím přiznat, že se mi toto pojetí dosti líbilo a k tomu jsem si krásně zavzpomínal na dětská léta. Po herecké stránce výborný především J. Prachař, ale pochvalu zaslouží i V. Kotek. Z ostatních pak zaujala nejvíce M. Štípková. Celkově moc pěkný počin. 75%
(zadáno: 26.10.2011)
Jedním slovem výborné! Kruté a pravdivé, úsměvné a zdrcující. Dobře napsané, ztvárněné i zahrané. A všemu vévodí skvělá Ivana Uhlířová. Jednoznačně hra co stojí za vidění.
(zadáno: 30.11.2019)
Určité rezervy tam bezpochyby jsou, hlavně poslední dějství o odjezdu dokáže myslím zanechat ještě silnější dojem. Nicméně jinak to bylo opravdu povedené a zapůsobilo to na mě moc pěkně. Všichni aktéři se s tím poprali se ctí, hlavně bych rád vyzdvihl Z. Černou, K. Dvořáčka a V. Kuzníka. Jako host pak výtečný D. Klapka, jeho výstupy neměly chybu. K tomu hezky udělaná scéna a příjemná živá doprovodná hudba. Celkově je to pro mě velmi slušně zpracovaná klasika co rozhodně nijak neurazí, ba naopak.
(zadáno: 12.6.2018)
Rozhodně velmi zajímavé spojení antiky se současným světem, které se povedlo moc pěkně skloubit dohromady. Díky tomu vzniká řada unikátních obrazů, replik a narážek, jenž jsou hlavní devízou této inscenace. Zároveň, paradoxně, mi toto částečně bránilo k nějakému silnějšímu prožitku, neb jsem to bral hlavně jako fikci a nenašel si k tomu osobnější vazbu. Mísí se tady jak satira, tak antické drama a syrový obraz aktuální světové politiky, ale vlastně to není pořádně ani jedno. Přesto všechno ale platí, že to dokáže zaujmout a vyvolat otázky. Navíc musím pochválit výbornou doprovodnou hudbu.
(zadáno: 3.6.2013)
Sled vzpomínek a obrazů v hospodském prostředí, časově neurčitě zařaditelný, různé verze vyprávění z různých pohledů. Dohromady toto vše tvoří zajímavou skládanku, která má na konci přeci jen zajímavé vyústění. Ale bohužel zvolená forma i obsah není ani příliš dramatická ani vtipná a můj zájem o rozuzlení nebyl příliš velký. M. Dlouhý v hlavní roli má prakticky neustále stejnou dikci a intonaci. Svým výkonem mě tolik nepřesvědčil. V tomto směru ho určitě předčil D. Punčochář, který svou roli zvládl výrazně lépe. Trochu paradoxně bych jako hlavní klad této inscenace zvolil výborný zpěv L. Nové.
(zadáno: 25.1.2019)
Aktualizace a posunutí děje do současnosti se docela povedlo. Zvláště první část mi přišla v této nové podobě funkční a dobře uchopená, obsahujíc spoustu důležitých odkazů na dnešní společnost a vnímání toho, že ne vše je samozřejmé. Proto trochu škoda druhé části, která mi přijde přeci jen slabší, jak po obsahové tak hudební stránce. Naštěstí samotný závěr je i zde stále hodně silný a dokáže emočně strhnout stejně dobře jako film. Z dalších faktorů bych vyzdvihl zdařilou choreografii, silné společné pasáže, vydařené doplňující projekce. Zaujali pak hlavně R. Tomeš, L. Adam a F. Hořejš. 75%
(zadáno: 18.9.2014)
Bezesporu se podařilo navození té správné depresivní atmosféry. V tomto směru nemám výtek. V první fázi mě to docela strhlo, hra se nadějně rozvinula a načrtla zajímavé možnosti vývoje. Ale bohužel jsem měl asi vysoká očekávání, neb s postupem času mé zaujetí chřadlo a chřadlo, ostatně stejně jako hlavní postava. Samotný závěr mě nijak nezasáhl a přinesl již jen očekávaný vývoj. Co se mi však hodně líbilo byla doprovodná hudba, která velmi dobře umocňovala onu chmurnou atmosféru. Po herecké stránce pak velmi dobrá H. Čermáková. Ale přesto jako celek to není nic co bych výrazněji doporučil.
(zadáno: 8.9.2019)
Z mého pohledu až příliš nevyvážené a natahované. Většina hromadných písní mi přišla silně průměrných, často i několik za sebou, hlavně na začátcích obou polovin. Samotný děj je sice lehce vykradený námět z Monte Christa či Ducha, ale to je na něm ještě to nejlepší. Samotné závěrečné činoherní rozuzlení se pak zbytečně táhne. Nicméně najde se i řada pozitivních dojmů. Krom titulní písně, je to třeba i povedená Tanečnice z Lúčnice. Též výborný výkon M. Křížové a R. Tomeše. Jejich pěvecké pasáže a společné duety patří rozhodně k tomu nejlepšímu. Celkově ale pokud nejste zarytý fanda Elánu, jsou to vcelku dlouhé 3 hodiny.
(zadáno: 14.3.2014)
Opravdu hodně povedená kombinace lidových písní, hudby a pohybového divadla. Výborné především pasáže hromadného zpěvu, též celková choreografie byla velmi působivá. Mělo to svou určitou sílu a na mě to rozhodně zapůsobilo.
Tato inscenace nemá příliš repríz, proto když se nějaká naskytne, tak doporučuji určitě neváhat a navštívit.
(zadáno: 24.9.2020)
Tento literární opus se zde dočkal více než důstojného zpracování. I přes svou velikost je velmi dobře srozumitelný a čitelný. Nenudí a ani nijak netříští vaši pozornost. Naopak nabízí několikero opravdu krásně zpracovaných scén, které mají často svojí kouzelnou poetiku. Vedle toho se také povedlo velmi efektně a impozantně znázornit bitvu u Slavkova, což mě opravdu doslova strhlo. Výtečná práce s hudbou, která se zde využívá napříč různými žánry a skvěle jednotlivé scény podtrhuje. Ani po herecké stránce není výtek. Mile rád vyzdvihuji T. Havlínka, V. Dvořáka a M.L. Purkrábkovou. Bezesporu stojí za vidění.
(zadáno: 31.1.2016)
Moc pěkná hra a hlavně výborná příležitost pro dvě talentované herečky. Tu v mém případě bezezbytku využily H. Holišová a K. Mikulová, které obě předvedly skvělý výkon, jak v činoherních, tak především v pěveckých pasážích. Hlavně díky nim je můj výsledný dojem z této inscenace více než pozitivní.
(zadáno: 24.1.2018)
Krásná pocta hercům i herectví jako takovému. Zároveň aktuální téma, které se zde podařilo opravdu zajímavě zpracovat. Dvě dost odlišné poloviny, formou trochu podobné cimrmanovskému typu seminář a divadlo, nicméně obsahem a zaměřením tomuto hodně vzdálené. Ale i zde na sebe navzájem několikrát dobře odkazují a mají mezi sebou určitou vazbu. Hlavně pak oceňuji, jak se v druhé části skoro z ničeho podařilo vystavět neskutečně silný dramatický příběh, který výborně parafrázuje divadelní hru v Hamletovi. Skvěle zvolená forma střídání jednotlivých postav na scéně a samozřejmě perfektní herci. 88%
(zadáno: 23.9.2011)
Není to špatné, ale bohužel do výborného zážitku tomu u mě ještě leccos chybí. Hlavně samotná hra mi přišla slabší. Je v ní několik povedených písní, ale žádná natolik chytlavá, aby mi zůstala v paměti i 2-3 dny po představení. Jiné písně jsou slabší, hlavně textově. Nicméně jsou zde i klady. Tím hlavním je O. Brzobohatý, který předvádí bravůrní výkon a táhne celou hru opravdu nahoru. Krom něj i výkony I. Chýlkové a M. Absolonové můj dojem ze hry vylepšují. Celkově v Praze muzikál co neurazí a věřím, že leckoho i potěší.
(zadáno: 2.10.2013)
Dobře napsaná hra se silným tématem. K tomu opravdu výborný výkon S. Zindulky, který opět dokazuje jakým je prvotřídním hercem. To jsou bezesporu hlavní klady této inscenace. Bohužel výkon J. Zindulky byl o něco slabší, příliš do své role nezapadl a krom výslechové scény mě tolik nepřesvědčil. První část hry pak trochu sráží neustále se opakující scéna nedůvěry mezi oběma postavami. Ale přes všechny malé výtky jde určitě o velmi dobrou inscenaci, která stojí za návštěvu a já té své rozhodně nelituji.
Hodnoceni se vztahuje k době uvedení inscenace, kdy byla hrána ve své původní délce 1:40 bez pauzy.
(zadáno: 8.12.2013)
Velmi dobrá absurdní groteska. Místy trochu náročnější jak textově tak na nějaké hlubší porozumění, takže věřím, že každému se toto zase tolik líbit nemusí. Ale já jsem se rozhodně nenudil. A nejen to, hra přináší mnohem více než jen pouhé pobavení. Nelze nepochválit výtečné herecké výkony, především pak M. Isteník, L. Zedníčková a J. Mázak. Zahráli opravdu skvěle. 77%
(zadáno: 19.2.2013)
Příjemná, nenáročná hra, která neurazí. Občas se zasmějete, celkově se určitě pobavíte a budete odcházet s tím, že jste viděli docela povedené divadlo. Bohužel předloha není z nejlepších a s daným textem lze asi jen těžko udělat něco výraznějšího či silnějšího. Pánové T. Töpfer a V. Preiss hrají dle mého soudu velmi dobře a společně jim to opravdu klape. Být tam místo nich někdo jiný, tak to mohlo dopadnout daleko hůře. Oba dva udrželi moji pozornost, nenudil jsem se a návštěvy rozhodně nelituji.
(zadáno: 29.1.2016)
Po všech stránkách příjemné, milé a místy až dojemné představení. Rozhlasový formát této hře sluší a zde se ho podařilo dobře uchopit a zpracovat. Zdařilé herecké výkony všech aktérů, zvláště pak K. Sedláčkové-Oltové a J. Wohanky, neb jejich mluvící předměty byly opravdu výborné. Celkově mohu jen doporučit. 75%
(zadáno: 29.8.2018)
Losers i nadále drží laťku svých vystoupení dosti vysoko. Další velmi povedený kus, ve kterém hraje hlavní prim velmi dobrá choreografie. Výtečná pohybová složka jenž se i zde skvěle sladila s podmanivě harmonickou hudbou. Vedle toho také pochvala za nápadité využití scény (vynikající tyče!) a její efektivní přestavbu v průběhu vystoupení. Pokud něco vytknout pak je to přeci jen trochu slabší závěr, kterému chyběl nějaký silnější moment jako vyvrcholení. Stále však krásná podívaná. 75%