Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (823)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2013)
Pokud bych měl hodnotit jen nápad, zpracování a herecké výkony (aspoň těch pár co jsem viděl), tak bych dal klidně 80%. Ale bohužel to dost dobře nešlo. Počet diváků dle mého názoru minimálně 2x převyšoval kapacitu daných prostor. Výsledkem byly ucpané chodby, tlačenice, prodírání atd. Jen těžko se člověk dostával k nějaké divadelní scéně. S postupem času přiznám moje nadšení nad nápaditostí a zajímavostí tohoto projektu čím dál více upadalo a poslední hodinu jsem spíše už jen tiše protrpěl. Divadelní zážitek minimální, doteď pořádně nevím o čem to bylo a jaké byly motivy některých postav...
(zadáno: 21.8.2013)
Bohužel převažující pocity z této inscenace jsou nuda a nezájem. Většina scén je příliš statická, nemá žádný náboj a jako divák jsem je nezáživně pozoroval aniž by ve mě vyvolávaly jakékoli emoce. Naštěstí se najdou i výjimky. Hlavní klad je zde S. Stašová a B. Polívka, kteří jako jedni z mála hrají opravdu dobře a scény s nimy mají šmrnc a spád. Z ostatních pak potěšil hlavně C. Gőtz, jehož francouz byl bezpochyby povedený. Ale jako celek pro mě spíše zklamání a ukázka toho, jak by se Shakespeare na hradě neměl dělat.
(zadáno: 3.6.2013)
Sled vzpomínek a obrazů v hospodském prostředí, časově neurčitě zařaditelný, různé verze vyprávění z různých pohledů. Dohromady toto vše tvoří zajímavou skládanku, která má na konci přeci jen zajímavé vyústění. Ale bohužel zvolená forma i obsah není ani příliš dramatická ani vtipná a můj zájem o rozuzlení nebyl příliš velký. M. Dlouhý v hlavní roli má prakticky neustále stejnou dikci a intonaci. Svým výkonem mě tolik nepřesvědčil. V tomto směru ho určitě předčil D. Punčochář, který svou roli zvládl výrazně lépe. Trochu paradoxně bych jako hlavní klad této inscenace zvolil výborný zpěv L. Nové.
(zadáno: 21.5.2013)
Hra postavená na myšlence udělat si legraci tak trochu sama ze sebe a z divadla jako takového. Trochu zparodovat ony pseudo-intelektuální inscenace, které se snaží být originální za každou cenu (a bezpochyby takové existují). Myšlenka dobrá, provedení ne zcela špatné. Hlavně první třetina je dost vydařená, ale je těžké na tom utáhnout celou hodinu a půl. Takže co s tím? Dáme tam ala improvizaci, opakovačky, sexuální podtexty, sprostá slova a hlavně udělat ze sebe za každou cenu co největšího blbce. A lidi se budou bavit. A světě div se, většina se opravdu baví. Budiž jim to tedy přáno.
(zadáno: 8.4.2013)
Pokud bylo smyslem navodit v divákovi pocit otcizení od dané hry, tak u mě se toto setkalo s úspěchem. Sice byla patrná snaha předvést různé příběhy otcizení dětí od otce, ale realizace mi přišla bohužel slabší. Převládaly ve mě pocity nezájmu, nudy a menšího zmatení. Po herecké stránce též spíše průměr. Pochvala snad jen pro M. Nechvátala, který předvedl na konci vydařenou scénu a též pro klavírní doprovod.
(zadáno: 7.12.2012)
Bohužel mě tato inscenace nijak nenaplnila, ani příliš nenadchla. Ale abych začal tím lepším, tak za povedené hodnotím doprovodné zpěvy a hudbu. Též vydařené masky a scéna. Herecky velmi solidní. Potěšil hlavně V. Postránecký, pak J. Štěpnička a J. Pidrmanová. Ale suverénně nejlepší pro mě byla P. Beretová. Nicméně většina scén mi přišla spíše slabá nebo jen průměrná. Moc jsem se nepobavil a ani nikterak jinak mě to nezasáhlo. Pár dobrý momentů tam určitě bylo, především scéna s falešnými manželkami, ta se povedla výborně. Ale jako celek to u mě nějak nezafungovalo.
(zadáno: 19.11.2012)
Bohužel zde myslím autorka trochu přestřelila. Nápad a myšlenka vzít si na mušku korporátní pracoviště rozhodně dobrý. Povedla se i pěkná řádka velmi dobrých narážek a parodií na leckdy opravdu příšerné podnikové stanovy a procesy. Ale jako celek to u mě nefungovalo. Hodně slabých míst, kdy jsem buď nepochopil pointu nebo mi to přišlo už příliš přitažené za vlasy. Hra je také až zbytečně moc natahovaná a daný děj na toto nestačí. Zkrácení na hodinu při zachování hlavní myšlenky by hře jen prospělo.
(zadáno: 13.11.2012)
Hra bez chuti a bez zápachu. Příliš jsem se u toho nepobavil, což by asi bylo v pořádku. Ale ani jsem necítil žádné jiné emoce. Chybí napětí, náboj či prvek překvapení. Ač je to trochu kruté, tak většinu času jsem se hlavně nudil. Sice je představení krátké, ale i tak jsem měl v polovině pocit, že by neuškodilo kdyby již přišel konec. Herecké výkony většinou průměrné. Nic proti S. Majerovi, snaha se mu rozhodně nedá upřít, ale jediný kdo dle mě předvedl opravdu dobrý výkon byl J. Ornest. Celkově spíše zklamání.
(zadáno: 8.10.2012)
Těžko říct, co si běžný divák z této hry odnese. Za sebe musím říct, že je to hlavně povedená scéna, světla a hudba. Zvláště "čínské" pasáže na mě dost zapůsobily. Dále velmi dobrý herecký projev pana M. Mejzlíka a jemu dobře sekundující N. Řehořová a I. Chmela. Ale bohužel většinu obrazů a scén jsem příliš nepobral. Je pravda, že Ezra Pounda, jeho život a dílo, jsem před touto hrou vůbec neznal. Což je asi hlavní problém, neb jako znalý divák bych jistě více ocenil zobrazované myšlenky a texty. Takto mě to bohužel spíše minulo.
(zadáno: 10.9.2012)
Obávám se, že smysl hry mi zde poněkud unikl. Přehlídka tak trochu šílených postav v něčem co vzdáleně připomíná děj...ano, chápu že jde hlavně o nadsázku a větší míru absurdity a tedy hledat zde něco jiného nemá ani smysl. Pokusil jsem se tedy vypnout a jen si plynule užívat jednotlivé výstupy. Což se u některých podařilo u jiných jsem to i tak nepobral. Ale pokud tento fakt přijmete, můžete se i docela dobře pobavit. Herci zahráli velmi dobře, hlavně N. Drabiščáková a M. Sidonová.
I přesto mě ale stále napadala ta otázka Proč?!?
(zadáno: 16.8.2012)
Upřímně, mě to přišlo jako taková jednoduší a trochu slabší verze Cavemana. Celé je to založené na rozdílném přístupu k nakupování u mužů a žen. Ze začátku dosti vtipné, ale s postupem času se to už lehce opakovalo a nic moc nového nepřinášelo. V druhé polovině se rozehraje jistá zápletka, ale ani ta inscenaci nikam příliš neposouvá. Nicméně herci zahráli dobře a očividně se hrou dobře baví, což je jen ku prospěchu. Celkově myslím, že pokud jste nadšeni z Cavemana, tak i zde se budete dobře bavit.
(zadáno: 14.6.2012)
Bohužel tato hra mě nějak minula. Spíše jsem jen sledoval jednotlivé obrazy, některé zajímavé, jiné jsem příliš nepobral. Ale větší vtažení do děje a nějaké souznění se nedostavilo. Možná je chyba na mé straně, možná jsem na jiné vlně...
Nicméně oceňuji především velmi dobré výkony obou hlavních protagonistů F. Čapky a T. Pavelky. Jejich dialogy patřili ve hře k těm nejlepším. A i Smrt v podání P. Hřebíčkové se povedla.
Na závěr nelze nezmínit skvělý výkon slepice Lucky :-)
(zadáno: 28.2.2012)
Film jsem bohužel neviděl, takže z tohoto úhlu to nemohu porovnat. Nicméně divadelní provedení se zde úplně nevydařilo. Hra postrádá větší jiskru, vtip či emoce, které by mě více vtáhly do děje. Vše tak nějak jen poklidně plyne na povrchu, neruší, ale ani příliš nezaujme. Na druhou stranu je tam i několik povedených scén a zdařilých vtipů, to je nutné uznat. A hlavní herecké trio: V. Vydra, B. Poláková a J. Stryková se svých rolí zhostilo dobře. Hlavně B. Poláková podala výborný výkon. Takže sečteno podtrženo solidní průměr.
(zadáno: 7.3.2011)
Jedním slovem slabé. Hra nemá potřebný náboj a napětí, aby mě více vtáhla do děje. Spousta scén a zápletek je dost předvídatelná a i díky tomu mi nakonec bylo vcelku jedno jak to vlastně dopadne...Herecké výkony hlavních představitelů nejsou špatné, ale slabý scénář a zpracování to nezachrání. Je tam několik vtipných momentů to ano a víceméně celý závěr první poloviny se mi líbil. Zbytek bohužel pro mě vyzněl dost do prázdna.
(zadáno: 17.8.2021)
Přiznávám, že jsem film neviděl a dost možná by na mě zapůsobil stejně. Ale bohužel tohle dílo prostě nebyl můj šálek kávy. Nijak zvláště to na mě nezapůsobilo, většina scén mi nepřišla ani groteskní, ani mrazivá, výraznější emoci u mě nevyvolala. Jediný převažující pocit byl zbytečné natahování očividného. Nicméně mile rád se přidávám ke chvále skvělého hereckého výkonu F. Březiny, který se do toho opravdu položil více než naplno. Taktéž oceňuji propracovanou pohybovou a hudební stránku. Rád budu věřit, že to své kvality má a diváky si to jistě najde, já mezi nimi však nebudu.
(zadáno: 29.10.2019)
Nevyužitý potenciál, to je to hlavní, co mi zůstalo po představení v hlavě. Samotné téma hry přináší spoustu zajímavého k reflexi...nepatřičnou pomstu, prodejnost, povrchnost, lhostejnost a mnoho dalšího. Nicméně nic z toho ve mně nerezonuje. Chybělo tomu více emocí, nějaký náboj, co by mě nějak zasáhl. Takto to bylo příliš sterilní, strnulé, předvídatelné, velká gesta a proklamace, co nezasáhly. Závěr pak přinesl očekávaný konec a jinak nic. Jako pozitivum byl pro mě výkon T. Pavelky a A. Procházky, kteří mě jako jediní více upoutali. Též potěšilo obsazení televizního moderátora. Ale jinak bohužel nemohu příliš doporučit.
(zadáno: 13.6.2018)
Bohužel s touto inscenací jsem se hodně minul. Z mého pohledu je to celé příliš expresivní, spousta křiku, deklamací, výrazných gest i dikce. Pokud v tom byl obsažen nějaký milostný cit či jiné emoce, tak na mě nijak nedolehly. Osud ústřední dvojice mi byl potom veskrze lhostejný a stejně tak i jednání většiny postav. Také zvolené téma zakázané lásky nepovažuji za příliš originální. Nechci nijak hanit Schillerův originál, ale dnešní inscenaci považuji spíše za špatnou verzi Romea a Julie. Pochvala alespoň pro D. Barešovou a K. Cibulkovou, jež na mě svým nasazením nejvíce zapůsobily.