Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (830)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.12.2015)
Co vše byste udělali pro svou rodinu? Působivá hra s aktuálním přesahem, která pojednává o síle sourozeneckého vztahu dvou sirotků. V první části má sice své rezervy a místa, kdy mi přišly některé momenty trochu nelogické. Ale postupně vše slušně graduje a samotná druhá část má pak opravdu dobře dramatický závěr. Zároveň zasazení do bytových prostor zážitek s celé hry jen umocňuje. Po herecké stránce velmi dobré výkony všech tří představitelů.
(zadáno: 28.11.2015)
Taková netradiční cesta do hlubin herecké duše. Místy bizarní či aspoň zvláštní, ale je to nápadité, nijak nenudí a obsahuje několik hodně vydařených scén. Samotný začátek mi přišel trochu slabší, ale s postupem času se dojmy jen zlepšovaly. Jede to sice stále na stejné dramaturgické vlně, ale pro zvolené téma mi tato forma ztvárnění vyhovovala. Velmi dobrý herecký výkon celého kolektivu, hlavně však zaujala výtečná J. Plodková a vedle ní též V. Vašák. Za mě trefa na tu správnou notu a musím přiznat, že jsem si toto představení opravdu užil.
(zadáno: 18.11.2015)
Opravdu povedená a dobře napsaná komedie, jakých se dnes nevidí mnoho. Žádná laciná zápletka, náhodné záměny či trapná nedorozumění. Naopak hlavně svěží, chytré, reálné dialogy, které nejen pobaví, ale i dostatečně upoutají pozornost. Samotná hra se rozbíhá pomalu, nicméně dobře graduje a s každým ukončeným tématem přichází nové, jež překvapí a posune laťku ještě o úroveň výše. Po herecké stránce není výtek. Výteční zejména J. Dolanský a R. Zach, kteří se dobře doplňují. Ostatní jim však nezůstanou příliš dlužni. Za sebe tímto určitě doporučuji.
(zadáno: 11.11.2015)
Relativně náročná hra, která se pouští hned do několika tíživých témat současné společnosti. Nosným prvkem je zde homosexualita a to jak se s ní vyrovnává společnost i samotní jedinci. Ale nejde jen o tuto tématiku. Pocity zrady, osamění, nenaplněného života jsou společné pro všechny. Navozených životních situací je zde opravdu hodně. Až si i říkám, že by hře prospělo určité škrtání a zkrácení. Po herecké stránce však nemám výtek, nikdo z aktérů rozhodně nezklamal. Hodně vydařená je hudební stránka celé inscenace, výborně zapadá do jednotlivých scén a krásně doplňuje atmosféru celé hry.
(zadáno: 2.11.2015)
Výborný N. Lichý a vedle něj též D. Urban. Jeden druhého velmi dobře doplňují a tvoří skvěle sehranou dvojici. Společně dali dohromady inscenaci, na kterou je radost se dívat. Pohltilo mě to od začátku až do konce.
(zadáno: 21.10.2015)
Je pravda, že toto zpracování má jisté rezervy a určitě lze z tohoto příběhu vytěžit silnější emoční zásah, než se povedlo zde. I tak se mi ale toto pojetí líbilo, oceňuji hlavně dobře zvolený odlehčující humor a doprovodnou hudbu. Nicméně nic z toho by nemělo takový význam nebýt vynikající P. Štorkové, která je zde jednoduše geniální a dobrovolně přiznávám, že jsem doslova hltal každou její repliku.
(zadáno: 3.10.2015)
Výborná hudba, skvělá choreografie a i český překlad se povedl. Vše podstatné splněno. Dále už záleží hlavně na alternacích, na které si já rozhodně nemůžu stěžovat. Jako Romeo vynikající V. Drahokoupil, v roli Julie nijak nezklamala V. Skálová. Z ostatních výteční hlavně R. Fišarová (chůva), M. Šemík (Tybalt), M. Růža (kněz). Též výborní R. Ševčík a K. Benešová jako zlo a nenávist.

9.5.2016 generálka obnov. premiéry v Hybernii: naštěstí vše podstatné se podařilo zachovat a muzikál má stále vysokou kvalitu. Nové prostory mu svědčí i lépe než původní v Karlíně. Bezpochyby stojí za pozornost.
(zadáno: 2.10.2015)
Velice vydařené zpracování. Vyprávění jednoho životního příběhu se podařilo ztvárnit jednoduše a velice efektivně. Inscenace má dobré tempo, jedna zajímavá pasáž střídá druhou, dokáže zaujmout, pohltit a prakticky nepustit až do konce. Celkově pochvala všem aktérům za pěkný kolektivní výkon, v hlavní roli pak příjemně překvapil M. Řezníček, z ostatních výtečná hlavně E. Hacurová, která tam má jednu opravdu fantastickou scénu. Za sebe rozhodně doporučuji, stojí to za vidění.
(zadáno: 30.9.2015)
Výborný tanec a skvělé choreografie, které mají dobře gradující tempo a rytmus. To doplněno několika vtipnými mluvenými pasážemi, jež to myslím pěkně doplňovaly. Nějaký vyšší spojující prvek, propojující jednotlivé scénky jsem v tom bohužel nenašel, ale to mě nijak nebránilo si toto představení náležitě užít.
pozn.: kdo nerozumí anglicky je zde trochu v nevýhodě a výsledný dojem může být o něco horší, je třeba brát toto při návštěvě v potaz
(zadáno: 10.8.2015)
Výborně zpracovaná hra, která staví primárně na kvalitě textu a jeho přednesu. Prakticky nulová scéna přenáší veškerou pozornost na herce a jejich projev. Což je dobře, neboť relativně složitý text vyžaduje divákovu maximální soustředěnost. Ale celkový výsledek stojí za to. Hra mě strhla, pobavila i silně zapůsobila. Herecky velmi dobrý kolektivní výkon, vyzdvihl bych však M. Tkačíkovou a J. Matějku. Též oceňuji trefné a povedené srovnání ztvárněného lidského chování se světem atomů a částic, které hře přidává další rozměr. Za mě určitě doporučuji.
(zadáno: 5.7.2015)
Opět dobře čitelný rukopis SKUTRu, který pokud někomu nesedí, tak ho ani tato inscenace asi příliš nenadchne. Ale mě se jejich styl a zpracování v zásadě líbí a ani zde nezklamali. Z mého pohledu velmi dobré po pohybové, hudební a scénografické stránce. Jako ústřední dvojice výborně zahráli T. Voříšková a J. Sklenář, v menších rolích pak potěšili J. Vyorálek a L. Krobotová. Svým způsobem pobavila a zaujala i dvojice P. Vančura a J. Cina, byť v podobném duchu hrají v poslední době až příliš často. Jako celek určitě důstojná inscenace pro letní scénu. 75%
(zadáno: 4.6.2015)
Bohužel předchozí zpracování tohoto muzikálu jsem neviděl, takže nemohu srovnat. Ale z mého pohledu je toto nastudování bezesporu vydařené. Po hudební stránce nemá slabých míst a ani libreto není nijak špatné. Jednotlivé scény a jejich choreografie fungují dobře, takže má pozornost a zájem nijak neupadaly. D. Hůlka zvládá svoji roli naprosto přesvědčivě, není výtek. Vedle něj pak potěšil výborný T. Trapl a nijak nezklamala ani L. Machálková a též vynikající E. Burešová. Celkově velice zdařilé provedení, které by bylo škoda minout. 85%
(zadáno: 15.4.2015)
Ze začátku nenáročná konverzačka při zkoušení jedné divadelní hry. Ale postupně se to opravdu dobře stupňuje, emoce stoupají a čím dál více splývá hra a realita. Dost mě to pohltilo a vtáhlo, nejsem si vědom žádných slabých míst a samotný závěr měl potřebnou sílu. Velmi dobré herecké výkony od obou protagonistů, přesto o něco lépe hodnotím výbornou J. Pidrmanovou. Celkově určitě hra co stojí za vidění.
(zadáno: 9.4.2015)
Opravdu dobře napsaná hra se silným příběhem, který rozhodně zaujme. Naprosto jednoduché řešení scény dává vyniknout hereckým výkonům, na kterých především tato hra stojí. Naštěstí v tomto směru všichni tři aktéři nijak nezklamali a zahráli velmi dobře. Celkový dojem ještě umocňuje výborně zvolená závěrečná hudba. Za mě tedy určitě pozitivní divadelní zážitek.
(zadáno: 2.4.2015)
Ano, je to trochu delší a hlavně v druhé části by se dalo více škrtat. Přesto mi to nepřišlo rozvleklé a nudné. Spíše naopak, líbil se mi celkový koncept několika různých dialogů, které mají společného jmenovatele. Myslím, že hra dobře reflektuje celé období vlády královny Alžběty a i pěkně znázorňuje vlastní institut monarchie jako takové. Příjemně překvapila scéna, jednoduchá, ale účelná. Největším kladem je však vynikající I. Janžurová, která na jevišti opravdu kraluje. Těžko si pro tuto roli představit někoho lepšího. Z ostatních zaujali hlavně I. Bareš a I. Orozovič. Určitě doporučuji.
(zadáno: 30.3.2015)
Nijak nepřekvapím a přidám se ke kolegům. Opravdu dobře napsaná hra. Silný, reálný příběh, s humornými prvky. V žádném případě nenudí a svým průběhem a vyústěním rozhodně zaujal. Výborná L. Krbová, ale i J. Batťek nijak nezklamal a prokázal svůj talent. Celkově počin, který stojí za pozornost. A troufám si tvrdit, že kdo se odhodlá k návštěvě tak chybu určitě neudělá.
(zadáno: 16.3.2015)
Před měsícem jsem na stejných prknech (Celetná) viděl provedení této hry v podání divadelního spolku Kašpar, takže o srovnání nebylo nouze. A z mého pohledu je toto zpracování od Bezručů přeci jen o něco lepší. Hra má rychlejší tempo a spád, což přispívá k intenzivnějšímu vnímání příběhu. Představitelé obou bratrů se svých rolí zhostili dobře a jejich vzájemné hádky mají potřebnou sílu a emocionální náboj. O něco málo přesvědčivější mi však přišel L. Melník. K tomu pochvala pro D. Urbana, který svoji roli zlomeného kněze zvládl velmi dobře. Jako celek vydařené zpracování této irské klasiky.
(zadáno: 9.3.2015)
Originální a povedené. Ano, sice to má svoje mouchy, tou hlavní je místy zbytečně natahovaná délka. Dalo by se škrtat, jak v první části pro větší spád, tak v druhé pro silnější dopad. Ale přesto neotřelé, zábavné, místy trochu ujeté, ne však bez myšlenky a účelu. Svým způsobem upozorňuje na aktuální problémy a ukazuje realitu konzumního života v jiném světle. Z hudebního hlediska se mi to líbilo, spousta chytlavých tónů a melodií. Z hereckých výkonů bych vyzdvihl především P. Děrgla, R. Jaškówa a K. Cibulkovou. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 27.2.2015)
Rozhodně originální a zajímavé zpracování této klasiky. Pobavilo a zaujalo, většinu inscenace jsem si opravdu užil. Jen opět místy zbytečně natahované, a to obě poloviny. Za sebe bych také uvítal trochu více Shakespeare a méně Drábka, nicméně většina nápadů a změň oproti předloze působila pozitivně. Snad až na motivaci Julie k její předstírané smrti, tam to bylo hodně slabé. Též konečný záchvat otce Kapuleta na mě působil dosti rozporuplně. Po herecké stránce nemám výtek, ze všech bych rád vyzdvihl M. Poulovou, která svoji Julii zahrála výborně. A opět skvělá a výtečná hudba D. Krále. 75%
(zadáno: 24.2.2015)
Musím přiznat, že jiné zpracování této slavné hry jsem bohužel dosud neviděl, takže nemohu s ničím srovnat. Ale i tak se z mého pohledu tato inscenace opravdu vydařila. Velmi dobrý spád, tempo a napětí, zvláště v první polovině. Podařilo se zaujmout pozornost a vtáhnout do děje, nebylo hluchých míst a nijak jsem se nenudil. Hodně povedený též samotný závěr hry. Po herecké stránce velká pochvala pro všechny aktéry, zejména pak pro M. Fingera, I. Uhlířovou a J. Hájka.
(zadáno: 16.2.2015)
Hlavní předností této inscenace je opravdu výborný text a s tím související i geniální český překlad E. Žantovské, který má hlavní zásluhu na úspěchu této hry. Když se k tomu přičte i velmi dobrá herecká práce všech 3 protagonistů, jednoduchá scéna s pěkně využitým otočným jevištěm a příjemná doprovodná hudba, tak je výsledkem představení, které mile rád doporučuji komukoli k navštívení. Stojí to za to.
(zadáno: 21.1.2015)
V první řadě vynikající M. Kluch, jehož Freddie je opravdu úžasný, zazpíval fantasticky. Vedle něj pak stejně zazářil R. Ševčík, který výborně zvládl všechny taneční pasáže a zvláště ve druhé polovině, kde má tanec větší prostor, dokázal vybudovat silnou a působivou atmosféru. Obecně se zde moc pěkně doplňuje hudební a taneční složka, jednotlivé písně a pohybové scény na sebe dobře navazují. V tomto směru opravdu velmi dobrá práce L. Vaculíka. Z ostatních pochvala ještě pro I. Marešovou, jejíž zpěv též zanechal dosti pozitivní dojem. Bezesporu počin, který stojí za pozornost. 85%
(zadáno: 9.1.2015)
Velice příjemná, svým způsobem i tak trochu poetická, inscenace. Přináší zajímavý pohled na jeden životní příběh, nic nepřikrášluje, nezlehčuje, ale také nezatracuje. Pomalu a zlehka jsem byl vtažen do tohoto vyprávění a přiznávám, že jsem si ho užíval i zaujatě sledoval po celou dobu. Netřeba si nic namlouvat, vše stojí hlavně na výborné S. Babčákové, která touto rolí dokazuje svůj nemalý herecký talent. Všichni ostatní ji "pouze" zdatně sekundují. K celkově dobrému dojmu přispěla svým dílem i vydařená scéna a povedená doprovodná hudba.
(zadáno: 14.12.2014)
Opravdu překrásně zpracováno. Už samotný koncept začátku na veřejném náměstí a poté přesun do divadla za doprovodu andělů ukazující cestu je úžasný. Všechny písně a texty jsou předneseny a zazpívány velmi dobře a vytvářejí nádhernou atmosféru. V předvánočním čase tak nějak pohladí na duši. Z účinkujících bych pak rád vyzdvihl V. Hausera, O. Jiráčka a I. Hloužkovou. Nelze než doporučit k návštěvě. Vhodné rozhodně i pro děti, kterých zde byla spousta. (viděno na Baráčnické rychtě)
(zadáno: 14.12.2014)
Přiznávám, měl jsem z toho trochu obavy, ale naštěstí se nijak nenaplnily. Český překlad se opravdu vydařil. Většina písní má stejnou sílu, intenzitu a vyznění jako v originále. A třeba takové vystoupení Maureen jsem si v češtině užil daleko více. Ze začátku sice drobně zlobila technika, ale to se spravilo a druhá půle již byla bez problémů. Pěvecky výborní především T. Vaněk, M. Doubravová a L. Hudec. To hlavní však je, že se nijak nevytratila energie a nadšení, které do toho všichni vkládají. Především díky tomu má tento muzikál takovou sílu a dopad. Pevně doufám, že vydrží co nejdéle. 85%