Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (798)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 19.9.2013)
Pokud bych měl hodnotit jen nápad, zpracování a herecké výkony (aspoň těch pár co jsem viděl), tak bych dal klidně 80%. Ale bohužel to dost dobře nešlo. Počet diváků dle mého názoru minimálně 2x převyšoval kapacitu daných prostor. Výsledkem byly ucpané chodby, tlačenice, prodírání atd. Jen těžko se člověk dostával k nějaké divadelní scéně. S postupem času přiznám moje nadšení nad nápaditostí a zajímavostí tohoto projektu čím dál více upadalo a poslední hodinu jsem spíše už jen tiše protrpěl. Divadelní zážitek minimální, doteď pořádně nevím o čem to bylo a jaké byly motivy některých postav...
(zadáno: 12.2.2016)
Opravdu hodně vydařený kousek. Velmi dobré zpracování ústředního motivu, který se přirozeně a nenásilně vine celým představením. Ani zde nechybí vynikající choreografie a k nim výborně zvolená doprovodná hudba. Též skvělá souhra a znamenité pohyby prakticky všech aktérů. Z mého pohledu zatím nejlepší inscenace z dílny L. Vágnerové, která tímto opět dokazuje své výjimečné nadání. Prostě a jednoduše divadelní zážitek! :-)
(zadáno: 17.5.2011)
Líbilo se :) Je pravda, že první část byla lepší, ale z té druhé nejsem zklamaný ani mě nemrzí že jsem ji viděl. Jsem rád, že tam byla a můj pozitivní dojem nijak významně nesnížila.
Celkově moc dobré zpracování, scéna, hra světel a stínů, již několikrát zmiňovaný Facebook. Z herců mě pak nejvíc oslovili M. Hruška, T. Pavelka a R. Jašków.
To vše a samozřejmě hra samotná na mě velmi dobře zapůsobilo. Stojí za vidění!
(zadáno: 23.1.2013)
Docela těžší hra, která není úplně jednoduchá na pochopení a vyžaduje od diváka maximální pozornost a soustředění. Přesto si myslím, že se ji zde povedlo zpracovat vcelku dobře. Posunutí do současnosti hře nijak neuškodilo a zobrazované témata jsou stále aktuální, byť možná ne přímo v našem evropském kontextu. Pochvalu zaslouží oba hlavní představitelé, tedy A. Bilík a F. Kaňkovský. Jsou to oni kdo drží hru na vyšší úrovni. Krom nich pak ještě vyniknul M. Nechvátal, který zahrál též velmi dobře. Nemůžu říct, že by mě hra výrazně strhla a odcházel jsem nadšen, ale i tak se mi hra líbila.
(zadáno: 17.1.2020)
Pohled na život J. Wericha z trochu jiného úhlu, přes soužití s osobou, jenž žije jiným životem, ale ve výsledku mají hodně společného. V tomto ohledu skvělý L. Veselý jako V. Holan. Jeho výstupy byly působivé a správně depresivní. Obecně se v rámci celé inscenace povedlo navodit úžasně temnou a skličující atmosféru, která vás chtě nechtě zasáhne. Dobře tomu pomáhají zpívané pasáže a hudební složka. M. Hanuš pak ztvárnil pana Wericha bravurně, viditelná proměna od odjezdu Voskovce až po sklonek života. Moc pěkně také znázorněn jeho vztah se ženou a dcerou, který nebyl vždy jen pozitivní. Celkově silný zážitek. 75%
(zadáno: 26.11.2021)
Po pravdě můj dojem z této inscenace je trochu rozporuplný. Na jedné straně je tam řada opravdu povedených a silných scén, na straně druhé též několik co mi přišly až moc natahované. Stejně tak scéna, kterou hodnotím veskrze pozitivně, nicméně místy pro mě převládala přeci jen forma nad obsahem. A samotný závěr bohužel nevnímám jako povedený, naopak na mě působil spíše nepřehledným dojmem a konečné vyznění šlo díky tomu malinko do ztracena. Na stranu druhou oceňuji určitě výtečný výkon T. Havlínka v titulní roli, položil se do ní fantasticky. Vedle něj též skvělá B. Kaňoková a v menší roli M. Donutil. Suma sumárum 65%
(zadáno: 3.7.2017)
Určitě to není z mého pohledu úplně špatné zpracování, ale přesto mě to příliš nezasáhlo. Líbil se mi zvolený humor i způsob pojetí Hamletova šílenství. Zvláště v první části vzniklo několik velmi povedených scén a mohu říci, že jsem se nijak nenudil. Nicméně zvolené tempo v druhé části působilo až příliš uspávacím dojmem. Více škrtů způsobilo též složitější interpretaci některých činů a motivů postav. Závěrečnou scénu jsem tak sledoval již spíže s odtažitým dojmem. Nemohu však nepochválit skvělého J. Plesla, jenž si mě ve své titulní roli rozhodně získal. 55%
(zadáno: 10.12.2013)
Povedlo se. Toto netradiční a moderní zpracování věčné klasiky řadím bez špetky pochybností mezi ty opravdu zdařilé. Byť hra obsahuje řadu scén, které mě výrazněji nezasáhly nebo jsem se s nimy příliš neztotožnil, tak inscenace jako celek působí silně a zanechala velmi pozitivní dojem. Skvělé zpracování divadelní pasáže, naopak závěr je malinko nejasný a pro někoho může být i matoucí (existuje-li vůbec někdo kdo nezná tento příběh). Po herecké stránce prakticky od všech velmi dobrý výkon. Výtečný především P. Děrgel, pak též Z. Onufráková a P. Hřebíčková.
(zadáno: 28.11.2015)
Taková netradiční cesta do hlubin herecké duše. Místy bizarní či aspoň zvláštní, ale je to nápadité, nijak nenudí a obsahuje několik hodně vydařených scén. Samotný začátek mi přišel trochu slabší, ale s postupem času se dojmy jen zlepšovaly. Jede to sice stále na stejné dramaturgické vlně, ale pro zvolené téma mi tato forma ztvárnění vyhovovala. Velmi dobrý herecký výkon celého kolektivu, hlavně však zaujala výtečná J. Plodková a vedle ní též V. Vašák. Za mě trefa na tu správnou notu a musím přiznat, že jsem si toto představení opravdu užil.
(zadáno: 15.11.2019)
Upřímně mohu prohlásit, že jsem se několikrát dobře zasmál, to ano. A rozhodně to nepostrádá několik dobrých, trefných momentů. Ale také je to až příliš upovídané, roztahané. Je zde vidět snaha dostat tam co nejvíce témat, upozornit na spoustu věcí, ve výsledku je z toho pak tak trochu jeden velký guláš, nebo zde spíše slepice na paprice a ne moc dobře okořeněná. Často mi to taky přišlo příliš prvoplánové a laciné a určitě se nedá říct, že by mě to nějak více zasáhlo nebo donutilo k zamyšlení. Spíše u mě pak převládalo čekání na konec, což není to co bych si chtěl pamatovat. 45%
(zadáno: 26.1.2015)
Bohužel tato hra mě nijak zvlášť nezasáhla. Herci se bezesporu snažili, to nelze vytknout. Zvláště Z. Velen předvedl dobrý výkon. Ale příběh inscenace a její provedení nepovažuji za zdařilé, též mi nebyly příliš jasné některé motivy chování a jednání jednotlivých postav. Celkově představení, které ve mě nezanechalo větší stopy. 55%
(zadáno: 8.5.2013)
Nelze říct, že bych se vůbec nebavil. Ty jeho písničky mají přeci jen něco do sebe a špatně se neposlouchají. K tomu se člověk dozví něco více o osobnosti Karla Hašlera, který si to svým životem zcela jistě zasloužil. Otázka spíše je zda zrovna touto formou. Zda to nemohlo být o něco důstojnější a méně kýčovité. Připadal jsem si tak trochu jako na nějakém okresním přeboru, než v první lize, kam toto divadlo patří. Nicméně třeba přiznat, že určitě nejsem správná cílová skupina této hry. Své diváky si bezesporu najde, o čemž svědčí závěrečná "standing ovation" a hromadný zpěv "té naší písničky".
(zadáno: 25.5.2016)
Dobře vystavěné od začátku do konce. Chytlo mě to docela rychle a celou dobu udrželo pozornost bez větších problémů. Povedená scéna i netradiční kostýmy, oboje je funkční i přínosné a celou inscenaci to jen pozitivně umocňuje. Je tady sice jasná spojitost s Eyolfkem, ale to vzhledem ke složení tvůrčího týmu příliš nepřekvapí a ani mě to nijak nevadilo. Rozhodně také nezklamalo po herecké stránce, výtečná L. Trmíková a vedle ní pak též M. Hanuš nebo J. Vondráček. To celé je doplněno o chytlavou hudbu a výsledkem je ta správná atmosféra, která s průběhem hry adekvátně graduje.
Hra jako taková mě bohužel příliš neoslovila. Nicméně určitě oceňuji velmi dobrý výkon hlavní představitelky Jany Strykové. Z dalších herců bych ještě rád vyzdvihl Martina Pechláta. Ostatní pro mě spíše průměr.
Krom toho si pochvalu zaslouží i kulisy a dobře zvolená doprovodná hudba.
(zadáno: 2.11.2019)
Poctivá dávka Ibsenovy klasiky. Zvolená forma mi dobře sedla, ze začátku příjemně vtipně odlehčeno, v závěru potom hutné a správně intenzivní. V některých momentech byla ta marnost a beznaděj až krutě hmatatelná. Výborná M. Tkačíková a s ní V. Johaník. Jejich společná scéna ke konci mě rozhodně silně zasáhla. Vedle nich se pak nijak neztratila ani M. Matulová, která má též nesporný talent. A za zmínku stojí i dobře zvolená doprovodná hudba. Bezruči mají další působivou inscenaci. 85%
(zadáno: 12.1.2016)
Tento komorní příběh jedné noci se do bytového divadla velmi dobře hodí. Pouze mě mrzí trochu násilné zařazení krátké přestávky, jež většinu pracně vystavěné atmosféry a napětí spolehlivě zabíjí. Poté již nadcházející závěrečné vyústění nemá takovou sílu a dopad, jaký by si zasloužilo. Taktéž znázornění bezvýchodnosti situace a okolních hrozeb zde mohlo být vykresleno o něco důrazněji. Ale jinak stále silná hra, která bezpochyby zaujme. Po herecké stránce velmi dobrý P. Lněnička. 67%
(zadáno: 17.10.2016)
Velmi dobře napsané a též zdařile přednesené a ztvárněné. S. Majer v tomto směru předvedl opravdu skvělý výkon. Nijak nenudí, nepoučuje, nemoralizuje, pokud něco tak hlavně pobaví. Z mého pohledu je zde jasná snaha nezaujmout nějaký konkrétní postoj a spíše obecně reflektovat stav současné společnosti, což se myslím podařilo dosti slušně. Celkově inscenace, která zaslouží pozornost a bezesporu zanechá nemalý dojem.
(zadáno: 29.8.2019)
Geniální pohyby a mimika R. Vizváryho a k tomu vynikající akrobacie Losers. Tohle spojení zde zafungovalo opravdu nadmíru dobře. K tomu navrch ještě silné a zdařile pojaté nelehké téma kómatu, jenž to celé posouvá o další level výše a moc pěkně celé představení spojuje a dává mu jasný smysl. Pokud ještě doplním vydařenou choreografii a skvěle pasující hudební doprovod, tak je zde za mě inscenace co se povedla opravdu po všech stránkách a mohu ji jen a jen doporučit.
(zadáno: 19.5.2014)
Nenáročná komedie s menším množstvím určité míry filosofie. Netvrdím, že jsem se bavil nějak výrazně, ale na druhou stranu většinu času jsem se bavil dobře. První část trochu slabší s několika nevýraznými scénami, jako celek však dobrá hra se solidní zápletkou. M. Etzler mi přišel místy až příliš výrazově expresivní, ale jinak podal velmi dobrý výkon. Z ostatních svým výkonem zaujala především M. Sejnová, naopak její kolegyně ve srovnatelné roli, I. Stejskalová, vůbec nepřesvědčila.
(zadáno: 9.4.2015)
Opravdu dobře napsaná hra se silným příběhem, který rozhodně zaujme. Naprosto jednoduché řešení scény dává vyniknout hereckým výkonům, na kterých především tato hra stojí. Naštěstí v tomto směru všichni tři aktéři nijak nezklamali a zahráli velmi dobře. Celkový dojem ještě umocňuje výborně zvolená závěrečná hudba. Za mě tedy určitě pozitivní divadelní zážitek.
(zadáno: 20.8.2017)
Tak tenhle projekt se povedl opravdu skvěle. Představení nemá chybu, moc pěkné akrobatické kousky, výtečné po pohybové stránce a naprosto výborně zkombinováno s hodně chytlavou doprovodnou živou hudbou. Vtáhne to dost rychle a pak už jen jedete na stejné vlně. Nejlepší však je ta energie a radost, která z těch kluků ze Rwandy ohromně čiší. To je prostě krásně nakažlivé. Snad to neskončí na Letní Letné 2017 a ještě se to někdy v budoucnu objeví.
(zadáno: 9.10.2013)
Nemastné, neslané, bez chuti a bez zápachu...pokud to tak mohu napsat. Ta hra je opravdu nezáživná. Žádné napětí, hloubka či humor. Ano několikrát se nejspíše zasmějete, ale to mi přijde zoufale málo. Herecky obstál snad jen Jan Potměšil. Ivana Chýlková bohužel nepředvedla nijak dobrý výkon a Jana Stryková si snad ani takovou roli se svým talentem nezaslouží. Ve Studiu Dva by si už konečně měli uvědomit, že pouze zvučná jména dobré divadlo nedělají. Je mi líto, ale tuto inscenaci bych osobně nikomu nedoporučil.