Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (823)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 5.11.2013)
Neotřelé, vtipné a zábavné. Veskrze originální způsob jak vyložit klasický příběh z nového pohledu. Také zdařilé propojení historického textu se současnými moderními technologiemi a dnešním způsobem komunikace (mobil, internet). V hlavní roli pak výtečný M. Isteník, jehož energický výkon je hnacím motorem této inscenace. Snad jediné co bych vytknul je trochu větší délka. Ale nutno přiznat, že i přesto jsem se velmi dobře bavil prakticky po celou dobu.
(zadáno: 24.10.2013)
Vynikající, skoro bych řekl strhující, výkon Karla Dobrého. Ostatní herci mu "pouze" zdatně sekundují. Ale i samotná hra je velmi dobrá a nemá výraznějších slabších míst. Moc pěkně ukazuje, že hranice mezi genialitou a šíleností je velmi tenká a často jde oboje spíše ruku v ruce. V jistém ohledu je to též dobrá sonda do historie moderní psychologie. Každopádně po všech stránkách silná a zajímavá inscenace.
(zadáno: 22.10.2013)
Musím přiznat, že málokteré divadlo mě do sebe vtáhlo tak silně jako tato inscenace. Velmi zajímavý příběh, který chytne nejen svým obsahem, ale i formou vyprávění. Všichni tři herci odvedli velmi dobrý výkon, přičemž každý z nich vedl nezávisle na druhých svůj monolog, jehož délka a složitost textu jejich výkon jen umocňuje. Svým stylem mi to trochu připomínalo díla Neila Gaimana, mého oblíbeného spisovatele. Každopádně velmi působivou dějovou stránku ještě vylepšovala originální doprovodná projekce a též hudba. Celkově jistě dílo hodné doporučení.
(zadáno: 7.10.2013)
Výtečné monology/dialogy a skvělé hraní si se slovy. Opravdu dobře a trefně napsaná hra, která možná nenadchne každého, ale pokud přijmete danou formu a úroveň nadsázky, tak se nudit rozhodně nebudete. Pro mě až nečekaně nabíjející a motivující. Velkou zásluhu na tom má jistě Tomáš Kobr, jehož herecký zápal a neutuchající energie je velmi dobrým životabudičem. A ani k ostatním hercům nemám žádných výtek. Více snad netřeba dodávat, tohle stojí bezesporu za vidění.
(zadáno: 5.10.2013)
Samotný příběh je taková hezká kombinace Pretty woman a Billyho Elliota, nicméně je předvídatelný, nijak zvlášť nestrhne a nepřekvapí. U některých písní se český překlad příliš nepovedl a je tam až trochu moc nuceně našroubován, aby zapadl do dané melodie. Ale po taneční stránce hodně vydařené, choreografie se zde opravdu povedla. Z pěveckého hlediska též velmi dobré (Vitázek, Gazdíková, Bošjaková, Matušovová). Ale hlavním kladem je bezesporu výtečná S. Janotová, na které to prakticky stojí a padá. Celé představení táhne neskutečně nahoru. Takže hlavně díky ní nakonec vydařených 75%.
(zadáno: 17.9.2013)
Byl jednou jeden hloupý chytrý Hugo, který do světa šel a krásně to tam zahrál na všechny strany. Aneb jak je důležité mít nemít vlastní názor, vždyť c je vlastně a i b. A takové f nemusí být jen o nýbrž také ř :)
Přiznám, že jak Havla příliš nemusím, tak tato inscenace se povedla. Opravdu pěkné hraní si se slovy. Zpracování zdařilé, nečekaně srozumitelné, vtipné a dynamické. A povedlo se také zapojení diváků. Až na několik málo obrazů si hra udržela mou pozornost. Výborný M. Pechlát a V. Javorský, byť ani ostatní nezklamali. Též pochvala pro doprovodnou hudbu R. Zacha. Za mě krásných 75%.
(zadáno: 10.8.2013)
Nepopírám, že to má své mouchy. Je tam několik slabších scén, občas to někomu pěvecky trochu ulítne a párkrát zazlobila audio technika. Nicméně to jsou spíše drobné neduhy, které se mohou během pár dalších repríz vylepšit. Svou roli samozřejmě může sehrát i jazyková bariéra, ale titulky jsou k dispozici a s jejich pomocí lze vcelku bez problémů dějovou linii pochopit. V konečném důsledku se myslím jedná o velmi vydařený kousek, na kterém je dobře vidět, že je dělán s obrovským nadšením. Má to skvělou energii, spád, hudbu a i pěvecky je to dosti silné. Za sebe tedy doporučuji, škoda to nevidět.
(zadáno: 30.5.2013)
Post-apokalyptický svět. Široko daleko žádná další živá duše. Pocity marnosti a samoty v té nejděsivější podobě. Rozhodně nic lehkého na ztvárnění, ale výtečná I. Uhlířová se skvěle popasovala i s touto rolí a její výkon dokáže opravdu do tohoto děsivého světa vtáhnout. Tuto depresivní atmosféru ještě umocňuje prostor sklepení Veletržního paláce a v mém případě též (bohužel) jen hrstka dalších diváků v hledišti. Není to nikterak optimistická hra, ale zanechá bezesporu silný dojem.
(zadáno: 11.5.2013)
Velmi zdařilé zpracování této klasiky, které musí nějakým způsobem dojmout snad každého. Celkově vydařené po všech stránkách, bez žádného většího hluchého místa. Velmi dobrý kolektivní výkon od všech herců, k tomu hudba a světelný design dotváří tu správnou atmosféru. Pokud někoho vyzdvihnout pak samozřejmě stále skvělou E. Balzerovou, ale krom ní také B. Mošnovou, I. Pazderkovou a D. Rouse. Kvalitní inscenace, kterou se bezesporu vyplatí navštívit.
(zadáno: 17.4.2013)
Bezručům se opět povedlo představit silný příběh s dobře vystavěnou atmosférou. Zvláště v druhé půli jsem byl zmítán pocity zmaru a beznaděje, ale zároveň zde působilo ono nezdolné odhodlání a obdiv takové vytrvalosti. Celý příběh dobře popisuje židovskou pozici v Carském Rusku na počátku minulého století, o které, přiznávám, jsem toho příliš nevěděl. Herecky ani zde nezklame T. Dastlík a též v titulní roli D. Urban. Velmi povedená, pro mě opravdu silná a dobře dotvářející celkovou atmosféru, je také doprovodná hudba. Určitě další představení od Bezručů, které stojí za vidění.
(zadáno: 5.4.2013)
Hra o ženách, ale určitě ne pouze pro ženy. Velmi dobrou formou poukazuje na fakt, že bohužel i v dnešní době existují ženy, které to nemají v životě vůbec lehké. Ale tímto nechci říci, že je to nějaké depresivní, ba právě naopak. V inscenaci se skvěle skloubí humor a vtip se smutkem a lítostí. To vše výborně pojaté jako tanečně-pohybové divadlo s opravdu zdařilou choreografií a hudebním doprovodem. K tomu též pochvala za dobré využití světel a stínů. Celkově hra rozhodně nenudí, je originální, zaujme a představitelky to hrají opravdu s nadšením. Nelze jinak než doporučit.
(zadáno: 28.3.2013)
Musím přiznat, že tohle se mi líbilo. Skvěle využitá paralela určité samoty lidstva v doposud známém vesmíru s osamělostí člověka jako takového. Velmi dobře načrtnuté jednotlivé charaktery, kdy každý je svým způsobem uzavřený sám do sebe, nechce či se bojí k sobě někoho dalšího pustit, ale zároveň touží po společnosti a konci své samoty. Ze začátku spíše humorné chování všech postav se postupně mění a na povrch vyplouvají smutné osudy a jakási vnitřní odloučenost od okolního světa. Z herců u mě nejvíce zabodovali J. Boušková a P. Špalková, ale i ostatní předvedli opravdu dobré výkony.
(zadáno: 6.3.2013)
Tak tohle se opravdu povedlo. Hra velmi dobrým způsobem reflektuje otázku odpovědnosti, její přijmutí, vyhnutí se, útěk před ní či jak s ní žít. Není jednoduché se s tím vypořádat a vždy je to určitým způsobem vlastní vnitřní boj. Něco takového se odehrává i na jevišti, kde výborné herecké výkony předvádí jak J. Vondráček tak L. Trmíková. Stejně zdatně jim sekunduje i K. Sedláčková-Oltová. Tempo hry dobře graduje a závěr je výtečný. K tomu všemu musím přičíst i velmi dobře udělanou scénu a povedené kostýmy. Celkově tedy rozhodně spokojenost a doporučení všem k návštěvě.
(zadáno: 7.2.2013)
Bez výčitek přiznávám, že na mě tato inscenace opravdu zapůsobila. Je pravda, že některé scény byly trochu slabší, ale jako celek to mělo výbornou atmosféru a rozhodně to zanechalo hluboký dojem. Líbilo se mi pojetí hry, oceňuji vydařenou scénu a propojení s hudebními motivy. Po herecké stránce také pražádných výtek. Za mě tedy rozhodně spokojenost a další doporučení v Redutě.
(zadáno: 5.2.2013)
Bezesporu originální, netradiční, trefné a vtipné. Něco takového není přeci jen na divadle běžné, leckdo nejspíš bude i nesouhlasit a tuto formu spíše odsuzovat. Mě se to ale líbilo a oceňuji odvahu s něčím takovým dnes přijít. Kdybych měl vyjádřit číslem tak pěkných 75%.
Pro neznalé jedno upozornění: byť se vám to nejspíše ze začátku bude zdát divné a možná budete mít i chuť odejít a stěžovat si, tak opravdu doporučuji vydržet až do konce a teprve poté hodnotit.
(zadáno: 8.1.2013)
Pokud bych měl použít nějakého srovnání tak bych řekl "pánské zakázané uvolnění", byť má tato hra zcela jiné téma a není zde s danou hrou žádná dějová spojitost. Přesto celkové vyznění pro mě bylo dosti podobné. Opět velmi dobře napsaná hra, která má spád a ani na chvíli mě nenudila, ba naopak. Hlavní klady jsou bezesporu trefné dialogy a doprovodná hudba (užíval jsem si hlavně scény, kde zněly melodie z Pána prstenů :)). Nelze ale ani opomenout kvalitní herecký výkon obou aktérů. Celkově mile rád všem doporučuji.
(zadáno: 2.1.2013)
Opět moc pěkné písně, básničky i scénky. Čiší z toho ta krásná atmosféra jako u minulých veleúspěšných kabaretů, byť zde mě to nestrhlo tak výrazně. Ale přesto velmi příjemné, odcházel jsem naprosto spokojen a dobře naladěn.
(zadáno: 17.12.2012)
Zde se přikloním k vyššímu hodnocení, neb musím přiznat, že mě to docela zasáhlo. Celkově velmi dobře ztvárněné. Výborní F. Čapka jako Viktor Frankenstein a T. Kobr jako Netvor. Ve svých rolích jsou oba dosti přesvědčiví a hlavně díky nim má tato hra tu správnou atmosféru. Byť tu ještě vylepšuje a skvěle dokresluje velmi dobrá doprovodná hudba. Jediné co mi přišlo slabší byla část se slepcem, kdy je Netvor mezi lidmi. Ale i přesto jsem se prakticky nenudil a rozhodně bych toto komukoli doporučil k návštěvě. Celkově pěkných 75%.
(zadáno: 4.12.2012)
Hodně povedené. Trefně vykresleny jednotlivé charaktery středoškolských studentů, znázornění šikany, odmítnutí a zavržení. Pocity osamělosti a nepochopení. Zpočátku pouze nevinné laškování se s postupem času čím dál více stupňuje a je jasné, že vše pomalu a jistě směřuje k tragickému konci. Hra velmi dobře stupňuje atmosféru a napětí mezi jednotlivými postavami neustále roste. K tomu, zvláště v první polovině, je ale řada vtipných momentů na odlehčení, takže se člověk i trochu pousměje. Po herecké stránce výborné, zvláště bych chtěl pochválit M. Anděla, M. Poulovou a K. Heřmánka.
(zadáno: 28.11.2012)
Opravdu vydařená inscenace. Ryze mužské pojetí hře nijak neškodí, ba naopak dodává to nový rozměr. T. Dastlík i M. Sedláček byli v rolích dam znamenití. Celkově ale nutno říci, že zde celý soubor předvedl bravůrní výkon. Nebylo špatné scény, nešlo se nudit, pouze dobře bavit. Bezruči opět výborní.
(zadáno: 6.11.2012)
Brilantní! Scéna, nápad, zpracování, mimika, gesta a jednoduše celkové provedení, nemá to chybu. Prostě skvělá surrealistická groteska! (viděno v Divadle v Dlouhé)
(zadáno: 3.11.2012)
Opravdu vydařená inscenace. Ve hře dobře graduje napětí a atmosféra houstne s každou další scénou. Velmi dobré je ztvárnění české vesnice 19. stol. Dialogy, kostýmy, lidové písně a doprovodná hudba, to vše mé výrazně pozitivní dojmy jen vylepšuje. Herecky zde kraluje výborná Irena Vacková, která mě svým výkonem rozhodně zasáhla (mít takovouto tchýni doma tak buď zabiju jí nebo brzy sebe :)). Pochvalu zaslouží i Tomáš Šulaj a Jitka Josková. Celkově ale zahrál dobře celý soubor. (viděno v Divadle Komedie)
(zadáno: 25.10.2012)
Výborný, i když lehce psychadelický, úlet. Kombinace "Stounů" a medvídka Pů pro mě neměla chybu. Její ztvárnění považuji za velmi dobré. A to jak vykreslení pohádkových postav, dialogy, kostýmy i doprovodonu hudbu. To vše, spolu se skvělými hudebními čísly, vytvořilo atmosféru, které mě vyloženě nadchla. Herecké výkony též nezklamou. Vyzdvihl bych hlavně J. Plesla, V. Neužila a H. Čermáka. Řekl bych, že pokud se vám povede naladit se zde na tu správnou vlnu, tak nebudete zklamáni.
(zadáno: 18.10.2012)
Opravdu znamenité. Bavil jsem se výborně od začátku do konce. Hra pro mě snad ani neměla hluché místo. Hodně dobře napsané a ještě lépe zahrané. Všechny tři dámy podávají velmi dobrý výkon. Pokud bych měl některou z nich vyzdvihnout pak Zuzanu Stavnou, ale pochvalu zaslouží všechny. Nemohu jinak než doporučit.
(zadáno: 22.9.2012)
Nejedná se o čistý muzikál, ale spíše o kombinaci zpěvu a tance. A právě tanec je ten co hraje prim. Za největší klad považuji výbornou choreografii a většinu tanečních vystoupení. K tomu povedené kostýmy, dobrou scénu a doprovodnou hudbu. Také provedení s 2 Lucreziemi, jednou tančící (K. Rejmanová) a druhou zpívající (B. Básiková) je hodně zdařilé. Obě jsou ve svých postech výborné. Pěvecky je to malinko slabší, přesto krom Basikové zaujal ještě Z. Fric a Š. Klouček. Ale jako celek to funguje výtečně, hlavně druhá půle se vydařila.