Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (784)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>

(zadáno: 19.12.2016)
Musím přiznat, že z toho mám trochu rozporuplné pocity. Na jedné straně zajímavá, působivá scéna a v tomto směru i celý způsob zpracování, jenž mě rozhodně zaujal a hodnotím ho dosti kladně. Na straně druhé právě mé možná až příliš velké zaujetí formou, výkladem jednotlivých scén a zvolených symbolik, mě více odtáhlo od vnímání obsahu. Nebylo to pro mě následně tak šokující a mrazivé, jak bych si u této hry představoval a ani příliš emočně vypjaté. Nicméně rozhodně nenudilo a po herecké stránce nikdo nezklamal. Zaujal mě především V. Javorský, jehož výkon byl pro mě nejvíce přesvědčivý. 65%
(zadáno: 18.12.2016)
Hra pojmenovaná v originále po Heisenbergovi rozhodně nepostrádá určité prvky neurčitosti. Ale je zde myslím docela pěkně ukázáno jak nelze mít vše najednou a jednoduše když se soustředíme jedním směrem logicky nám uniká pozornost jinde. Samotné dialogy na mě pak působily dobře nahodilým dojmem, a někdy to vypadalo, že směřování hry není nijak dané. To ve výsledku správně posloužilo k upoutání pozornosti a zájmu o další průběh. Nicméně vše se jednou vyčerpá a zvolená délka je tak akorát na hraně. Oba aktéři pak potěšili svým veskrze příjemným přirozeným herectvím. Celkově pozitivní dojem. 68%
(zadáno: 14.12.2016)
Příjemně hořkosladké vánoční příběhy odehrávající se v jednom pavlačovém domě. Některé výraznější, jiné trochu slabší, ale jako celek určitě dobře koukatelné. Myslím, že hezky ukazují to, že vánoce jsou hlavně takové jaké si je každý udělá. Sami o sobě samozřejmě štěstí a radost nikdy nepřinesou. Vždycky je to hlavně o lidech. Z divadelního hlediska opravdu moc pěkně situováno do pavlačového prostředí Cevro Institutu, jež bylo maximálně využito. V součtu hra, která zanechá spíše pozitivní dojem, hlavně takto před vánoci.
(zadáno: 13.12.2016)
Z mého pohledu to nebude patřit mezi to nejlepší co McDonagh napsal, ale svoji kvalitu hra bezesporu má. Samotná myšlenka je rozhodně dobrá, její provedení pak o něco slabší. Místy trochu mrazivé a slušně protkané černým humorem, jenže pořádně nezanechá silnější dojem ani jedno z toho. Občas také bohužel až příliš rozvleklé, zvláště hromadnější scény. Nejlepší byl pro mě závěr první půle a dialog V. Šandy s Š. Fingerhutovou, který se hodně povedl a jenž oba herci zvládli naprosto skvěle. Kromě nich potěší svými výkony hlavně D. Černá, M. Finger a O. Malý. Celkově tedy solidní inscenace. 65%
(zadáno: 1.12.2016)
Vcelku vydařená komedie s příjemně uvěřitelným příběhem, bez zbytečných šíleností, přehrávání či nějakého pokleslého humoru. Naopak spousta vydařených scén, vtipné situace i zajímavý a chytlavý děj. Bohužel však také místy až moc rozvleklé, zvláště první část, jež měla několik slabších pasáží. Druhá o poznání lepší, ale trochu zbytečně v závěru shozená samotnými herci, kteří se několikrát odbourali vlastními dialogy a hůře se pak dostávali zpět do role. Až na tyto momenty pak moc pěkný výkon zvláště od M. Hofmanna a vedle něj též F. Blažka. Pobavil jsem se určitě dobře. 65%
(zadáno: 25.11.2016)
Úsměvné a milé. Líbila se mi zvolená forma a předávání celého příběhu mezi jednotlivými herci, kdy každý mluvil různé pasáže a různé osoby. Nicméně samotný obsah mě bohužel příliš nezaujal, byť obsahuje několik zajímavých pasáží a i nějaká ta pointa by se našla. Ale přeci jen mě postupně trochu nudil, přičemž zvolená délka hry je tak akorát v tomto směru únosná. Celkově však rozhodně nijak neurazilo.
(zadáno: 22.11.2016)
Nemohu si pomoci, ale přišlo mi to až zbytečně dlouhé a natahované. Hlavně v první polovině je řada scén, jež nemají větší náboj, napětí či humor. Zejména postavy ztvárněné herci M. Čapka, P. Bureš a P. Panzenberger mi přišly vcelku nezajímavé, pro děj nepříliš přínosné a jejich scény tak trochu navíc. Stejně tak postava Barnardina byla myslím trochu nadbytečná. Největším přínosem této hry pro mě byl Š. Kozub, jenž svým skvělým výkonem pozvedl řadu scén na vyšší úroveň. Vedle něj pak zaujali též A. Čuba, P. Dostálová a V. Georgiev. Jako celek však stále pouze lepší průměr.(viděno v La Fabrice)
(zadáno: 21.11.2016)
Setkání dvou mladých žen, které tak trochu neví co pořádně se životem a společně rozebírají své aktuální důležité rozhodnutí. Při tom se pěkně zostra pustí do problémů současné mladé generace. Příliš zábavy, volnosti, minimální zodpovědnost, neochota dospět a spousta dalších témat. Nešetří nikoho, schytají to jak muži tak ženy. To vše samo o sobě není nic příliš nového, byť je to zde podané velice vtipně a zábavně. Avšak způsob a okolnosti tohoto setkání dodávají hře nový, neotřelý a velice zajímavý rozměr. K tomu potěší velmi sympatické výkony obou hereček, zvláště pak skvělé A. Stropnické.
(zadáno: 15.11.2016)
Inscenace, která dle mého názoru velice dobře a trefně pojmenovává hlavní problémy současného fotbalu. Zároveň je pěknou poctou profesi fotbalových sudích, byť ani zde se nebrání trefovat do vlastních řad a nijak tuto profesi neidealizuje. Z hlediska provedení je v první části několik pasáží, které mi přišly až příliš afektované nebo naopak nezáživně popisné. Jisté zkrácení by tomu myslím prospělo, i když nyní celková délka hezky odpovídá fotbalovému zápasu. Jako celek však působí hra vyrovnaně a kompaktně, L. Hampl pak předvádí velmi silný, energický výkon. Rozhodně zanechalo pozitivní dojem.
(zadáno: 7.11.2016)
Pro mě rozhodně zdařilá a působivá adaptace tohoto klasického díla. Dobře vystavěný děj, jenž pozvolně krásně graduje až do výrazné druhé části, která je na jednu stranu již hůře srozumitelná, ale na druhou silně pohlcující a podmanivá. Je zde několikero obrazů, které nejsou jednoduché na interpretaci a možná ani jeden konkrétní význam nemají. Nicméně pokud nebude cílem vše rozklíčovat do detailu, tak dílo jako celek zanechá nemalý dojem. Napomáhá tomu skvělá doprovodná hudba, velice funkční jednoduchá scéna a kvalitní herecké výkony v čele s K. Cibulkovou, L. Veselým a M. Krátkou. 77%
(zadáno: 2.11.2016)
Tato hra, pravda, není příliš jednoduchá na orientaci a nelze si z ní odnést nějaký jasný závěr. Nicméně přesto, nebo možná i právě proto, u mě zanechala veskrze kladný dojem. Moc pěkně zvolená scéna, kostýmy i trefně vybraná doprovodná hudba pomáhají vytvářet tu správnou, lehce mysteriózní, pohlcující atmosféru. K tomu rozhodně slušné herecké výkony od všech aktérů, potěšili zejména B. Kaňoková a V. Švarc. Celkově tedy určitě nijak nenudilo.
(zadáno: 31.10.2016)
Dobře napsané i zpracované. Moc pěkně udělané střídání dvou časových rovin, které je svižné, funkční a udržuje celou hru ve správném tempu, takže ani na chvíli nijak nenudí. Dějem se prolíná několikero závažných témat, od předsudků, přes sektářství až po násilné zneužití, ale vše je podáno správnou satirickou, vtipnou formou, jež ale nijak nezlehčuje jejich význam a dopad. K tomu musím přidat povedené herecké výkony, hlavně velmi dobrý J. Böhm a vedle něj také P. Halíček a I. Machalová. Za mě inscenace co stojí rozhodně za pozornost.
(zadáno: 20.10.2016)
Veskrze povedená záležitost. Našlo by se sice pár věcí, kde mě to přišlo buď přehnané nebo naopak neúčinné, ale většina scén je opravdu vydařená a se spoustou vyjádření se trefili do černého. Originálně pojaté, vtipné a humorné, s líbivou doprovodnou hudbou. Sice místy trochu obscénní a více přisprostlé, ale to se zde myslím dá čekat. Pokud toto nevadí tak dobrá zábava zaručena.
(zadáno: 17.10.2016)
Velmi dobře napsané a též zdařile přednesené a ztvárněné. S. Majer v tomto směru předvedl opravdu skvělý výkon. Nijak nenudí, nepoučuje, nemoralizuje, pokud něco tak hlavně pobaví. Z mého pohledu je zde jasná snaha nezaujmout nějaký konkrétní postoj a spíše obecně reflektovat stav současné společnosti, což se myslím podařilo dosti slušně. Celkově inscenace, která zaslouží pozornost a bezesporu zanechá nemalý dojem.
(zadáno: 7.10.2016)
Povedený kousek. Skvělá hudba, povedená choreografie, spousta pěkných písní. K tomu funkční příběh, který má vtip a nepůsobí nijak trapně či lacině. Není příliš hluchých míst, celé to šlape opravdu moc dobře, zvláště pak první část. Ta druhá stojí primárně na sólových písní a některé jsou si až trochu moc podobné. Osobně bych zde ubral malinko té lásky a přidal o špetku více rock'n'rollu. Ale jinak rozhodně od všech dobře zahrané a hlavně zazpívané. P. Pálek nijak nezklamal, ale ještě více zaujali vynikající J. Tenkrát, P. Tenorová a M. Křížová. V konečném součtu za mě určitě spokojenost. 75%
(zadáno: 3.10.2016)
Správně syrové, přímočaré, bez zbytečného přikrášlování a odvádění pozornosti. Tomu pomáhá i velice funkční, povedená a jednoduchá scéna a také vynikající doprovodná hudba, jež skvěle umocňuje vytvořenou atmosféru. Vše potom stojí na veskrze kvalitních hereckých výkonech, zejména zaujali T. Terberová a T. Dastlík. První část mi přišla opravdu až strhující a naprosto mě vtáhla, druhá z mého pohledu bohužel trochu ztrácí dech a přes dramatický obsah již nevyvolala adekvátně silné emoce. Přesto rozhodně tleskám tomuto vydařenému počinu na vinohradské scéně. 75%
(zadáno: 30.9.2016)
Svěží, vtipné i dojemné. V první řadě se povedlo obsazení rolí všech prarodičů, kde si herci typově s jednotlivými postavami dobře sedli a byli příjemně uvěřitelní. Herecky pak také rozhodně nezklamali, zejména bych vyzdvihl výtečného Z. Maryšku a též L. Molínovou. V druhé řadě dobře uchopeno zpracování celé hry, bez problémů vtáhne do děje, udrží pozornost a bez slabšího místa po celou dobu nijak nenudí. Zvolené téma mezigeneračních vztahů je zde moc pěkně a i nadčasově zpracováno a myslím, že to dosti reálně vystihuje nejedny rodinné vztahy v dnešní společnosti. Bezesporu stojí za vidění.
(zadáno: 25.9.2016)
Za mě určitě moc pěkně napsaná hra, která dokáže strhnout, dojmout i pobavit. A i v tomto scénickém čtení měl příběh svoji sílu a bez problémů dokázal vtáhnout a zaujmout. Herci se všichni do svých postav dobře trefili, zvláště pak skvělá L. Krbová a vedle ní M. Hanuš, jejichž dialog zde patřil k tomu nejlepšímu. Prostě nijak nezklamalo a rád tímto doporučuji komukoli k návštěvě. 75%
(zadáno: 22.9.2016)
Bohužel jsem z této hry cítil, že při lepším uchopení by mohla zanechat výrazně lepší dojem. Takto je hlavně první část až příliš nezáživná, druhá to sice vylepší, ale spíše díky samotné zápletce, než z důvodu lepšího zpracování. Prostě hra nemá to správné tempo, aby pořádně vtáhla a více tak zaujala. Nicméně i tak se stále jedná o solidní komedii, která je dobře napsaná, s vtipnou a neotřelou zápletkou i chytrým vyústěním. To není nijak málo. 55%
(zadáno: 19.9.2016)
Rovnou přiznávám, že zvolený způsob zpracování, tedy forma určité grotesky, u mě nepadl zrovna na úrodnou půdu. Chápu zvýraznění tragikomičnosti jednotlivých postav a jejich činů, nicméně nemohu říct, že by mě to strhlo k většímu zaujetí pro tuto hru. Naopak v některých místech, zvláště v první části, jsem měl spíše problém s udržením pozornosti. Na druhou stranu ale oceňuji záměr přijít s něčím novým a neotřelým. Také se mi líbila zvolená scéna, veškeré kostýmy i hudební doprovod. A rozhodně pochvala za herecké výkony pro ústřední trojici, tedy T. Vilišovou, J. Strykovou a V. Lazorčákovou.
(zadáno: 14.9.2016)
Jednoduché příběhy a zápletky jako z nějaké brakové literatury, v nich postavy vytažené do různých extrémních či absurdních rolí. Na první pohled nic přitažlivého, ale přesto to zde funguje velmi dobře. Naprosto výtečné dialogy, spousta skrytých i vyřčených životních mouder. Leckdo se v tom určitým způsobem najde. Celé je to odlehčeno zdejším příjemným humorem, takže hra rozhodně nezačne ani na chvíli nudit. A samotný závěr pak přidává jistou hloubku a nabízí několikero možných výkladů. To vše je navíc doplněno kvalitními hereckými výkony, zaujali hlavně M. Hádek, P. Šimčík a M. Issová.
(zadáno: 12.9.2016)
Rozhodně dobře zpracovaná ruská klasika. Lehké zkrácení hře prospělo, má to lepší spád a více se zde zdůraznily stěžejní témata. Jednotlivé scény působily veskrze dobrým dojmem, měly svůj potřebný dopad a bez problémů udržely moji pozornost. Velký podíl na tom má také velmi dobrý výkon trojice A. Procházka, N. Horáková a Z. Kajnarová, kteří jsou pro mě hlavní tahouni této inscenace. To celé je doplněno velice příjemnou scénou i povedenými kostýmy. 75%
(zadáno: 11.9.2016)
Až na Ježíše to byl opravdu výborný Jesus. L. Vlček bohužel z mého pohledu úplně neobstál a pěvecky hlavně u výších tónů měl trochu problém. Vedle něj byl Jidáš L. Adama o něco lepší, hlavně po herecké stránce, ale ve zpěvu to občas též pokulhávalo. To naopak Máří byla naprosto výborná, jelikož V. Příhodová předvedla opravdu fantastický výkon. Hlavním kladem této inscenace je však hodně povedené moderní zpracování, které mě naprosto nadchlo. A potom neskutečná souhra a síla company v kombinaci se skvělým živým orchestrem. Hromadné scény jsou famózní. Celkově tedy rozhodně velmi vydařený Jesus.
(zadáno: 8.9.2016)
Rozhodně dobře zvolená forma i nápad celou inscenaci takto zajímavě pojmout. Jsem rád, že se na Nové scéně jde tímto směrem, byť stále je co zlepšovat. Obsah inscenace sice není zcela nezajímavý, docela dobře shrnuje různé problémy (demografické, populační, vztahové, genderové) naší generace a vtipně je interpretuje skrz myší terminologii. Ale nedá se říct, že by mě to nějak více vtáhlo nebo zaujalo. Krom toho pochvala za provedenou scénu, atmosféru konference se podařilo dobře navodit. Celkově tedy neotřelý projekt co nenudí, ale nestrhne. 55%
(zadáno: 22.8.2016)
Losers opět nezklamali a udělali další vtipné a originální představení, které je po pohybové i akrobatické stránce stále na vysoké úrovni. V celé inscenaci se podařilo dobře využít všech možných letních plážových motivů a dobře skloubit jednotlivé scény s hudební složkou. Po dosti povedeném začátku sice přichází slabší část, ve které některé scény působí malinko nedotaženě a výplňově (ručníky, frisbee). Nicméně vše se rychle zlepší s příchodem K. Pálešové, která do hry vnese nový prvek a náboj. Závěrečná třetina pak již jede celá ve vysokém tempu a krásně strhne. Rozhodně tleskám. 77%

Další stránky hodnocení: << < 4 5 6 7 8 9 10 11 12 > >>