Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (819)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 7.10.2012)
Ze začátku jsem byl trochu zaskočen, neb jsem dostal hlavně spoustu sprostých slov a podivný děj, který mi nedával velkého smyslu. Ale postupem času se příběh pěkně vykresluje a hra celkově dobře graduje. Sice bych osobně vypustil úplně poslední scénku a tu opileckou pasáž před ní lehce zkrátil, nicméně i tak je cca druhá polovina této hry opravdu dost povedená. Oceňuji také zajímavé a vtipné vsuvky z biologie a i ostatní vtipy jsou dobře umístěné, nejedná se jen o laciná klišé. Herecky dobře vyrovnané. Líbil se mi hlavně J. Nosek a J. Hofman.
(zadáno: 2.8.2012)
Dle mého názoru velmi dobré zpracování této dvoudílné hry. Trefný kontrast bohémského, nezatíženého a prostopášného života s intrikami, zradou a falešným přátelstvím vysoké politiky. Scénicky to umocňovalo odlišné barevné ladění obou části, jedna do světlé bílé a druhá do temné černé. Povedl se i přerod hlavního hrdiny, syna Jindřicha IV, z jedné skupiny do druhé. Herecky zde kraluje N. Lichý, jeho výkon je opravdu bravůrní. Zdatně mu sekunduje i J. Dolanský. Z ostatních vynikl především M. Myšička.
(zadáno: 17.7.2012)
Dosti zdařilé, s minimem hluchých míst. Hra má dobré tempo a bez problémů u mě udržela pozornost a očekávání pro další vývoj. Není to sice tak démonické jak by mohlo být, nicméně i tak je Richardova podlost slušně vykreslena. Jen trochu škoda, že pro mě byla lepší první polovina. Nasazené tempo v druhé části trochu slábne a gradace na konci nebyla nijak výrazná. Herecky velmi dobré. Jiří Langmajer pro mě byl výborný, celkově hru táhne výrazně nahoru. Z ostatních bych rád vyzdvihl tyto: K. Dobrý, E. Salzmannová, J. Teplý a K. Halbich.
(zadáno: 16.6.2012)
Výborná jízda na závěr, skvěle sehraná herecká čtveřice předvedla velmi dobrý výkon. Jejich ztvárnění určitých písní si budu dlouho pamatovat. A celkově lze říci, že onu "boybandovou problematiku" zpracovali vcelku bez chybičky...sice to nemělo tu "hloubku" jako prostřední díl, ale to nic nemění na tom, že jsem se bavil výborně.
(zadáno: 11.6.2012)
Hlavním kladem této inscenace pro mě byla hudba, ta se povedla opravdu znamenitě (Ondra Brzobohatý potvrdil, že má rozhodně talent!). I choreografie a texty písní jsou velmi dobré. Některé scény a dialogy, zvláště v první polovině mi přišli slabší a lehce zmatené. V tomto srovnání byla druhá část jednoznačně lepší. Přesto škoda, že ve hře nezaznělo více básní a nebylo tam méně rádobyvtipných výstupů P. Vacka (byť publikum se u nich velmi bavilo, tak asi jsem v tomto výjimka). Všichni herci zahráli dobře, hlavně M. Písařík a J. Malá.
(zadáno: 6.6.2012)
Plejáda postav ze všech možných her, které jsme mohli zde v Komedii vidět. Pobíhají, šourají se, reagují, mlátí, křičí či jen tak chodí. Ale celkově vytvářejí velmi zajímavé a leckdy i vtipné obrazy. Čím více her jste zde viděli, tím více si dané scénky vychutnáte. Rozhodně povedená rozlučka tohoto vynikajícího souboru.
(zadáno: 14.5.2012)
Co je ještě umění a co už ne? Kam až lze zajít v touze se zviditelnit? A co s člověkem udělá dlouhodobá samota? Spousta složitých otázek a žádná jednoduchá odpověď. Nicméně hra v tomto směru navozuje patřičnou atmosféru a nutí k zamyšlení, což není málo. K tomu povedená scéna a pro mě určitě velmi dobrá práce s videoprojekcí. Zahrané velmi dobře, Karel Roden rozhodně nezklamal.
(zadáno: 3.5.2012)
Pro mě určitě povedené zpracování klasického románu od K. Světlé, dobře zasazené do současné vesnické svatební hostiny. Tu se podařilo vystihnout opravdu náramně, její atmosféra mě dosti strhla. Jednotlivé charaktery a vztahy mezi nimi jsou propracované a dobře zahrané. Nechci nikoho vychvalovat, neb se mi líbili skoro všichni. Nicméně bohužel moje hodnocení sráží slabší závěr, od kterého jsem přiznám čekal trochu více. Chyběla mi tam větší gradace, více emocí, něco co by ve mě zanechalo hlubší dojem. Přesto spokojenost a solidních 75%.
(zadáno: 2.5.2012)
Některé fragmenty mi přišly slabší, jiné naopak výborné. Ale celkově to do sebe zapadalo dobře a ve výsledku je z toho pak solidní nadprůměr. Upoutalo i zpracování, kdy se prolínalo několik dějových linií v jednu chvíli. Místy vtipné, jinde nutí k zamyšlení a určité sebereflexi. Herecky skvělý tandem L. Žáčková a V. Kratina. Ale neztratil se ani M. Dadák či J. Hájek.
(zadáno: 24.4.2012)
Rozhodně působivá cesta do hlubin temnoty lidské duše. Hlavně po vizuální stránce - výborné využití světelných a zvukových efektů. Pro některé škodlivý stroboskop a také nepříjemný kouř u mě výrazně umocnili pozitivní zážitek z této hry. Herecky velmi dobří R. Zach a S. Majer.
Porozumění textu není ani zde jednoduché a vyžaduje plné soustředění, ale kdo se nenechá odradit složitějším začátkem tak věřím, že na konci nebude zklamán.
(zadáno: 22.4.2012)
Další velmi dobrá inscenace z dílny současného KALDu snažící se jak vtipně tak vážně reagovat na různé společenské problémy. Pohybově a hudebně skvěle sladěné, k tomu opravdu výborně zahrané. Sešel se zde silný soubor, který je dobrým příslibem nových mladých talentovaných herců. Pevně doufám, že se jeho členové prosadí i v následujících letech.
(zadáno: 11.4.2012)
Poctivá dávka černého humoru a nadsázky. Tak trochu v duchu Pulp fiction lehce střihnuté Goethem a s několika trefnými narážkami do české kulturní scény. Každého určitě nepobaví a  ten kdo si nesedne s tímto typem humoru může být na konci dosti nespokojen...
Ale mě to sedlo, bavil jsem se prakticky celou dobu. Hra měla pozitivní náboj a rychlý spád. Herci sršeli energií a bylo vidět, že si to užívají. Všichni tři předvedli velmi dobrý výkon. Za sebe tedy doporučuji.
(zadáno: 2.4.2012)
Jinou Divokou kachnu jsem doposud neviděl, takže nemohu srovnávat, ale tato verze se mi rozhodně líbila. Chválím celkové ztvárnění, nápadité scény a též chci vyzdvihnout výběr doprovodné hudby. Herecky kraluje Tereza Vilišová, ale nezaostávají ani Tomáš Dastlík, Jan Vápeník či Norbert Lichý. Celkově nemohu říci, že by mě hra vyloženě strhla, ale spokojený jsem odcházel určitě. 75%
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 19.3.2012)
Spílání všem okolo sebe aneb cesta do hlubin rozhněvaného muže. Výteční Martin Finger a Boleslav Polívka nastavují trefně zrcadlo všem takovýmto osobám a přiznejme si, že alespoň částečně se v této hře najde každý z nás, neb nikdo není dokonalý. Moc se mi líbily oba vedené monology, pozdější společná část mi přišla už trošku slabší. Přesto ale stále velmi dobrá hra, která stojí za vidění.
(zadáno: 15.3.2012)
Energický, kritický, svérázný...Juraj Kukura zde dokazuje, že je opravdu mistr svého řemesla a svým projevem snad musí zaujmout každého diváka. Ale nelze opomenout ani velmi dobrý výkon Veroniky Žilkové, která v druhé polovině předvede taktéž výborný výstup.
Hra jako taková se převážně soustředí na kritiku současných divadelních poměrů jak v Čechách tak na Slovensku, někdy ironicky, někdy trefně, někdy přehnaně. Ale z většinou řečeného bych dokázal souhlasit.
(zadáno: 8.2.2012)
Podle mě se jedná o velmi povedenou pohádku. Zvláště její ztvárnění: scéna, kostýmy, světla, hudba - to vše velmi dobré. Jednoznačně nejvíce se mi líbala celá část v říši mrtvých, hlavně díky ní je moje hodnocení natolik kladné.
Z herců bych rád vyzdvihl hlavně pana F. Němce a L. Mrkvičku, oba předvedli výtečný výkon. Z ostatních rolí zaujal ještě F. Rajmont a D. Matásek. L. Žáčková myslím zahrála princeznu tak jak daná role vyžadovala, za nejhorší její výkon určitě nepovažuji.
(zadáno: 25.1.2012)
Komediální anglická detektivka na motivy Hitchcockových filmů, které se povedlo velmi dobře vystihnout a zparodovat. Atmosféra filmů 30.let je místy opravdu výborná. Nutno přiznat, že jsem se bavil velmi dobře, jen občas mi přišlo těch komických prvků až trochu příliš. Nicméně chápu, že to je záměr této hry a celkově se to každopádně vydařilo. Herecky, jak je v Dejvickém ostatně zvykem, na jedničku. Ani jeden z herců nezklamal a svoji roli/role zahrál výtečně.
(zadáno: 19.1.2012)
Pěkná procházka historií tohoto divadla. Líbila se mi zvolená forma kabaretu kde se střídali jednotlivé scénky a písničky. A krom toho se člověk i leccos užitečného dozvěděl :) Mohu doporučit všem fanouškům této scény i těm, kteří se o ní chtějí dozvědět více a ještě se při tom slušně pobavit.
(zadáno: 10.1.2012)
I přes jisté slabší stránky se jedná o další povedený kus v Činoherním klubu. Především díky opravdu velmi dobré V. Žilkové, která by si myslím zasloužila více takovýchto silných rolí. Krom ní také mile překvapila malá holčička (jméno alternace bohužel nevím) a kočičí žena L. Skopalová. Potěšil též menší výstup pana Zindulky :). Hra není špatná, ale i přes silný závěr nezanechala tak hluboký dojem. Možná by neuškodilo trochu seškrtat a jet bez přestávky, aby vše více gradovalo.
(zadáno: 12.12.2011)
Nemohu říci, že bych byl zcela nadšen a ohromen. Po skončení převládali spíše zmatené pocity. Není úplně snadné tuto hru pochopit a věřím, že leckdo může odejít dosti rozčarován. Nicméně u mě převládá spokojenost a jsem rád, že se zde hru tohoto typu rozhodli uvést, neb to ukazuje široký záběr zdejšího souboru. Jednotlivé scény jdou dost často do extrému a jejich celkový význam se složí dohromady až na úplném konci. Téma lásky a peněz je však patrné u každé. Herecky velmi dobré, oceňuji hlavně H. Dvořákovou, M. Königa a M. Zimovou.
(zadáno: 6.12.2011)
Povedené převedení slavného muzikálu na jeviště činoherní scény. Je zde patrná trochu komornější úprava, ale i přesto se daří atmosféru muzikálu udržet. Je to hlavně zásluhou hlavní dvojice, tedy Petra Jungmanová a Petra Doležalová v mém případě, které hrají a hlavně zpívají opravdu výborně.
Celkově určitě titul, za který se toto divadlo nemusí vůbec stydět a věřím, že mu přinese spoustu spokojených diváků.
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 22.11.2011)
Povedené herecké blues. Těžko se to popisuje a přiznávám, že ne vše jsem pobral a pochopil, ale celková atmosféra hry mě upoutala. Řekl bych že emoce bluesové hudby se podařilo zachytit velmi dobře či alespoň já jsem si je tam našel. Chce to vidět a udělat si nejlépe vlastní názor, ale za sebe doporučuji.
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 31.10.2011)
Rozhodně velmi dobrý výkon Luby Skořepové, zvláště vezmeme-li v úvahu v kolika letech stále takto skvěle hraje. Ale i přes silný závěr nemohu říci, že by mě hra celkově nějak více strhla a proto zůstávám "pouze" u tohoto hodnocení. Nicméně stále se dle mého názoru jedná o hru jejíž shlédnutí se určitě vyplatí.
(zadáno: 25.10.2011)
Pro mě příjemné překvapení. Zdařilá komedie, která má přesah i do vážnější roviny. A byť napsaná v roce 83, tak stále dosti aktuální, zvláště v souvislosti s relativně nedávnými výtržnostmi v Anglii.
Herecké obsazení dosti povedené. Líbil se mi hlavně Hynek Čermák, který tento typ postav zvládá opravdu výborně. Poté i Sabina Laurinová, která svou roli trochu přihlouplé a naivní dívky též zahrála velmi dobře. Ale i ostatním není mnoho co vytknout.
Jen trochu škoda, že se z daného tématu nevytěžilo ještě o trochu více.