Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Fajn muzikálové retro. Po hudební stránce velmi dobré. Všechny pěvecké výkony se mi opravdu líbily, obvzláště zpěv Petry Hřebíčkové a Marka Holého. Ale všechny ostatní holky též zpívaly na jedničku :)
Nicméně po dějové stránce spíše průměr. Vztahy mezi hlavními postavami jen lehce načrtnuty, druhá polovina pak více než chaotická. Závěrečené čtění dalších osudů hrdinů spíše pro pobavení, jelikož s k nim člověk mohl jen těžko vytvořit nějaký větší vztah...
(zadáno: 22.3.2014)
Samotný začátek originální a bezesporu povedený, potom v průběhu první poloviny spíše určité tápání, točení se na jednom bodě okolo podobných scén, kde jsem i pak trochu postrádal nějaký větší smysl. Přiznávám tedy, že v polovině u mě převládalo lehké zklamání, ale druhá část vše vynahradila. Dobře stupňované tempo vyústilo ve výborný závěr, který, věřím, musí nějakým způsobem zasáhnout každého. Samotné téma "každý má v sobě svého idiota" se nakonec povedlo dobře uchopit a zpracovat. Herecky po celou dobu výtečný kolektivní výkon. Další důkaz, že zdejší soubor je nyní opravdu ve skvělé formě.
(zadáno: 7.6.2012)
Zajímavá a určitě aktuální hra. Člověk se u ní rozhodně musí zamyslet nad tím kde je hranice využívání techniky a kdy vlastně ještě technika slouží nám a ne naopak...Celkově dobře zpracované téma nástupu "hraček od applu".
Nicméně z divadelního hlediska mě to až tolik nechytlo. Některé scény považuji za povedené, jiné již méně. Většinu času jsem se bavil, ale zůstalo to u mě spíše jen na povrchu, hlubší zážitek se nedostavil. Přesto myslím netradiční hra co stojí za vidění.
(zadáno: 8.9.2021)
Vlažnější začátek, po kterém jsem si nebyl jist, kam se tato inscenace ubere. Ale s postupem času se dařilo čím dál více budovat zaujetí a vykrystalizoval i jasný záměr a směr tohoto vyprávění. Pokud se necháte, tak budete nakonec opravdu přeneseni před hradby Troje a doslova prožijete jeden z mnoha jejích příběhů. Určitě tomu napomáhají i dobře zvolené doprovodné housle a zpěv. A samozřejmě velmi dobrý K. Heřmánek ml., který se do toho v některých scénách dokáže až neuvěřitelně položit. Hodně se povedl i samotný závěr, díky čemuž silný dojem přetrvává i po odchodu z divadla. 75%
(zadáno: 25.11.2016)
Úsměvné a milé. Líbila se mi zvolená forma a předávání celého příběhu mezi jednotlivými herci, kdy každý mluvil různé pasáže a různé osoby. Nicméně samotný obsah mě bohužel příliš nezaujal, byť obsahuje několik zajímavých pasáží a i nějaká ta pointa by se našla. Ale přeci jen mě postupně trochu nudil, přičemž zvolená délka hry je tak akorát v tomto směru únosná. Celkově však rozhodně nijak neurazilo.
(zadáno: 14.2.2013)
Dobře udělaný pohled na základní principy teorie relativity. Spoustu věcí s touto teorií související jsem již od školy úspěšně zapomněl a bylo příjemné si je opět oživit, navíc takovouto pěknou divadelní formou. Kvituji šikovné rozdělení na část přednáškovou a "praktickou". Byť zvláště v druhé části jsem již některé scénky a myšlenkové pochody tvůrců úplně nepobral, tak jako celek hra působí velmi dobře. A k tomu je i dosti vtipná a poučná. Ve výsledku opravdu velmi dobrý počin.
(zadáno: 18.1.2017)
Inscenace, která svým vývojem několikrát, a docela nečekaně, překvapí. Rychlé a stěží předvídatelné střídání poloh obou aktérů je hlavní hnací motor, jenž spolehlivě udržel moji pozornost a zájem o dění na jevišti. Byť ano, musím přiznat, že několik slabších míst se také našlo a je možné, že lepším uchopením by se dosáhlo ještě silnějšího prožitku. Nicméně oba herci si vzájemně velmi dobře sednou a jejich společný dialog funguje na jedničku. Za mě tedy rozhodně pochvala jak pro V. Kubařovou tak pro J. Plesla. Celkově příjemná podívaná.
(zadáno: 3.12.2013)
Audiovizuální zážitek. Zejména po zvukové a hudební stránce je to opravdu téměř dokonalé. Herecky též na velmi dobré úrovni prakticky od všech členů souboru. K tomu pro mě i dost zajímavé po dějové stránce. Byť pro ty kdo neholdují žánru tohoto typu (Hellboy, Avengers, Sandman či jiné) to možná nebude tak zábavné a chytlavé. Přesto věřím, že každý ocení zvolenou formu a provedení. Za mě opravdu divadelní zážitek.
(zadáno: 2.2.2017)
Zajímavá sonda do oblasti komunikace a předávání informací. Spousta relativně netradičních situací, které vás jako diváka dokážou vyvést z konceptu a u kterých pořádně nevíte co si máte vlastně myslet. Ale i to je svým způsobem součástí zpracování informací a patří to do celkového schématu inscenace, která je ve svém důsledku docela slušně promyšlená. Netvrdím však, že vše je povedené a bez chyby, z mého pohledu jsou slabší scény a některé prvky působí až příliš zmatečně. Nicméně doporučuji dát tomuhle kousku šanci a užít si ho takový jaký je. 65%
(zadáno: 11.6.2012)
Hlavním kladem této inscenace pro mě byla hudba, ta se povedla opravdu znamenitě (Ondra Brzobohatý potvrdil, že má rozhodně talent!). I choreografie a texty písní jsou velmi dobré. Některé scény a dialogy, zvláště v první polovině mi přišli slabší a lehce zmatené. V tomto srovnání byla druhá část jednoznačně lepší. Přesto škoda, že ve hře nezaznělo více básní a nebylo tam méně rádobyvtipných výstupů P. Vacka (byť publikum se u nich velmi bavilo, tak asi jsem v tomto výjimka). Všichni herci zahráli dobře, hlavně M. Písařík a J. Malá.
(zadáno: 20.2.2012)
Pojetí hry formou rekonstrukce mě rozhodně zaujalo. Celé zpracování této problematiky hodnotím velmi kladně. Od postupného odhalování detailů jednotlivých scén, přes trefné citáty pojmů z wikipedie a slov politiků, po někdy až smutně vtipné internetové diskuse. A jako člověk, který o Mašínech příliš podrobností neví jsem se dozvěděl i leccos nového a zajímavého. Takže za mě velká spokojenost.
(zadáno: 9.3.2017)
Vztahová rapsodie jednoho opuštěného třicátníka, jenž dobře naplňuje heslo "život je jedna velká párty". Samotná hra je už docela vtipná a chytlavá, ale naprosto skvělý a vynikající M. König ji svým výkonem posouvá ještě o několik pater výše a z inscenovaného čtení dělá opravdu divadelní zážitek. 75%
(zadáno: 2.5.2017)
Úvodní scénu z předsálí bych za sebe klidně zrušil. Zbytečně se mačkáte na malém prostoru kvůli pár minutám děje, jenž není pro další vývoj nutně nezbytný a pak teprve následuje pomalé usedání do hlediště, takže reálný začátek představení je o 15 minut později. Nicméně samotné představení hodnotím jasně pozitivně. Opět moc pěkný obsah z pera T. Dianišky, který funguje více než dobře. Mix skvělých hlášek a vtipných situací spolu s vážnější stránkou vztahu můžu a žen. Je to dobře vyváženo a také kvalitně zahráno, takže nuda zde rozhodně nehrozí. 75%
(zadáno: 15.11.2012)
Tak na Vinohradech pro mě po delší době opět povedená inscenace. Kladně hodnotím hlavně hromadná hudebně/taneční čísla, dobrá choreografie a využití scény. K tomu velmi dobrý herecký výkon M. Novotného, J. Meduny a také K. Brožové. Některé scény jsou opravdu vynikající (sólo B. Polákové na začátku, mužská umývárna, večírek), jiné pak spíše průměrné (univerzitní část, porada). Po pěvecké stránce je to většinou trochu slabší, nicméně nikdo zde není profesionální zpěvák, takže se dá leccos odpustit. Celkově si hra ale drží dobré tempo, většinu času jsem se dobře bavil, takže spokojenost.
(zadáno: 1.6.2016)
Nejspíše budu opakovat již řečené, ale i já vidím hlavní problém této hry v složitých a relativně nezáživných dialozích. A k tomu též v absenci výraznější dějové linie, která by silněji udržela moji v pozornost. Bohužel s přibývajícím časem bylo čím dál těžší soustředit se na odehrávající se příběh a to i přes některé pěkné momenty vyvolané především kvalitním hereckým výkonem vybraných aktérů. Za vyzdvihnutí stojí především T. Medvecká, J. Boušková a J. Hartl. Vydařené jsou i kostýmy a živá doprovodná hudba. Jako celek však bohužel tato inscenace spíše zklamala. 55%
(zadáno: 17.6.2021)
Rozhodně nenudilo. K. Macháčková předvádí velmi zdařilý herecký výkon. Její civilní pojetí, přesvědčivá rétorika, intonace a skvělá mimika, společně s nepochybně zajímavým životním příběhem, dokáží udržet pozornost a vtáhnout diváka do života této ženy. Dostane se vám též ne příliš běžného pohledu na válečné události a předválečné období na území Německa. Není to lehké téma, ale povedlo se to dobře uchopit a smysluplně ztvárnit. Už jen díky tomu to stojí za shlédnutí. 75%
(zadáno: 2.12.2013)
Příliš mnoho chaosu na jedné scéně. Tak to na mě bohužel působilo. První polovina ještě docela pozitivní, několikero vtipných dialogů, dobře vykreslené pitoreskní charaktery a relativně slušná zápletka. V druhé části však začaly přibývat více či méně podivné scénky, které na mě neměly příliš pozitivní dopad. Též na můj vkus až příliš sexuálního podtextu a dvojsmyslů. Nejprve vtipné, ale ke konci již spíše únavně neoriginální. Po herecké stránce však nemám výtek. Pochválit zaslouží především S. Rašilov, P. Beretová a skvělá moucha D. Prachaře. 55%
(zadáno: 26.2.2015)
Po první části převládali hlavně pozitivní dojmy. Sice by jí neškodilo zkrácení, místy příliš "crazy", ale jinak velice originální, vtipné a zábavné. Druhá část mě ale bohužel zklamala, "crazy" stupeň se zvyšuje, inscenace postrádá vyváženost a pomalu se tak trochu utápí sama v sobě. Samotný konec je pak neskutečně natahován a nijak můj dojem nevylepšil. Přesto ale musím ocenit dobrý nápad a celkový koncept. Též herecké výkony I. Smečkové Bencové, P. Tomicové a P. Štorkové jsou naprosto výborné. K tomu hodně povedená hudba D. Krále. Škoda jen toho nevyužitého potenciálu.
(zadáno: 3.10.2016)
Správně syrové, přímočaré, bez zbytečného přikrášlování a odvádění pozornosti. Tomu pomáhá i velice funkční, povedená a jednoduchá scéna a také vynikající doprovodná hudba, jež skvěle umocňuje vytvořenou atmosféru. Vše potom stojí na veskrze kvalitních hereckých výkonech, zejména zaujali T. Terberová a T. Dastlík. První část mi přišla opravdu až strhující a naprosto mě vtáhla, druhá z mého pohledu bohužel trochu ztrácí dech a přes dramatický obsah již nevyvolala adekvátně silné emoce. Přesto rozhodně tleskám tomuto vydařenému počinu na vinohradské scéně. 75%
(zadáno: 3.12.2011)
Začnu spíše tím negativním. Muzikál je to bohužel po hudební stránce dosti průměrný. Chybí nějaký větší hit, melodie která se zaryje do paměti. Chvíli po skončení jsem si skoro nic nevybavil a vše tak nějak splývá do jednoho. Na druhou stranu nutno přiznat, že z toho co měli k dispozici zde tvůrci vytěžili opravdu maximum. Povedené scéna, choreografie, company - to vše hodnotím kladně. Ale to hlavní co táhne hru nahoru je opravdu výborný výkon D. Vitázka. A krom něj i obě holky I. Vaňková a H. Holišová, které se také nemají za co stydět.
(zadáno: 11.9.2016)
Až na Ježíše to byl opravdu výborný Jesus. L. Vlček bohužel z mého pohledu úplně neobstál a pěvecky hlavně u výších tónů měl trochu problém. Vedle něj byl Jidáš L. Adama o něco lepší, hlavně po herecké stránce, ale ve zpěvu to občas též pokulhávalo. To naopak Máří byla naprosto výborná, jelikož V. Příhodová předvedla opravdu fantastický výkon. Hlavním kladem této inscenace je však hodně povedené moderní zpracování, které mě naprosto nadchlo. A potom neskutečná souhra a síla company v kombinaci se skvělým živým orchestrem. Hromadné scény jsou famózní. Celkově tedy rozhodně velmi vydařený Jesus.