Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (803)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 6.2.2013)
Příjemné, milé, dojemné a takové hořko-sladké. Příběh, kde podstatnou roli hrají mezigeneračními problémy, netolerance a zahořklost, je zde podán velmi lidsky, místy vtipně, bez vyhrocených scén a trapných situací. Sice zároveň nejde příliš do hloubky, díky čemuž daný zážitek nebyl omračující a proto i malinko nižší hodnocení. Přesto se na to koukalo moc pěkně, určitě též díky velmi dobrým hereckým výkonům obou představitelů.
(zadáno: 9.2.2020)
Příjemně hravé a tím správným způsobem dětsky roztomilé. Dobře ztvárněné nebe i peklo, takže to žádné dítě myslím neurazí a je to vhodné i pro nejmenší. Několik vydařených vtipů a narážek, jež zase ocení především dospělí. Určitě pěkné kostýmy. Trochu škoda, že to nebylo o něco více hudební. Herecky velmi dobře fungující ústřední dvojice E. Hacurová a M. Matejka. Z ostatních potěšily hlavně K. Sedláčková (opravdu správně pekelná matka) a M. Zimová. Dětské představení, jak má být.
(zadáno: 11.2.2013)
V tomto případě bych řekl, že forma vítězí nad obsahem. Výborně udělaná scéna a k ní doprovodná hudba. Též zdařile odlišena černobílá první polovina od druhé barevné. Bohužel jednotlivé osudy postav a dialogy dle mého názoru až tak výrazné nebyly a příliš mě v tomto ohledu nezasáhly. Naopak výkony obou představitelů andělů hodnotím kladně. Též dobře obsazený L. Frej, který vtipně odlehčoval děj a svým způsobem přibližoval jisté tvůrčí záměry. V konečném důsledku se hře podařilo zachovat si potřebnou atmosféru a onen andělský pohled. To není málo a stojí to za vidění.
(zadáno: 6.6.2016)
(zadáno: 5.2.2018)
Zpracování shakespearovské klasiky v mnoha ohledech urážlivé a šokující. Inscenace je opravdu hodně zaměřena na zvýraznění sexuálního podtextu a lidského chtíče, ale z mého pohledu to zde v mnoha směrech funguje a v kombinaci s výraznou hudební složkou to přináší několikero dosti působivých scén. Na druhou stranu je to přeci jen až příliš jednostranně zaměřené a jakékoli jiné roviny této hry jsou opomíjeny nebo až příliš upozaděny. V každém případě, když se již tvůrci vydali touto cestou dělají to opravdu důsledně a samotný konec má svoji sílu. Herecky výborná především T. Dočkalová. 65%
(zadáno: 22.11.2016)
Nemohu si pomoci, ale přišlo mi to až zbytečně dlouhé a natahované. Hlavně v první polovině je řada scén, jež nemají větší náboj, napětí či humor. Zejména postavy ztvárněné herci M. Čapka, P. Bureš a P. Panzenberger mi přišly vcelku nezajímavé, pro děj nepříliš přínosné a jejich scény tak trochu navíc. Stejně tak postava Barnardina byla myslím trochu nadbytečná. Největším přínosem této hry pro mě byl Š. Kozub, jenž svým skvělým výkonem pozvedl řadu scén na vyšší úroveň. Vedle něj pak zaujali též A. Čuba, P. Dostálová a V. Georgiev. Jako celek však stále pouze lepší průměr.(viděno v La Fabrice)
(zadáno: 10.12.2010)
Vtipná komedie, která mě rozhodně dobře pobavila. Není to jen nějaká laciná fraška s bezduchým humorem, ale hra která nutí zároveň i k zamyšlení. K tomu velmi dobré výkony obou hlavních představitelek, obzvláště Sandry Pogodový.
(zadáno: 6.11.2012)
Brilantní! Scéna, nápad, zpracování, mimika, gesta a jednoduše celkové provedení, nemá to chybu. Prostě skvělá surrealistická groteska! (viděno v Divadle v Dlouhé)
(zadáno: 3.1.2019)
Moc pěkně zpracované téma milosrdné lži a přehnaného soucitu. Ve výsledku pak krásně ukázáno, že jen máloco je horší než falešná naděje. Sice nemohu tvrdit, že by mě to výrazně strhlo, vcelku dlouho jsem to pozoroval bez většího zaujetí. Nicméně rozhodně to má dobrou gradaci a závěr je pak správně emoční a působivý, což je podpořeno také přesvědčivými výkony ze strany R. Máchy a P. Štorkové. Celkově inscenace zanechaná dosti silný dojem. 75%
(zadáno: 21.11.2016)
Setkání dvou mladých žen, které tak trochu neví co pořádně se životem a společně rozebírají své aktuální důležité rozhodnutí. Při tom se pěkně zostra pustí do problémů současné mladé generace. Příliš zábavy, volnosti, minimální zodpovědnost, neochota dospět a spousta dalších témat. Nešetří nikoho, schytají to jak muži tak ženy. To vše samo o sobě není nic příliš nového, byť je to zde podané velice vtipně a zábavně. Avšak způsob a okolnosti tohoto setkání dodávají hře nový, neotřelý a velice zajímavý rozměr. K tomu potěší velmi sympatické výkony obou hereček, zvláště pak skvělé A. Stropnické.
(zadáno: 28.5.2015)
Tak nevím jestli je to samotnou hrou nebo se nepovedlo jen toto zpracování, ale bohužel mě to absolutně nezaujalo. Celou dobu jsem měl pocit, že to pořádně nikam nesměřuje. Spousta dialogů je suchá a zdlouhavá, nevyvolává nějaké silnější emoce. Dobrá, je tam sice jakási snaha o určitou reflexi současné společnosti, ale výrazněji na mě nezapůsobila. Většinu času jsem si spíše říkal "Proč to všechno?", neboť převládal hlavně pocit nudy. Ale ano, bylo tam i pár povedených scén a momentů, hlavně v druhé polovině. Přesto na 3 hodiny je to zoufale málo. 35%
(zadáno: 26.1.2016)
Povedlo se dobře znázornit jakýsi nezájem žít svůj vlastní život. U jednotlivých postav je hezky vykresleno neustálé hledání omluv a zástupných důvodů pro svoje aktuální chování. Na povrch se potom postupně dostávají střípky odhalující minulost a možné příčiny současného stavu. Ale přiznávám, že jsem očekával nějaký výraznější zvrat nebo silnější vývoj celé situace. Místy to na mě působilo až příliš strnulým dojmem. Přesto stále zajímavý příběh s pěknými hereckými výkony, které určitě nezklamaly. Nejvíce potom zaujala A. Talacková. 65%
(zadáno: 15.11.2017)
Je to určitě svým způsobem zvláštní hra. Na jedné straně jsou zde oplzlosti, nadávky, alkohol, nesympatické chování postav. Ale tak nějak za tím vším jsou vidět také silné emoce, vnitřní rozpolcenost a utrpěné jizvy na duši. Po nějaké době si jednotlivé postavy získali moje sympatie a byl jsem dobře vtažen do děje. Sice není dlouho jasné zda za tím bude něco více, ale nijak to neruší od sledování celého příběhu. A nakonec je myslím hezky ukázáno, že jiskru života lze zažehnout třeba i z popela. Výtečné herecké výkony, zvláště T. Vilišová, V. Lazorčáková nebo O. Pavelka. Stojí za vidění.
(zadáno: 14.3.2017)
Hlavním kladem je zde bezpochyby naprosto skvělá T. Dočkalová, která roli Nory zvládla opravdu výborně. Inscenace jako taková funguje také dobře, nijak nenudí a určitě zaujme. Byť ve vypjatějších pasážích má trochu rezervy a výsledný dojem by mohl být ještě o něco silnější. Stejně tak i výkony a pojetí vedlejších postav, jenž jsou místy málo výrazné. Povedeně hodnotím jednoduchou a funkční scénu, stejně tak i použité kostýmy. Celkově za mě vydařená inscenace, kterou zde na Palmovce komukoli rád doporučuji.
(zadáno: 2.2.2014)
Veselé a hravé, divadlu v Dlouhé se to opět povedlo. Nápadité a dobře udělané scénky, u kterých se pobaví jak děti tak dospělí. Výtečná babička J. Vlčková a obecně skvělá práce celého souboru. Ale hlavním kladem pro mě byla jednotlivá hudební vystoupení, ty jsem si užil asi nejvíce. A ani jsem nečekal, že tam uslyším takové legendy jako Ray Charles, Pink Floyd, Simon and Garfunkel nebo Zuzanu Navarovou. Jako rodinné představení prostě výtečné.
(zadáno: 8.2.2016)
Kvituji nápad s rozdělením hry do třech různých prostor, jejich rozdílnost a jednotlivé přesuny do jiných prostředí vylepšili celkovou atmosféru hry. Téma strachu a zapomnění je zde docela dobře čitelné, ale přesto se najdou místa, kdy hra působí poněkud nejistě a rozpačitě. Celkově však spíše pozitivní dojem potvrzují kvalitní herecké výkony, hlavně v případě M. Kerna, E. Salzmannové a P. Vaňka. 65%
(zadáno: 17.1.2018)
Z mého pohledu určitě působivé zpracování se spoustou silných scén a momentů. Syrové betonové prostředí sálu DUP39 přidalo celé inscenaci na silnějším prožitku. A také dobře zvolená doprovodná hudba navodila tu správnou atmosféru. Snad jen některé dějové zvraty byly znázorněny poněkud nejasně a nebo až příliš symbolicky, alespoň pro mě jako diváka co nezná knižní předlohu ani filmové zpracování. Přesto inscenace dokáže zasáhnout a to i díky velmi dobrým hereckým výkonům, v čele se skvělou G. Pyšnou. 74%
(zadáno: 9.12.2019)
Svým způsobem opravdu ten správný "divadelní bizár". Je to absurdní a strhující, šílené a pohlcující. Určitě bude dost individuální co si z toho kdo odnese. Pro mě pohled do života lidí, kteří pohrdají vlastními životy, ale nejsou schopni si to sami přiznat a připustit. Sourozenci, jenž se nenávidí a obviňují, ale nejsou schopni bez sebe žít. Ne vždy je to jasně čitelné, nicméně je to rozhodně zajímavý pohled do lidské duše a svůj odraz tam může spatřit každý. Pochvala za jednoduchou a výraznou doprovodnou hudbu a výtečné herecké výkony všech aktérů. Hlavně S. Rašilov měl několik skvělých výstupů. 75%
(zadáno: 23.3.2016)
Za sebe mohu říci, že jsem se po celou dobu nijak nenudil. První třetina byla tedy trochu zdlouhavá, až jsem se začal bát, že to začne být příliš monotónní. Ale dá se říci, že s příchodem J. Meduny nabrala inscenace dobré tempo, které si udržela až do konce. M. Isteník v titulní roli nijak nezklamal, zahrál velice přesvědčivě a právě díky němu má závěr hry onen potřebný silnější dopad. Vedle něj byla též výborná V. Lazorčáková, jejich společné dialogy patřily k nejlepším. K tomu dobře podbarvovaly atmosféru "doprovodné/davové" scény všech aktérů. Z mého pohledu určitě spokojenost. 75%
(zadáno: 9.1.2014)
Takový pěkný příběh z českého vesnického Bronxu. Originální a vtipné, Rubín opět nezklamal. Především první třetina je skoro dokonalá. Poté inscenace trochu ztrácí dech a počáteční náboj, ale naštěstí není zbytečně natahovaná. Nijak zde tedy nehrozí, že by mohla začít nudit. Velkou zásluhu na tom mají také všichni tři účinkující, jejichž herecké výkony jsou opravdu výtečné.