Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (816)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 16.10.2014)
Nebylo to ono, příliš málo života, energie, jiskření, prostě něco co by mě více strhlo a vtáhlo do této hry. Potenciál na to dějově jistě je, ale zde mi přišlo, že nebyl dostatečně využit. První část příjemně plyne, nijak nenudí, ale ničím také neuhrane. V druhé to již dostane spád, neb děj zde nic jiného ani neumožňuje, ale stále jsou cítit jisté rezervy. Ústřední dvojice nehraje nijak špatně, ale zvolený styl mi přišel lehce odtažitý, jejich vztah dává prostor k výraznější či emotivnější souhře. Z ostatních aspektů oceňuji především dobře zvolenou scénu a hudbu.
(zadáno: 1.11.2015)
Z mého pohledu opravdu výborné po hudební a melodické stránce. Orchestr hraje výtečně a skvěle to zní. Nevím však zda se jen nepovedl český překlad, nebo je takové už samotné libreto, ale texty písní mi nepřišly nijak povedené. Většina je zbytečně složitá, špatně zní a dost často není pořádně rozumět. I díky tomu zde není žádný hit, který by si pak člověk pobrukoval. Pěvecky výborná hlavně E. Skálová. P. Gazdík nezklamal a z ostatních byl dobrý především M. Kolář. Dětský sbor jako celek též moc pěkný. V součtu tedy žádný zázrak, ale i tak vcelku povedený muzikál. 67%
(zadáno: 17.11.2013)
Výborně napsané, spousta krásných slovních hříček a jazykových vtipných narážek. Celkově mohu říct, že jsem se velmi dobře pobavil. Takový trochu cimrmanovský humor, ale naštěstí to není pouhé kopírování, nýbrž něco nového. Ke konci už inscenace malinko ztrácí na tempu a originalitě, nicméně stále si drží svůj povedený humor. 74%
(zadáno: 4.3.2017)
Začátek trochu vlažnější a pozvolnější, první část celkově spíše takový příjemný úvod do problematiky, až na několik písní bez silnějšího zásahu. Nicméně je to i dobrý kontrast k té druhé, temnější a dynamičtější s několika výbornými scénami a opravdu silným závěrem. Vynikající hudební složka. Povedená výprava, kostýmy i digitální projekce. Z herců nejvíce překvapila N. Grossová, ze které jsem měl trochu obavy, ale svoji úlohu zvládla více než dobře. Vedle ní zazpíval moc pěkně také L. Randák a rozhodně nijak nezklamal ani M. Vojtko. Ve výsledku tedy hodně zdařilé provedení světového muzikálu.
(zadáno: 27.4.2018)
Silná hra s parádním hereckým výkonem. M. Řezníček dokázal prakticky z ničeho, přímo vedle vás, vytvořit krásný, dojemný a strhující životní příběh. Čisté, obnažené herectví v té nejlepší možné podobě. Konečným výsledkem je potom nádherný divadelní zážitek.
(zadáno: 8.12.2014)
Je tam několik scén, které mě příliš nezaujaly, většina se však myslím opravdu povedla. Není nijak lehké vtěsnat přes 20 let do jedné hry a zde se toho zhostili rozhodně se ctí. Mezi nejpovedenější scénky řadím Volejte řediteli, Opoziční smlouvu a radar v Brdech. Herecky velmi dobrý kolektivní výkon, pochvala pro všechny aktéry. A možná trochu překvapivě, mělo to na mě pozitivní dopad. I přes všechny ty vyobrazené podvody a nekalosti, je myslím vidět, že se společnost celkově posunula k lepšímu. 75%
(zadáno: 15.9.2015)
Neviděl jsem bohužel jiné zpracování, takže nemohu srovnat. Přesto z mého pohledu zdejší důraz na pohybově-vizuální stránku byl někdy až příliš silný. Zvláště v druhé polovině jde místy na úkor samotného příběhu. Což je škoda, neboť hra jako taková na mě působí velice dobře a její potenciál, emočně zasáhnout diváka, mi přijde určitě větší, než čeho zde bylo dosaženo. Zde si spíše zapamatuji některé choreografie. Jako třeba scéna na nádraží nebo v metru, které byly v tomto směru povedené. Po herecké stránce nijak nezklamal J. Cina a potěšila H. Vágnerová a S. Babčáková.
(zadáno: 19.3.2012)
Spílání všem okolo sebe aneb cesta do hlubin rozhněvaného muže. Výteční Martin Finger a Boleslav Polívka nastavují trefně zrcadlo všem takovýmto osobám a přiznejme si, že alespoň částečně se v této hře najde každý z nás, neb nikdo není dokonalý. Moc se mi líbily oba vedené monology, pozdější společná část mi přišla už trošku slabší. Přesto ale stále velmi dobrá hra, která stojí za vidění.
(zadáno: 24.11.2017)
Za mě určitě vydařená inscenace. Dobře napsané, hezky vykresleny jednotlivé postavy i vztahy mezi nimi. Některé situace jsou už možná trochu více přestřelené, ale hře to spíše prospívá a nejde to zase nikam do absurdna. Vcelku je to vše docela reálné a jakoby ze života, takže se s tím jde lépe ztotožnit. Celkově to nijak nenudí, v průběhu dobře graduje a donutí i k zamyšlení nad vlastní rodinou nebo nad tím, jak důležité rodinné vztahy jsou. Herecky výtečný R. Jašków a vedle něj též L. Veselý a B. Kaňoková.
(zadáno: 26.4.2011)
Relativně složitá a hůře srozumitelná hra, která obsahuje spoustu dosti těžko čitelných dialogů. Také svou délkou může leckoho odradit a celkově bude asi pro většinové publikum těžko stravitelná. Nicméně divadlo v Dlouhé se s ní popralo opravdu výborně a výsledek je myslím skvělý. Herecké výkony opravdu na jedničku včele s mistrovskou Helenou Dvořákovou. K tomu velmi dobře udělaná scéna, osvětlení a doprovodná hudba.
Věřím, že kdo tomu dá šanci a připraví se na to co ho čeká tak litovat opravdu nebude.
(zadáno: 12.10.2012)
Rozhodně velmi dobré po choreografické a hudební stránce. Prakticky všechny zpívané scény mají spád, zápal, taneční kroky, synchronizaci a celkově prostě skvělé tempo. Bohužel činoherní výplně mezi nimy jsou občas až příliš nudné a někdy je to jen o čekání na další pěvecké číslo. Ano hudba je zde to hlavní a o děj tolik nejde, ale i tak je to trochu škoda. Nicméně na konečném dosti kladném vyznění to nic nemění. Pěvecky slušně vyrovnané, nikdo nezapadl. Naopak bych chtěl vyzdvihnout výbornou K. Steinerovou a M. Doubravovou a D. Gránského. Též i J. Kříže coby DJ rádia. Podtrženo sečteno 75%.
(zadáno: 31.10.2011)
Rozhodně velmi dobrý výkon Luby Skořepové, zvláště vezmeme-li v úvahu v kolika letech stále takto skvěle hraje. Ale i přes silný závěr nemohu říci, že by mě hra celkově nějak více strhla a proto zůstávám "pouze" u tohoto hodnocení. Nicméně stále se dle mého názoru jedná o hru jejíž shlédnutí se určitě vyplatí.
(zadáno: 24.3.2014)
Sice jsem nedokázal pobrat význam a dopad některých scén, přesto souhlasím, že na Nebeského je to až nečekaně umírněné. Rozhodně výborný výkon S. Rašilova, kterému skvěle sekunduje D. Prachař. Tuto dvojici dobře doplňují též J. Černý a L. Trmíková. K tomu velmi dobře využitý betonový prostor scény zde ve Veletržním paláci. Celkově inscenace, která rozhodně zanechá svoji stopu.
(zadáno: 2.11.2016)
Tato hra, pravda, není příliš jednoduchá na orientaci a nelze si z ní odnést nějaký jasný závěr. Nicméně přesto, nebo možná i právě proto, u mě zanechala veskrze kladný dojem. Moc pěkně zvolená scéna, kostýmy i trefně vybraná doprovodná hudba pomáhají vytvářet tu správnou, lehce mysteriózní, pohlcující atmosféru. K tomu rozhodně slušné herecké výkony od všech aktérů, potěšili zejména B. Kaňoková a V. Švarc. Celkově tedy určitě nijak nenudilo.
(zadáno: 9.3.2015)
Originální a povedené. Ano, sice to má svoje mouchy, tou hlavní je místy zbytečně natahovaná délka. Dalo by se škrtat, jak v první části pro větší spád, tak v druhé pro silnější dopad. Ale přesto neotřelé, zábavné, místy trochu ujeté, ne však bez myšlenky a účelu. Svým způsobem upozorňuje na aktuální problémy a ukazuje realitu konzumního života v jiném světle. Z hudebního hlediska se mi to líbilo, spousta chytlavých tónů a melodií. Z hereckých výkonů bych vyzdvihl především P. Děrgla, R. Jaškówa a K. Cibulkovou. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 25.1.2016)
Umělecké porno se vším všudy aneb textové orgie jaké jsem už dlouho neviděl. Povedl se velmi dobrý překlad a v kombinaci s neotřelým zpracováním tvoří inscenaci, která dokáže pohltit a zaujmout. Oceňuji též velmi slušný kolektivní herecký výkon, jmenovitě pak skvělí M. Pechlát a A. Kubištová Máčiková. Bezpochyby počin, který utkví v paměti. 77%
(zadáno: 3.11.2010)
Hra kvalitou dějě opravdu skoro odpovídá nějakému por... Ale člověk se u toho i tak vcelku slušně pobaví :). Po hudební a textové (libretové) části docela průměr. Nicméně výkony herců to zachraňují. Moc se mi líbil zpěv Jany Strykové, Lukáše Příkazkého a Michala Slaného. Takže celkově dle mě zajímavé představení, které stojí za vidění.