Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.9.2013)
Příjemně úsměvná záležitost. Braňovi se opět povedlo vytvořit něco ne zcela standardního s přesahujícím dopadem. Byť se nedá říct, že by mě to nějak emočně strhlo, ale dobře jsem se zasmál a trochu i zamyslel. Je zde spousta výstižných situací, ve kterých se člověk buď najde, nebo si v nich sám sebe dokáže za X let představit. Herecky nemám co vytknout, sehrané opravdu velmi dobře. Celkově spokojenost a pokud je vám mezi 40 a 50, tak vás to pravděpodobně zasáhne ještě o malinko více.
(zadáno: 2.11.2015)
Výborný N. Lichý a vedle něj též D. Urban. Jeden druhého velmi dobře doplňují a tvoří skvěle sehranou dvojici. Společně dali dohromady inscenaci, na kterou je radost se dívat. Pohltilo mě to od začátku až do konce.
(zadáno: 3.10.2010)
Neustále se opakující scéna rozhodně nijak nenudí. Spíše naopak, člověk je zvědav co přijde příště. S každou novou scénou více proniká do jednotlivých charakterů, jejich záměrů a motivů. Na závěr vše skvěle vygraduje prohozením si jednotlivých rolí, čimž to dostane zcela nový rozměr :). Bavil jsem se velmi dobře. Určitě stojí za vidění.
(zadáno: 1.6.2015)
Dobrý nápad i myšlenka zpracování, ale bohužel po nějaké době se to už začalo příliš opakovat. Chtělo by to ještě doladit, posunout to přeci jen někam dál a nedržet stejný koncept celou dobu. Takhle jsem si užil hlavně první třetinu a pak již jen několik málo pasáží. Nicméně závěr s mikrovlnou troubou hodnotím určitě pozitivně, ten se Braňovi opravdu povedl. Jako celek však spíše lepší průměr. 55%
(zadáno: 30.5.2013)
Post-apokalyptický svět. Široko daleko žádná další živá duše. Pocity marnosti a samoty v té nejděsivější podobě. Rozhodně nic lehkého na ztvárnění, ale výtečná I. Uhlířová se skvěle popasovala i s touto rolí a její výkon dokáže opravdu do tohoto děsivého světa vtáhnout. Tuto depresivní atmosféru ještě umocňuje prostor sklepení Veletržního paláce a v mém případě též (bohužel) jen hrstka dalších diváků v hledišti. Není to nikterak optimistická hra, ale zanechá bezesporu silný dojem.
(zadáno: 17.2.2018)
Solidní inscenace, ve které se šikovně pracuje s tématem "hra ve hře", tedy držení diváka v nejistotě co je divadelní realita a na co si herci jen hrají. Dobře stupňované napětí, zdařilé střídání tempa a rytmu, přechody z mrazivých pasáží do odlehčeného humoru a herecky velmi dobří oba protagonisté. To vše udržuje divákovu pozornost a rozhodně tato hra nijak nenudí. Ale přeci jen nebylo to pro mě tak silné a zdrcující jako třeba u her Blackbird či Venuše v kožichu, jenž pracující s podobnou tématikou. I tak je zde závěr stále dobře provedený a dokáže překvapit.
(zadáno: 10.6.2014)
Toto představení má opravdu úžasnou sílu a atmosféru. Byl jsem zcela vtažen do děje a byť o malířství nevím zhola nic, tak přesto mě zde toto téma dokázalo více než zaujmout. Samozřejmě je toho zde mnohem více, především propracovaná psychika postav, dobrá práce s gradací příběhu a vydařené závěrečné vyústění. Herecká dvojice je velmi dobře sehraná, chemie mezi nimi funguje na jedničku a z některých jejich dialogů skoro až mrazí. Pro mě zkrátka po všech stránkách skvělá inscenace.
(zadáno: 11.10.2010)
Od této hry jsem bohužel očekával více. Dle mého názoru by jí více prospělo omezit humor (někdy hodně laciný) a více se zaměřit na charaktery a vztahy mezi postavami. Nahoru to táhnou pouze Igor Chmela s Pavlem Liškou. Jen mě mrzelo, že skoro kdykoli Liška něco řekl tak se v publiku několik lidí zasmálo, ani to často moc k smíchu nebylo...nicméně neviním z toho Lišku, ale spíše publikum. Jinak ostatní herci veskrze průměr, nejhorší bohužel pro mě Leoš Noha (i když částečně za to může i jeho postava). Celkově tedy dost smíšené pocity.
(zadáno: 4.3.2013)
Je pravda, že toto představení nemá takovou hloubku a vyznění jako předešlé tituly. Nicméně stále je to povedený kousek. Má to nápad, spád a nabije vás to energií. Začátek má dobrý rozjezd a konec mě pak zcela strhnul. Mezi tím jsou trochu slabší místa, ale také několik hodně povedených scén a vtipných momentů. Každopádně skvělá choreografie a svérázný humor je zárukou toho, že nudit se určitě nebudete. Veselé skoky ani nyní nezklamaly.
(zadáno: 13.2.2014)
Aktuální, opravdu dobře napsaná hra, která trefně poukazuje na některé problémy dnešní hektické doby. Stres, přepracování, partnerské problémy...to všechno a mnohem více se v nás tak nějak hromadí a až jednou ta hráz přeteče...vznikne takovýto chaos. Ale netřeba se bát nějaké náročné hry, naopak je to správně odlehčené, podané s příjemným humorem. Všechny představitelky odvádí velmi dobrou práci, nijak nepřehrávají, ba naopak jsou přirozené a ve svých rolích přesvědčivé. Musím přiznat, že po odchodu z divadla jsem měl mnohem lepší náladu než před ním.
(zadáno: 6.12.2011)
Povedené převedení slavného muzikálu na jeviště činoherní scény. Je zde patrná trochu komornější úprava, ale i přesto se daří atmosféru muzikálu udržet. Je to hlavně zásluhou hlavní dvojice, tedy Petra Jungmanová a Petra Doležalová v mém případě, které hrají a hlavně zpívají opravdu výborně.
Celkově určitě titul, za který se toto divadlo nemusí vůbec stydět a věřím, že mu přinese spoustu spokojených diváků.
(zadáno: 29.3.2018)
Bohužel z mého pohledu to bylo celé dost ploché a prázdné. Byť z hlediska obsahu proběhla řada emočních scén, tak musím přiznat, že mě žádná výrazněji nezasáhla, osud všech postav mi byl relativně lhostejný a jakékoli směřování celé inscenace jsem vnímal dosti neurčitě. Povedlo se však vykreslit docela zajímavou dekadentní společnost a zobrazit dobře odlišné charaktery. Po herecké stránce též velmi slušné výkony, takže bez zajímavosti tato hra určitě není. 55%
(zadáno: 19.6.2014)
Opravdu výborné z hlediska kostýmů a scény. Podařilo se výborně navodit kýženou atmosféru, ať už Chrobáků v krabici nebo Kvapek. Též hereckému projevu prakticky všech aktérů nemohu nic vytknout. Velmi dobrý především M. Matejka. Ale bohužel svým obsahem mě inscenace příliš neoslovila a vlastně u obou aktovek jsem se v jejich průběhu začal tak trochu nudit. Je mi líto, v tomto směru jsem nejspíše nebyl na stejné vlně. Ale i tak myslím, že toto dílo stojí za návštěvu. Už kvůli jednotlivým scénám. 65%
(zadáno: 27.7.2016)
Byť se jedná o působivý a silný příběh, tak musím přiznat, že mě to bohužel výrazněji nezasáhlo. Nicméně i tak jsou mé dojmy hlavně pozitivní. Stále se jedná o zajímavou hru, která nijak nenudí. Samotný F. Teller předvedl skvělý výkon a bylo vidět, že do toho dává opravdu vše.
(zadáno: 26.3.2015)
Sám o sobě zajímavý děj je ještě zvýrazněn a umocněn povedeným zpracováním. Každý obraz má své zvláštní kouzlo a poetiku, která na mě osobně působila velmi dobře. Po scénické stránce tedy opravdu vydařené představení. Herecké výkony též nezklamaly, kolektivní souhra fungovala na jedničku. K tomu příjemná délka, žádné zbytečné natahování. Celkově rozhodně spokojenost. 75%
(zadáno: 30.9.2015)
Výborný tanec a skvělé choreografie, které mají dobře gradující tempo a rytmus. To doplněno několika vtipnými mluvenými pasážemi, jež to myslím pěkně doplňovaly. Nějaký vyšší spojující prvek, propojující jednotlivé scénky jsem v tom bohužel nenašel, ale to mě nijak nebránilo si toto představení náležitě užít.
pozn.: kdo nerozumí anglicky je zde trochu v nevýhodě a výsledný dojem může být o něco horší, je třeba brát toto při návštěvě v potaz
(zadáno: 3.5.2012)
Pro mě určitě povedené zpracování klasického románu od K. Světlé, dobře zasazené do současné vesnické svatební hostiny. Tu se podařilo vystihnout opravdu náramně, její atmosféra mě dosti strhla. Jednotlivé charaktery a vztahy mezi nimi jsou propracované a dobře zahrané. Nechci nikoho vychvalovat, neb se mi líbili skoro všichni. Nicméně bohužel moje hodnocení sráží slabší závěr, od kterého jsem přiznám čekal trochu více. Chyběla mi tam větší gradace, více emocí, něco co by ve mě zanechalo hlubší dojem. Přesto spokojenost a solidních 75%.
(zadáno: 1.2.2014)
Vtipně a chytře napsaná hra na téma koučiknu a sebepoznávání. Potkává se tu hned několik palčivých témat: osamělost, nízká sebedůvěra, nenaplněná očekávání, komplexy z dětství, kariéra před rodinou aj. Po důkladném rozboru se pak dojde k řešení, které je dobré si připomenout. Z divadelního hlediska dle mého názoru velmi dobře odvedená práce. Hra nijak nenudí, humorné a vážné momenty jsou správně vyvážené. Jednotlivé charaktery pak hezky rozdílné, doplňující se a skvěle obsazené. Všichni zahráli bez chybičky, přičemž nejvíce zaujala P. Hřebíčková, B. Popková a J. Šmíd. Celkově zábavné a poučné.
(zadáno: 28.6.2011)
Líbilo a to opravdu hodně! V první řadě velmi dobrá hudba, která mě dost chytla a má hlavní zásluhu na mém celkovém hodnocení. Samozřejmě ani texty písní nezklamaly, bez nich by samotná hudba byla o ničem. Scéna, kostýmy...prostě celý koncept muzikálového zpracování se povedl (se srozumitelností jsem neměl problém, až na drobné výjimky bylo všem hercům dobře rozumět). A vše to zdatně táhne výborný Martin Stropnický. Pro mě jedno z nejlepších představení na DnV za poslední roky.
(zadáno: 14.12.2012)
Inscenace, která opravdu dobře pobaví. Spousta povedených a trefných dialogů jak na téma dabingu tak i alkoholismu.I přes relativně delší délku probíhá hra svižně a prakticky nijak nenudí. Velkou zásluhu na tom samozřejmě mají i herci, na jejichž výkony si nelze stěžovat. Výborný hlavně V. Neužil a také M. Myšička, který konečně dostal výraznější roli. Nicméně musím přiznat, že pocit něčeho výjimečného se zde nedostavil. Trochu mi vadilo, že je vše neustále odlehčováno vtipem. Inscenace zůstává spíše na povrchu a nejde více do hloubky. Byť nečekaný a zajímavý konec toto vylepšil.
(zadáno: 13.1.2018)
Válka v Evropě? Za jaké situace? Co by bylo roznětkou? Finanční a sociální krize? Jak by to probíhalo a jaké by byly důsledky? Poučí se někdy lidstvo ze svého jednání nebo se historie bude stále v určité míře opakovat? Inscenace co klade spoustu otázek a poskytne dosti materiálu k zamyšlení. Je rozhodně zajímavé vidět problémy dnešní evropské společnosti zasazené do kontextu válečného konfliktu. Není zde příliš slabých míst a i přes větší délku a náročnější pasáže si svoji pozornost tato hra udrží bez větších problémů. Z mého pohledu určitě povedený kus.