Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 23.5.2014)
Hlavním kladem této inscenace pro mě byla jednoznačně B. Hrzánová, která dokáže svým hereckým uměním pozvednout na dobrou úroveň i takto špatnou hru. Vedle ní ještě pochvala pro neméně dobrou L. Vlasákovou. Nicméně hlavní problém byl u mě ve hře samotné. Přes několik závažných témat mi celkový příběh přišel dosti nudný a slaboduchý, až příliš často sahající po zbytečně laciném humoru. Pasáže s vloženými pohádkami mě vyloženě minuly, jejich smysl a přínos pro tuto hru jsem zcela nepochopil. Ale nejspíš pouze nejsem tam správná cílová skupina, většina hlediště se bavila více než dobře.
(zadáno: 13.4.2017)
Vtipné, chytlavé, výstižné. Za mě rozhodně povedené. Moc pěkně ztvárněno vícero charakterových vlastností, které si v sobě člověk nosí. A to jak z ženského tak mužského pohledu. Následně potom krásně konfrontováno při hledání životního partnera. Herecky velmi dobré od všech aktérů, potěší též pohybová a hudební složka. Výtečná především ženská polovička a konkrétně pak V. Lazorčáková a M. Turková. 75%
Celkově hodnotím spíše pozitivně. Byť hra nedosahuje takových kvalit jako jiné tituly v tomto divadle.
Druhá hra se mi líbila více. A to hlavně díky tomu, že mi v ní přišli lepší herečtí představitelé Pavel Tesař a Marie Turková. Samozřejmě ani Tomáš Turek a Magdalena Zimová nebyli v první hře špatní, ale některé jejich projevy mi přišly už moc hysterické. Případně jejich některá gesta až příliš silná...byť toto bylo nejspíš v popisu daných postav. Celkově ale obě aktovky velmi dobré situační komedie či frašky (jak kdo chce :)).
(zadáno: 18.3.2011)
Bohužel tato hra mi příliš nesedla. Asi hlavně díky tomu, že se mi příliš nelíbil Václav Neužil a jeho herecký projev. Ve většině scén vystupuje totiž hlavně on. První polovina rozpačitá, druhá a hlavně její závěr to určitě vylepšil. Velmi dobrý Trojan a Novotný, kteří to u mě na konci zachránili. Krom nich jako plus hodnotím i výkon Hynka Čermáka, který hlavně první polovinu zahrál výborně. Ale celkové vyznění hry pro mě spíše průměrné.
(zadáno: 31.3.2014)
Výborná první část věnovaná schůzi obecního zastupitelstva, avšak od druhého dějství jsem přiznám očekával trochu více a myslím, že i navozené téma skýtalo daleko více prostoru, než "pouhé" přehrání konstatovaného tvrzení z první části. Přesto však zasazení do prostoru Baráčnické rychty dodalo představení nový rozměr a atmosféru vesnické zábavy se povedlo navodit téměř dokonale. Minimálně už pro tento zážitek stojí tato hra za návštěvu.
(zadáno: 5.2.2013)
Bezesporu originální, netradiční, trefné a vtipné. Něco takového není přeci jen na divadle běžné, leckdo nejspíš bude i nesouhlasit a tuto formu spíše odsuzovat. Mě se to ale líbilo a oceňuji odvahu s něčím takovým dnes přijít. Kdybych měl vyjádřit číslem tak pěkných 75%.
Pro neznalé jedno upozornění: byť se vám to nejspíše ze začátku bude zdát divné a možná budete mít i chuť odejít a stěžovat si, tak opravdu doporučuji vydržet až do konce a teprve poté hodnotit.
(zadáno: 25.3.2014)
Mohu jen souhlasit se svými kolegy. Představení jako takové by nemělo svoji sílu nebýt vynikajícího výkonu K. Dobrého. Po právu si za něj zaslouží veškerá ocenění, které se mu v tomto směru dostalo. Opravdu zážitek vidět ho takto hrát.
(zadáno: 25.4.2018)
Povedené spojení života a díla Philipa K. Dicka do jednoho funkčního příběhu s celou řadou odkazů na slavné sci-fi filmy a také na spoustu kultovních věcí z 80. let. Je to zajímavé, vtipné i dojemné. Jen, alespoň pro mě, též trochu natahované a místy překombinované. Občas se střídají skvělé a slabší momenty a byť mě to celkově zaujalo, nemohu tvrdit, že by mě to zcela strhlo. Jinak potěší hudební doprovod a z hereckého hlediska výborná K. Trnková, v několika menších rolích pak také R. Fiala. Myslím, že kdokoli, jenž má alespoň trochu rád dílo tohoto autora, nebude zklamán.
(zadáno: 19.5.2016)
Tři scénky, které na sebe dobře navazují a ač každá pojednává o jiné době či tématu, tak se velmi dobře doplňují a jako celek tvoří docela zajímavý obraz. Každá z nich velmi trefně reflektovala to o čem zrovna vypovídala. Když se k tomu přičte pěkná, jednoduchá scéna a kvalitní herectví, zejména v podání M. Zimové a M. Matejky, tak tu máme další vydařenou Krátkou Dlouhou. 75%
(zadáno: 10.9.2012)
Obávám se, že smysl hry mi zde poněkud unikl. Přehlídka tak trochu šílených postav v něčem co vzdáleně připomíná děj...ano, chápu že jde hlavně o nadsázku a větší míru absurdity a tedy hledat zde něco jiného nemá ani smysl. Pokusil jsem se tedy vypnout a jen si plynule užívat jednotlivé výstupy. Což se u některých podařilo u jiných jsem to i tak nepobral. Ale pokud tento fakt přijmete, můžete se i docela dobře pobavit. Herci zahráli velmi dobře, hlavně N. Drabiščáková a M. Sidonová.
I přesto mě ale stále napadala ta otázka Proč?!?
(zadáno: 26.5.2014)
Originální černá groteska. Ale z mého pohledu přeci jen trochu nevyrovnaná. Několik dobrých scén a nápadů střídá nejasnost a slabší momenty. Zvláště scény okolo přehlídky a pohřbu, byť vtipné, u mě nějak nezapadly do děje inscenace. Bohužel i celý závěr mi přišel slabý a tak trochu do ztracena. Přesto však oceňuji dobré výkony a celkové pojetí hry. Jedná se o počin, který rozhodně neurazí.
(zadáno: 9.6.2018)
Povedená muzikálová komedie. Je zde velmi dobře využitý potenciál příběhu se záměnou těl, spousta vtipných a humorných scén, ale není to nijak bezúčelné nebo laciné. Za tím vším je přeci jen podstatná myšlenka hlubšího vztahu matky a dcery, jenž tomu dává moc pěkný rozměr. Po hudební i pěvecké stránce nemám příliš výtek, sice nic co by výrazně chytlo, ale vše se to poslouchalo moc hezky. Hlavním tahounem celé inscenace je pak ústřední dvojice, v mém případě K. M. Fialová a I. Vaňková, jenž obě zahrály své role naprosto perfektně a mají hlavní podíl na velmi pozitivním zážitku. 75%
(zadáno: 6.11.2012)
Především vynikající výkon R. Krajča a s ním též velmi dobrý D. Švehlík. To je hlavní klad této inscenace. Přiznám, že jsem měl lehký problém s retrospektivním pojetím děje, a to hlavně v první části. Když přišla zajímavá scéna a byl jsem více vtažen do děje, tak přišel skok zpět do přítomnosti a tak trochu suchého vyprávění. Naštěstí druhá část je v tomto již o mnoho lepší a zvláště závěr je pak hodně povedený a dobře emotivní. Jinak též příliš nechápu nutnost přestávky. Ve hře, která má čistého času 1:15 by pauza být opravdu nemusela a hra by bez ní mohla být i o něco zajímavější.
(zadáno: 8.2.2012)
Podle mě se jedná o velmi povedenou pohádku. Zvláště její ztvárnění: scéna, kostýmy, světla, hudba - to vše velmi dobré. Jednoznačně nejvíce se mi líbala celá část v říši mrtvých, hlavně díky ní je moje hodnocení natolik kladné.
Z herců bych rád vyzdvihl hlavně pana F. Němce a L. Mrkvičku, oba předvedli výtečný výkon. Z ostatních rolí zaujal ještě F. Rajmont a D. Matásek. L. Žáčková myslím zahrála princeznu tak jak daná role vyžadovala, za nejhorší její výkon určitě nepovažuji.
(zadáno: 26.11.2013)
Příjemný předvánoční činoherní muzikál. Za hlavní klad považuji vydařenou hudbu a texty. Většina písní je pěkná a dobře se poslouchá. Také celá scéna, zařazení živého orchestru a jeho vhodné umístění patří mezi ty pozitivní prvky. Krom toho potěší i různé maličkosti, jako třeba ohňostrojová vložka a několik zdařilých kouzelnických triků. Z herců bych chtěl pochválit M. Placrovou, Z. Maurery a P. Strenáčika. Co je horší, je samotný příběh, který by se dal shrnout v několika větách, neb ta Andersenova pohádka je opravdu dosti krátká. Ale pokud vám toto nevadí, představení si určitě užijete. 75%
(zadáno: 11.12.2014)
U mě tady forma jasně vítězí nad obsahem, ale bohužel až skoro kontumačně. Určitě svým způsobem zajímavé zpracování, ze kterého je ale dost těžké odnést si něco jiného než ztvárnění některých scén či hudební projev v druhé polovině. Je tam sice určitý náhled do možných psychologických pochodů sebevrahů, ale přiznávám, že jsem je příliš nepobral.
(zadáno: 17.8.2021)
Přiznávám, že jsem film neviděl a dost možná by na mě zapůsobil stejně. Ale bohužel tohle dílo prostě nebyl můj šálek kávy. Nijak zvláště to na mě nezapůsobilo, většina scén mi nepřišla ani groteskní, ani mrazivá, výraznější emoci u mě nevyvolala. Jediný převažující pocit byl zbytečné natahování očividného. Nicméně mile rád se přidávám ke chvále skvělého hereckého výkonu F. Březiny, který se do toho opravdu položil více než naplno. Taktéž oceňuji propracovanou pohybovou a hudební stránku. Rád budu věřit, že to své kvality má a diváky si to jistě najde, já mezi nimi však nebudu.
(zadáno: 10.5.2011)
Po první půli trochu rozpačité, ale druhá část to u mě vylepšila. Celkově docela zajímavý a originální příběh, který mě každopádně zaujal. Také opět pěkně udělaná scéna, jak je na zdejší malé scéně dobrým zvykem. Z herců mě nikdo výrazně neoslovil, ale ani naopak. Celkově po herecké stránce dobrý průměr. A suma sumárum pobavilo a neurazilo :)
(zadáno: 3.4.2013)
Pěkná připomínka významných prvorepublikových architektů poněkud netradiční hudební formou. Všechny písně se mi líbily a obecně hudební složka této hry je povedená. Nicméně musím přiznat, že jsem čekal i trochu něco více, jak o životě a díle daných osobností tak v rámci vyznění inscenace. A jelikož o architektuře nic moc nevím, tak některé narážky mi poněkud unikaly. Ostatním doporučuji předem si nastudovat životopisy Gočára, Plečnika a Janáka. Celkově stojí za vidění, hlavně kvůli originálnímu zpracování. V součtu za mě 65%.
(zadáno: 2.4.2012)
Jinou Divokou kachnu jsem doposud neviděl, takže nemohu srovnávat, ale tato verze se mi rozhodně líbila. Chválím celkové ztvárnění, nápadité scény a též chci vyzdvihnout výběr doprovodné hudby. Herecky kraluje Tereza Vilišová, ale nezaostávají ani Tomáš Dastlík, Jan Vápeník či Norbert Lichý. Celkově nemohu říci, že by mě hra vyloženě strhla, ale spokojený jsem odcházel určitě. 75%
(viděno v Divadle v Celetné)
(zadáno: 22.12.2015)
Musím přiznat, že mě to příjemně překvapilo. Zprvu docela úsměvná vánoční historka jedné rozhádané rodiny se postupně rozvine do vcelku nečekaných rozměrů. Pěkně se zde ilustruje, že i ve zdánlivě ztracené situaci je možné nelézt naději a porozumění. Celkově opravdu hezky napsaná hra, kterou se zde povedlo dobře zrealizovat. K tomu kvalitní herecké výkony, na nichž je to primárně vše postaveno. Líbila se mi hlavně I. Machalová, K. Hlaváčková a J. Böhm. 77%
(zadáno: 18.9.2018)
Působivá hra, jenž zajímavým způsobem zpracovává silné téma o střetu víry, viny a rodiny. Pro mě velmi pěkně pojato, s pomalejším tempem na začátku až k postupné eskalaci v závěru. Velmi výrazná a výborně doplňující hudební složka, která skvěle dotváří výslednou atmosféru. Též originální a nápaditá scéna a sehrané, vyrovnané herecké výkony. Jednoduše zde nevidím slabých míst. Opravdu povedená inscenace.
(zadáno: 4.4.2016)
Bohužel samotná hra mě příliš nezasáhla. Po první třetině bylo její směřování jasné a ve zbytku příliš nového či posunujícího nepřinesla. Chápu, že černobílost některých postav je smyslem hry, ale jejich ztvárnění mi přišlo místy až příliš nepřirozené a zbytečně přehrávající. To hlavní co táhne tuto inscenaci je výtečný výkon K. Trnkové, která s přehledem zvládla obě náročné polohy své postavy a udržela moji pozornost po celou dobu. Z ostatních potom přesvědčili ještě V. Javořík a B. Kaňoková. Vedle toho potěší zdařilé skupinové hudebně/pěvecké scény, jež inscenaci příjemně oživují.
(zadáno: 10.7.2018)
Z mého pohledu vcelku vydařená nenáročná komedie, která nijak výrazně nevybočuje z nastaveného standardu premiér LSS posledních let. Inscenaci by myslím pomohla trochu silnější zápletka a také výraznější záporný hrdina, takto to bylo vše až příliš přímočaré a jednoduché. Ale jinak to utíkalo slušně, nijak jsem se nenudil a určitě by se našla i řada povedených scén. Dosti pomáhá také velmi dobrý výkon A. Fialové, M. Dejdara či O. Pavelky. Naopak M. Siničák mě, přiznám, svým projevem spíše zklamal. Celkově však myslím příjemný letní večer v hradních zahradách.