Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 2.9.2014)
Akrobatická čísla opět výborná, kdybych hodnotil jen je tak klidně za 90%. Spousta scén a obrazů velmi vydařených a působivých. K tomu bych rád vyzdvihl doprovodnou hudbu, která mi tam dobře zapadala. Ale když beru inscenaci jako celek, tak to na mě nemělo takový dopad jako jiné hry tohoto souboru. Některé části a obrazy pro mě byly příliš nečitelné, závěr jsem též příliš nepochopil, byť nepopírám jeho určitou emocionální sílu. Z mého pohledu tedy určitě zajímavý počin, který stojí za vidění. Však obdivné nadšení se zde nedostavilo.
(zadáno: 4.8.2014)
Složitá a citlivá témata jako je rodina, řešení bydlení, krize středního věku a vlastně i smysl života tak nějak obecně, ty vše jsou zde pojaty a představeny velmi příjemnou a odlehčenou formou. K tomu vhodně doplněné vydařenými písněmi. Hra, která má nápad, dobré dialogy a velmi slušné herecké i pěvecké výkony. Nebál bych se komukoli doporučit, mě se to opravdu moc líbilo. 75%
(zadáno: 16.9.2010)
Pro mě rozhodně povedená hra, která ukazuje na na to jak tenká může být hranice mezi hrou a realitou. A jaké břímě můžou představovat nevyřešené hříchy mládí. To vše dobře zkombinované s mojí oblíbenou hrou dračí doupě :).
Herecký výkony všech představitelů a hlavně Ivana Trojana jsou veskrze hodně dobré. Příběh hry, humor i napětí je dobře vyváženo a konečné vyústění také vcelku příjemně překvapí. Takže pro mě celkově spokojenost :-)
(zadáno: 4.6.2015)
Bohužel předchozí zpracování tohoto muzikálu jsem neviděl, takže nemohu srovnat. Ale z mého pohledu je toto nastudování bezesporu vydařené. Po hudební stránce nemá slabých míst a ani libreto není nijak špatné. Jednotlivé scény a jejich choreografie fungují dobře, takže má pozornost a zájem nijak neupadaly. D. Hůlka zvládá svoji roli naprosto přesvědčivě, není výtek. Vedle něj pak potěšil výborný T. Trapl a nijak nezklamala ani L. Machálková a též vynikající E. Burešová. Celkově velice zdařilé provedení, které by bylo škoda minout. 85%
(zadáno: 8.1.2013)
Pokud bych měl použít nějakého srovnání tak bych řekl "pánské zakázané uvolnění", byť má tato hra zcela jiné téma a není zde s danou hrou žádná dějová spojitost. Přesto celkové vyznění pro mě bylo dosti podobné. Opět velmi dobře napsaná hra, která má spád a ani na chvíli mě nenudila, ba naopak. Hlavní klady jsou bezesporu trefné dialogy a doprovodná hudba (užíval jsem si hlavně scény, kde zněly melodie z Pána prstenů :)). Nelze ale ani opomenout kvalitní herecký výkon obou aktérů. Celkově mile rád všem doporučuji.
(zadáno: 6.6.2016)
Velmi zdařilá hra plná černého humoru a několika životních pravd. Dobře napsaná a výborně zahraná. Skvělá Simona Stašová v hlavní roli. Ale i Radka Filásková jako její dcera nebo Čestmír Gebouský hrají velmi dobře.
(zadáno: 3.4.2017)
Rozhodně jeden z náročnějších a hůře stravitelných kousků. Ne úplně snadno se v tom orientuje a spousta obrazů je složitěji čitelná. Nicméně přináší to svůj efekt a výsledný dopad není nijak slabý. Minimálně to dobře demonstruje to, že jen málo věcí na světě se děje z laskavých pohnutek a za vším je především vlastní zájem. Vždy bude platit jedno pěkné pořekadlo: moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Na druhou stranu se všemi prostředky co jsou dnes k dispozici by život na zemi mohl být daleko větší peklo než ve skutečnosti je.
(zadáno: 1.11.2014)
Trochu překvapivě jsou ty nejlepší scény z tohoto muzikálu jeho činoherní pasáže. I přes výraznější poměr činohry to myslím není pro muzikál ta správná vizitka. Bohužel hudebně i písněmi to bylo dosti průměrné, bez žádných výraznějších momentů. Pěvecky zaujal jen A. Slanina, který svoji roli "ducha" zvládl velmi dobře. Oproti němu byla I. Odehnalová jako Molly dosti slabá a ani O. Studénka jako Carl nepřesvědčil. Naopak překvapivě naprosto všechny suverénně zastínila vynikající A. Březinová v roli Ody Mae. Scény s ní byly vrcholem inscenace. K tomu ještě pochvala pro světla a projekce. 65%
(zadáno: 5.10.2011)
Zdařilá inscenace, u které mě bohužel trochu zklamal závěr, od kterého jsem po průběhu hry očekával trochu více. Herecky mě nejvíce oslovil O. Vízner, scény s ním považuji za nejlepší. Představitelka hlavní hrdinky V. Kubařová pro mě místy až moc gestikuluje a v určitých scénách trochu přehrává. Ale i přesto bych řekl, že se své role chopila odvážně a zahrála velmi dobře. Líbilo se mi také jakési "přepůlení" scény prosklenou stěnou. Ale hra na bicí zaujala jen někde a celkově spíše rušila. Ve výsledku 66%.
(zadáno: 12.11.2014)
Dobře zvolené téma a poutavě vystavený děj, který nijak nenudí. Spousta hlubokých a složitých témat: víra, hledání cesty, vlastní slabost, zrady a hříchy minulosti. Ty vše zasazeny do menší vesnice, se všemi jejími typickými prvky a navíc dušičkovou atmosférou. Tím se podařilo vytvořit prostředí, které je čitelné, zajímavé a věřím, že většině diváků i svým způsobem blízké. Po herecké stránce velmi dobrá souhra všech aktérů, vyzdvihl bych hlavně R. Jaškówa a T. Červinku. Pokud něco vytknout tak samotný závěr, který mi přišel až trochu moc natahovaný a zdlouhavý.
(zadáno: 21.1.2013)
Není mi příliš jasné, z jakých důvodů se vůbec tato inscenace dostala na zdejší repertoár. Samotná hra je dle mého názoru dost slabá a její zdejší zpracování tuto skutečnost nijak nevylepšilo. Hlavní motiv 4 různých letor ústí v neustále se opakující scény, byť každá hraná malinko jinak. Ale i tak dopředu víte co vás čeká a již si to jen "odškrtáváte". Celé to je pak zbytečně zdlouhavé a také nudné. Bohužel, zasmál jsem se opravdu jen sporadicky. Herecké výkony tomu též příliš nepomáhají. Za lepší považuji jen flegmatiky V. Chaloupkovou a C. Götze. Celkově dle mého názoru škoda času a peněz.
(zadáno: 14.10.2013)
I přes zajímavou zápletku této hře bohužel chybí potřebné napětí a chytlavá atmosféra. Ve výsledku jsem si z ní moc neodnesl a pokud už něco tak spíše pocit, že se tam vlastně skoro nic nestalo. Nadějný příběh o vině a nevině dosti zabíjí zdlouhavé a trochu nezáživné dialogy, které docela často opakují již dříve a jinak řečené. Po herecké stránce však docela dobře zahrané. Možná lehce přehrával M. Holý a naopak herecké pojetí J. Plouhara bylo přeci jen viditelněji odlišné od ostatních, což k lepšímu vyznění inscenace též příliš nepřidalo.
(zadáno: 8.11.2013)
Přesvědčivé herecké výkony, to jest pro mě hlavní klad této inscenace. V první části zaujalo několik zajímavých dialogů (doktorka s Lízou, pacienti v léčebně, Tony s Johnem) a celá rádiová scéna, na začátku druhé pak povedená talentová show. Ale ono nosné téma hry mě bohužel nějak minulo a příliš nezasáhlo.
(zadáno: 20.9.2017)
Sled laciných vtipů, dvojsmyslů a narážek. K tomu hezká řádka směšných pohybů a trapných situací. To jest hlavní náplní této inscenace. Ale nejspíše to splňuje žádaný cíl a pro vhodné publikum je toto právě očekávanou náplní. Já bohužel do dané skupiny nepatřím a musím přiznat, že jsem od dvojice Drábek-Kolečko měl i jiná očekávání. V inscenace nicméně je několik vydařených hlášek a k tomu trefných narážek na lobbistické golfové seance. Je pravda, že jsem se párkrát dobře zasmál. Své diváky si toto jistě najde.
(zadáno: 28.3.2013)
Dobře odvedený špionážní thriller s několika komediálními prvky a trochou té kvantové fyziky. Inscenaci nechybí potřebné napětí a atmosféra tohoto typu žánru. V tomto směru je o něco lepší druhá polovina, která můj celkový dojem určitě vylepšila. Povedlo se též udělat funkční a jednoduchou scénu, skvělé je hlavně zoo a pak závěrečný obraz.
(zadáno: 5.12.2012)
Bezesporu zajímavá inscenace. Pěkně zveršované, herecky dobře zahrané. Nejvíce zaujal určitě M. König. Místy lehce nejasný děj, ale celkově je příběh určitě srozumitelný a dobře ztvárněný. Hlavní klad vidím v dobré scénografii, výborné využití světel a stínů a k tomu doprovodná hudba či využitích různých zvuků k navození té správné atmosféry. Funguje to velmi dobře.
(zadáno: 5.2.2020)
Především vynikající, a místy opravdu nádherná, hudba D. Krále. Též velmi dobře zvládnutá choreografie, zdařilé pěvecké výkony, včetně několika krásných duetů. Obecně hudební pasáže se zde za mě povedly znamenitě a táhnou celé představení. I samotný příběh Sloního muže není nijak špatný, má své působivé momenty. Ale říznutím s dalšími historickými postavami to jde někdy až příliš do absurda a přináší to pasáže co jsou zbytečně navíc. Po herecké stránce pochvala pro T. Havlínka, T. Marečkovou, T. Krippnerovou, Z. Piškulu a F. Březinu. Také nelze nezmínit výtečné kostýmy. V součtu rozhodně originální a působivý kousek. 75%
(zadáno: 3.11.2018)
Opravdu nadmíru vydařený počin. Jeden úžasný životní příběh se podařilo úspěšně převést do velmi povedené divadelní podoby. Ač hrozilo, že to bude mít příliš dokumentární formu, tak zvolené retrospektivní pojetí a s ním spojené dramatické vsuvky působí více než dobře. Výsledkem je nejen velmi poučná, ale také silná a působivá, přitom přiměřeně odlehčená, inscenace. Svůj podíl na tom mají také skvělé herecké výkony, ať už v podání I. Trojana nebo M. Myšičky, ale též výtečné V. Khek Kubařové či E. Maximové. Rozhodně po všech stránkách důstojný odkaz práce A. Holého. 85%
(zadáno: 15.4.2018)
Byť samotný Sofoklésův text mi nepřijde sám o sobě nějak geniální, tak musím přiznat, že toto zpracování mě opravdu zasáhlo. Jednoduchá syrová scéna, výborná zvuková kulisa, skvěle sladěný ženský chór v podání K. Sedláčkové-Oltové, M. Turkové a M. Zimové. A nad tím vším potom excelentní výkon E. Hacurové v titulní roli. To vše z toho pro mě učinilo velice působivou inscenaci a doslova mě to pohltilo od začátku do konce. Po delší době jsem opět zažil intenzivní divadelní zážitek. Děkuji a tleskám.
(zadáno: 5.1.2020)
Ač úplně nepovažuji tento muzikál za geniální světový hit, tak zde v Plzni se ho tvůrcům povedlo vytěžit opravdu na maximum a výsledek je nad všechna očekávání. V mém případě naprosto úžasná M. Gemrotová, jejíž zpěv je prostě kouzelný. Vedle ní potom charismatický P. Režný, jehož Smrt byla úchvatná a vytvářela nejlepší momenty celé inscenace. Skvělá též R. Podlipská, ale pochvalu zaslouží i J. Hruškoci nebo P. Klimenda. Výborně fungovala i company, hromadné scény mají svoji potřebnou sílu a dynamiku. Velké plus jsou i krásné kostýmy. A celé to do sebe opravdu náramně pasuje, aniž by přišla slabší pasáž. Rozhodně bravo!
(zadáno: 1.12.2016)
Vcelku vydařená komedie s příjemně uvěřitelným příběhem, bez zbytečných šíleností, přehrávání či nějakého pokleslého humoru. Naopak spousta vydařených scén, vtipné situace i zajímavý a chytlavý děj. Bohužel však také místy až moc rozvleklé, zvláště první část, jež měla několik slabších pasáží. Druhá o poznání lepší, ale trochu zbytečně v závěru shozená samotnými herci, kteří se několikrát odbourali vlastními dialogy a hůře se pak dostávali zpět do role. Až na tyto momenty pak moc pěkný výkon zvláště od M. Hofmanna a vedle něj též F. Blažka. Pobavil jsem se určitě dobře. 65%
(zadáno: 6.3.2012)
Letadlo letí jen tak dlouho dokud všichni na jeho palubě věří, že je schopno letu...
Tady půjdu s hodnocením hodně nahoru, ale nemohu si pomoci. Celkové ztvárnění, scéna, světla, kostýmy...výborné tempo hry, až na čestné výjimky jsem tam neměl hluché místo. Herecky vévodí skvělý David Matásek, kterému zdatně sekundují neméně dobří Jan Dolanský a Petra Špalková. K tomu všemu aktuální a pro mě rozhodně zajímavé téma. Po delší době hra, která je hodna prken na kterých se hraje.
(zadáno: 30.7.2021)
Opravdu velmi vydařený výlet do temných zákoutí lidské duše. Aneb místy až detektivní rozbor příčin jednoho šíleného činu dokáže naprosto pohltit. Výborně vystavěná atmosféra vás vtáhne a nepustí, pro mě zde snad ani nebylo slabého místa. Po herecké stránce výtečné výkony prakticky od všech, ale speciální potlesk hlavně pro mužskou trojice P. Kikinčuk, O. Rychlý a J. Sklenář. V menší roli pak skvěle sekunduje též A. Kameníková. Viděno na letním šapitó Azyl78, kde bylo i více rušivých elementů zvenčí plus zbytečně velká scéna. Ale věřím, že na komornější ploše ČK to bude ještě výraznější zážitek.