Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (794)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 12.5.2014)
Rozhodně zajímavá hra, která velmi rozmanitou formou pojednává o citech, emocích a vztazích, nahlíží na ně ze všech možných úhlů a stran. Je zde několik opravdu velmi dobrých scén a nápadů, nicméně také z mého pohledu i scény, které by si zasloužily ještě nějaké ty úpravy a jejichž vyznění je trochu rozpačité. Celkově převládá dojem jisté rozpolcenosti, byť převažují kladné pocity. Rozhodně pozitivní je souhra a vysoké nasazení všech aktérů. Věřím, že inscenace se může přes léto ještě zlepšit a na podzim by třeba bylo hodnocení jiné. 65%
(zadáno: 19.11.2012)
Bohužel zde myslím autorka trochu přestřelila. Nápad a myšlenka vzít si na mušku korporátní pracoviště rozhodně dobrý. Povedla se i pěkná řádka velmi dobrých narážek a parodií na leckdy opravdu příšerné podnikové stanovy a procesy. Ale jako celek to u mě nefungovalo. Hodně slabých míst, kdy jsem buď nepochopil pointu nebo mi to přišlo už příliš přitažené za vlasy. Hra je také až zbytečně moc natahovaná a daný děj na toto nestačí. Zkrácení na hodinu při zachování hlavní myšlenky by hře jen prospělo.
(zadáno: 16.10.2012)
Bezesporu zajímavá forma, zdánlivě nahodilé či chaotické scény v konečném důsledku dávají dohromady obraz české/pražské společnosti. Vtipně a zároveň chytře reflektuje aktuální dění a jisté archetypy našeho chování. Vážná stránka je dobře vyvážena humorem, byť někdy trochu černým, ale důsledkem toho se krom zamyšlení i dobře pobavíte. Celkový kladný dojem dotváří i povedená scéna a doprovodná hudba. K tomu všichni herci předvedli kvalitní a vyrovnaný výkon.
Věřím, že každý se zde tak trochu najde a po skončení bude odcházet s tím, že to co zde slyšel a viděl stálo za věnovanou pozornost.
(zadáno: 4.4.2014)
Z mého pohledu rozhodně vydařené zpracování. Povedlo se velmi dobře přenést atmosféru známého filmu (a věřím, že i původní knihy, kterou jsem ale bohužel nečetl) na divadelní prkna. Pohyby, dikce, dialogy a k tomu doprovodné písně, to vše skvěle sedí a vytváří plnohodnotný celek. Hra má celou dobu dobré tempo, není snad šance, že by mohla začít jakkoli nudit. Velkou zásluhu na tom všem má bezesporu vydařené obsazení. Především M. Doležalová a D. Ratajský předvádí skvělé výkony. Též A. Krejčíková či L. Molínová hrají velmi dobře. Celkově hra, která pobaví svým vlastním roztomilým způsobem.
(zadáno: 12.3.2015)
Nebylo to tak silné, aby mě to strhlo a nadchlo na ovace ve stoje. Ale přesto dobře odvedená práce. Potěšila živá kapela, pěkná scéna a povedené projekce. M. Absolonová zazpívala velmi dobře, byť hlavně v první části ji několikrát nebylo moc dobře rozumět. Výborný však také P. Strenáčik, který převedl minimálně stejný ne-li ještě lepší výkon. Při děkovačce by si rozhodně zasloužil větší vyzdvižení. Přeci jen táhne tento muzikál výrazně více než K. Roden, který tam má spíše vedlejší roli. Ale i tu zvládl relativně dobře, bál jsem se daleko horšího výkonu. Celkově převládají pozitivní dojmy.
Strhující. Už dlouho mě žádné divadlo nechytlo tolik jako toto. Jednoduchá, ale velmi účinná scéna. Skvělé dialogy, vynikající herecké výkony (zvláště Dastlík, Vilšová a Melník). K tomu všemu moc dobře zvolená hudba. Opravdu silný zážitek.
(zadáno: 8.9.2016)
Rozhodně dobře zvolená forma i nápad celou inscenaci takto zajímavě pojmout. Jsem rád, že se na Nové scéně jde tímto směrem, byť stále je co zlepšovat. Obsah inscenace sice není zcela nezajímavý, docela dobře shrnuje různé problémy (demografické, populační, vztahové, genderové) naší generace a vtipně je interpretuje skrz myší terminologii. Ale nedá se říct, že by mě to nějak více vtáhlo nebo zaujalo. Krom toho pochvala za provedenou scénu, atmosféru konference se podařilo dobře navodit. Celkově tedy neotřelý projekt co nenudí, ale nestrhne. 55%
(zadáno: 30.3.2016)
Dobře propracovaný duel dvou protichůdných stran. Bílá temnota proti černému světlu. K tomu moc pěkný pohled na víru z několika různých stran a úhlů. Pro mě rozhodně dobře napsaná hra s bez počtem zajímavých dialogů. Určitě také nemalá herecká příležitost pro oba protagonisty, která zde byla naplno využita. Výborný především F. Němec, ale vedle něj též hodně působivý R. Holub. Po všech stránkách inscenace, která zaujme, nenudí a donutí k zamyšlení. 85%
(zadáno: 6.3.2013)
Tak tohle se opravdu povedlo. Hra velmi dobrým způsobem reflektuje otázku odpovědnosti, její přijmutí, vyhnutí se, útěk před ní či jak s ní žít. Není jednoduché se s tím vypořádat a vždy je to určitým způsobem vlastní vnitřní boj. Něco takového se odehrává i na jevišti, kde výborné herecké výkony předvádí jak J. Vondráček tak L. Trmíková. Stejně zdatně jim sekunduje i K. Sedláčková-Oltová. Tempo hry dobře graduje a závěr je výtečný. K tomu všemu musím přičíst i velmi dobře udělanou scénu a povedené kostýmy. Celkově tedy rozhodně spokojenost a doporučení všem k návštěvě.
(zadáno: 15.9.2020)
Duo P. Rímský a M. Finger opět dokazuje, že je velmi dobře sehrané a funguje to mezi nimi na jedničku. Když k tomu připočteme už samotný kvalitní text, získáme inscenaci, jenž opravdu nijak nenudí. Psychologická hra, co se přelévá od jednoho pólu k druhému, místy sice trochu ztratí na dynamice a stane se předvídatelnou, nicméně pak zase velmi mile překvapí nečekaným obratem. A samotná poslední třetina pracuje výborně s napětím, které se předtím vybudovalo, má skvělý spád i atmosféru a úplný závěr pak též vůbec nezklamal. Celkově další vydařený kus do sbírky silných komorních dramat tohoto divadla.
(zadáno: 30.9.2016)
Svěží, vtipné i dojemné. V první řadě se povedlo obsazení rolí všech prarodičů, kde si herci typově s jednotlivými postavami dobře sedli a byli příjemně uvěřitelní. Herecky pak také rozhodně nezklamali, zejména bych vyzdvihl výtečného Z. Maryšku a též L. Molínovou. V druhé řadě dobře uchopeno zpracování celé hry, bez problémů vtáhne do děje, udrží pozornost a bez slabšího místa po celou dobu nijak nenudí. Zvolené téma mezigeneračních vztahů je zde moc pěkně a i nadčasově zpracováno a myslím, že to dosti reálně vystihuje nejedny rodinné vztahy v dnešní společnosti. Bezesporu stojí za vidění.
(zadáno: 26.9.2014)
České provedení slavného muzikálu se rozhodně vydařilo. Po hudební stránce vše šlape jak má. Překlad se povedl a textově je to tedy též velmi dobré. Scénické provedení místy trochu pokulhává, ale po pravdě, bál jsem se, že to bude daleko horší. Scéna s lustrem se tedy nepovedla, ale třeba sklepení moc pěkné, střecha i hřbitov též vydařené. Po pěvecké stránce předvedla opravdu výborný výkon M. Sommerová v roli Christine. Pro mě hlavní hvězda večera. Naopak Fantom M. Vojtka byl sice slušný, ale zcela mě nepřesvědčil. Raoul v podání B. Matuše pak již jen dobře doplňoval ústřední dvojici.
(zadáno: 12.4.2018)
Nelehký kus, který ale dokáže zapůsobit. Byť nejsem znalec tohoto díla, tak si dokážu představit, že od "klasického Fausta" je toto zpracování poněkud vzdálené a leckdo může být trochu v šoku z toho co se mu dostalo. Místy je to opravdu pekelná jízda, zvláště v první polovině. Často přes různé symboliky trochu zaniká obsah a není lehké udržet si alespoň nějakou orientaci v ději. Nicméně jsou tam silná místa, i přes větší délku to nijak nenudí a z hlediska scénografie je to bezpochyby hodně zajímavý počin. V neposlední řadě pak také výtečně démonický S. Rašilov. 66%
(zadáno: 27.4.2015)
Místy je to trochu úlet, ale jako celek to drží pohromadě dobře a najde se tam celá řada povedených scén, vtipů a narážek. Ti, co aspoň trochu sledují tenis a hlavně oba zmiňované hráče, si to užijí přeci jen o něco více. Oba aktéři zahráli skvěle, výborný především M. Taclík, ale ani J. Prachař nezklamal.
(zadáno: 5.10.2013)
Samotný příběh je taková hezká kombinace Pretty woman a Billyho Elliota, nicméně je předvídatelný, nijak zvlášť nestrhne a nepřekvapí. U některých písní se český překlad příliš nepovedl a je tam až trochu moc nuceně našroubován, aby zapadl do dané melodie. Ale po taneční stránce hodně vydařené, choreografie se zde opravdu povedla. Z pěveckého hlediska též velmi dobré (Vitázek, Gazdíková, Bošjaková, Matušovová). Ale hlavním kladem je bezesporu výtečná S. Janotová, na které to prakticky stojí a padá. Celé představení táhne neskutečně nahoru. Takže hlavně díky ní nakonec vydařených 75%.
(zadáno: 15.9.2014)
Co zanechá silnější dojem? Divadlo nebo realita? I tak se dá charakterizovat toto představení. K tomu několik zajímavých obrazů, které velmi dobře spojují hudbu, projekci a tanec. Bezesporu zajímavé představení, které zanechá svoji stopu.
(zadáno: 17.12.2012)
Zde se přikloním k vyššímu hodnocení, neb musím přiznat, že mě to docela zasáhlo. Celkově velmi dobře ztvárněné. Výborní F. Čapka jako Viktor Frankenstein a T. Kobr jako Netvor. Ve svých rolích jsou oba dosti přesvědčiví a hlavně díky nim má tato hra tu správnou atmosféru. Byť tu ještě vylepšuje a skvěle dokresluje velmi dobrá doprovodná hudba. Jediné co mi přišlo slabší byla část se slepcem, kdy je Netvor mezi lidmi. Ale i přesto jsem se prakticky nenudil a rozhodně bych toto komukoli doporučil k návštěvě. Celkově pěkných 75%.
(zadáno: 21.1.2015)
V první řadě vynikající M. Kluch, jehož Freddie je opravdu úžasný, zazpíval fantasticky. Vedle něj pak stejně zazářil R. Ševčík, který výborně zvládl všechny taneční pasáže a zvláště ve druhé polovině, kde má tanec větší prostor, dokázal vybudovat silnou a působivou atmosféru. Obecně se zde moc pěkně doplňuje hudební a taneční složka, jednotlivé písně a pohybové scény na sebe dobře navazují. V tomto směru opravdu velmi dobrá práce L. Vaculíka. Z ostatních pochvala ještě pro I. Marešovou, jejíž zpěv též zanechal dosti pozitivní dojem. Bezesporu počin, který stojí za pozornost. 85%
(zadáno: 22.1.2016)
I když si nemyslím, že se jedná o geniální hru s brilantními dialogy, tak i přesto má z mého pohledu toto zpracování jisté rezervy a nabízený potenciál zde nebyl zcela využit. Hlavně první část obsahuje řadu scén, které příliš nechytnou a nevyvolají pocit zájmu. Místy slabší dramatičnost a též chybí silnější důraz na hlavní téma významu dlouholetých přátelství. Samotný závěr je působivý, ale až příliš kontrastní k celému zbytku představení. Nicméně i přesto všechno stále velmi slušné představení, které nejen pobaví, ale i donutí k zamyšlení. To určitě není málo.
(zadáno: 18.10.2017)
Na jedné straně sice trochu extrémní, nereálné a těžko uvěřitelné, ale na druhé straně správně šokující, trefné a alarmující. V každém případě však dobře vystavěné, z neurčitého začátku se hra postupně hezky proměňuje a s tím i správně graduje atmosféra. Samotný konec je sice trochu rozporuplný, ale i přesto tato inscenace zanechá jistě nemalý dojem. Pomáhají tomu též dobré herecké výkony, zvláště pak skvělý M. Balcar. Vedle něj zaujali také J. Albrecht s G. Pyšnou. 67%
(zadáno: 10.6.2011)
Bavil jsem se rozhodně dobře. Výborná první polovina, ve které jsou opravdu povedené 3 dialogy, krásně načrtnuté charaktery postav a k tomu moc fajn scéna s popojíždějícím sushi barem. Bohužel druhá část mi přišla o něco slabší, některé dialogy byly spíše o záplavě sprostých slov - což k této hře patří, ale přesto myslím, že šlo z daných charakterů a situace vytěžit o něco více.
Nicméně celkově výborně zahrané, ústřední trojice Pavlata - Suchánek - Dulava předvádí velmi dobrý výkon a ostatní jim k tomu zdatně sekundují.