Redakce

Jan Pařízek

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (830)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 15.9.2014)
Co zanechá silnější dojem? Divadlo nebo realita? I tak se dá charakterizovat toto představení. K tomu několik zajímavých obrazů, které velmi dobře spojují hudbu, projekci a tanec. Bezesporu zajímavé představení, které zanechá svoji stopu.
(zadáno: 17.12.2012)
Zde se přikloním k vyššímu hodnocení, neb musím přiznat, že mě to docela zasáhlo. Celkově velmi dobře ztvárněné. Výborní F. Čapka jako Viktor Frankenstein a T. Kobr jako Netvor. Ve svých rolích jsou oba dosti přesvědčiví a hlavně díky nim má tato hra tu správnou atmosféru. Byť tu ještě vylepšuje a skvěle dokresluje velmi dobrá doprovodná hudba. Jediné co mi přišlo slabší byla část se slepcem, kdy je Netvor mezi lidmi. Ale i přesto jsem se prakticky nenudil a rozhodně bych toto komukoli doporučil k návštěvě. Celkově pěkných 75%.
(zadáno: 21.1.2015)
V první řadě vynikající M. Kluch, jehož Freddie je opravdu úžasný, zazpíval fantasticky. Vedle něj pak stejně zazářil R. Ševčík, který výborně zvládl všechny taneční pasáže a zvláště ve druhé polovině, kde má tanec větší prostor, dokázal vybudovat silnou a působivou atmosféru. Obecně se zde moc pěkně doplňuje hudební a taneční složka, jednotlivé písně a pohybové scény na sebe dobře navazují. V tomto směru opravdu velmi dobrá práce L. Vaculíka. Z ostatních pochvala ještě pro I. Marešovou, jejíž zpěv též zanechal dosti pozitivní dojem. Bezesporu počin, který stojí za pozornost. 85%
(zadáno: 22.1.2016)
I když si nemyslím, že se jedná o geniální hru s brilantními dialogy, tak i přesto má z mého pohledu toto zpracování jisté rezervy a nabízený potenciál zde nebyl zcela využit. Hlavně první část obsahuje řadu scén, které příliš nechytnou a nevyvolají pocit zájmu. Místy slabší dramatičnost a též chybí silnější důraz na hlavní téma významu dlouholetých přátelství. Samotný závěr je působivý, ale až příliš kontrastní k celému zbytku představení. Nicméně i přesto všechno stále velmi slušné představení, které nejen pobaví, ale i donutí k zamyšlení. To určitě není málo.
(zadáno: 24.4.2022)
Silné a emotivní. Opravdu hezký, a vcelku intimní, pohled na jedno ne úplně lehké dětství a dospívání. Spousta povedených obrazů a k tomu řada důležitých témat. Dobře vykresleno, že ne vše je takové jak na první pohled vypadá. A též potvrzeno, že mlčením a přehlížením se nikdy nic nevyřeší, ba právě naopak. Kvituji i samotnou scénu, vše krásně barevné a hravé, což jde moc dobře v kontrastu s vážností některých sdělení. Ani po hudební stránce nijak nezklamalo, výborný živý orchestr. Z hereckých výkonů musím vyzdvihnout výtečnou M. Jindrovou v roli malé Elison. Vedle ní tradičně skvělý J. Hruškoci a také L. Dolejšková. 85%
(zadáno: 18.10.2017)
Na jedné straně sice trochu extrémní, nereálné a těžko uvěřitelné, ale na druhé straně správně šokující, trefné a alarmující. V každém případě však dobře vystavěné, z neurčitého začátku se hra postupně hezky proměňuje a s tím i správně graduje atmosféra. Samotný konec je sice trochu rozporuplný, ale i přesto tato inscenace zanechá jistě nemalý dojem. Pomáhají tomu též dobré herecké výkony, zvláště pak skvělý M. Balcar. Vedle něj zaujali také J. Albrecht s G. Pyšnou. 67%
(zadáno: 10.6.2011)
Bavil jsem se rozhodně dobře. Výborná první polovina, ve které jsou opravdu povedené 3 dialogy, krásně načrtnuté charaktery postav a k tomu moc fajn scéna s popojíždějícím sushi barem. Bohužel druhá část mi přišla o něco slabší, některé dialogy byly spíše o záplavě sprostých slov - což k této hře patří, ale přesto myslím, že šlo z daných charakterů a situace vytěžit o něco více.
Nicméně celkově výborně zahrané, ústřední trojice Pavlata - Suchánek - Dulava předvádí velmi dobrý výkon a ostatní jim k tomu zdatně sekundují.
(zadáno: 19.9.2013)
Pokud bych měl hodnotit jen nápad, zpracování a herecké výkony (aspoň těch pár co jsem viděl), tak bych dal klidně 80%. Ale bohužel to dost dobře nešlo. Počet diváků dle mého názoru minimálně 2x převyšoval kapacitu daných prostor. Výsledkem byly ucpané chodby, tlačenice, prodírání atd. Jen těžko se člověk dostával k nějaké divadelní scéně. S postupem času přiznám moje nadšení nad nápaditostí a zajímavostí tohoto projektu čím dál více upadalo a poslední hodinu jsem spíše už jen tiše protrpěl. Divadelní zážitek minimální, doteď pořádně nevím o čem to bylo a jaké byly motivy některých postav...
(zadáno: 12.2.2016)
Opravdu hodně vydařený kousek. Velmi dobré zpracování ústředního motivu, který se přirozeně a nenásilně vine celým představením. Ani zde nechybí vynikající choreografie a k nim výborně zvolená doprovodná hudba. Též skvělá souhra a znamenité pohyby prakticky všech aktérů. Z mého pohledu zatím nejlepší inscenace z dílny L. Vágnerové, která tímto opět dokazuje své výjimečné nadání. Prostě a jednoduše divadelní zážitek! :-)
(zadáno: 17.5.2011)
Líbilo se :) Je pravda, že první část byla lepší, ale z té druhé nejsem zklamaný ani mě nemrzí že jsem ji viděl. Jsem rád, že tam byla a můj pozitivní dojem nijak významně nesnížila.
Celkově moc dobré zpracování, scéna, hra světel a stínů, již několikrát zmiňovaný Facebook. Z herců mě pak nejvíc oslovili M. Hruška, T. Pavelka a R. Jašków.
To vše a samozřejmě hra samotná na mě velmi dobře zapůsobilo. Stojí za vidění!
(zadáno: 23.1.2013)
Docela těžší hra, která není úplně jednoduchá na pochopení a vyžaduje od diváka maximální pozornost a soustředění. Přesto si myslím, že se ji zde povedlo zpracovat vcelku dobře. Posunutí do současnosti hře nijak neuškodilo a zobrazované témata jsou stále aktuální, byť možná ne přímo v našem evropském kontextu. Pochvalu zaslouží oba hlavní představitelé, tedy A. Bilík a F. Kaňkovský. Jsou to oni kdo drží hru na vyšší úrovni. Krom nich pak ještě vyniknul M. Nechvátal, který zahrál též velmi dobře. Nemůžu říct, že by mě hra výrazně strhla a odcházel jsem nadšen, ale i tak se mi hra líbila.
(zadáno: 17.1.2020)
Pohled na život J. Wericha z trochu jiného úhlu, přes soužití s osobou, jenž žije jiným životem, ale ve výsledku mají hodně společného. V tomto ohledu skvělý L. Veselý jako V. Holan. Jeho výstupy byly působivé a správně depresivní. Obecně se v rámci celé inscenace povedlo navodit úžasně temnou a skličující atmosféru, která vás chtě nechtě zasáhne. Dobře tomu pomáhají zpívané pasáže a hudební složka. M. Hanuš pak ztvárnil pana Wericha bravurně, viditelná proměna od odjezdu Voskovce až po sklonek života. Moc pěkně také znázorněn jeho vztah se ženou a dcerou, který nebyl vždy jen pozitivní. Celkově silný zážitek. 75%
(zadáno: 26.11.2021)
Po pravdě můj dojem z této inscenace je trochu rozporuplný. Na jedné straně je tam řada opravdu povedených a silných scén, na straně druhé též několik co mi přišly až moc natahované. Stejně tak scéna, kterou hodnotím veskrze pozitivně, nicméně místy pro mě převládala přeci jen forma nad obsahem. A samotný závěr bohužel nevnímám jako povedený, naopak na mě působil spíše nepřehledným dojmem a konečné vyznění šlo díky tomu malinko do ztracena. Na stranu druhou oceňuji určitě výtečný výkon T. Havlínka v titulní roli, položil se do ní fantasticky. Vedle něj též skvělá B. Kaňoková a v menší roli M. Donutil. Suma sumárum 65%
(zadáno: 3.7.2017)
Určitě to není z mého pohledu úplně špatné zpracování, ale přesto mě to příliš nezasáhlo. Líbil se mi zvolený humor i způsob pojetí Hamletova šílenství. Zvláště v první části vzniklo několik velmi povedených scén a mohu říci, že jsem se nijak nenudil. Nicméně zvolené tempo v druhé části působilo až příliš uspávacím dojmem. Více škrtů způsobilo též složitější interpretaci některých činů a motivů postav. Závěrečnou scénu jsem tak sledoval již spíže s odtažitým dojmem. Nemohu však nepochválit skvělého J. Plesla, jenž si mě ve své titulní roli rozhodně získal. 55%
(zadáno: 10.12.2013)
Povedlo se. Toto netradiční a moderní zpracování věčné klasiky řadím bez špetky pochybností mezi ty opravdu zdařilé. Byť hra obsahuje řadu scén, které mě výrazněji nezasáhly nebo jsem se s nimy příliš neztotožnil, tak inscenace jako celek působí silně a zanechala velmi pozitivní dojem. Skvělé zpracování divadelní pasáže, naopak závěr je malinko nejasný a pro někoho může být i matoucí (existuje-li vůbec někdo kdo nezná tento příběh). Po herecké stránce prakticky od všech velmi dobrý výkon. Výtečný především P. Děrgel, pak též Z. Onufráková a P. Hřebíčková.
(zadáno: 28.11.2015)
Taková netradiční cesta do hlubin herecké duše. Místy bizarní či aspoň zvláštní, ale je to nápadité, nijak nenudí a obsahuje několik hodně vydařených scén. Samotný začátek mi přišel trochu slabší, ale s postupem času se dojmy jen zlepšovaly. Jede to sice stále na stejné dramaturgické vlně, ale pro zvolené téma mi tato forma ztvárnění vyhovovala. Velmi dobrý herecký výkon celého kolektivu, hlavně však zaujala výtečná J. Plodková a vedle ní též V. Vašák. Za mě trefa na tu správnou notu a musím přiznat, že jsem si toto představení opravdu užil.
(zadáno: 15.11.2019)
Upřímně mohu prohlásit, že jsem se několikrát dobře zasmál, to ano. A rozhodně to nepostrádá několik dobrých, trefných momentů. Ale také je to až příliš upovídané, roztahané. Je zde vidět snaha dostat tam co nejvíce témat, upozornit na spoustu věcí, ve výsledku je z toho pak tak trochu jeden velký guláš, nebo zde spíše slepice na paprice a ne moc dobře okořeněná. Často mi to taky přišlo příliš prvoplánové a laciné a určitě se nedá říct, že by mě to nějak více zasáhlo nebo donutilo k zamyšlení. Spíše u mě pak převládalo čekání na konec, což není to co bych si chtěl pamatovat. 45%
(zadáno: 26.1.2015)
Bohužel tato hra mě nijak zvlášť nezasáhla. Herci se bezesporu snažili, to nelze vytknout. Zvláště Z. Velen předvedl dobrý výkon. Ale příběh inscenace a její provedení nepovažuji za zdařilé, též mi nebyly příliš jasné některé motivy chování a jednání jednotlivých postav. Celkově představení, které ve mě nezanechalo větší stopy. 55%
(zadáno: 8.5.2013)
Nelze říct, že bych se vůbec nebavil. Ty jeho písničky mají přeci jen něco do sebe a špatně se neposlouchají. K tomu se člověk dozví něco více o osobnosti Karla Hašlera, který si to svým životem zcela jistě zasloužil. Otázka spíše je zda zrovna touto formou. Zda to nemohlo být o něco důstojnější a méně kýčovité. Připadal jsem si tak trochu jako na nějakém okresním přeboru, než v první lize, kam toto divadlo patří. Nicméně třeba přiznat, že určitě nejsem správná cílová skupina této hry. Své diváky si bezesporu najde, o čemž svědčí závěrečná "standing ovation" a hromadný zpěv "té naší písničky".
(zadáno: 25.5.2016)
Dobře vystavěné od začátku do konce. Chytlo mě to docela rychle a celou dobu udrželo pozornost bez větších problémů. Povedená scéna i netradiční kostýmy, oboje je funkční i přínosné a celou inscenaci to jen pozitivně umocňuje. Je tady sice jasná spojitost s Eyolfkem, ale to vzhledem ke složení tvůrčího týmu příliš nepřekvapí a ani mě to nijak nevadilo. Rozhodně také nezklamalo po herecké stránce, výtečná L. Trmíková a vedle ní pak též M. Hanuš nebo J. Vondráček. To celé je doplněno o chytlavou hudbu a výsledkem je ta správná atmosféra, která s průběhem hry adekvátně graduje.
Hra jako taková mě bohužel příliš neoslovila. Nicméně určitě oceňuji velmi dobrý výkon hlavní představitelky Jany Strykové. Z dalších herců bych ještě rád vyzdvihl Martina Pechláta. Ostatní pro mě spíše průměr.
Krom toho si pochvalu zaslouží i kulisy a dobře zvolená doprovodná hudba.
(zadáno: 2.11.2019)
Poctivá dávka Ibsenovy klasiky. Zvolená forma mi dobře sedla, ze začátku příjemně vtipně odlehčeno, v závěru potom hutné a správně intenzivní. V některých momentech byla ta marnost a beznaděj až krutě hmatatelná. Výborná M. Tkačíková a s ní V. Johaník. Jejich společná scéna ke konci mě rozhodně silně zasáhla. Vedle nich se pak nijak neztratila ani M. Matulová, která má též nesporný talent. A za zmínku stojí i dobře zvolená doprovodná hudba. Bezruči mají další působivou inscenaci. 85%