Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1597)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 9.1.2013)
Kongeniální pandán Politického kabaretu. Braňo Holiček pokračuje v nekompromisním odhalování a pojmenovávání příčin dnešního neutěšeného stavu této země, navíc přišel na způsob, jak herce postavit před výzvu vypořádat se s pokaždé jinými výchozími podmínkami a dospět k zamýšlenému sdělení. A nutno říct, že "mladá Ypsilonka" se s ní popasovala na výbornou, tudy vede cesta pro tuto scénu.
(zadáno: 22.11.2012)
84,99% viz blog
(zadáno: 30.9.2012)
Poslední z mých tří letitých restů. Zatímco Brouk v hlavě a Sluha dvou pánů byly nakonec propadáky, Hrdý Budžes si i po letech drží vysokou úroveň, vtipný text se silnou výpovědí, Barbora Hrzánová jako Helenka Freisteinová nezapomenutelná... A Jarmila Vlčková s Liborem Jeníkem jsou zdatnými oporami při tvorbě atmosféry, rozhodně nejde o one woman show.
(zadáno: 21.9.2012)
84,99% Viděl jsem až obnovenou premiéru a musím říct, že jsem byl nadšen, jde o jednu z inscenací, které člověku vracejí víru, že má smysl chodit do divadla (a že těch s opačným efektem je opravdu dost). Ondřej Sokol rozumí McDonaghovi, to je známo, nyní mám nutkání přidat i Mameta. Překvapením večera pak pro mě bylo zjištění, že Michal Suchánek umí zahrát vážnou roli (byť v drsné komedii).
(zadáno: 21.9.2012)
Jak přenést z jeviště do hlediště komplexnost jednoho člověka? Braňo Holiček ten správný recept našel a loňští absolventi KALD mu jej pomohli realizovat na výbornou.
(zadáno: 21.9.2012)
Jadrný jazyk ve správném kontextu je kombinace, která není k vidění příliš často. V této inscenaci ovšem ano.
(zadáno: 21.9.2012)
84,99% Nádherně přebásněný silný text s výraznými hereckými výkony, mezi nimiž těžko hledat favorita. Tato inscenace by si zasloužila mnohem větší publicitu.
(zadáno: 21.9.2012)
75% Tanec mě nikdy nelákal a tanečním jsem se vyhnul, tyto soukromé lekce mě ale velmi bavily. Jedna z mála inscenací Divadla Ungelt, jež bych bez váhání doporučil.
(zadáno: 2.5.2012)
75% Opravdu půvabný a působivý důkaz, že i dětské představení může mít úroveň a z dospělých zaujmout i někoho jiného než "maminy", jejichž intelekt se vlivem hormonů dočasně blíží možnostem jejich ratolestí.
(zadáno: 2.5.2012)
Je možno napsat k této inscenaci ještě něco originálního? Ani se o to nebudu snažit, prostě zajděte do Dejvického divadla a bavte se.
(zadáno: 2.5.2012)
84,99% Klobouk dolů, tato inscenace dělá čest divadlu jako takovému, až se skoro vtírá myšlenka, že se do MDP tak docela nehodí... Ale to by bylo nefér, berme to jako blýskání se na lepší časy.

Zcela souhlasím s Michalem Novákem, pokud jde o jmenované herce, i s tím, že zde vyzdvihování není snadné, neboť soubor působí jako vskutku sehraný tým. Ale nutnost oprostit se od nepravděpodobnosti příběhu? Tak s tím jsem problém opravdu neměl, na vlně emocí jsem se vezl od samého počátku.
(zadáno: 2.5.2012)
viz blog
(zadáno: 2.5.2012)
Skutečná lahůdka, pro leckoho možná poněkud chladné až "mechanické", ovšem pro mě je forma geniálním odrazem Levenkühnova nitra, jenž výměnou za úspěch nesměl milovat.
(zadáno: 1.5.2012)
75% Soudě dle ohlasů je atmosféra jednotlivých představení dosti proměnlivá, já měl štěstí a to své si fakt užil. Opravdu velkou výtku mám ale k řešení scény, postavit ji v Rubínu tak, aby vlevo vepředu sedící diváci polovinu inscenace neviděli, to je tedy výkon hodný "mistra".
(zadáno: 1.5.2012)
84,99% Sex a násilí prodává, o tom se můžeme denně přesvědčit... Co se ale stane, když je obojího tolik, až to přestane mít smysl? Jsme schopni brát tato lákadla jako kulisy, popisné prostředky a zaměřit se na "zbytek", tedy příběh? Navíc použití filmových prostředků na divadle nemá chybu. Motto: "Na tohle byste babičku nevzali."
(zadáno: 2.4.2012)
75% viz blog
(zadáno: 12.3.2012)
Hra nesmírně náročná na pozornost diváka, již se ale vyplatí udržet. Je vidět, že režisér je výtvarník, výsledkem je obraz nabízející povícero interpretací souvisejících s pojmem metaobchodu... Každý něco chce, každý něco nabízí, byznysem může být obchod, vztah i niterné handlování se svými touhami, inscenace poskytuje souvislosti mezi těmito rovinami i vodítka, jak je odlišit... Vyměnili byste jeden pytel rýže za jiný?
(zadáno: 27.2.2012)
viz blog
(zadáno: 27.2.2012)
75% Zajímavě nahlédnutý příběh o Ikarově pádu, jenž kromě faktického naplnění násobně aplikuje i přenesený význam tohoto spojení. Autor si s jednotlivými postavami opravdu vyhrál a režisér Jan Frič do inscenace vnesl několik vskutku vydařených nápadů.

Celkově pak inscenace perfektně zapadá do rubínovské poetiky, za což jistě může i vysoká kompatibilita samotného textu s touto.

Jen řešení jeviště a hlediště je poněkud nešťastné, přesvědčte se, že mezi Vámi a hledištěm budou všichni aspoň o dvacet centimetrů nižší než Vy.
(zadáno: 25.2.2012)
(zadáno: 25.2.2012)
Přiznávám, inscenace mě zaujala více, než bych byl předem ochoten připustit.
(zadáno: 25.2.2012)
Hodnocení silně subjektivní, ale bavil jsem se a za kombinaci sci-fi a divadla nemůžu jít níže.
(zadáno: 25.2.2012)
Nápaditá scéna, prostor pro dvě výpovědi, jež nesklouzávají k lacinému popisu hrůzných detailů, jež jsou však celou dobu přítomny všude "mimo záběr".
(zadáno: 25.2.2012)
75% Velmi příjemné překvapení, komedie, při níž nejednou zamrazí. Ovšem Tereza Němcová "nezklamala", opět projevila svoji laskavost vůči ostatním hercům, o žádném z nichž díky ní nelze říct, že by byl nejslabší.