Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1598)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.2.2011)
viz blog
(zadáno: 28.1.2011)
Co je po smrti, o tom už toho lidstvo namudrovalo dost. Ale co se děje, když jste takříkajíc napůl cesty?

Za mě dobře napsaná i zahraná hra s poměrně netradičním námětem, plus body za herectví Ivy Pazderkové a ladné pohyby Lukáše Pečenky... A za mnoho dalšího.

A jeden tip - je lepší být v levé části hlediště (tedy na jeviště se dívat směrem doprava) než v pravé, budete tak blíže ději.
(zadáno: 26.1.2011)
viz blog
(zadáno: 2.1.2011)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.11.2010)
Hra se poměrně přesně drží filmové předlohy, jediná výraznější změna je posun Tori k optimistické naivce v podání Apoleny Veldové. Oceňuji přidané drobnosti jako Marte při hlasovací scéně či Asbjurnova láhev na vodu a též rozpracovaný vztah Lillemor k materiálnu.

Dále se přidávám k chvále na scénu, hudbu i herecké výkony, jen Michal Dlouhý je místy sám sebou více než Geirrem, ale to k němu tak nějak patří (a proto ho máme tak rádí).
(zadáno: 7.11.2010)
viz blog
(zadáno: 22.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Ano, to jsou Monty Pythoni...
(zadáno: 9.10.2010)
Výborné duo Dvořáková - Táborský dělá z této hry, jež je české mentalitě svým pojetím cti spíše cizí, zajímavý zážitek.
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Svým způsobem minimalistická hra, skoupá na scénu, postavy i příběh. Přesto se hercům podařilo tuto prázdnotu velmi dobře vyplnit.
(zadáno: 9.10.2010)
Kdyby takto vtipné a strhující byly televizní reality show, snad bych i zauvažoval o pořízení příslušného přístroje.
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Výborné duo Chmela - Spurná s poměrně zdatně se držícím zbytkem souboru, hra samotná u mě zahrála na správnou notu, jakákoliv podobnost se skutečností rozhodně není čistě náhodná.
Hra, od níž jsem si nic nesliboval, o to mileji jsem byl překvapen.
Velice příjemná hra, excelující Helena Dvořáková, kdybych dnes nebyl na derniéře, všem bych doporučil.
(zadáno: 28.9.2021)
Od Kebabu jsem roky čekal na další inscenaci Gianiny Cărbunariu. Dočkal jsem se a odcházel nezklamán. Příběh tří outsiderů, kteří se rozhodnou svým způsobem bojovat proti zběsilé době, natřít to těm, kteří jsou in. Oceňuji mimořádně trefné obsazení. Jen připsaná postava Tomáše Bareše některé scény učinila poněkud divnými. Ale uznávám, že jiným coby přesvědčivý klubový vypatlanec dodal šmrnc. A Tomášem Staňkem ručně vytvářená diskoška při výpadku techniky, to bylo prostě top!
(zadáno: 28.9.2021)
Děkuji OLDstars, že jsem tento text mohl konečně vidět naživo. A také, že jsem objevil Alžbětu Malou, které mi ihned učarovala. A napodruhé i Anastázii Landovou, u níž jsem při prvním zhlédnutí sice viděl pečlivě vypracovanou vnější slupku, pod níž mi ale chyběl skutečný kontakt s postavou, napodruhé už jsem tento nedostatek necítil.