Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1598)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 8.2.2011)
viz blog
(zadáno: 28.1.2011)
Co je po smrti, o tom už toho lidstvo namudrovalo dost. Ale co se děje, když jste takříkajíc napůl cesty?

Za mě dobře napsaná i zahraná hra s poměrně netradičním námětem, plus body za herectví Ivy Pazderkové a ladné pohyby Lukáše Pečenky... A za mnoho dalšího.

A jeden tip - je lepší být v levé části hlediště (tedy na jeviště se dívat směrem doprava) než v pravé, budete tak blíže ději.
(zadáno: 26.1.2011)
viz blog
(zadáno: 2.1.2011)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.11.2010)
Hra se poměrně přesně drží filmové předlohy, jediná výraznější změna je posun Tori k optimistické naivce v podání Apoleny Veldové. Oceňuji přidané drobnosti jako Marte při hlasovací scéně či Asbjurnova láhev na vodu a též rozpracovaný vztah Lillemor k materiálnu.

Dále se přidávám k chvále na scénu, hudbu i herecké výkony, jen Michal Dlouhý je místy sám sebou více než Geirrem, ale to k němu tak nějak patří (a proto ho máme tak rádí).
(zadáno: 7.11.2010)
viz blog
(zadáno: 22.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Výborné duo Dvořáková - Táborský dělá z této hry, jež je české mentalitě svým pojetím cti spíše cizí, zajímavý zážitek.
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Ano, to jsou Monty Pythoni...
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Svým způsobem minimalistická hra, skoupá na scénu, postavy i příběh. Přesto se hercům podařilo tuto prázdnotu velmi dobře vyplnit.
(zadáno: 9.10.2010)
(zadáno: 9.10.2010)
Kdyby takto vtipné a strhující byly televizní reality show, snad bych i zauvažoval o pořízení příslušného přístroje.
Hra, od níž jsem si nic nesliboval, o to mileji jsem byl překvapen.
Velice příjemná hra, excelující Helena Dvořáková, kdybych dnes nebyl na derniéře, všem bych doporučil.
Výborné duo Chmela - Spurná s poměrně zdatně se držícím zbytkem souboru, hra samotná u mě zahrála na správnou notu, jakákoliv podobnost se skutečností rozhodně není čistě náhodná.
(zadáno: 28.9.2021)
Děkuji OLDstars, že jsem tento text mohl konečně vidět naživo. A také, že jsem objevil Alžbětu Malou, které mi ihned učarovala. A napodruhé i Anastázii Landovou, u níž jsem při prvním zhlédnutí sice viděl pečlivě vypracovanou vnější slupku, pod níž mi ale chyběl skutečný kontakt s postavou, napodruhé už jsem tento nedostatek necítil.
(zadáno: 28.9.2021)
LaBute umí provokovat a tímto textem to jen potvrzuje. Jako výplň hraná na náhodných místech během roudnického festivalu působila výsledná miniinscenace dosti přesvědčivě, věřím, že bude fungovat i na baru v Celetné v rámci Festivalu studentských divadel. Přesto mi tento formát přijde trochu škoda, zvládl bych i více.