Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1598)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 28.9.2021)
Děkuji OLDstars, že jsem tento text mohl konečně vidět naživo. A také, že jsem objevil Alžbětu Malou, které mi ihned učarovala. A napodruhé i Anastázii Landovou, u níž jsem při prvním zhlédnutí sice viděl pečlivě vypracovanou vnější slupku, pod níž mi ale chyběl skutečný kontakt s postavou, napodruhé už jsem tento nedostatek necítil.
(zadáno: 28.9.2021)
LaBute umí provokovat a tímto textem to jen potvrzuje. Jako výplň hraná na náhodných místech během roudnického festivalu působila výsledná miniinscenace dosti přesvědčivě, věřím, že bude fungovat i na baru v Celetné v rámci Festivalu studentských divadel. Přesto mi tento formát přijde trochu škoda, zvládl bych i více.
(zadáno: 28.9.2021)
Inscenace, v níž herci suverénně přehráli herečky. Ale jinak ano, funguje to i na divadle.
(zadáno: 20.4.2020)
74,99 % Shrnuto, Šumavské legendy jsou vzpomínkou na dětství, návratem do časů, kdy jsme věřili, že leccos je možné, a též konejšivým pohlazením. Nezbývá mi než poradit, dopřejte si ten luxus a nechte se pohladit. Více viz blog.
(zadáno: 27.2.2020)
74,99 % V jednoduchosti je síla, síla Schimmelpfennigova textu i této Ferenzové inscenace. Více viz blog.
(zadáno: 18.2.2020)
Inscenace o nás. Bohužel. Více viz blog.
(zadáno: 11.2.2020)
65 % Nechť je hned v úvodu jasno, inscenace Adama Skaly a Martina Satoranského Všechno, co v nás zkurvili komunisti je nejspíše právě tím divadlem, které bych dělal já, kdybych to uměl. Více viz blog.
(zadáno: 10.2.2020)
Na jedné straně nepochybuji, že v Homo 40 vymezená komunita skutečně existuje, a inscenaci považuji za její vtipnou i dojemnou analýzu, navíc je to fakt dobré divadlo, bravo. Ovšem pro mě skutečně zásadní rozdíl oproti Homo '06 je uzavřenost a vyhraněnost. Hovoří Homo 40 za všechny (čtyřicetileté) gaye? Za všechny pražské gaye? Za většinu? Jak významnou? Nevím a nejsem si ani jistý, zda to vědí tvůrci. V tomto kontextu mi její absolutnost a sebeobsažnost přijde prostě nefér, jde o příliš jasnou zprávu o příliš nejasné skupině. Nezbývá mi než doufat, že k tomu řeknou své i ti, kteří byli vyloučeni. Více viz blog.
(zadáno: 20.9.2019)
74,99 % Sečteno a podtrženo, Znalci jsou opravdu tím, co tvrdí anotace. A za sebe přidám, že jde o text, který mě dost baví, a jeho zdařilou inscenaci. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
65 % Obstojná inscenace mimořádného textu, vlastně mě mrzí, že byla uváděna tak krátce.
(zadáno: 31.12.2018)
74,99 % Komedie, jež je zdařilou kombinací rodinného a společenského dramatu, pro mě osobně cenná především málokdy viděným střízlivým pohledem na migrační otázku, Natálie Kocábová tak nechává diváka vyslechnout i hlas, který se ve vypjatém pořvávání obou extrémních táborů obvykle ztrácí.
(zadáno: 31.12.2018)
Sečteno a podtrženo, inscenace Rituální vražda Gorge Mastromase v Pidivadle sice nejspíše nezíská žádnou cenu a její herci nepůjdou ze školy rovnou do divadel zvučných jmen, nicméně za návštěvu určitě stojí, pro mě osobně je ze tří letošních zhlédnutých tou nejpodařenější. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
74,99 % Podařená inscenace, jež přišla ve vhodný čas, navíc disponující Janem Plouharem v hlavní roli, to je prostě ústecký poklad.
(zadáno: 31.12.2018)
Sečteno a podtrženo, Lorca pod 3D Company je nyní již uceleným pohledem do jedné výjimečné duše a skrze ni i na dobu, jež ji sice zformovala, ale též zahubila a připravila o možnost naplnit svůj potenciál. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
Inscenace balancující na hraně snesitelnosti, z níž však pro mě osobně nespadla. Bylo to crazy a přitom vypovídající, zdařilý studentský počin.
(zadáno: 30.12.2018)
Sečteno a podtrženo, to, že budoucnost vidím jinak, je dost slabý důvod k odmítnutí této jinak zdařilé inscenace, takže se na ni vydejte a konfrontujte se s ní sami. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
74,99 % Sečteno a podtrženo, inscenace Dánská občanská válka 2018-24 rozhodně stojí na zhlédnutí, stejně jako stojí za přečtení Nielsenova předloha. Více viz blog.
(zadáno: 12.12.2018)
Sečteno a podtrženo, pokud předchozí Kolo kolo mlýnský považuji za přehmat z hlediska výběru textu, pak Neslušní jsou návratem Komorní činohry v plné síle a tuto inscenaci rozhodně doporučuji navštívit (i přes ony úlety do muzikálu, snad se z toho nestane standard). Více viz blog.
(zadáno: 9.12.2018)
Sečteno a podtrženo, když o tom tak uvažuji, Čekání na Kokota vlastně neříká nic nového, objevného... Ale promlouvá vtipně a energicky a to není málo. Více viz blog.
(zadáno: 7.12.2018)
Výtrysk vulgárního primitivismu, z něhož by na leckterého diváka mohl jít infarkt... Jenže do Rubínu to skvěle sedí. A navíc to má vtip a švih. A Petra Vančuru.
(zadáno: 7.12.2018)
Příběh cizince mezi lidmi, inscenace, jejíž bezesporu největší předností byl výkon Michala Balcara. Viděno ve Strašnicích, na Stalinu to zdá se byl ještě silnější zážitek.
(zadáno: 7.12.2018)
74,99 % Téma střetu malého člověka s mocí a těmi, kdo ji zneužívají, bude bohužel vždy aktuální, to se podařilo na jeviště působivě přenést. Oceňuji též scénu Mariany Kuchařové, v inscenacích Divadla Spektákl se výtvarníci střídají, ale snad vždy je to trefa do černého. A pokud jde o herce, tak byť jsem měl v obsazení jiné favority, musím vyzdvihnout Jakuba Koudelu, půlku představení jsem měl problém se srovnat s tím, že je to on, tak přesvědčivé bylo jeho přetělesnění.
(zadáno: 7.12.2018)
74,99 % Budiž klišé, herecký koncert Zuzany Stivínové a Pavly Beretové (ano, viděl jsem to už před nějakým časem). Surová a syrová komedie, je to našlápnuté, vtipné, ale i dojemné, v rámci repertoáru MeetFactory velmi příjemné překvapení.
(zadáno: 7.12.2018)
65 % Sympaticky ujeté ztvárnění všem známého příběhu, dění kolem Terezy Volánkové se vyplatí sledovat.
(zadáno: 7.12.2018)
Mám poznamenáno hodnocení, z něhož plyne, že mě toto zpracování zaujalo více než Synáčci. Ovšem už vůbec netuším proč a vzhledem k tomu, že je inscenace po derniéře, už je to jedno.