Redakce

Jiří Koula

redakční zkratka: jko

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (1565)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>

(zadáno: 19.9.2016)
84,99 % Po Audienci další inscenace tria Bábek - Búrik - Rozkovec, z níž jsem odcházel nadšený. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
65 % Tři Mrożkovy absurdní aktovky v jednom večeru, v němž jsou pánové o něco přesvědčivější než dámy (což může být dáno i tím, že závěrečný text je divácky přístupnější). Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Gogol vtipný, Gogol rychlý, Gogol aktuální, Gogol na český a studentský způsob. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Tahle inscenace stojí za návštěvu kvůli Colemanovi Josefa Žárského. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
64,99 % Titul i anotace sice hrozí, že půjde o další inscenaci "divadelníci sobě", ovšem to je pro Wojtyszka jen odrazový můstek k cestě do hlubších vod obecného lidství. Herecky mě více přesvědčila Eliška Vocelová, Martině Haluzové sedla linie naivní loutkářky, v poloze "zásadních odhalení" jsem se s ní ale občas míjel.
(zadáno: 19.9.2016)
54,99 % Možnost seznámit se s Kunderovým textem a nahlédnout pod pokličku divadelní tvorby. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Místy působivě velkolepá podívaná, leč Macbetha jsem z technických důvodů nezahlédl. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Zdařilá inscenace povedeného textu, co když je sebevražda skutečnou možností, svobodným rozhodnutím? Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Formálně nádherná inscenace, v níž však text vyznívá jinak, než bych si představoval. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Obsahově pro mě dosti kontroverzní byť zajímavá inscenace, kterou ale určitě chcete vidět kvůli hereckým výkonům. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
64,99 % Bartlettův text v úpravě, která ho nechá vyznít, k tomu přesvědčivý Ondřej Kulhavý coby majitel takového zvláštního byznysu. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
74,99 % Vtipný text, výborná herecká souhra, komedie, kterou si užijete. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Inscenace, jež měla smysl v danou chvíli na daném místě, obávám se však, že tato atmosféra je nepřenositelná. Více viz blog.
(zadáno: 19.9.2016)
Scéna se do NoDu sice těsně, ale vešla (aspoň to nabralo opravdu intimní ráz), Karolína Vágnerová je podařená náhrada za Lucii Valenovou (mé počáteční obavy velice rychle rozptýlila), celkově trvá mé nadšení vyjádřené u původní inscenace v Disku.
(zadáno: 19.9.2016)
Strhující Miloslav König, kterému obratně kryje záda Nataša Mikulová, zpověď dnešního muže, inscenované čtení zde je záměrnou divadelní formou, která textu přesně padne, byla by škoda snažit se to jakkoliv dotáhnout. Viděno poprvé a pokud Rubín dá, tak ne naposled.
(zadáno: 19.9.2016)
Největším kladem této inscenace je text (či jeho překlad), takže bravo Elfriede Jelinek, bravo Zuzano Augustová. A to je zároveň i její největší problém, rád bych se na mnoha místech zastavil, nechal se unášet vlastními asociacemi a pak dychtivě pokračoval čekaje, zda jsem dospěl k témuž jako autorka. Jenže to v divadelní inscenaci není možné, tady tempo určovala Lucie Ferenzová a já měl pocit dítěte taženého od hračky k hračce, aniž by si mohlo s kteroukoliv pohrát dle svého.
(zadáno: 19.9.2016)
54,99 % Jevištní báseň, již jsem bezprostředně po zhlédnutí (jako celek) nepochopil a nedlouho poté zapomněl. Zůstaly jen útržky vzpomínek, pocit pochybností o tvorbě i žití.
(zadáno: 19.9.2016)
74,99 % Dora Bouzková jako žena v taxíku i blázinci (a zde opravdu působivá), Petr Krušelnický jako metafyzický taxikář, zaměstnanec ústavu, stvořitel divadelního časoprostoru. Ne zcela jasně uchopitelný leč rozhodně pozornosti hodný tvar, projekt, který umně propojuje jednotlivé vyjadřovací prostředky.
(zadáno: 19.9.2016)
54,99 % Jemně inscenovaná procházka je ve výsledku spíše chůzí od výjevu k výjevu než ucelenou výpravou odněkud někam či za něčím.
(zadáno: 19.9.2016)
Zcela souhlasím s veškerou chválou na formu, duo SKUTR vybudovalo krásný a působivý divadelní časoprostor, v němž souzní téměř všechny složky... Jediná "drobná" výtka je, že je vlastně úplně jedno, že se v něm zrovna odehrává Vojcek, o Büchnera tu vůbec nejde, stejně tak by se tu mohlo odvíjet deset jiných příběhů obsahujících "šílenství jedince i světa".
(zadáno: 19.9.2016)
74,99 % Pro mě jednoznačně (zatím?) nejlepší strašnický site-specific, Ondřej Novotný napsal text, který se sice vyjadřuje k lecčemu, ale drží pohromadě, Michal Hába ho zvládl ukočírovat napříč lokacemi, herci si své role užívají naplno a kontinuálně. Přesto mě zamrzel závěr, přiznání bezvýchodnosti angažovaného divadla ("přesvědčujeme přesvědčené") je sice o krok dále než naivní víra, ale je to laciný bod za upřímnost, který nic neřeší. Sám však nevím, co více by se dalo dělat.
(zadáno: 19.9.2016)
64,99 % Vizuálně působivá inscenace zaujme i kontrastem tématu a přístupu k němu, z těchto důvodů má rozhodně smysl. Z pohledu dospělého diváka je sice poněkud prostá (leč ne tak jako ryze dětská představení, jde skutečně o rodinnou podívanou), dětské publikum ji ale sledovalo se zájmem.
(zadáno: 19.9.2016)
Na tuto inscenaci jsem se coby fanoušek sci-fi i divadla těšil, ve výsledku však pro mě je poněkud nestravitelná právě tím, že se snaží říct mnohé o obou z těchto oborů zároveň, přijde mi, že by z toho mohly být dvě inscenace každá zvlášť lepší než výsledný celek.
(zadáno: 19.9.2016)
74,99 % Inscenace, jež má atmosféru a pevně stojí na hereckých výkonech všech zúčastněných, sice neobsáhne předlohu a některé pokusy o začlenění dodatečných informací můžou vyznít rozpačitě, přesto však pro své klady za návštěvu rozhodně stojí.
(zadáno: 19.9.2016)
Dvojice textů vzniklých u příležitosti oslav deseti let Divadla Letí a uvedených formou scénického čtení, tentokrát coby "opravdová inscenace". Pro fanoušky Divadla Letí asi zajímavá událost (i když bych osobně vybral jiné kandidáty), ale přijde mi, že záměr omezené série pěti představení je zdravě sebekritický přístup, Taxistyx Davida Košťáka něco do sebe má, ale na Přízraku Saary Turunen je až moc vidět, že vznikl stylem "Chtějí po mně, abych něco napsala, ale já zrovna nemám co.", a byť je to plně přiznané, omlouvá to možná autorku, ale už ne realizační tým.

Další stránky hodnocení: << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 > >>