Redakce

Jiří Koula

redakční zkratka: jko

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (1565)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>

(zadáno: 31.12.2018)
64,99 % Sečteno a podtrženo, Prachy? Prachy! jsou poměrně zdařilým studentským divadlem, jež kopíruje vzestupy a pády samotného textu, i tak ale ukazuje, že skupinu OkaKlam by mohlo stát za to nadále sledovat. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
Inscenace balancující na hraně snesitelnosti, z níž však pro mě osobně nespadla. Bylo to crazy a přitom vypovídající, zdařilý studentský počin.
(zadáno: 31.12.2018)
Pokus přetavit krátkou povídku v na její možnosti příliš dlouhou inscenaci. Režisérka Katharina Schmitt se scénografem Pavlem Svobodou se snaží, nasazení Zuzany Stivínové je obdivuhodné... Ale prostě to nestačí.
(zadáno: 31.12.2018)
75 % Sečteno a podtrženo, Zabijáka Joea v Pidivadle můžu z celého srdce doporučit, je to jízda, jež stojí za to. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
Tak se alternativci vyblbli... Tedy některé dílčí nápady byly zajímavé, ale... No ne, no.
(zadáno: 31.12.2018)
35 % Přiznávám, tohle jsem prostě vůbec nepochopil, nenaladil se, nic to ve mně nevyvolalo... Jen se na to docela dobře koukalo. Scénická úvaha? Hm, tak jo.
(zadáno: 31.12.2018)
45 % Rozkolísaná inscenace, jež perfektně funguje v mytologické rovině, ztvárnění magického lesa je scénou i choreografií prostě nádherné. Naproti tomu světská činoherní složka nabízí divadlo, jež by se na zdejších jevištích už fakt nemělo vyskytovat ani v rámci povinných školních představení, ať už co do režie či bohužel u některých i hereckého řemesla.
(zadáno: 31.12.2018)
Jasné must see pro každého, kdo sledoval Beverly Hills 90210. A též pro každého, kdo už byl v té době o pár let starší, ale žil tu. Propojení seriálového světa s českou realitou "devadesátek" je prostě trefa do černého!
(zadáno: 31.12.2018)
74,99 % Komedie, jež je zdařilou kombinací rodinného a společenského dramatu, pro mě osobně cenná především málokdy viděným střízlivým pohledem na migrační otázku, Natálie Kocábová tak nechává diváka vyslechnout i hlas, který se ve vypjatém pořvávání obou extrémních táborů obvykle ztrácí.
(zadáno: 31.12.2018)
Dystopická vize světa, v němž už není třeba Velkého bratra, stačí jen tušení možnosti jeho existence a z toho plynoucí sebekontrola. A taky nedůvěra a nemožnost navázání autentického vztahu k druhému. Syrovost prostoru DUP39 s odlidštěností líčené reality souzní, pravdou ale je, že po půl roce už ve mně z inscenace zůstal jen mlhavý pocit, byť bezprostředně po jejím zhlédnutí jsem uvažoval i o blogu.
(zadáno: 31.12.2018)
Záměrem této inscenace jistě bylo vyvolat emoce... U mě vyvolala především pocit nudy. Kníže, který má vše pod palcem a chce dostat Isabelu, jo, Jan Vlasák a Tereza Dočkalová mají co hrát a jde jim to opravdu dobře. Jenže všechny ostatní postavy jsou figurkami, které naprosto netuší, která bije, sledují jen své bezprostřední zájmy... A to je pro mě prostě fakt o ničem bez ohledu na to, jak se to režie pokouší zakrýt.
(zadáno: 31.12.2018)
Kombinace koncertu trochu zvláštní hudby a jemně inscenovaného přepisu komunikace mise Apolla 11. A k tomu celkem vtipné vsuvky, které tomu aspoň dávají šmrnc. Podivný slepenec, který se sice navenek tváří jednotně, ale vnitřně pro mě prostě nefungoval.
(zadáno: 31.12.2018)
55 % Sečteno a podtrženo, Maryša v Pidivadle je dobře udělané studentské divadlo mimořádné ve své spektakulárnosti, pokud netrpíte alergií na český venkov, mohlo by stát za návštěvu. Více viz blog.
(zadáno: 31.12.2018)
Program k této inscenaci slibuje celkem zajímavý zážitek. Škoda, že se nedostavil, inscenace je sledem scén tvrdošíjně odmítajících jít pod povrch. Režisér Ondřej Štefaňák ukazuje, že má rukávy plné nápadů, Anita Krausová s Vojtěchem Hrabákem mu pilně vycházejí vstříc, přiznávám, že jsem se první půlhodinu dobře bavil... Jenže co je to platné, když chybí podstata, sdělení? Ale možná je to záměr, že je inscenace ve výsledku stejně prázdná jako tinderové "vztahy", jež tematizuje.
(zadáno: 31.12.2018)
44,99 % Obvykle u inscenací textů Elfride Jelinek píšu něco jako "Tohle bych si rád přečetl.", ovšem v tomto případě nemohu říct ani to. Jasně, rozpolcenost mezi soukromým a veřejným životem, schopnost "vodit" si publikum a užívat si tak slávy navzdory všemu... Jako je to tam, jenže přesazení do českých reálií prostě nefunguje, zdejší lid svým zasloužilým umělcům odpustí naprosto cokoliv, takže o čem se to vlastně hraje?
(zadáno: 31.12.2018)
55 % Souboj skvělé Evy Salzmannové s pro mě ne zrovna zajímavým textem, během mé reprízy navíc umocněný selháním techniky v první půlce. Sice se mi tak dostalo jedinečné možnosti nahlédnout, jak důležitá může být zvuková složka inscenace, ovšem celkový dojem tím byl výrazně oslaben, fungující závěr už mě nedokázal správně naladit.
(zadáno: 31.12.2018)
65 % Obstojná inscenace mimořádného textu, vlastně mě mrzí, že byla uváděna tak krátce.
(zadáno: 31.12.2018)
54,99 % Což o to, téma, že každý máme svou mez, za níž prostě vybouchneme, má jistě solidní potenciál. Herci do toho jdou naplno, super. Jenže proti tomu stojí nevyváženost jednotlivých historek a hlavně pro mě poněkud nestravitelná kombinace komunální satiry a tarantinovské stylizace, přišlo mi, že je to převážně příliš mnoho povyku pro nic. Asi jsem moc velký kliďas na to, abych se v tom našel a docenil to.
(zadáno: 31.12.2018)
74,99 % Podařená inscenace, jež přišla ve vhodný čas, navíc disponující Janem Plouharem v hlavní roli, to je prostě ústecký poklad.
(zadáno: 31.12.2018)
OK, vyrazit na tuto inscenaci byl fakt špatný nápad. Písně povětšinou vycpávky, jež děj nikam neposouvají, samotný příběh poněkud prostoduchý, k tomu emancipace v rámci starého dobrého pivního sexismu a navrch divná herecká stylizace... Prostě na mě nejspíš až příliš retro, pohled zpět do dob, které se snad z vícero důvodů už nevrátí. Ale abych byl fér, aspoň je to konzistentní a přiznávám, že jsem se párkrát upřímně zasmál.
(zadáno: 31.12.2018)
Viděl jsem původní scénické čtení, v inscenaci je zachováno vše, čím mě text oslovil, oblečeno ve slušivý vizuální kabátek. Tohle je skutečná pohádka pro celou rodinu, děti okouzlí a rodiče si v ní najdou též to své.
(zadáno: 30.12.2018)
84,99 % Sečteno a podtrženo, Téměř dokonalá láska je inscenací, za níž se vyplatí si do Českých Budějovic udělat výlet. A doufám, že sama bude naopak objíždět zájezdy a festivaly. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
Sečteno a podtrženo, to, že budoucnost vidím jinak, je dost slabý důvod k odmítnutí této jinak zdařilé inscenace, takže se na ni vydejte a konfrontujte se s ní sami. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
74,99 % Sečteno a podtrženo, inscenace Dánská občanská válka 2018-24 rozhodně stojí na zhlédnutí, stejně jako stojí za přečtení Nielsenova předloha. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
75 % Sečteno a podtrženo, nevím, zda se Psí dny budou ještě hrát, ale pokud ano, doporučuji je navštívit, Samcova rozevlátost se snoubí s Deákové soustředěností v inscenaci z výše uvedených důvodů zajímavé a zároveň relativně přístupné. Více viz blog.

Další stránky hodnocení: < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 > >>