Redakce

Jiří Koula

redakční zkratka: jko

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (1565)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 56 57 58 59 60 61 62 63 > >>

(zadáno: 11.3.2011)
Rozhodně nemůžu říct, že bych byl celou dobu v naprostém klidu, atmosféra, již tato hra dokázala navodit, je určitě unikátní a na divadle jde o opravdu pozoruhodný počin.

Přesto jsem ale nevykřikoval, nenadskakoval a navíc to, co podle mě mělo být do konce skryté, jsem odhalil při prvním náznaku. To ovšem může být dáno tím, že už jsem viděl příliš mnoho hororů i detektivek.
(zadáno: 11.3.2011)
viz blog
(zadáno: 5.3.2011)
Celkově dobře pojaté drama, zaujala mě především přesvědčivá přeměna Karin v podání Gabriely Pyšné z tatínkovy holčičky ve svobodnou ženu. Naopak u Davida Prachaře jsem měl v první půli pocit, že se občas sám ztrácí ve spletitosti Henrikova charakteru.
(zadáno: 28.2.2011)
Přehlídka lidské nízkosti, hnojiště, z nějž možná vzejde růže, ovšem jen proto, aby jím byla opět pohlcena.
(zadáno: 28.2.2011)
viz blog
(zadáno: 26.2.2011)
Na divadelní prostředky poměrně skoupá komedie s detektivní zápletkou, jež neuráží vkus a až na závěr ani inteligenci diváka.

Poslední čtvrthodina sice trpí obvyklou potřebou vysvětlit vše tak, aby to pochopil opravdu, ale opravdu každý, nicméně věřím, že Fidlovačka zná svého diváka a ten to ocení.
(zadáno: 23.2.2011)
Duu Veronika Freimanová - Zdeněk Žák to prostě šlape, oběma jsem jejich proměny věřil mnohem více než Ellen Burstyn a Alanu Aldovi ve filmu na motivy této hry a to i přes filmovou výraznější fyzickou proměnu umožněnou "armádou maskérek" a relativně neomezeným časem mezi natáčením jednotlivých časových období.

Za zmínku též stojí přechody mezi scénami realizované pouštěním dobové hudby, opravdu velmi příjemný zážitek, těším se na pokračování.
(zadáno: 23.2.2011)
Hodnotit tuto hru měřítky běžných představení, asi by to bylo o dvacet procent níže. Ovšem zde není možno nevzít v potaz dimenze, jež běžně ignoruju, tohle byl prostě Zážitek.
(zadáno: 22.2.2011)
viz blog
(zadáno: 18.2.2011)
viz blog
(zadáno: 17.2.2011)
Deset let stará recenze Michala Nováka je stále aktuální a není k ní vlastně co dodat. Hra je prostě kouzelná, ani jako odpůrce "zábavy pro celou rodinu" nemůžu dát nižší než absolutní hodnocení, i kdyby se snad celkový dojem blížil devadesáti procentům, Tesařův Neckář a lampová zvonkohra to s přehledem dorovnají.
(zadáno: 15.2.2011)
Z oněch 70% je 30% čistě za fantastickou Gabrielu Vermelho (a za hlavní přínos tohoto představení považuji, že ji pro mě objevilo), 10% za rytmičnost Vojtěcha Kudrnáče... A 30% za vše ostatní (druhý přínos tohoto představení pro mě je, že už vím, co jsem tušil, Veselé skoky sice umí, ale ne to, co bych vyhledával).
(zadáno: 14.2.2011)
Taková standardní vkusně zahraná komedie o manželství a nevěře s hereckými výkony obdivuhodně úměrnými prostoru, jejž ta která postava dostala, celkově ovšem na poměrně dobré úrovni.
(zadáno: 14.2.2011)
viz blog
(zadáno: 10.2.2011)
Herci v pro ně netradičních polohách výborní, ovšem když zprůměruju svůj dojem z první a druhé půlky, vychází mi padesát procent. Při vší úctě ke kultu této hry, být první polovina na úrovni druhé, pravděpodobně bych o přestávce vážně uvažoval o odchodu.
(zadáno: 9.2.2011)
Sto procent je žalostně málo, jsou věci, jež se do prosté matematické stupnice nevejdou. Paní Balzerová, děkuji.
(zadáno: 8.2.2011)
O poznání lepší (živější) než verze Divadla pod Palmovkou... A k poznání stačí i deset procent.
(zadáno: 8.2.2011)
Hra sama o sobě je coby zástupce nenáročné komedie sázka na jistotu, to už by chtělo pořádné usilí, aby ji nějaký soubor pohřbil či zazdil. Palmovka tak sice nečiní, ale aspoň se ji vcelku úspěšně snaží tlumit.
(zadáno: 8.2.2011)
Na jednu stranu skvěle zvládnutá práce s publikem, na druhou stranu opakované do poslední nitky probírané a propírané vtípky nepatří zrovna k mým nejoblíbenějším způsobům prezentace komična.

Další stránky hodnocení: << < 56 57 58 59 60 61 62 63 > >>