Redakce

Jiří Koula

redakční zkratka: jko

souhrnná stránka redakceVolby

Hodnocení (1565)

Filtrování hodnocení:    
   

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

Další stránky hodnocení: << < 57 58 59 60 61 62 63 > >>

(zadáno: 8.2.2011)
viz blog
(zadáno: 28.1.2011)
Co je po smrti, o tom už toho lidstvo namudrovalo dost. Ale co se děje, když jste takříkajíc napůl cesty?

Za mě dobře napsaná i zahraná hra s poměrně netradičním námětem, plus body za herectví Ivy Pazderkové a ladné pohyby Lukáše Pečenky... A za mnoho dalšího.

A jeden tip - je lepší být v levé části hlediště (tedy na jeviště se dívat směrem doprava) než v pravé, budete tak blíže ději.
(zadáno: 28.1.2011)
viz blog
(zadáno: 27.1.2011)
Odlehčené více, než bych si přál (ale to se dá u MDP čekat), s velmi milým překvapením na závěr - Vasil Fridrich zvládá i vážnou pózu a musím říct, že vůbec ne špatně.

Jedinou postavou, která si po celou dobu drží velmi solidní úroveň, je matka v podání Dany Batulkové.
(zadáno: 26.1.2011)
viz blog
(zadáno: 26.1.2011)
viz blog
(zadáno: 25.1.2011)
Byl jsem dnes na derniéře, takže nemá smysl se moc rozepisovat, závěr (poslední scéna) sice divný, ovšem celkově jsem velmi rád, že jsem si tuto inscenaci nenechal ujít.
(zadáno: 25.1.2011)
viz blog
(zadáno: 25.1.2011)
viz blog
(zadáno: 25.1.2011)
viz blog
(zadáno: 30.12.2010)
viz blog
(zadáno: 29.12.2010)
viz blog
(zadáno: 26.12.2010)
Dvě studie nevěry. První zcela banální, sloužící jen jako kulisa pro herecké sólo Karla Heřmánka, který ví, co umí a jak to prodat.

Druhá sice bohatší postavami i dějem, nicméně celek na mě působil dojmem deky ušité ze starých hadrů nalezených v truhle kdesi v koutě zaprášené půdy, zůstává jen otázka, zda neuvěřitelnost postav byla způsobena výhradně jejich podstatou, či zda přispěli i herci.
(zadáno: 18.12.2010)
Hra sladěná po všech stránkách, jedinou "výtku" mám k Lence Veliké a to, že nebyla tak fantastická jako všichni ostatní, kdyby se nadšení dalo rozdávat, rád bych se podělil, neboť mám na rozdávání...
(zadáno: 14.12.2010)
Jan Vondráček je prostě fenomén a "eskalátorový" monolog po právu patří do mé síně slávy divadelních scén. Viděno dvakrát a doufám, že ne naposled.
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.12.2010)
viz blog
(zadáno: 14.11.2010)
Hra se poměrně přesně drží filmové předlohy, jediná výraznější změna je posun Tori k optimistické naivce v podání Apoleny Veldové. Oceňuji přidané drobnosti jako Marte při hlasovací scéně či Asbjurnova láhev na vodu a též rozpracovaný vztah Lillemor k materiálnu.

Dále se přidávám k chvále na scénu, hudbu i herecké výkony, jen Michal Dlouhý je místy sám sebou více než Geirrem, ale to k němu tak nějak patří (a proto ho máme tak rádí).

Další stránky hodnocení: << < 57 58 59 60 61 62 63 > >>