Redakce

Jiří Koula

souhrnná stránka redakce

Volby

Hodnocení (1597)

Filtrování hodnocení:   
  

Seřadit dle: data přidání sestupně | názvu hry vzestupně | procenta hodnocení sestupně

(zadáno: 31.12.2018)
74,99 % Podařená inscenace, jež přišla ve vhodný čas, navíc disponující Janem Plouharem v hlavní roli, to je prostě ústecký poklad.
(zadáno: 31.12.2018)
OK, vyrazit na tuto inscenaci byl fakt špatný nápad. Písně povětšinou vycpávky, jež děj nikam neposouvají, samotný příběh poněkud prostoduchý, k tomu emancipace v rámci starého dobrého pivního sexismu a navrch divná herecká stylizace... Prostě na mě nejspíš až příliš retro, pohled zpět do dob, které se snad z vícero důvodů už nevrátí. Ale abych byl fér, aspoň je to konzistentní a přiznávám, že jsem se párkrát upřímně zasmál.
(zadáno: 31.12.2018)
Viděl jsem původní scénické čtení, v inscenaci je zachováno vše, čím mě text oslovil, oblečeno ve slušivý vizuální kabátek. Tohle je skutečná pohádka pro celou rodinu, děti okouzlí a rodiče si v ní najdou též to své.
(zadáno: 30.12.2018)
84,99 % Sečteno a podtrženo, Téměř dokonalá láska je inscenací, za níž se vyplatí si do Českých Budějovic udělat výlet. A doufám, že sama bude naopak objíždět zájezdy a festivaly. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
Sečteno a podtrženo, to, že budoucnost vidím jinak, je dost slabý důvod k odmítnutí této jinak zdařilé inscenace, takže se na ni vydejte a konfrontujte se s ní sami. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
74,99 % Sečteno a podtrženo, inscenace Dánská občanská válka 2018-24 rozhodně stojí na zhlédnutí, stejně jako stojí za přečtení Nielsenova předloha. Více viz blog.
(zadáno: 30.12.2018)
75 % Sečteno a podtrženo, nevím, zda se Psí dny budou ještě hrát, ale pokud ano, doporučuji je navštívit, Samcova rozevlátost se snoubí s Deákové soustředěností v inscenaci z výše uvedených důvodů zajímavé a zároveň relativně přístupné. Více viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
84,99 % Viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
54,99 % Viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
Viz blog.
(zadáno: 27.12.2018)
84,99 % Viz blog.
(zadáno: 12.12.2018)
Sečteno a podtrženo, pokud předchozí Kolo kolo mlýnský považuji za přehmat z hlediska výběru textu, pak Neslušní jsou návratem Komorní činohry v plné síle a tuto inscenaci rozhodně doporučuji navštívit (i přes ony úlety do muzikálu, snad se z toho nestane standard). Více viz blog.
(zadáno: 11.12.2018)
64,99 % Sečteno a podtrženo, až se Nymfay usadí a všichni herci získají jistotu, bude to inscenace, jež rozhodně bude stát za zhlédnutí (a to i přes taneční vsuvky, jež však nejspíše málokomu vadí tak moc jako mně). Více viz blog.
(zadáno: 10.12.2018)
85 % Sečteno a podtrženo, Tajemství je kontemplací, zjevením Člověka, pohledem do tisíce kilometrů vzdálené společnosti stejně jako do nitra každého z nás. Více viz blog.
(zadáno: 9.12.2018)
Sečteno a podtrženo, když o tom tak uvažuji, Čekání na Kokota vlastně neříká nic nového, objevného... Ale promlouvá vtipně a energicky a to není málo. Více viz blog.
(zadáno: 8.12.2018)
64,99 % Sečteno a podtrženo, Babičky podle mě trpí pokročilou formou nemoci bytostně autorských inscenací - absencí odstupu a z toho plynoucí vnitřní rozháraností. Na jedné straně jsou tak sice autentické, naproti tomu jsem ale měl problém je sledovat. Nicméně i tak to, co a jak říkají, stojí za návštěvu. Více viz blog.
(zadáno: 7.12.2018)
Sečteno a podtrženo, Slepice v Pidivadle je komedií, u níž jsem se na jedné straně celkem dobře bavil, naproti tomu ve mně ale vyvolala otázky, jež vyvolat cílem nejspíše nebylo. Více viz blog.
(zadáno: 7.12.2018)
65 % Groteska o outsiderech ze sídliště, pro něž je násilí jedinou možností zviditelnění se, navíc ve slušivém režijním kabátku s kapsami plnými rozličných vtípků. Mé první setkání s Adamem Skalou coby autorem i režisérem zároveň... A trpělivě čekám na pokračování, já mám čas.
(zadáno: 7.12.2018)
VIP - Mime Prague  80 %  Tip Jiří Koula
84,99 % Radim Vizváry je prostě čaroděj. Vnější i vnitřní pohled na slávu, na to, co přináší i bere. Hodinové vyprávění bez jediného slova, vtipné i mrazivé. A dojde i na magii!
(zadáno: 7.12.2018)
65 % Sympaticky ujeté ztvárnění všem známého příběhu, dění kolem Terezy Volánkové se vyplatí sledovat.
(zadáno: 7.12.2018)
84,99 % Inscenace, jíž si Kasha Jandáčková definitivně dobyla mé srdce. Na jedné straně zpracování dění kolem teroristických útoků v Paříži, naproti tomu poukázání na nahodilost lidského života. A také na fakt, že mezi černou a bílou se rozkládá nezměrný prostor šedé. Obsazení spíše nezkušených herců umocněné kontrastem zaangažování Jana Meduny zvýšilo autentičnost výpovědi. Bravo!
(zadáno: 7.12.2018)
74,99 % Téma střetu malého člověka s mocí a těmi, kdo ji zneužívají, bude bohužel vždy aktuální, to se podařilo na jeviště působivě přenést. Oceňuji též scénu Mariany Kuchařové, v inscenacích Divadla Spektákl se výtvarníci střídají, ale snad vždy je to trefa do černého. A pokud jde o herce, tak byť jsem měl v obsazení jiné favority, musím vyzdvihnout Jakuba Koudelu, půlku představení jsem měl problém se srovnat s tím, že je to on, tak přesvědčivé bylo jeho přetělesnění.
(zadáno: 7.12.2018)
44,99 % Viděl jsem příbramskou inscenaci a fungovalo to, text mi přišel zdařilý, proto jsem vyrazil na Komorní Fidlovačku. Ovšem Mikoláš Tyc DiPietra prostě zabil, což je svým způsobem pozoruhodný výkon.
(zadáno: 7.12.2018)
Příběh cizince mezi lidmi, inscenace, jejíž bezesporu největší předností byl výkon Michala Balcara. Viděno ve Strašnicích, na Stalinu to zdá se byl ještě silnější zážitek.
(zadáno: 7.12.2018)
Mám poznamenáno hodnocení, z něhož plyne, že mě toto zpracování zaujalo více než Synáčci. Ovšem už vůbec netuším proč a vzhledem k tomu, že je inscenace po derniéře, už je to jedno.